hem
Mathias Belevid är oberoende expert inom högtalare.

Mathias Belevid

hem

Mathias flöde

Använd knapparna för att filtrera flödet

NyheterNyheter

Nyheter

TopplistorTopplistor

Topplistor

GuiderGuider

Guider

Bästa high end-högtalaren

Kanta N°3
Adante AF-61
R7
Premier 800F

Topplista, 11 dec - Att köpa rätt högtalare för att lyssna på musik kan vara svårt. En riktigt bra högtalare kostar mycket pengar och kräver motsvarande utrustning för att riktigt blomma ut och ge dig vad du betalt för. Men det är svårslaget att lyssna på musik från ett par fantastiska högtalare där ljudbilden är helt perfekt.

Till Topplistan

link

Bästa bluetooth-högtalaren

UE ROLL 2 - högtalare - för bärbar använ
Soundlink Micro trådlös bluetooth-högtalare
SRS-XB40
Charge 3 Portable Bluetooth Speaker
BOOM 2 - Red
Trip

Topplista, 16 jul - Den bästa bärbara högtalaren som du kan bära med dig i ryggsäcken ska vara liten, erbjuda en lång batteritid samt ha ett bra skydd mot smuts och vatten. Nästa steg i utvärderingen är vilken storlek som passar bäst. Självklart blir en mindre modell klenare och klarar inte att spela lika högt eller med samma basbotten. Men samtidigt finns det mycket att vinna på en mindre modell som inte tar så mycket plats i väskan.

Till Topplistan

link

Bästa Dolby Atmos-högtalaren

NS-IC800 - højttaler
R-26FA Svart
Ar400 Atmos - Black
SJ9 - Dolby Atmos

Topplista, 2 jul - Dolby Atmos är det bästa som hänt på hemmabiofronten på många år. Atmos ger oss möjlighet att spela ljud från taket samt bättre förutsättningar att styra vart i rummet ljudet ska spelas upp. Det skapar en helt ny 3D-känsla som kallas för objektbaserat ljud. För att nyttja tekniken behöver du minst en 5.1 surround-uppsättning och en förstärkare som klarar av att avkoda Atmos.

Till Topplistan

link

Bästa bluetooth-högtalaren under …

UE ROLL 2 - högtalare - för bärbar använ
Heavy Metal Svart
Flip 3 portabla bluetooth-högtalare
Muvo 2 Bluetooth Speaker Red

Topplista, 2 jul - Här kommer en topplista med några av mina favoriter bland bärbara högtalare för max 1000 kr. Om högtalaren ska vara ute i naturen är det viktigt med ett bra batteri, vilket jag tagit hänsyn till. Samtliga högtalare är lätta att packa ner i väskan för att ta med sig. När du väljer vilken modell som passar dig bör du i första hand utgå från behov av ljudkvalitet och storlek.

Till Topplistan

link

Bästa partyhögtalaren

MHCV77DW.CEL
Boombox Svart
PK5
Speaker Superstar Blaster Boom Box

Topplista, 27 jun - Här kommer en topplista med de perfekta partyhögtalarna! Samtliga kan spela upp musik direkt via bluetooth. Några av dem erbjuder riktigt bra batteridrift som underlättar vid ett party på stranden eller där du inte har möjlighet till el. Vill du även använda högtalaren när du är nära vatten eller vid poolkanten så är några av dem vattentäta.

Till Topplistan

link

Bästa datorhögtalarna

Xeo 2
G Two
The Sixes
S-DJ50X-W - bildskärmshögtalare
G560 Lightsync RGB Datorhögtalare
Z623 2.1

Topplista, 18 okt - Att välja rätt högtalare till datorn styrs mycket av hur du ska använda dem. Ska du lyssna på musik, spela spel eller är det mer för att återge ljud från datorns operativsystem? Det handlar också om hur du sitter, om det är ett fast skrivbord med en stationär dator, eller om de ska användas till en bärbar dator. Sen kanske du också vill använda högtalarna till andra uppgifter, som musik eller TV ?

Till Topplistan

link

Bästa stativhögtalarna under 10.0…

The Sixes Speakers
R-15PM Monitors
R-14PM Svart
G One - Bl

Topplista, 4 jul - Idag kan du fylla ett helt rum med bra ljud med endast en stativhögtalare, eller monitor som många kallar dem. Stativhögtalare eller monitorer är i första hand vanligast i en studio eller till en dator. Det finns många fördelar med att inte köpa för stora högtalare, en mindre högtalare spelar oftast riktigt bra ljud utan att påverkas för mycket av rummet.

Till Topplistan

link

Bästa soundbar

RSB-11 Soundbar
Harman Kardon SB 26/230 Soundbar
RSB-6 Soundbar
Dm9 - Svart
YAS-306 Black
Playbase Svart
Playbar

Topplista, 2 jul - Dagens TV-skärmar växer i bildyta men blir bara smalare och smalare vilket gör att utrymmet för ett bra ljudsystem blir lidande. Det betyder att vi behöver köpa fristående ljudsystem i form av exempelvis en soundbar. Idag finns det mängder med olika modeller att välja mellan, men det är lätt att komma hem med något riktigt dåligt!

Till Topplistan

link

Bästa högtalaren för stranden

Boombox Svart
Beolit 17 Bluetooth Högtalare Stone Grey
Charge 3 Portable Bluetooth Speaker
UE BOOM 2 - högtalare - för bärbar använ
Wonderboom-Fireball Red
Soundlink Micro trådlös bluetooth-högtalare

Topplista, 28 jun - När du ska välja en högtalare som passar bra för ditt besök på stranden bör den klara vissa utmaningar. Den bör ha en bra konstruktion som klarar av både sol och värme. På stranden har du sällan tillgång till ström och därför är batteridrift en förutsättning. Din nya högtalare kan även utsättas för vatten och sand, så det är bra om högtalaren inte är för känslig.

Till Topplistan

link
likes

196 har guidats av Mathias

Hejsan, min kunskap ligger inom ljud och bild samt styrningssystem. Jag är mycket intresserad av både hembio och det bästa ljudet vid vanlig musiklyssning. Genom mitt brinnande intresse har jag forskat och testat saker som: byggt biorum, egna kablar, slutsteg, mediamaskiner samt programmerat styrsystem. Förutom mitt brinnande intresse för ljud och bild arbetar jag även med IT. Det är en mycket bra kombination, då mer och mer kräver en dator för att fungera med önskade tjänster. Förutom mina kunskaper och erfarenheter har jag testat och utvärderat mängder med produkter inom området. Jag hoppas kunna hjälpa er med både spännande tips och vägledning i den tekniska djungeln.

Prioriteringar

kvalitet

kvalitet

funktionalitet

funktionalitet

design

design

Expertområden