Stäng loginrutan
Jonas Jönsson är oberoende expert inom cyklar.

Jonas Jönsson

Bästa hopfällbara cykeln

Svart
Hopfällbar Cykel 20
Joe P27 Hopfällbar Cykel OO 27 Tum M 27V - Svart/Röd
Norwood Hopfällbar Cykel 20" Svart

Topplista, 13 maj 2019 - Jag har ägt en hopfällbar cykel i 5 år som jag pendlat med till kontoret och tagit med hopfälld på tåget varje dag. Baserat på mina erfarenheter har jag här tagit fram en lista med fyra alternativ. Jag har valt att bara ta med cyklar som finns med stänkskydd, då jag tycker att man bör ha stänkskydd i svenska förhållanden. Storleken har såklart betydelse, och här gäller det att veta packutrymmet på bilen, tåget eller bussen. Tyngden är också en faktor, en tung cykel orkar man inte bära så långt, men kanske behöver du bara lyfta den av och på pendeltåget?

Till Topplistan

link

Bästa damcykeln

KARIN, 3-VXL
Elit Dam 7-Vxl Mahogny Matt 2019
S720 7vxl Dam – 2018
S-100 Citycykel Wave Nexus 8-Växlad FL Skiva Svart (2019)
Cykel 28" - 3 växlar - Gräddvit

Topplista, 15 maj 2019 - Jag anser att damcykeln är den bästa vardagscykeln. Det borde faktiskt inte heta damcykel, utan kanske vardagscykel. Den är ju minst lika bra för män! Enkelheten och lastförmågan kombinerad med den upprätta sittställningen som ger bra balans och överblick över trafiken är oslagbar. En damcykel ska, enligt mig, ha cykelkorg fram, lågt insteg och pakethållare bak. Den ska dessutom vara lättskött, kräva lite underhåll och gärna vara lätt, då det gör den mer lättmanövrerad.

Till Topplistan

link

Bästa racercykeln

S3 Disc Ultegra Di2 8070 Racercykel Gul/Svart (2019)
Sportif 2.1 Road Bike (2019)
X-LITE FOUR
DECA, 22-VXL
Racer Ride Disc 200

Topplista, 29 april 2019 - En racercykel, också kallad landsvägscykel, är en lätt, snabb cykel med en aerodynamisk sittposition för träning eller tävling. Cykeln ska ha bockstyre för att man ska kunna växla position under längre turer och för att bli mer aerodynamisk vid högre hastigheter. Generellt kan man säga att ju lättare racercykel desto dyrare, dock är det mest vid acceleration och i bergen som vikten spelar roll. Det är viktigare att cykeln är aerodynamisk om du vill vara snabbast, samt att du har en vridstyv ram som tillåter att kraften går ner i hjulet. Hjulen är det första man uppgraderar för att bli snabbare.

Till Topplistan

link

Bästa allround-cykeln

920 2019
Backroad 105
Zepto Sport - Silver
Silex 300 19 - Grå

Topplista, 15 maj 2019 - Den här listan är för dig som vill köpa en cykel och vill använda den både som träningsredskap, pendlarcykel, långfärdscykel och vardagscykel. Givetvis kan man även köpa en allround-cykel som ett komplement till sina andra cyklar, vilket nog snarare var fallet för mig. Jag hade ju redan cyklar till det mesta, men inte riktigt någon som jag kunde ta med mig överallt.

Till Topplistan

link
likes

74 har guidats av Jonas

Mitt cykelintresse har varit stort redan sedan barnsben där jag cyklade till alla min aktiviteter. I början lekte man mest men började tidigt modifiera och göra mina cyklar bättre. Hoppade skuttade och körde mycket i terräng. Cyklade med en kompis som hade landsvägscykel och blev såld direkt. Jag fick min första racer när jag var 14 år. Idag har jag 8 cyklar för alla möjliga aktiviteter (landsväg, tempo, mtb, pendlar, hopfällbar, cross, damcykel, elcykel) . Jag underhåller och mekar dessutom med alla familjens cyklar (2 barn och fru).

Prioriteringar

funktionalitet

funktionalitet

kvalitet

kvalitet

budget

budget

Expertområden