hem
Andréas Göransson är oberoende expert inom Datorer, ,Mobiltelefoner, ,Spel, ,Spelkonsoler.

Andréas Göransson

hem

Andréas flöde

Använd knapparna för att filtrera flödet

NyheterNyheter

Nyheter

TopplistorTopplistor

Topplistor

GuiderGuider

Guider

Bästa bärbara datorn under 10.000 kr

Swift 5 SF514-52T (NX.GTMED.007)
MacBook Air
Envy 13-ad005no
Chromebook 13 3380
Ideapad 720S-13 i5 8GB 256GB PCIe SSD
ZenBook UX430UAR-PURE5X

Topplista, 20 jul - Att köpa en dator kan både kännas dyrt och krångligt. Men faktum är att det inte alls behöver att vara så – det finns många alternativ där ute där du kommer en god bit under 10 000 kronor. Det är måhända inga prestandamonster att tala om, men ändå datorer som klarar det mesta av alla vardagsbestyren.

Till Topplistan

link

Välj rätt spelkonsol

Välj rätt spelkonsol

Guide, 19 jun - Att välja en spelkonsol är inte det enklaste. Det finns många faktorer som spelar in – handkontroll, prestanda, onlinetjänst och så klart spelen. I dagsläget finns det tre ledande aktörer på marknaden i form av Sony, Microsoft och Nintendo som alla har sina för- och nackdelar. När jag ska rekommendera en spelmaskin så är det spelen jag sätter i första rummet. Vill du ha mysiga och färgglada upplevelser som inte går att få på någon annan plattform? Välj Nintendo Switch. Vill du ha det absolut snyggaste i spelväg? Köp en Xbox One X. Önskar du en konsol som kan förse dig med massvis av exklusiva högbudgettitlar? Då är Playstation 4 det rätta valet. Som det ser ut just nu tycker jag att Playstation 4 ger mest för pengarna. Dels har Sony flera egna studios som praktiskt taget öser ut stekheta spel, men dels är det också den bäst säljande konsolen. Därför utvecklas de flesta spelen från tredje part med Playstation 4 i åtanke, vilket gör att Sony i de flesta fallen får de mest optimerade versionerna.

Visa mer

Visa mindre

Därför har Switch lyckats

Därför har Switch lyckats

Guide, 22 maj - Jag älskar min Switch, och det är inte konstigt att det går så bra för konsolen. Efter floppen med Wii U reste sig Nintendo ur askan och levererade en maskin som är så simpel att använda, samtidigt som tekniken i sig är ganska avancerad. Det jag älskar mest med Switch är hur den kombinerar den bärbara och stationära spelvärlden. Ta The Legend of Zelda: Breath of The Wild som ett exempel. Jag dockar min Switch till min tv och avnjuter Hyrule på den stora skärmen och när sambon vill titta på Netflix, då kan jag enkelt koppla ur den ur dockan och fortsätta mina äventyr på soffan. Men Switch är mer magisk än så. Det går att ta med maskinen, ställa den på ett bord och avnjuta ett spontant parti Mario Kart 8 tillsammans med vänner utan att ha en tv i närheten. Att Nintendo dessutom är en av världens mest skickliga utvecklare som kan dra nytta av den relativt klena prestandan i konsolen är bara att applådera för.

Visa mer

Visa mindre

Bästa spelen för Xbox One

Gears of War 4 - Microsoft Xbox One - Action
Hitman Definitive Edition - Release 180518
Rise of The Tomb Raider
Titanfall 2
Forza Horizon 3

Topplista, 22 maj - Xbox One är Microsofts tredje konsol. Denna generationen har företaget lagt mer fokus på att locka till sig tredjeparter än att göra spel själva, men det betyder inte att det inte finns spelvärda titlar. På Xbox One hittar du allt från grymma bilspel till actionspäckade skjutarspel. Och om du vill ha det absolut starkaste du kan få i konsolväg är det Xbox One du ska sikta på – i alla fall den nya versionen Xbox One X. I den här listan samlar jag mina fem favoritspel från olika genres. Då Microsoft inte satsar lika mycket på förstapartsspel som Sony är urvalet en blandning mellan egna spel och multi-plattform. Mycket nöje!

