Stäng loginrutan
Jennie Jansson är oberoende expert inom barnvagnar.

Jennie Jansson

Bästa barnvagnen för långa föräldrar

Jennie Jansson
Clara Ernberg

2 experter tipsar

609 har guidats av listorna

Barnvagnar
Mondial de Luxe (Duo/Kombi)
Stamp
Fox 2 (Duo/Kombi)
Stamp
Go Big 2 (Duo/Kombi)
Stamp

Topplista, 14 januari 2021 - Att vara lång och hitta rätt barnvagn kan vara knepigt! Jag är själv 183 cm lång och för mig är det viktigaste vid valet av barnvagn att jag inte slår i chassit när jag kör vagnen. Det är också viktigt att handtaget är bekvämt att hålla i, samt att körkänslan är bra.

Till Topplistorna

link

Bästa barnvagnen för vintern

Mondial de Luxe (Duo/Kombi)
Stamp
Go Big 2 (Duo/Kombi)
Stamp
City Elite 2 (Duo/Kombi)
Stamp

Topplista, 21 december 2020 - Alla har vi någon gång känt att det är svårt att ta sig fram när det snöat mycket. Vägarna kanske inte hunnit plogats och det är halt och läskigt att gå. Det sista man då önskar är en vagn som kör fast i snön eller är hopplös att styra i snö eller på isiga gator. Jag hoppas att den här listan ska råda bot på i alla fall barnvagnsproblem under vintern 😊

Till Topplistan

link

Prisvärda barnvagnar

Edge (Duo/Kombi)
Stamp
Go Big (Duo/Kombi)
Stamp
City Mini GT 2 (Sittvagn)
Stamp

Topplista, 4 december 2020 - Vilken är den mest prisvärda barnvagnen? Det är omöjligt att svara på för enligt mig finns det inte bara en, utan flera! En prisvärd barnvagn är för mig en som är slitstark, klarar olika underlag samt är rymlig och bekväm för barnet. Det är ett stort plus om barnvagnen har en rymlig liggdel som kan användas länge. Vissa vagnar har en sittplatta i liggdelen som kan fällas upp men i vagnar som saknat detta har jag haft en vanlig kudde bakom barnet, bra om barnet vill se sig omkring under promenaden.

Till Topplistan

link

Bästa tvillingvagnen

Donkey 3 Twin (Duo/Kombi för 2)
Stamp
Duet V3 (Duo/Kombi för 2)
Stamp
Double Viking 735 (Duo/Kombi för 2)
Stamp

Topplista, 9 december 2020 - Tvillingar, dubbelt så mycket av allt! Beskedet om att man väntar tvillingar kan komma som en mindre chock, det gjorde det för oss för snart 10 år sedan. När vi fick beskedet att vi väntade tvillingar började vi (eller mest jag i ärlighetens namn ;-)) leta barnvagn! Vi började med en vagn med separata liggdelar, men det avskydde våra små, så vi fick tag i en begagnad gemensam liggdel och då gick barnvagnspromenaderna som en dans igen. Just nu finns det ingen vagn med gemensam liggdel på den svenska barnvagnsmarknaden, så man får ha i bakhuvudet att eventuellt leta begagnat om man vill ha just gemensam liggdel.

Till Topplistan

link

Bästa duovagnen

Mondial de Luxe (Duo/Kombi)
Stamp
Smile 3 (Duo/Kombi)
Stamp
Donkey 3 Mono (Duo/Kombi)
Stamp

Topplista, 11 januari 2021 - Den första barnvagnen till alla mina barn har alltid varit en duovagn. En duovagn är en vagn där man kan ha både ligg- och sittdel till samma chassi och växla mellan dessa. Fördelen är att vagnen växer med barnet samt att man endast behöver ett chassi och inte behöver byta ut hela vagnen när det är dags för sittdel.

Till Topplistan

link

Bästa barnvagnen för landet

Mondial de Luxe (Duo/Kombi)
Stamp
City Elite 2 (Duo/Kombi)
Stamp
Go Big 2 (Duo/Kombi)
Stamp

Topplista, 9 februari 2021 - På landet brukar man vilja ha en rejäl vagn som klarar alla terränger, skogsstigar, grusvägar, går att ha med sig till stranden osv. Enligt mig är en vagn med fyra fasta hjul helt suveränt för detta, de vagnarna tar sig fram överallt! Vi har en retrovagn på vårt landställe och den är en fröjd att köra.

Till Topplistan

link

Britax Smile 3 - stabil, smidig och lättrullad allround-vagn

12345
Britax Smile 3 - Test - stabil, smidig och lättrullad allround-vagn

Test, 26 oktober 2020 - Vår expert Jennie Jansson recenserar Britax Smile 3 (Duo/Kombi).

Till testet

link

Snyggaste barnvagnen

Jennie Jansson
Sophie Nilsson

2 experter tipsar

92 har guidats av listorna

Barnvagnar
Mondial de Luxe (Duo/Kombi)
Stamp
Priam (Duo/Kombi)
Stamp
City Tour Lux (Duo/Kombi)
Stamp

Topplista, 2 januari 2021 - Ni vet när man blir alldeles varm inombords, man hör ingenting förutom kanske ljuv musik, man ser ingenting utan bara fastnar med blicken...då har man hittat den, den snyggaste barnvagnen! Det finns ju så många olika designer och utseenden på vagnar, och jag faller (oftast) för de lite mer klassiska dragen, raka linjer och fint rundad sufflett, gärna fyra fasta hjul. Men dessa blir färre och färre på marknaden.

Till Topplistorna

link
likes

470 har guidats av Jennie

Hej! Jag heter Jennie Jansson, är 38 år och bor med min man och våra tre döttrar i Stockholm. Vi har tvillingdöttrar födda 2011 och en dotter född 2018. Jag jobbar som förskollärare och trivs jättebra med mitt yrke! Mitt allra största intresse är barnvagnar och har varit så länge jag kan minnas! När jag var liten hittade man mig inte på leksaksavdelningarna utan, naturligtvis, på barnvagnsavdelningarna! Jag tror att sammanlagt har över ett 50-tal vagnar rullat in och ut hemma hos mig! Just nu bor det fem stycken här hemma och en på landet! För drygt ett år sedan startade jag instagramkontot Barnvagnspedagogen. Jag är en riktig barnvagnsnörd uti fingerspetsarna!

Prioriteringar

kvalitet

kvalitet

funktionalitet

funktionalitet

design

design

Expertområden

Sociala medier

facebook

Facebook

instagram

Instagram