Stäng loginrutan
Madde Ericsson är oberoende expert inom bilbarnstolar.

Madde Ericsson

Bästa bakåtvända bilbarnstolen

Madde Ericsson
Anna Ottosson

2 experter tipsar

105 har guidats av listorna

Bilbarnstolar
Minikid 2.0 (Petrol)
Römer Max-Way Plus Storm Grey
Swingfix i-Size Moonlight Blue
Pearl One i-Size Car Seat Nomad Black
iZi Plus X1 Car Seat Fresh Black Cab One Size

Topplista, 8 april - "Jag vill köpa den bästa bilbarnstolen, vilken är det?" är utan tvekan den vanligaste frågan jag får på min blogg och i olika grupper om bilstolar. Det är självklart inte så enkelt som att en enda stol är överlägset bäst, och jag brukar jämföra med att köpa skor. Ett par skor passar inte alla fötter eftersom alla människor har olika behov och önskemål. Samma sak är det med bilstolar; en stol som inte passar bilen och är jättejobbig att montera blir man såklart inte nöjd med.

Till Topplistorna

link

Bästa bilbarnstolen för långa barn

Minikid 2.0 (Svart)
Römer Max-Way Plus Storm Grey
Bilbarnstol Two Way Cosmos Black
Rekid IsoFix Bilbarnstol Petrol

Topplista, 20 mars - Mitt barn fick plats att åka bakåtvänt fram tills han var 7,5 år och 125 cm, och då var det inte benplatsen som var problemet, utan rygglängden. Han satt skönt med benen men ryggen på stolen blev för kort. Många säger att deras tre- till fyraåringar inte får plats bakåtvänt men då skulle jag säga att man har fel stol.

Till Topplistan

link

Babyskydd som passar barnvagnen

Babyskydd, Babyfix, Svart, 0-13 kg
Babyskydd och Vagn (Grey Hound)
iZi Go Modular i-Size Babyskydd White Edge Navy Mélange 2018
Rock Nomad Grey
Logico S HP med Bas (Svart Mode Noir)

Topplista, 19 mars - Att kunna fästa babyskyddet på sin barnvagn ses ofta som en onödig lyxfunktion när man står i butiken och ska välja, men frågar man föräldrar som haft den möjligheten så är det få som inte älskat det. Själv trodde jag inte att det skulle vara värt de extra pengarna men sen köpte vi det ändå och nu är det en sak jag verkligen rekommenderar andra att köpa.

Till Topplistan

link

Vad är i-Size?

Vad är i-Size?

Guide, 16 jul - i-Size är en del av godkännandet R129 för bilbarnstolar som kom 2013 (det gamla godkännandet Ece R/44 kommer dock att gälla parallellt i flera år till). Det finns i-Size-godkända stolar i alla kategorier av bilstolar förutom bälteskuddar. Vad innebär det då att en bilstol är iSize-godkänd? Ja, för det första så måste ett barn i en i-Sizestol åka bakåtvänt upp till minst 15 månader. Stolarna måste ha skydd för sidokrock eftersom krocktest från sidan ingår i godkännandet. Man använder också Isofix för att fästa stolen, och minskar därigenom risken för felmontering som kan ske med med bilbälte. En stor fördel med i-Size är just att det är mycket lätt att montera rätt. Nackdelen är att de bara fungerar på platser med Isofix och att de bakåtvända stolarna bara går att använda upp till 105cm/ca 18kg. Man bör därför köpa en bältesmonterad bakåtvänd stol efter att barnet växt ur sin i-Sizestol, så hen kan åka säkert till 5-6 år.

Visa mer

Visa mindre

Bästa bilbarnstolen för liten bil

Römer Max-Way Plus Storm Grey
Minikid 2.0 (Petrol)
Pearl One i-Size Car Seat Nomad Black
iZi Modular RF i-Size (Black Cab)
TrioFix Recline (Freestyle)
Swingfix i-Size Moonlight Blue

Topplista, 29 mars - Det är inte lätt att hitta en bilbarnstol som ska få plats i en liten bil när man också ska få plats med flera passagerare och last, men det finns några som brukar fungera bättre än andra. Vilken som är bäst är väldigt individuellt, så man bör prova stolen i bilen med barnet. Sätets lutning, benplats för barnet m.m är saker som kan se väldigt olika ut i olika bilar. Oftast är bästa platsen för bilbarnstolen fram på passagerarsätet, då kan den långa föräldern köra bilen och sitta hyfsat och barnet får bra med benplats.

