Stäng loginrutan
Madde Ericsson är oberoende expert inom bilbarnstolar.

Madde Ericsson

Bästa babyskyddet

Cloud Z i-Size (Passion Pink)
BABY-SAFE² i-Size Babyskydd Cosmos Black
Modukid Infant Babyskydd Blå One Size

Topplista, 3 december 2019 - Första resan hem med den nyfödda är något de flesta kommer ihåg. Man vill såklart skydda det nya lilla livet så mycket det går och ett bra och säkert babyskydd är viktigt. En del har provat och förberett i månader, andra står på parkeringen på BB och försöker montera första gången.

Till Topplistan

link

Bästa bakåtvända bilbarnstolen

Madde Ericsson
Anna Ottosson

2 experter tipsar

731 har guidats av listorna

Bilbarnstolar
Minikid 2.0 (Svart)
Römer Max-Way Plus Storm Grey
Sirona Z i-Size (Manhattan Grey)

Topplista, 25 november 2019 - "Jag vill köpa den bästa bilbarnstolen, vilken är det?" är utan tvekan den vanligaste frågan jag får på min blogg och i olika grupper om bilstolar. Det är självklart inte så enkelt som att en enda stol är överlägset bäst, och jag brukar jämföra med att köpa skor. Ett par skor passar inte alla fötter eftersom alla människor har olika behov och önskemål. Samma sak är det med bilstolar; en stol som inte passar bilen och är jättejobbig att montera blir man såklart inte nöjd med.

Till Topplistorna

link

Bästa bilbarnstolen för långa barn

Rekid IsoFix Bilbarnstol Svart
Minikid 2.0 (Svart)
Römer Max-Way Plus Storm Grey

Topplista, 21 november 2019 - Mitt barn fick plats att åka bakåtvänt fram tills han var 7,5 år och 125 cm, och då var det inte benplatsen som var problemet, utan rygglängden. Han satt skönt med benen men ryggen på stolen blev för kort. Många säger att deras tre- till fyraåringar inte får plats bakåtvänt men då skulle jag säga att man har fel stol.

Till Topplistan

link

Bästa bälteskudden

Bälteskudde Booster De Luxe (Svart Sport Luxe)
Mate, Black
Boostapack Bilstol och Ryggsäck (Rosa)

Topplista, 15 november 2019 - Bälteskudden har en liten men viktig uppgift: att se till att bilbältet kommer rätt på det större barnet som inte längre sitter bra i en bältesstol. I min lista tar jag upp några olika modeller som passar olika behov - för resan, att ha som extra i bagaget, eller som barnet själv kan bära med sig. Det finns olika märken på kuddar och man kan köpa både från kända bilstolstillverkare i babybutiker och märkeslösa i biltillbehörsbutiken. Det är inga större skillnader i säkerhet så länge bältet sitter rätt på barnet, men kuddarna från de kända märkena har ofta lite bättre kvalitet på framför allt tyget och har fler extrafunktioner.

Till Topplistan

link

Bästa bältesstolen

Solution Z-fix Bältesstol (Passion Pink)
Kidfix² S Cosmos Black
iZi Flex Fix i-Size Bältesstol (Metallic Mèlange)

Topplista, 26 november 2019 - Jag har haft tolv olika modeller av bältesstolar och har testat en hel del i butiker och på mässor, men ändå finns det en mängd stolar som jag inte har provat. Många märken har olika modeller av bältesstolar, där flera ser likadana ut men har små skillnader i funktion och pris. Så att hitta rätt stol är inte alltid helt lätt, men förhoppningsvis blir det lite lättare efter att du läst min lista!

Till Topplistan

link

Bästa bilbarnstolen för liten bil

Römer Max Way Plus Bilbarnstol (Cool Flow Black)
Minikid 2.0 (Svart)
Sirona Z i-Size (Manhattan Grey)

Topplista, 25 november 2019 - Det är inte lätt att hitta en bilbarnstol som ska få plats i en liten bil när man också ska få plats med flera passagerare och last, men det finns några som brukar fungera bättre än andra. Vilken som är bäst är väldigt individuellt, så man bör prova stolen i bilen med barnet. Sätets lutning, benplats för barnet m.m. är saker som kan se väldigt olika ut i olika bilar. Oftast är bästa platsen för bilbarnstolen fram på passagerarsätet, då kan den långa föräldern köra bilen och sitta hyfsat och barnet får bra med benplats.

Till Topplistan

link

Babyskydd som passar barnvagnen

Jade Safety Cot Sparkling Grey
Babyskydd, Babyfix, Svart, 0-13 kg
Babyskydd och Vagn (Grey Hound)

Topplista, 2 mars 2020 - Att kunna fästa babyskyddet på sin barnvagn ses ofta som en onödig lyxfunktion när man står i butiken och ska välja, men frågar man föräldrar som haft ett sådant babyskydd är det få som inte älskat det. Själv trodde jag inte att det skulle vara värt de extra pengarna men sedan köpte vi det ändå och nu är det en sak jag verkligen rekommenderar andra att köpa.

Till Topplistan

link
likes

4 359 har guidats av Madde

Jag är en helt vanlig bilstolsnörd som råkade glida in på ämnet i början av 2011 när jag satt uppe på nätterna med sjukt barn. Jag började läsa på diverse forum och insåg att det fanns stor efterfrågan på information och hjälp! Jag är nu väldigt aktiv i diverse FB-grupper om bilbarnstolar och driver en blogg där jag testar och recenserar bilbarnstolar. Det jag är bäst på är att hitta individuella lösningar som passar familjen. Något jag verkligen brinner för är att få fler barn att åka säkert, dvs. bakåtvänt så länge det går - minst till 5 år men även 6-7 år. Med rätt stol i rätt bil går det.

Prioriteringar

kvalitet

kvalitet

budget

budget

funktionalitet

funktionalitet

Expertområden

Sociala medier

blog

Blogg

instagram

Instagram