Stäng loginrutan
Andreas Bakken är oberoende expert inom Högtalare, Mobiltelefoner, Smarta lampor, Smarta klockor.

Andreas Bakken

Bästa smarta högtalaren

Andreas Bakken
Jordey Mutsaers

2 experter tipsar

323 har guidats av listorna

Högtalare
Home - svenska (grå/vit)
Home Mini - svenska (chalk)
WK7

Topplista, 3 maj 2019 - Det pågår en sci-fi-revolution vad gäller smarta högtalare. Den populära men då inte så smarta assistenten Siri släpptes integrerad i iPhone 4s redan 2011 och sedan dess har marknaden utmanats av exempelvis Google Assistant och Alexa. Du kan prata med assistenten genom en smart högtalare, som kan svara på faktafrågor eller styra smarta enheter i ditt hem. Oftast krävs det dock en styrenhet (en så kallad hub) för att möjliggöra kommunikationen mellan högtalaren och andra enheter.

Till Topplistorna

link

Smarta lampor utan hubb

Color LED Smartbulb
Smart Color Bulp
Mini Color LED Smartbulb

Topplista, 3 maj 2019 - Att ha eller inte ha en styrenhet, det är frågan. Smarta lampor styrs oftast genom någon av dessa tre standarder: Zigbee, Z-wave eller Wi-Fi. Ett fåtal använder också Bluetooth, och då nästan enbart i samband med Apple Homekit. Både Zigbee och Z-wave kräver en extern styrenhet, eller kontroller.

Till Topplistan

link

Bästa smarta belysningen

Andreas Bakken
Jordey Mutsaers

2 experter tipsar

253 har guidats av listorna

Smarta lampor
Hue White Ambiance Startpaket 3xE27
Hue White & Color Ambiance Startpaket E27
White & Color E27

Topplista, 3 maj 2019 - Är du också trött på att behöva ställa dig upp för att tända lampan efter att kvällens film är slut? Marknaden för den Sci-Fi-liknande smarta belysningen har tack vare trådlös kommunikation nu blivit enklare och mer tillgänglig än någonsin. Philips startade trenden där man genom en styrenhet kunde kontrollera LED-lampor genom Zigbee, som är en trådlös standard.

Till Topplistorna

link

Mest prisvärda mobiltelefonen

Andreas Bakken
Stefan Gannerud

2 experter tipsar

290 har guidats av listorna

Mobiltelefoner
6T 8GB+128GB Thunder Purple
P20 Pro 128GB Dual Sim Svart
Mi Mix 3 128GB Svart

Topplista, 12 februari 2019 - Idag hittar vi mobiltelefoner i en mängd olika priskategorier, från under 1500 kronor till över 15 000. Marknadsföring kommer få dig att anse att det alltid finns en god anledning till att köpa telefonen, oavsett priskategori. Men vad som är bästa mobilen för pengarna är en ytterst personlig åsikt, beroende på vad som är viktigt för dig; märke, pris, eller den där speciella funktionen som du bryr dig extra mycket om.

Till Topplistorna

link
likes

1293 har guidats av Andreas

Om du vill träffa någon som ägnar alldeles för mycket tid åt tekniknyheter så kan du titta hit! Mitt namn är Andreas Bakken och jag är en tekniknörd som specialiserar på telefoner, wearables/smartklockor och smarta hem. Mycket av min fritid har dem senaste åren gått åt att hålla koll på kommande smartphones. Jag vill vara en del i diskussionen och därmed skapade jag min blogg, The Mobile Swede, våren 2018. Där recenserar jag produkter som jag själv använder i mitt dagliga liv. Jag är ny inom området med full av energi och entusiasm. Hör gärna av er om ni har ytterligare frågor om mina inlägg. Jag älskar att diskutera teknik på alla nivåer.

Prioriteringar

kvalitet

kvalitet

funktionalitet

funktionalitet

budget

budget