Till Topplistan

link

Bästa bälteskudden

Bälteskudde Booster De Luxe (Svart Sport Luxe)
Boostapack Bilstol och Ryggsäck (Rosa)
Connext ISO catch (Diablo)
Mate, Black
Bälteskudde (Svart)

Topplista, 12 oktober - Bälteskudden har en liten men viktig uppgift: att se till att bilbältet kommer rätt på det större barnet som inte längre sitter bra i en bältesstol. I min lista tar jag upp några olika modeller som passar olika behov - för resan, att ha som extra i bagaget, eller som barnet själv kan bära med sig. Det finns olika märken på kuddar och man kan köpa både från kända bilstolstillverkare i babybutiker och märkeslösa i biltillbehörsbutiken. Det är inga större skillnader i säkerhet så länge bältet sitter rätt på barnet, men kuddarna från de kända märkena har ofta lite bättre kvalitet på framför allt tyget och har fler extrafunktioner.

Till Topplistan

link

Guide till Isofix

Guide till Isofix

Guide, 20 sep - Isofix är ett fästsystem för bilbarnstolar, med små metallöglor som sitter monterade i bilens säten. I dem kan man fästa bilbarnstolen istället för att fästa stolen med bilbältet. Bra att veta är att både bilen och stolen måste ha Isofix. Fördelen med Isofix är att det är nästintill idiotsäkert; det går lätt att montera, och även om man gör allt fel så ger det tillräckligt med skydd för att barnet ska klara sig vid krock. Om man istället fäster stolen med bilbältet kan man råka montera löst, vilket gör risken för skada mycket större. Det finns stolar med Isofix i alla kategorier av bilstolar - från babyskydd till bälteskuddar. Dock gör Isofix på framåtvända stolar och bälteskuddar inte så stor skillnad vid krock. Isofix passar bäst för bakåtvända stolar och babyskydd, enda nackdelen är att benutrymmet kan bli lite mindre och att stolarna oftast bara är godkända upp till 18 kg.

Visa mer

Visa mindre

Bästa bältesstolen

Solution Q3-fix (Graphite Black)
Solution S-Fix Manhattan Grey 2018
Römer Kidfix II XP SICT Black Series (Grå Storm Grey)
Adventure Bältesstol (Svart Cosmos Black)
RodiFix AirProtect Bilbarnstol Frequency Blue 2018

Topplista, 15 juni - Jag har haft tolv olika modeller av bältesstolar och har provat en hel del i butiker och på mässor, men ändå finns det en mängd stolar som jag inte har provat. Många märken har olika modeller av bältesstolar, där flera ser likadana ut men har små skillnader i funktion och pris. Så att hitta rätt stol är inte alltid helt lätt. Men förhoppningsvis blir det lite lättare efter att du läst min lista.

Till Topplistan

link
likes

792 har guidats av Madde

Jag är en helt vanlig bilstolsnörd som råkade glida in på ämnet i början av 2011 när jag satt uppe på nätterna med sjukt barn. Jag började läsa på diverse forum och insåg att det fanns stor efterfrågan på information och hjälp! Jag är nu väldigt aktiv i diverse FB-grupper om bilbarnstolar och driver en blogg där jag testar och recenserar bilbarnstolar. Det jag är bäst på är att hitta individuella lösningar som passar familjen. Något jag verkligen brinner för är att få fler barn att åka säkert, dvs. bakåtvänt så länge det går - minst till 5 år men även 6-7 år. Med rätt stol i rätt bil går det.

Prioriteringar

kvalitet

kvalitet

budget

budget

funktionalitet

funktionalitet

Expertområden

Sociala medier

blog

Blogg

instagram

Instagram