Stäng loginrutan
Henrik Pernsteiner är oberoende expert inom Sovsäckar, Tält, Liggunderlag, Friluftskök & tillbehör, Pannlampor.

Henrik Pernsteiner

Bästa liggunderlaget

Comfort Plus XT Insulated Rectangular Large 8,0 (202cm)
Stamp
Therm-a-Rest NeoAir XLite Large 6,3 (196cm)
Stamp
DownMat XP 9 LW (197cm)
Stamp

Topplista, 16 januari 2021 - Det är sällan jag sover så bra som när jag sover utomhus! Att ge sig själv en god natts sömn efter en hel dags vandring är fantastiskt och nog så viktigt för att hålla humöret och orken på topp. Utvecklingen av liggunderlag har gått framåt med rasande fart de senaste åren gällande material och teknik. Idag så fullkomligt svämmar marknaden över av olika liggunderlag som tävlar om att fånga ditt intresse, medan det när jag växte upp i princip bara fanns en typ av liggunderlag - vanligen grönt och gjort av skumplast.

Till Topplistan

link

Bästa tältet

Akto (1)
Stamp
Elixir (2)
Stamp
Keron 3 GT (3)
Stamp

Topplista, 16 januari 2021 - Går du i tankar på att investera i ett nytt tält? Spenderar du timmar scrollande sida upp och sida ned i jakt på det där perfekta tältet till din nästa tur, som är värt att lägga dina surt förvärvade slantar på? Låt en riktig friluftsnörd göra jobbet åt dig! Jag har testat och sovit i fler tält än jag kan minnas och nu delar jag med mig av mina absoluta favoriter till dig. Du kan alltså bara slappna av och läsa vidare eftersom jag redan har gjort grovjobbet av researchen åt dig.

Till Topplistan

link

Bästa sovsäcken

Caribou MF (198cm)
Stamp
Lynx GWS (180cm)
Stamp
Lamina -9 Regular (182cm)
Stamp

Topplista, 16 januari 2021 - Jag kommer fortfarande ihåg min första sovsäck. Sovsäcken var inköpt på en lokal livsmedelsbutik, märket var Haglöfs och jag minns så väl den gamla loggan med den fjäderprydda hatten. Ihoppackad var sovsäcken stor och klumpig, trots att det var en säck för sommarbruk. Idag 30 år senare ser läget lite annorlunda ut. Sovsäckar har blivit big business där de olika tillverkarna jagar det varmaste dunet eller syntetfyllningen och det lättaste materialet.

Till Topplistan

link
likes

1 282 har guidats av Henrik

Friluftsexpert som är väldigt optimistisk gällande antal tält och mängd friluftsprylar som faktiskt kan rymmas i ett hushåll. Jag jobbar extra som guide och jag är aktiv inom ideell organisation som vandringsledare. Jag testar ständigt nya produkter för att utvecklas och utmana gränser för hur friluftsliv kan bedrivas. Jag är självlärd från grunden och jag har idag långt fler mil under kängorna och nätter utomhus än jag kan minnas. Frågar man mig hur många tält man egentligen behöver så blir svaret - ett till!

Prioriteringar

kvalitet

kvalitet

funktionalitet

funktionalitet