Stäng loginrutan
Andreas Theander är oberoende expert inom högtalare.

Andreas Theander

Bästa bluetooth-högtalaren

Stanmore II
Stamp
Addon T3
Stamp
3
Stamp

Topplista, 15 januari 2021 - Musik ger alltid njutning hemma, men när man är på semester eller ute i trädgården är det perfekt med en trådlös bluetooth-högtalare. Marknaden har exploderat med mängder av bluetooth-högtalare och här listar jag några du borde kolla lite extra på, utifrån pris, ljudkvalitet och funktioner.

Till Topplistan

link

Bästa trådlösa högtalaren

Music 5
Stamp
Mu-so 2
Stamp
Citation 500
Stamp

Topplista, 15 januari 2021 - Marknaden svämmar över av olika bluetooth-högtalare och här har jag listat några som är lite mer högkvalitativa. Men allt handlar faktiskt inte bara om bra ljud, även om man gärna vill tro det. Ibland är det också andra värden som får styra - såsom design.

Till Topplistan

link

Världens bästa högtalare

Renaissance ESL 15A
Stamp
Blade Two
Stamp
R3 Arrete
Stamp

Topplista, 15 januari 2021 - Värdens bästa högtalare, det låter stort, dyrt och tungt - men kanske är det inte alltid den största och dyraste högtalaren som är världens bästa, utan något enklare och mer tillgängligt. Jag har i denna lista samlat de högtalare som jag tycker är de bästa som går att få tag på, och alla låter fantastiskt. Tanken är att dessa skall paras ihop med passande förstärkare, musikkälla, kablar m.m. för att vara en del i ett riktigt stort High End-system där alla delar är noga utvalda för att passa ihop så bra som möjligt och bilda symbios i ljudet.

Till Topplistan

link

Bästa Dolby Atmos-högtalaren

Alteco C-1
Stamp
Chrono SL AR-500
Stamp
Sib Evo Dolby Atmos 5.1.2
Stamp

Topplista, 15 januari 2021 - Dolby Atmos ger ny dimension till hembion, med ytterligare höjd-/effektkanaler som ger mer rymd och djup i din upplevelse. Det finns olika uppsättningar som antingen ger reflekterat ljud eller direkt ljud. Vad du väljer beror på hur mycket plats du har. Man kan använda två till fyra Atmos-kanaler utöver de övriga 5.1- alt 7.1-uppsättningen, så det kan bli många högtalare. Utifrån detta kan man välja takmontering alt. ställa dem ovanpå front- eller bakkanalerna.

Till Topplistan

link

Bästa högtalarna för hemmabio

Andreas Theander
Peter Olsson

2 experter tipsar

721 har guidats av listorna

Högtalare
P8
Stamp
750 MkII THX Select 5.1 (V12)
Stamp
Profile AIM Cinema Five (st)
Stamp

Topplista, 15 januari 2021 - En hemmabioanläggning kan göra vardagsrummet till en biosalong och ge filmerna en ny dimension - men vilka högtalare ska man satsa på? Hur stora, hur många? Kanske har man ett dedikerat rum till sin hembio och vill gå "all in" med stora högtalare och massor med effekt som får byxbenen att fladdra i actionscenerna.

Till Topplistorna

link

Kef LSX - riktig HiFi i smidigt format

12345
Kef LSX - Test - riktig HiFi i smidigt format

Test, 26 maj 2020 - Vår expert Andreas Theander recenserar Kef LSX.

Till testet

link

Bästa golvhögtalaren

Vale
Stamp
Excite X38
Stamp
6.2
Stamp

Topplista, 15 januari 2021 - Golvhögtalare kommer i många olika utföranden. Vissa är diskreta med fint möbelsnickeri i kabinetten och andra är stora högtalare som sticker ut och skriker "jag spelar så byxorna fladdrar!" Dessa typer passar oftast helt olika målgrupper och i denna lista har jag tagit med några från båda lägren. Jag lyfter deras fördelar och nackdelar samt vilka lyssningsprofiler de passar bäst till.

Till Topplistan

link
likes

1 779 har guidats av Andreas

Ljudintresserad sen unga år och alltid på jakt efter det perfekta ljudet! Nyfiken på nya lösningar och tekniker och håller mig uppdaterad genom tidningar, mässor och forum. Testar gärna olika kombinationer av högtalare, förstärkare och diverse kringutrustning men landar oftast i att enkelheten vinner ljudmässigt. Har varit fast i hembioträsket ett bra tag men hittat tillbaka till klassisk stereolyssning då musiklyssning alltid varit prioritet 1. Har även testat lite vinyl igen men det blev kortvarigt...

Prioriteringar

funktionalitet

funktionalitet

finess

finess

innovation

innovation

Expertområden