Stäng loginrutan
Madde Ericsson är oberoende expert inom bilbarnstolar.

Madde Ericsson

Bästa bältesstolen

Madde Ericsson
Sandra Björck

2 experter tipsar

971 har guidats av listorna

Bilbarnstolar
Solution Z i-Fix
Stamp
Kidfix II S
Stamp
iZi Flex FIX i-Size
Stamp

Topplista, 11 maj 2020 - Jag har haft fjorton olika modeller av bältesstolar och har testat en hel del i butiker och på mässor, men ändå finns det en mängd stolar som jag inte har provat. Många märken har olika modeller av bältesstolar, där flera ser likadana ut men har små skillnader i funktion och pris. Så att hitta rätt stol är inte alltid helt lätt, men förhoppningsvis blir det lite lättare efter att du läst min lista!

Till Topplistorna

link

Bästa bilbarnstolen för liten bil

Max-Way Plus
Stamp
Minikid 2
Stamp
Sirona Z i-Size
Stamp

Topplista, 15 april 2020 - Det är inte lätt att hitta en bilbarnstol som ska få plats i en liten bil när man också ska få plats med flera passagerare och last, men det finns några som brukar fungera bättre än andra. Vilken som är bäst är väldigt individuellt, så man bör prova stolen i bilen med barnet. Sätets lutning, benplats för barnet m.m. är saker som kan se väldigt olika ut i olika bilar. Oftast är bästa platsen för bilbarnstolen fram på passagerarsätet, då kan den långa föräldern köra bilen och sitta hyfsat och barnet får bra med benplats.

Till Topplistan

link

Bästa bakåtvända bilbarnstolen

Madde Ericsson
Anna Ottosson

2 experter tipsar

970 har guidats av listorna

Bilbarnstolar
Minikid 2
Stamp
Max-Way Plus
Stamp
Sirona S i-Size (inkl. Isofix bas)
Stamp

Topplista, 14 april 2020 - "Jag vill köpa den bästa bilbarnstolen, vilken är det?" är utan tvekan den vanligaste frågan jag får på min blogg och i olika grupper om bilstolar. Det är självklart inte så enkelt som att en enda stol är överlägset bäst, och jag brukar jämföra med att köpa skor. Ett par skor passar inte alla fötter eftersom alla människor har olika behov och önskemål. Samma sak är det med bilstolar; en stol som inte passar bilen och är jättejobbig att montera blir man såklart inte nöjd med.

Till Topplistorna

link

Bästa bilbarnstolen för långa barn

Century
Stamp
ReKid Isofix
Stamp
Minikid 2
Stamp

Topplista, 6 maj 2020 - Mitt barn fick plats att åka bakåtvänt fram tills han var 7,5 år och 125 cm, och då var det inte benplatsen som var problemet, utan rygglängden. Han satt skönt med benen men ryggen på stolen blev för kort. Många säger att deras tre- till fyraåringar inte får plats bakåtvänt men då skulle jag säga att man har fel stol.

Till Topplistan

link

Bästa babyskyddet

Madde Ericsson
Sandra Björck

2 experter tipsar

132 har guidats av listorna

Bilbarnstolar
Cloud Z i-Size
Stamp
BabySafe II i-Size
Stamp
Modukid Infant
Stamp

Topplista, 14 april 2020 - Första resan hem med den nyfödda är något de flesta kommer ihåg. Man vill såklart skydda det nya lilla livet så mycket det går och ett bra och säkert babyskydd är viktigt. En del har provat och förberett i månader, andra står på parkeringen på BB och försöker montera första gången.

Till Topplistorna

link

Bästa bälteskudden

Madde Ericsson
Sandra Björck

2 experter tipsar

1 325 har guidats av listorna

Bilbarnstolar
Booster deLuxe
Stamp
Mate
Stamp
BoostApak
Stamp

Topplista, 13 april 2020 - Bälteskudden har en liten men viktig uppgift: att se till att bilbältet kommer rätt på det större barnet som inte längre sitter bra i en bältesstol. I min lista tar jag upp några olika modeller som passar olika behov - för resan, att ha som extra i bagaget, eller som barnet själv kan bära med sig. Det finns olika märken på kuddar och man kan köpa både från kända bilstolstillverkare i babybutiker och märkeslösa i biltillbehörsbutiken. Det är inga större skillnader i säkerhet så länge bältet sitter rätt på barnet, men kuddarna från de kända märkena har ofta lite bättre kvalitet på framför allt tyget och har fler extrafunktioner.

Till Topplistorna

link
likes

5 411 har guidats av Madde

Jag är en helt vanlig bilstolsnörd som råkade glida in på ämnet i början av 2011 när jag satt uppe på nätterna med sjukt barn. Jag började läsa på diverse forum och insåg att det fanns stor efterfrågan på information och hjälp! Jag är nu väldigt aktiv i diverse FB-grupper om bilbarnstolar och driver en blogg där jag testar och recenserar bilbarnstolar. Det jag är bäst på är att hitta individuella lösningar som passar familjen. Något jag verkligen brinner för är att få fler barn att åka säkert, dvs. bakåtvänt så länge det går - minst till 5 år men även 6-7 år. Med rätt stol i rätt bil går det.

Prioriteringar

kvalitet

kvalitet

budget

budget

funktionalitet

funktionalitet

Expertområden

Sociala medier

blog

Blogg

instagram

Instagram