Stäng loginrutan
Benny Sjölind är oberoende expert inom Motionscyklar, Roddmaskiner, Expertens träning, Löpband, Stegräknare, Pannlampor, Hantlar & skivstänger, Löparskor.

Benny Sjölind

Bästa hantlarna

SelectTech 552i Adjustable Dumbbells 2-24kg
Stamp
Gummi/Krom Hantlar 9kg
Stamp
Hantlar Set 20kg
Stamp

Topplista, 25 januari 2021 - Eftersom vi under det senaste året har levt i isoleringstider har många satsat på att bygga ut hemmagymmet. Flera har kunnat konstatera att det faktiskt går lika bra att satsa på styrketräning hemma istället för att köpa dyra gymkort. Men vad behövs då i hemmet om du vill få till riktigt effektiva styrkepass?

Till Topplistan

link

Experten Bennys träningsskor - mo…

Air Zoom Tempo Next% Flyknit (Dam)
Stamp
Air Zoom Pegasus 37 (Dam)
Stamp
React Infinity Run Flyknit (Herr)
Stamp

Topplista, 25 januari 2021 - Här har jag sammanställt de träningsskor som jag själv använder i dagsläget! Jag har testat på mängder av modeller och märken både till löpning, gymträning och andra aktiviteter. För tillfället är det märket Nike jag använder mig av. Nike är det märke som tydligast av alla lett utvecklingen gällande löpar- och träningsskor under senare år, något som märkts genom flera nya modeller som lanserats.

Till Topplistan

link

Bästa stegräknaren

Walking Style Pro 2.0
Stamp
Walking Style IV
Stamp
Ex30
Stamp

Topplista, 3 november 2020 - En stegräknare är ett roligt sätt att mäta vardagsaktiviteten. Ofta räknar man enbart med den aktiva träningstiden, trots att all den tid man rör på sig är viktig för hälsan. Själv har jag bland annat använt mig av stegräknare när jag varit ute med hunden eller under shoppingrundor. Detta är helt enkelt ett roligt sätt att få en bättre helhetsbild av min aktivitet under dagen. Numera finns stegräknare även integrerade i de flesta telefoner och gps-klockor. Telefonen är dock inte alltid så praktisk att bära med sig och en bra gps-klocka är oftast väldigt dyr. För den som söker ett billigt och smidigt sätt att mäta sin träning och aktivitet är det ett bra alternativ att köpa stegräknare istället!

Till Topplistan

link

Bästa roddmaskinen

Benny Sjölind
Conny Lundkvist

2 experter tipsar

1 319 har guidats av listorna

Roddmaskiner
R6040
Stamp
Model D with PM5
Stamp
Life Rower R22
Stamp

Topplista, 20 oktober 2020 - Träning på roddmaskin är ett väldigt skonsamt sätt att stärka alla muskler i kroppen och samtidigt förbättra konditionen och hälsan. När du väljer en roddmaskin till hemmet finns det en del saker att tänka på. Det finns ett stort utbud av roddmaskiner, men det är inte alltid som kvaliteten är den bästa. Många av de billigaste modellerna har ofta magnetiska bromsar som kan göra att motståndet inte känns speciellt naturtroget eller jämt.

Till Topplistorna

link

Bästa pannlamporna

Compass R 1238LM
Stamp
Spot 325LM
Stamp
Trail Runner 4X
Stamp

Topplista, 11 september 2020 - Pannlampor kan vara nödvändiga i många olika sammanhang på våra breddgrader. Själv har jag använt pannlampa främst under mörkerträning utomhus, men den är även användbar i jobb där du behöver fria händer för att utföra dina sysslor. Det är inte så lätt som man tror att välja rätt pannlampa för ens behov. Det finns nämligen många olika saker att tänka på.

Till Topplistan

link

Bästa löparskorna för pronation

GT-2000 8 (Herr)
Stamp
Guide ISO 2 (Herr)
Stamp
Air Zoom Structure 22 (Dam)
Stamp

Topplista, 19 januari 2021 - Som aktiv löpare har jag testat de flesta modeller av löpskor, även skor för pronation. Vad innebär då pronation? I en sportbutik har du kanske fått göra tester för att se vilket typ av fotvalv och löpsteg du har. Avsikten med detta är att avgöra vilken sko du är i behov av. Pronation är ett uttryck för att beskriva en inåtrullande rörelse vid fotisättningen - en helt naturlig rörelse för att fördela kraften i löpsteget.

Till Topplistan

link

Bästa spinningcykeln

Benny Sjölind
Conny Lundkvist

2 experter tipsar

2 917 har guidats av listorna

Motionscyklar
Premium Pro Bike
Stamp
S4050
Stamp
Spinningcykel Signa
Stamp

Topplista, 8 december 2020 - Med en spinningcykel kan man få till riktigt effektiva pass, oavsett om man är tävlingscyklist eller en motionär som vill höja konditionen. Till de största fördelarna hör mångsidigheten hos spinningcykeln. Det har även blivit allt vanligare att köpa en spinningcykel snarare än en traditionell motionscykel till hemmet. Man har kanske vant sig vid hur mycket lättare och smidigare hjulen rullar på spinningcykeln i gymmet, och sett dess fördelar i jämförelse med motionscykeln.

Till Topplistorna

link

Bästa löpbandet under 10.000 kr

ST690
Stamp
T65
Stamp
T30
Stamp

Topplista, 23 oktober 2020 - Som löpare är löpbandet min absoluta favorit bland träningsredskap. Löpning är den mest tidseffektiva träningsformen där du snabbt kommer upp i puls och på kort tid får en bra genomkörare. Speciellt vid köp av det första löpbandet till hemmet är priset ofta en avgörande faktor. Om du är lite osäker på hur mycket det faktiskt kommer att användas kanske du inte genast vågar satsa på något av de dyraste löpbanden på marknaden.

Till Topplistan

link

Bästa löparskorna

Benny Sjölind
Conny Lundkvist

2 experter tipsar

2 310 har guidats av listorna

Löparskor
Air Zoom Pegasus 37 (Herr)
Stamp
Ultra Boost 19 (Dam)
Stamp
Clifton 7 (Dam)
Stamp

Topplista, 24 september 2020 - Under detta år har vi sett en revolution inom löparskor där allt fler tar fram skor i spännande nya material som gör dem både lättare, bättre dämpade och snabbare. Nike introducerade kolfiberplattan för några år sedan vilket då blev en stor nyhet. Men det tog ett tag innan konkurrenterna på allvar vaknade och kom ut med liknande modeller.

Till Topplistorna

link
likes

9 079 har guidats av Benny

Hej! Mitt namn är Benny Sjölind och idrotten har alltid varit en stor del av mitt liv. De första 30 åren i mitt liv var det främst fotbollen jag satsade på. Sedan 7 år tillbaka är det maratonlöpningen som jag lägger största delen av min fritid på. Något som jag bloggar om på bennysjolind.com. Inom löpningen krävs mångsidig träning både för att utvecklas och för att hållas skadefri, något som jag ibland fått erfara den hårda vägen. Genom otaliga träningstimmar på löpband, motionscyklar och andra träningsredskap har jag numera en hel del kunskap om vad som kännetecknar bra maskiner och vad man bör tänka på när man införskaffar dessa. Jag hoppas att jag med mina kunskaper kan hjälpa andra som brinner för träningen som livsstil att hitta bra maskiner att träna på.

Prioriteringar

kvalitet

kvalitet

funktionalitet

funktionalitet

budget

budget

Sociala medier

website

Webbplats