hem
Elin Kero är oberoende expert inom kameror och objektiv.

Elin Kero

hem

Elins flöde

Använd knapparna för att filtrera flödet

NyheterNyheter

Nyheter

TopplistorTopplistor

Topplistor

GuiderGuider

Guider

Bästa 50mm-objektiven

EF 50MM F1.8 STM
Nikkor AF-S lins - 50 mm
EF 50MM 1.4 USM
Af-s 50/1.4 G
AF 50mm f/1.4 DG HSM Art Objektiv till Canon

Topplista - Ett 50mm är enligt mig det bästa du kan köpa som första extraobjektiv till din nya kamera. Den här brännvidden fungerar till i princip allt (framför allt porträtt, resor och vardagsbilder) och kostar oftast inte speciellt mycket, inte om man jämför med andra objektiv i alla fall!

Till Topplistan

link

Bästa objektivet för bröllop

EF 50MM 1.4 USM
EF 35MM F/2 IS USM
SP F016
Art 18-35mm F1.8 DC HSM Canon

Topplista - Att fotografera bröllop innebär mycket press, stress och nervositet – men är också något av det finaste som finns! För mig är det viktigt att min utrustning inte väger så mycket, så att jag orkar springa omkring med den på axeln en hel dag.

Till Topplistan

link

Bästa kameran för vlogg och YouTube

Powershot G7X MKII
DSC-RX100M5
Eos M50 + Ef-m 15-45mm F/3.5-6.3 Is Stm
Lumix Dc-gh5 + G Vario 12-60/3,5-5,6 Power Ois

Topplista - Jag älskar YouTube och jag älskar att skapa vloggar som påminner om "riktig film". Jag har också testat en mängd olika kameror och här har jag listat fyra favoriter. Samtliga kameror har vinklingsbar skärm (framåt), vilket såklart är ett måste för att de ska kunna användas som vlogg-kameror. Kamerorna riktar sig också till lite olika användare - till dig som vill ha något enkelt att ha med i fickan och till dig som vill skapa filmiska mästerverk.

Till Topplistan

link

Bästa objektivet för Canon

EF 35MM F/2 IS USM
EF 50MM F1.8 STM
SP F016
EF 135mm f/2L USM
Af 24/1,4 Dg Hsm Art Canon

Topplista - I den här listan kommer alla mina favoritobjektiv för Canon! Nummer ett till fyra på listan är de objektiv jag nu har i min kameraväska (det finns ju såklart en anledning till att de befinner sig där) och nummer fem är mitt önskeobjektiv.

Till Topplistan

link

Bästa systemkameran under 10.000 kr

Lumix DMC-GX80KECK + 12-32/3,5-5,6 Black
EOS 77D EF-S18-55 F4-5.6 STM
EOS M5 BODY
E-m10 Iii 14-42 Mm F/3,5-5,6 Ez

Topplista - Det finns så himla många kameror där ute och det är skitsvårt att veta var man ska börja leta. Så här kommer en lista med fyra olika kameror som jag tycker att du ska ta en närmare titt på. Det är svårt att rangordna kamerorna efter vilken som är bäst, eftersom alla har funktioner som tilltalar olika personer. Så försök att se den här listan utan rangordning och fokusera på vad som skrivs i texten istället. Samtliga kameror har inbyggd Wi-Fi, så du kan fjärrstyra kamerorna från din mobiltelefon, samt föra över filer snabbt och enkelt.

Till Topplistan

link
likes

57 har guidats av Elin

Jag heter Elin Kero och har arbetat med sociala medier i över 11 år. Jag driver en blogg, Instagram och Youtubekanal, där jag tipsar och inspirerar kring allt som rör det kreativa livet. I grund och botten är jag frilansande fotograf och jag håller en hel del föreläsningar inom foto, film och entreprenörskap. Jag är en stor tekniknörd, men trots det så går känslan före allt. Känslan när jag använder en produkt, känslan i själva skapandet och att framkalla känslor hos de som betraktar. Teknik är för mig någonting kul som underlättar och stimulerar mig i mitt arbete. Jag har testat och äger otroligt mycket kamerautrustning. Samtidigt finner jag det otroligt utvecklande och utmanande att begränsa mig genom att t.ex. bara ta med mig en kamera och ett enda objektiv (och lämna resten hemma) eller fotografera med billiga kameror (trots att jag äger en kamera i 40 000-kronors-klassen). Det går att skapa magiska ting med vilken utrustning som helst. Men visst är det galet kul med ny teknik ;)

Prioriteringar

funktionalitet

funktionalitet

budget

budget

kvalitet

kvalitet

Expertområden