Stäng loginrutan
Conny Lundkvist är oberoende expert inom Motionscyklar, Roddmaskiner, Löpband, Löparskor.

Conny Lundkvist

Löparskor med bäst dämpning

Clifton 6 (Herr)
Stamp
Olympus 3.5 (Herr)
Stamp
Greyhound (Dam)
Stamp

Topplista, 7 juli 2020 - När behöver vi maximalt med dämpning i våra löparskor? Mycket handlar om känsla, men visst spelar även användningsområdet roll för valet av skor. Många som väljer att springa sina pass på asfalt väljer gärna en sko med en tjockare dämpning. Detta behöver definitivt inte vara en nödvändighet, men många älskar känslan av att springa på moln och känslan ska inte underskattas - har man en god känsla är chansen större att passen blir av. Många som väger lite mer vill också ofta ha en sko med tjockare dämpning för att avlasta kroppen i steget.

Till Topplistan

link

Bästa löparskorna

Conny Lundkvist
Benny Sjölind

2 experter tipsar

2 310 har guidats av listorna

Löparskor
Gel-Kayano 25 (Herr)
Stamp
Ultra Boost 19 (Dam)
Stamp
Air Zoom Pegasus 36 Trail (Herr)
Stamp

Topplista, 7 juli 2020 - Att välja löparsko är ofta det första steget till en aktiv livsstil med regelbunden träning. Man har precis bestämt sig för att börja springa och beger sig då till en sportaffär för att köpa nya löparskor. Då kommer chocken: det finns ju hur många skor som helst att välja på? Jag hoppas med denna lista kunna bena ut vilka som är de bästa skorna och därmed hjälpa er till en fantastisk löpupplevelse.

Till Topplistorna

link

Bästa motionscykeln

Premium UB
Stamp
Athlete B`55
Stamp
Giro R
Stamp

Topplista, 15 april 2020 - Det finns många fördelar med att köpa en träningscykel till sitt hem, bland annat möjligheten till bra konditionsträning även om det är isigt och kallt ute, tryggheten i att träna i sitt egna hem och att det dessutom är en mycket skonsam träningsform. En annan fördel med att ha en motionscykel som träningsredskap är att man får möjligheten att välja TV-program under träningen och att man kan kombinera träningen med TV-mys med familjen.

Till Topplistan

link

Bästa roddmaskinen

Conny Lundkvist
Benny Sjölind

2 experter tipsar

1 319 har guidats av listorna

Roddmaskiner
Model D with PM5
Stamp
R610
Stamp
R6040
Stamp

Topplista, 7 juli 2020 - Då man börjar fundera över vilka konditionsmaskiner som man vill utrusta sitt hemmagym med så är roddmaskinen ett redskap som många tänker på. Detta är inte alls konstigt - roddmaskinen har fördelar som både motionscyklar och löpband saknar. Vilka är då dessa? Den stora skillnaden är definitivt att roddmaskinen tränar i stort sett hela kroppens muskler och är överlägsen då det gäller aktivering av ryggens muskulatur. Förutom dessa aktiveras även ben, biceps och underarmarna vid träning på roddmaskinen.

Till Topplistorna

link

Bästa trailskorna

Rover RB9X GTX (Dam)
Stamp
Evo Mafate (Dam)
Stamp
Air Zoom Pegasus 36 Trail (Herr)
Stamp

Topplista, 15 april 2020 - Att springa i terrängen är för mig den optimala avkopplingen. Det enda jag hör är vindens brus i träden och fåglarna som kvittrar i takt med min andning. Dessa pass är också de som jag aldrig vill springa med musik i öronen, då riskerar jag att missa en del av naturens skönhet. Det spelar heller ingen roll vilken del av året det handlar om, vare sig det är nyutspruckna löv, nedfallna vackra höstlöv eller gnistrande snö under fötterna - naturen är alltid en upplevelse.

Till Topplistan

link

Bästa spinningcykeln

Conny Lundkvist
Benny Sjölind

2 experter tipsar

2 917 har guidats av listorna

Motionscyklar
Speed Bike CRT
Stamp
S4030
Stamp
IndiSpin
Stamp

Topplista, 15 april 2020 - Många funderar över om de ska välja en motionscykel eller en spinningcykel till sitt hemmagym och vad som egentligen är skillnaden mellan dessa. Svaret är att den stora skillnaden är användningsområdet. En spinningcykel är tillverkad för lite tuffare tag medan många motionscyklar passar utmärkt för exempelvis rehabträning.

Till Topplistorna

link

Bästa löpbandet

T25
Stamp
Premium AC
Stamp
ST490
Stamp

Topplista, 15 april 2020 - Trots att många föredrar att springa ute i strålande solsken så är det ju bara inse att våra breddgrader ofta inbjuder till träning inomhus. Därför är löpbandet ett alldeles utmärkt redskap för att kunna springa oavsett väder. Variationen av springband på marknaden är stor och även prislappen varierar kraftigt. Om du tänkt använda ditt löpband för att promenera finns det band i prisklassen från 1000-6000 kr som fungerar alldeles utmärkt. Men ska du springa på din löpmaskin så skulle jag rekommendera band från 7000 kr och uppåt. Tänk också på att det kan vara en orättvis jämförelse att jämföra ett löpband för hemmabruk med de som man använder på gymmet. Dessa kostar ofta mellan 50 000 - 100 000 kr.

Till Topplistan

link
likes

4 301 har guidats av Conny

Hej på er! Mitt namn är Conny Lundkvist och jag driver mitt eget företag Conny Lundkvist XRcise Personal Training. Jag är utbildad Lic. Personlig Tränare, Lic. Styrketräningsinstruktör samt Cert. Löpcoach (Runacademy). Jag har tränat själv och andra under större delen av mitt liv och har dessutom arbetat inom detaljhandeln runt träningsmaskiner och träningstillbehör. Jag hoppas kunna bidra med mina kunskaper inom dessa områden och att fler träningsintresserade kunder får bra maskiner att träna på.

Prioriteringar

funktionalitet

funktionalitet

kvalitet

kvalitet

budget

budget