Stäng loginrutan
Andreas Theander är oberoende expert inom högtalare.

Andreas Theander

Bästa golvhögtalaren

Vale
Excite X38
L 6.2

Topplista, 27 februari 2020 - Golvhögtalare kommer i många olika utföranden. Vissa är diskreta med fint möbelsnickeri i kabinetten och andra sticker ut och skriker "jag spelar så byxorna fladdrar!" Dessa typer passar oftast helt olika målgrupper och i denna lista har jag tagit med några från båda lägren. Jag lyfter deras fördelar och nackdelar samt vilka lyssningsprofiler de passar bäst till.

Till Topplistan

link

Bästa högtalarna för hemmabio

Andreas Theander
Peter Olsson

2 experter tipsar

488 har guidats av listorna

Högtalare
P8
750 THX MKII
Bronze 6 5.0-paket

Topplista, 6 mars 2020 - En hemmabioanläggning kan göra vardagsrummet till en biosalong och ge filmerna en ny dimension - men vilka högtalare ska man satsa på ? Hur stora, hur många? Kanske har man ett dedikerat rum till sin hembio och vill gå "all in" med stora högtalare och massor med effekt som får byxbenen att fladdra i actionscenerna.

Till Topplistorna

link

Bästa bluetooth-högtalaren

Stanmore II BT - Black
Addon T3 Grey
The New Soundboks

Topplista, 16 januari 2020 - Musik ger alltid njutning hemma, men när man är på semester eller ute i trädgården är det perfekt med en trådlös bluetooth-högtalare. Marknaden har exploderat med mängder av bluetooth-högtalare och här listar jag några du borde kolla lite extra på, utifrån pris, ljudkvalitet och funktioner.

Till Topplistan

link

Bästa Dolby Atmos-högtalaren

Alteco C-1
AR-500
Sib Evo 5.1.2 Atmos

Topplista, 6 mars 2020 - Dolby Atmos ger ny dimension till hembion, med ytterligare höjd-/effektkanaler som ger mer rymd och djup i din upplevelse. Det finns olika uppsättningar som antingen ger reflekterat ljud eller direkt ljud. Vad du väljer beror på hur mycket plats du har. Man kan använda två till fyra Atmos-kanaler utöver de övriga 5.1- alt 7.1-uppsättningen, så det kan bli många högtalare. Utifrån detta kan man välja takmontering alt. ställa dem ovanpå front- eller bakkanalerna.

Till Topplistan

link
likes

190 har guidats av Andreas

Ljudintresserad sen unga år och alltid på jakt efter det perfekta ljudet! Nyfiken på nya lösningar och tekniker och håller mig uppdaterad genom tidningar, mässor och forum. Testar gärna olika kombinationer av högtalare, förstärkare och diverse kringutrustning men landar oftast i att enkelheten vinner ljudmässigt. Har varit fast i hembioträsket ett bra tag men hittat tillbaka till klassisk stereolyssning då musiklyssning alltid varit prioritet 1. Har även testat lite vinyl igen men det blev kortvarigt...

Prioriteringar

funktionalitet

funktionalitet

finess

finess

innovation

innovation

Expertområden