Stäng loginrutan
Andreas Bakken är oberoende expert inom Högtalare, ,Mobiltelefoner, ,Smarta lampor, ,Smarta klockor.

Andreas Bakken

Bästa smarta högtalaren

Andreas Bakken
Jordey Mutsaers

2 experter tipsar

64 har guidats av listorna

Högtalare
Home - svenska (grå/vit)
Home Mini - svenska (chalk)
WK7
Echo, Grå
Echo Dot Gen 3 - Black
HomePod

Topplista, 3 maj 2019 - Det pågår en sci-fi-revolution vad gäller smarta högtalare. Den populära men då inte så smarta assistenten Siri släpptes integrerad i iPhone 4s redan 2011 och sedan dess har marknaden utmanats av exempelvis Google Assistant och Alexa. Du kan prata med assistenten genom en smart högtalare, som kan svara på faktafrågor eller styra smarta enheter i ditt hem. Oftast krävs det dock en styrenhet (en så kallad hub) för att möjliggöra kommunikationen mellan högtalaren och andra enheter.

Till Topplistorna

link

Smarta lampor utan hubb

Color LED Smartbulb
Smart Color Bulp
Mini Color LED Smartbulb
WiFi Smart LED-lampa / Color - E27
Aurora Rhythm Smarter Kit, 9-pack
Smart+ Classic Dim Clear

Topplista, 3 maj 2019 - Att ha eller inte ha en styrenhet, det är frågan. Smarta lampor styrs oftast genom någon av dessa tre standarder: Zigbee, Z-wave eller Wi-Fi. Ett fåtal använder också Bluetooth, och då nästan enbart i samband med Apple Homekit. Både Zigbee och Z-wave kräver en extern styrenhet, eller kontroller.

Till Topplistan

link

Bästa mobiltelefonen under 4000 kr

Andreas Bakken
Joakim Ewenson
Milad Zeyghami

3 experter tipsar

130 har guidats av listorna

Mobiltelefoner
Pocophone F1 64GB Steel Blue
Mi A2 64GB - Blue (Dual SIM)
7 Plus - Black Copper (Dual SIM)
Zenfone 5 Mörkblå
7.1 - steel - 4G LTE - 64 GB - GSM
One smartphone (svart)

Topplista, 6 februari 2019 - Apples nya iPhone går i skrivande stund för 12990 kr i Sverige. Samsung ber om 10890 kr för sin senaste Galaxy Note 9. Flaggskeppstelefonen har gått från att vara en konsumentprodukt till en lyxprodukt och företagen verkar lita på att alla köper dem på avbetalning med 2 års bindningstid. Jag är själv en flaggskepps-junkie och vill helst ha det senaste och det bästa här och nu. Prestandan är viktig när jag väljer en telefon då få saker irriterar mig så mycket som att vänta på att mjukvaran ska hinna ikapp. Batteriuthållighet spelar också in i mitt beslut, likaså kameraprestandan.

Till Topplistorna

link

Bästa mobiltelefonen

Andreas Bakken
Joachim Björnström
Dejan Lupeskovic

3 experter tipsar

785 har guidats av listorna

Mobiltelefoner
iPhone XS 256GB Silver
Galaxy Note 9 6/128GB Blå
6T 8GB+128GB Thunder Purple
Mate 20 Pro Lila
Xperia XZ3 Svart
Pixel 3 64GB Vit

Topplista, 11 januari 2019 - Vad gör en bra smarttelefon? För varje person kommer svaret att vara olika. Jag personligen är beroende av att gränssnittet flyter på utan uppehåll och att batteriet håller en hel dag utan att jag ska behöva oroa mig. Idag finns det telefoner för över 10 000 kr, vilket för några år sedan hade verkat ofattbart. Detta innebär dock också att tillverkarna har möjlighet att lägga väldigt mycket i sina telefoner, och om man vet vad man letar efter kan din drömtelefon finnas här.