Till Topplistan

link

Bästa spelen våren 2018

God of War (4)
Detective Pikachu
Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom
Far Cry 5
Detroit: Become Human - Sony - Adventure

Topplista, 21 maj - Våren brukar vanligtvis inte vara en höjdpunkt när det kommer till spel. Utgivarna tenderar att spara sitt bästa krut till hösten och julhandeln, men våren 2018 kommer nog att gå till historien som en av de starkaste spelperioderna någonsin. För att vägleda dig i den djungel som stavas storspel har jag skrivit ihop en lista på titlar du bara inte får missa. Här finns gott om timmar att lägga inför hösten då ännu fler stekheta spel kommer att släppas.

Till Topplistan

link

Bästa bärbara datorn

MacBook Pro with Touch Bar
Surface Book 2
XPS 13 9370
ROG Zephyrus GM501GS i7 16GB 512GB SSD + 1TB HDD GTX 1070
MacBook
YOGA 920-13IKB

Topplista, 9 jul - Sommarsemestern är inte bara sol och bad – det är även ett perfekt tillfälle att börja skriva på den där boken du alltid drömt om, eller spela klart backloggen med spel du samlat på dig. Oavsett finns det datorer för alla smaker och tycken, där vissa stoltserar med grym prestanda och andra med en smidig och bärbar formfaktor.

Till Topplistan

link

Bästa spelkonsolen

PS4 Basenhet Slim 500GB
Nintendo Switch with Grey Joy-Con
Xbox One X 1TB

Topplista, 19 jun - Att välja spelkonsol kan vara ett gissel. Med tre stora aktörer finns det en del att tänka på – kontroller, prestanda, onlinetjänster men framför allt; vilka spel är man ute efter? De tre företag som tillverkar konsoler idag är Sony med Playstation 4, Microsoft med Xbox One och Nintendo som nyligen släppt sin hybridenhet Switch.

Till Topplistan

link

Skillnaden mellan Playstation 4 Pro och Xbox One X

Skillnaden mellan Playstation 4 Pro och Xbox One X

Guide, 22 maj - Playstation 4 Pro och Xbox One X är de uppgraderade versionerna av denna generations spelkonsoler. Även om de har många likheter i form av gemensamma spel via tredjepart finns det vissa viktiga skillnader. Till att börja med har Xbox One X mer kraft under huven än Playstation 4 Pro. Microsoft kallar den för den ”mest kraftfulla konsolen” denna generationen, och nog stämmer det. Den extra prestandan gör att många spel ser bättre ut på Xbox One X och den klarar av att spela upp titlar i 4k bättre än Playstation 4 Pro. Sistnämndas fördel är dock ett bredare spelutbud. Sony har satsat mycket krut på att utveckla exklusiva spel – exempelvis God of War och Uncharted 4. Däremot saknar Playstation 4 Pro en UHD-blurayspelare och kan därför inte spela upp det senaste filmformatet 4k, något Xbox One X är kapabel till. Jag personligen spelar mer på min Playstation 4 Pro då jag föredrar Sonys exklusiva spel.

Visa mer

Visa mindre

Bästa spelen för Switch

The Legend Of Zelda: Breath Of The Wild
Mario + Rabbids Kingdom Battle
Super Mario Odyssey
Mario Kart 8 Deluxe
Bayonetta 2 + Bayonetta 1

Topplista, 21 maj - Min egen relation till Nintendo sträcker sig bak till 1994 då jag fick en 8-bitskonsol av mina föräldrar. Sedan dess har jag ägt såväl Super Nintendo och Nintendo 64 som Gamecube, Wii och Wii U. Favoriten är dock Switch, så fantastisk är denna maskin. Nintendo Switch är den japanska speljättens senaste konsol. Den släpptes under våren 2017 och är redan nu en av de bäst säljande konsolerna någonsin. Och precis som sina föregångare är Switch-plattformen för dig som vill spela Nintendos egna spelserier. De går inte att hitta på andra ställen. Av den anledningen fokuserar denna lista på just exklusiva titlar för Nintendo Switch, med undantag för första Bayonetta som även finns till Playstation 3 och Xbox 360.

Till Topplistan

link
likes

218 har guidats av Andréas

Jag har skrivit om spel i nästan sju år på olika plattformar och bevakat branschen i olika former – allt från skribent till redaktör och ansvarig utgivare. Några av de medier jag skrivit för, och skriver för, är IGN Nordic, Eurogamer Sverige, M3 och Moviezine. Jag brinner för spel, andas för spel. Enligt mig är spel den ultimata underhållningsformen där du som konsument kan påverka åt vilket håll en historia ska berättas.

Prioriteringar

kvalitet

kvalitet

funktionalitet

funktionalitet

innovation

innovation