hem
Andreas Bakken är oberoende expert inom Högtalare, ,Mobiltelefoner, ,Smarta lampor, ,Smarta klockor.

Andreas Bakken

hem

Andreas flöde

Använd knapparna för att filtrera flödet

NyheterNyheter

Nyheter

TopplistorTopplistor

Topplistor

GuiderGuider

Guider

Bästa smartklockan

Galaxy Watch
Watch Series 4 GPS, 44mm Silver Aluminium Case with White Sport Band
Ticwatch Pro Shadow Black
Ionic Blue Gray/Silver Gray
Vivoactive 3 Stainless Steel
Q Explorist Gen. 4 smartwatch (rökfärg)

Topplista, 10 dec - Har du någonsin suttit på ett möte och önskat att du kunde se om något viktigt har hänt på din telefon? Då vill du ha en smartklocka.

Till Topplistan

link

Bästa smarta högtalaren

Home - svenska (grå/vit)
Home Mini - svenska (chalk)
Echo, Grå
Echo Dot (Gen.2) Svart
HomePod
Echo Plus EU Version - Black
Homey Smarta hem-controller

Topplista, 24 okt - Det pågår en sci-fi revolution vad gäller smarta högtalare. Den populära men då inte så smarta assistenten Siri släpptes integrerad i iPhone 4s redan 2011 och sedan dess har marknaden utmanats av exempelvis Google Assistant och Alexa. Du kan prata med assistenten genom en smart högtalare, som kan svara på faktafrågor eller kontrollera enheter i ditt hem. Än så länge krävs det dock en styrenhet (en så kallad hub) för att möjliggöra kommunikationen mellan högtalaren och andra enheter.

Till Topplistan

link

Bästa mobiltelefonen under 4000 kr

Mi A2 64GB - Blue (Dual SIM)
7 Plus - Black Copper (Dual SIM)
Pocophone F1 64GB Steel Blue
Zenfone 5 Mörkblå
Pixel XL 128GB Black
Moto G6 Plus 4/64GB Dual Sim Ljusblå

Topplista, 4 okt - Apples nya iPhone går i skrivande stund för 12990 kr i Sverige. Samsung ber om 10890 kr för sin senaste Galaxy Note 9. Flaggskeppstelefonen har gått från att vara en konsumentprodukt till en lyxprodukt och företagen verkar lita på att alla köper dem på avbetalning med 2 års bindningstid. Jag är själv en flaggskepps-junkie och vill helst ha det senaste och det bästa här och nu. Prestandan är viktig när jag väljer en telefon då få saker irriterar mig så mycket som att vänta på att mjukvaran ska hinna ikapp. Batteriuthållighet spelar också in i mitt beslut, likaså kameraprestandan.

Till Topplistan

link

Bästa smarta belysningen

White Ambiance Startpaket E27
White & Color Ambiance Startpaket E27
White & Color E27
Trådfri Led ljuskälla E27 980 lumen, trådlös dimbar, vitt spektrum opalvit A+
Mini Day & Dusk LED Smartbulb (4-pack)
Single relay wallswitch TZ56-S

Topplista, 8 nov - Smart belysning är det vanligaste inom hemautomatisering. Tidigare var det betydligt mindre tillgängligt för privatpersoner men tack vare trådlös kommunikation är det nu enklare än någonsin. Philips startade trenden där man genom en styrenhet kunde kontrollera LED-lampor genom Zigbee, som är en trådlös standard.

Till Topplistan

link

Mest prisvärda mobiltelefonen

6 128GB - Midnight Black (Dual SIM)
Pocophone F1 64GB - Black (Dual SIM)
iPhone X 64GB Rymdgrå
P20 Pro 128GB Dual Sim Svart
Xperia XZ2 Compact Grön
Mi A2 64GB - Black (Dual SIM)

Topplista, 19 okt - Idag hittar vi mobiltelefoner i en mängd olika priskategorier, från under 1500 kronor till över 15 000. Marknadsföring kommer få dig att anse att det alltid finns en god anledning till att köpa telefonen, oavsett priskategori. Men vad som är bästa mobilen för pengarna är en ytterst personlig åsikt, beroende på vad som är viktigt för dig; märke, pris, eller den där speciella funktionen som du bryr dig extra mycket om.

Till Topplistan

link
likes

67 har guidats av Andreas

Om du inte har träffat någon som ägnar alldeles för mycket tid åt tekniknyheter så kan du titta hit! Mitt namn är Andreas Bakken och jag är en tekniknörd som specialiserar på telefoner, wearables och smarta hem. Mycket av min fritid har dem senaste åren gått åt att hålla koll på kommande smartphones. Det gick så långt att jag till slut skapade min blogg, The Mobile Swede, våren 2018. Där recenserar jag produkter som jag själv använder i mitt dagliga liv. Idag utforskar jag min första iPhone efter att ha undvikit Apples produkter i 11 år. Hör gärna av er om ni har ytterligare frågor om mina inlägg. Jag älskar att diskutera teknik på alla nivåer.

Prioriteringar

kvalitet

kvalitet

funktionalitet

funktionalitet

budget

budget