Till Topplistorna

link

Bästa smarta belysningen

Andreas Bakken
Jordey Mutsaers

2 experter tipsar

64 har guidats av listorna

Smarta lampor
Hue White Ambiance Startpaket 3xE27
Hue White & Color Ambiance Startpaket E27
White & Color E27
TRÅDFRI - LED ljuskälla E27 600 lumen, dimbar, kulör och vitt spektrum
Mini Day & Dusk LED Smartbulb (4-pack)
Smart Switch White 1-way

Topplista, 3 maj 2019 - Är du också trött på att behöva ställa dig upp för att tända lampan efter att kvällens film är slut? Marknaden för den Sci-Fi-liknande smarta belysningen har tack vare trådlös kommunikation nu blivit enklare och mer tillgänglig än någonsin. Philips startade trenden där man genom en styrenhet kunde kontrollera LED-lampor genom Zigbee, som är en trådlös standard.

Till Topplistorna

link

Mest prisvärda mobiltelefonen

6T 8GB+128GB Thunder Purple
P20 Pro 128GB Dual Sim Svart
Mi Mix 3 128GB Svart
Pocophone F1 64GB - Black (Dual SIM)
8.1 64gb Dual-sim Bl
Moto G7 Plus Deep Indigo

Topplista, 12 februari 2019 - Idag hittar vi mobiltelefoner i en mängd olika priskategorier, från under 1500 kronor till över 15 000. Marknadsföring kommer få dig att anse att det alltid finns en god anledning till att köpa telefonen, oavsett priskategori. Men vad som är bästa mobilen för pengarna är en ytterst personlig åsikt, beroende på vad som är viktigt för dig; märke, pris, eller den där speciella funktionen som du bryr dig extra mycket om.

Till Topplistan

link

Bästa smarta klockan för iPhone

Andreas Bakken
Dejan Lupeskovic

2 experter tipsar

52 har guidats av listorna

Smarta klockor
Watch Series 4 GPS + Cellular, 44mm Space Grey Aluminium Case with Black Sport Loop
Watch Series 3 38mm Rymdgrå/grå
Ionic Blue Gray/Silver Gray
Vívoactive 3 Music
Versa Svart Aluminum
Ticwatch Pro Shadow Black

Topplista, 21 februari 2019 - Är du på jakt efter en smartklocka till din iPhone? Då kan jag glatt meddela att utbudet aldrig varit större! Inför köpet är det viktigt resonera kring vad du specifikt prioriterar i klockan. Ska den klara sig flera dagar utan att behöva laddas, vill du att den ska vara bäst på att hantera notifikationer eller är det kanske viktigt den stödjer just din bank för mobila betalningar?

Till Topplistorna

link

Bästa smartklockan

Galaxy Watch 46 mm - Svart
Watch Series 4 GPS, 44mm Silver Aluminium Case with White Sport Band
Ticwatch Pro Shadow Black
Ionic Blue Gray/Silver Gray
Vivoactive 3 Stainless Steel
Q Explorist Gen. 4 smartwatch (rökfärg)

Topplista, 10 december 2018 - Har du någonsin suttit på ett möte och önskat att du kunde se om något viktigt har hänt på din telefon? Då vill du ha en smartklocka.

Till Topplistan

link
likes

429 har guidats av Andreas

Om du vill träffa någon som ägnar alldeles för mycket tid åt tekniknyheter så kan du titta hit! Mitt namn är Andreas Bakken och jag är en tekniknörd som specialiserar på telefoner, wearables/smartklockor och smarta hem. Mycket av min fritid har dem senaste åren gått åt att hålla koll på kommande smartphones. Jag vill vara en del i diskussionen och därmed skapade jag min blogg, The Mobile Swede, våren 2018. Där recenserar jag produkter som jag själv använder i mitt dagliga liv. Jag är ny inom området med full av energi och entusiasm. Hör gärna av er om ni har ytterligare frågor om mina inlägg. Jag älskar att diskutera teknik på alla nivåer.

Prioriteringar

kvalitet

kvalitet

funktionalitet

funktionalitet

budget

budget