hem
Eemil Kaikkonen är oberoende expert inom kaffemaskiner och kaffekvarnar.

Eemil Kaikkonen

hem

Eemils flöde

Använd knapparna för att filtrera flödet

NyheterNyheter

Nyheter

TopplistorTopplistor

Topplistor

GuiderGuider

Guider

Bästa kaffebryggaren

Stainless Wave Dripper 185 - Filterhållare i rostfritt stål
V60 Pour Over Kit
Classic Kaffebryggare 6 koppar
Aeropress

Topplista - När jag brygger kaffe så föredrar jag pour over-metoden (se min guide om pour over här på Advized). Men vilken är den bästa pour over-bryggaren egentligen? Det är ingen enkel fråga och svaren varierar beroende på vem en frågar. Olika bryggare har olika egenskaper och jag har inte själv en solklar favorit, utan varierar beroende på tillfälle och vad jag vill ha ut av mitt kaffe.

Till Topplistan

link

Pour over

Pour over

Guide - Att brygga kaffe med pour over-tekniken, eller handbrygga som det heter på svenska, är något en kunnat se på många rosterier och kaféer. Detta har gjort att allt fler hemmabaristor börjat använda tekniken. Det är framför allt möjligheten att kunna styra över de olika delar av bryggningsprocessen, och därmed också ha möjligheten att lyfta varje kaffes unika karaktär (utan att behöva gå till ett prisbelönt kafé), som har gjort att allt fler har fått upp ögonen för tekniken. Det enda du behöver är: valfri bryggmetod (Hario V60, Kalita Wave m.m), kvarn, våg (för att väga bönor och vatten), vattenkokare och en timer (för att mäta bryggtiden). Några enkla tips på vägen: börja med 60 g kaffe per liter vatten, använd alltid färskmalet kaffe, gärna en kvarn med malskivor, en vattentemperatur på 92-96grader och förskölj gärna filtret innan bryggningen för att undvika pappersmaken. NJUT!

Visa mer

Visa mindre

följare

5 följare

Mitt namn är Eemil Kaikkonen och jag driver sedan början av 2016 Eemils Kafferosteri och som kafferostare måste en givetvis också brygga en massa kaffe! Jag har en stor passion för kaffe och strävar hela tiden efter rosta och brygga kaffet på bästa tänkbara sätt. Då jag handbrygger det mesta av våra kaffen är det just "pour over" metoden som jag har störst erfarenhet inom, men jag brygger även kaffe i automatiska bryggare och espressomaskiner. Alla kan brygga gott kaffe där hemma!

Prioriteringar

kvalitet

kvalitet

funktionalitet

funktionalitet

finess

finess