Stäng loginrutan
Benny Sjölind är oberoende expert inom Motionscyklar, Roddmaskiner, Löpband, Stegräknare.

Benny Sjölind

Bästa stegräknaren

Walking Style One 2.1
Walking Style IV - Blå
HiTrax Step 3d - Vit/grå
i.Beat Jump 8 GB Bluetooth, MP3 - Grön

Topplista, 23 maj 2019 - En stegräknare är ett roligt sätt att mäta vardagsaktiviteten. Ofta räknar man enbart med den aktiva träningstiden, trots att all den tid man rör på sig är viktig för hälsan. Själv använder jag mig av stegräknare när jag är ute och går med hunden, för att få en bättre helhetsbild av min aktivitet under dagen. Numera finns såklart stegräknare integrerat i telefonen och gps-klockan, telefonen är dock inte alltid så praktisk att bära med sig och en bra gps-klocka är oftast väldigt dyr. För den som söker ett billigt och smidigt sätt att mäta sin aktivitet under dagen är stegräknaren ett riktigt bra alternativ!

Till Topplistan

link

Bästa motionscykeln

Benny Sjölind
Conny Lundkvist

2 experter tipsar

133 har guidats av listorna

Motionscyklar
ATHLETE B'55
Motionscykel AL2 Silver
Ergo C10 Cykel
Recumbent StreamTour, Abilica

Topplista, 29 mars 2019 - Motionscykeln har länge varit ett av de mest populära träningsredskapen för hemmet. Med sitt varierbara motstånd är motionscykeln bra både för att förbättra kondition och vid rehabilitering. Den är också populär att använda vid uppvärmning innan t.ex. styrketräning. Till skillnad från spinningcykeln är motionscykeln konstruerad främst för att sitta på och passar därmed bättre för lågintensiva pass.

Till Topplistorna

link

Bästa spinningcykeln

Benny Sjölind
Conny Lundkvist

2 experter tipsar

121 har guidats av listorna

Motionscyklar
Racer CG
Speedbike CRT
SB700 Indoor Bike
Super Duke Magnetic Power

Topplista, 8 mars 2019 - Med en spinningcykel kan man få till riktigt effektiva pass, oavsett om man är tävlingscyklist eller en motionär som vill höja konditionen. Till de största fördelarna hör mångsidigheten hos spinningcykeln. Det har även blivit allt vanligare att köpa en spinningcykel snarare än en traditionell motionscykel till hemmet. Man har kanske vant sig vid det steglösa motståndet hos spinningcykeln på gymmet och sett fördelarna i jämförelse med motionscykeln.

Till Topplistorna

link

Bästa löpbandet under 10.000 kr

ATHLETE T'74
Löpband T25
TECHNUM IV
ST590 Löpband

Topplista, 10 april 2019 - Som löpare är så klart löpbandet min absoluta favorit bland träningsredskap. Löpning är också den mest tidseffektiva träningsformen eftersom man snabbt kommer upp i puls och på kort tid får en bra genomkörare. När man väljer träningsredskap är priset ofta en avgörande faktor. Speciellt när man ska köpa sitt första löpband till hemmet kanske man inte genast vill investera i något av de dyraste löpbanden på marknaden.

Till Topplistan

link

Bästa roddmaskinen

Benny Sjölind
Conny Lundkvist

2 experter tipsar

147 har guidats av listorna

Roddmaskiner
Roddmaskin R6040
Roddmaskin D PM5 Svart
TRAINER R'22 wather rower
Classic S4 i Valnötsträ

Topplista, 18 mars 2019 - Träning på roddmaskin är ett väldigt skonsamt sätt att stärka alla muskler i kroppen och samtidigt förbättra konditionen. När man väljer en roddmaskin till hemmet finns det en del saker att tänka på. Det finns ett stort utbud av roddmaskiner, men det är inte alltid som kvaliteten är den bästa. Många av de billigaste modellerna har ofta magnetiska bromsar som kan göra att motståndet inte känns speciellt naturtroget och jämt.

Till Topplistorna

link
likes

433 har guidats av Benny

Hej! Mitt namn är Benny Sjölind och idrotten har alltid varit en stor del av mitt liv. De första 30 åren i mitt liv var det främst fotbollen jag satsade på. Sedan 7 år tillbaka är det maratonlöpningen som jag lägger största delen av min fritid på. Något som jag bloggar om på bennysjolind.com. Inom löpningen krävs mångsidig träning både för att utvecklas och för att hållas skadefri, något som jag ibland fått erfara den hårda vägen. Genom otaliga träningstimmar på löpband, motionscyklar och andra träningsredskap har jag numera en hel del kunskap om vad som kännetecknar bra maskiner och vad man bör tänka på när man införskaffar dessa. Jag hoppas att jag med mina kunskaper kan hjälpa andra som brinner för träningen som livsstil att hitta bra maskiner att träna på.

Prioriteringar

kvalitet

kvalitet

funktionalitet

funktionalitet

budget

budget

Sociala medier

website

Webbplats