Stäng loginrutan
Elin Kero är oberoende expert inom kameror och objektiv.

Elin Kero

Bästa systemkameran under 10.000 kr

Elin Kero
Carl Björklund

2 experter tipsar

438 har guidats av listorna

Kameror
Lumix DMC-GX80KECK + 12-32/3,5-5,6 Black
E-m10 Iii 14-42 Mm F/3,5-5,6 Ez
EOS 77D EF-S18-55 F4-5.6 STM

Topplista, 16 maj 2019 - Det finns så himla många kameror där ute och det är skitsvårt att veta var man ska börja leta. Så här kommer en lista med fyra olika kameror som jag tycker att du ska ta en närmare titt på. Det är svårt att rangordna kamerorna efter vilken som är bäst, eftersom alla har funktioner som tilltalar olika personer. Så försök att se den här listan utan rangordning och fokusera på vad som skrivs i texten istället. Samtliga kameror har inbyggd Wi-Fi, så du kan fjärrstyra kamerorna från din mobiltelefon, samt föra över filer snabbt och enkelt.

Till Topplistorna

link

Bästa objektivet för Canon

Elin Kero
Carl Björklund
Petter Abrahamsson

3 experter tipsar

370 har guidats av listorna

Objektiv
EF 35MM F/2 IS USM
EF 50MM F1.8 STM
85 mm, f/1.8 Di VC USD Canon EF (F016E)

Topplista, 16 maj 2019 - I den här listan kommer alla mina favoritobjektiv för Canon! Nummer ett till fyra på listan är de objektiv jag nu har i min kameraväska (det finns ju såklart en anledning till att de befinner sig där) och nummer fem är mitt önskeobjektiv.

Till Topplistorna

link

Bästa kameran för vlogg och YouTube

Elin Kero
Joakim Ewenson

2 experter tipsar

481 har guidats av listorna

Kameror
Powershot G7X MKII
Cyber-shot DSC-RX100 V
Eos M50 + Ef-m 15-45mm F/3.5-6.3 Is Stm - Black

Topplista, 16 maj 2019 - Jag älskar YouTube och jag älskar att skapa vloggar som påminner om "riktig film". Jag har också testat en mängd olika kameror och här har jag listat fyra favoriter. Samtliga kameror har vinklingsbar skärm (framåt), vilket såklart är ett måste för att de ska kunna användas som vlogg-kameror. Kamerorna riktar sig också till lite olika användare - till dig som vill ha något enkelt att ha med i fickan och till dig som vill skapa filmiska mästerverk.

Till Topplistorna

link

Bästa 50mm-objektiven

EF 50MM F1.8 STM
Nikkor AF-S lins - 50 mm
EF 50MM 1.4 USM

Topplista, 16 maj 2019 - Ett 50mm är enligt mig det bästa du kan köpa som första extraobjektiv till din nya kamera. Den här brännvidden fungerar till i princip allt (framför allt porträtt, resor och vardagsbilder) och kostar oftast inte speciellt mycket, inte om man jämför med andra objektiv i alla fall!

Till Topplistan

link

Bästa objektivet för bröllop

Elin Kero
Carl Björklund

2 experter tipsar

204 har guidats av listorna

Objektiv
EF 50MM 1.4 USM
EF 35MM F/2 IS USM
85 mm, f/1.8 Di VC USD Canon EF (F016E)

Topplista, 16 maj 2019 - Att fotografera bröllop innebär mycket press, stress och nervositet – men är också något av det finaste som finns! För mig är det viktigt att min utrustning inte väger så mycket, så att jag orkar springa omkring med den på axeln en hel dag.

Till Topplistorna

link
likes

848 har guidats av Elin

Jag heter Elin Kero och har arbetat med sociala medier i över 11 år. Jag driver en blogg, Instagram och Youtubekanal, där jag tipsar och inspirerar kring allt som rör det kreativa livet. I grund och botten är jag frilansande fotograf och jag håller en hel del föreläsningar inom foto, film och entreprenörskap. Jag är en stor tekniknörd, men trots det så går känslan före allt. Känslan när jag använder en produkt, känslan i själva skapandet och att framkalla känslor hos de som betraktar. Teknik är för mig någonting kul som underlättar och stimulerar mig i mitt arbete. Jag har testat och äger otroligt mycket kamerautrustning. Samtidigt finner jag det otroligt utvecklande och utmanande att begränsa mig genom att t.ex. bara ta med mig en kamera och ett enda objektiv (och lämna resten hemma) eller fotografera med billiga kameror (trots att jag äger en kamera i 40 000-kronors-klassen). Det går att skapa magiska ting med vilken utrustning som helst. Men visst är det galet kul med ny teknik ;)

Prioriteringar

funktionalitet

funktionalitet

budget

budget

kvalitet

kvalitet

Expertområden