Stäng loginrutan
Oscar Suneson är oberoende expert inom drönare och kameror.

Oscar Suneson

Bästa 360-graders kameran

One X
Max
QooCam 8K

Topplista, 23 mars 2020 - Man brukar säga att en bild säger mer än tusen ord, men hur många ord säger i så fall en 360-video? Det är helhetsupplevelsen som jag tycker är så häftig med 360-kameror - det räcker med att bara spänna på sig ett par VR-glasögon och det blir nästan som att hoppa tillbaka till inspelningsögonblicket på nytt! Självklart kan denna teknik utvecklas ännu mer, men bara på några år har vi gått från att det krävts professionella kameralösningar för att spela in 360-video till att vi idag har små konsumentkameror som till och med ryms i fickan.

Till Topplistan

link

Bästa drönaren under 5000 kr

Oscar Suneson
Tomas Gustafsson

2 experter tipsar

338 har guidats av listorna

Drönare
Ryze Tello
Mavic Mini
Spark Alpine White Fly More

Topplista, 17 mars 2020 - Som fotointresserad är det inte så konstigt att min första drönare var en drönare särskilt anpassad för just fotografering, men vad vissa kanske inte tänker på är att det också finns flera andra typer av drönare. Vad jag vet finns det ingen regelrätt indelning men själv tycker jag att leksaksdrönare, fotodrönare, industriella drönare och FPV-(First Person View)/racing-drönare är en ganska bra indelning som täcker in de allra flesta drönartyper.

Till Topplistorna

link

Dji Mavic Mini - lättviktsdrönare med stora möjligheter

12345
Dji Mavic Mini - Test - lättviktsdrönare med stora möjligheter

Test, 20 december 2019 - Vår expert Oscar Suneson recenserar Dji Mavic Mini.

Till testet

link

Bästa drönaren för resan

Oscar Suneson
Tomas Gustafsson

2 experter tipsar

654 har guidats av listorna

Drönare
Mavic 2 Pro
Mavic Mini
Mavic Air - Arctic White

Topplista, 10 februari 2020 - Som fotograf och resefantast så vill jag självklart ta med mig min drönare på alla mina äventyr, oavsett om det rör sig om en fjällvandring eller utlandssemester. Detta ställer höga krav på att drönaren ska vara lätt att ta med sig, vilket jag själv märkte efter att med möda ha släpat med mig en större drönare på olika lågprisflyg och igenom säkerhetskontroller. Den här problematiken har tidigare varit svårlöst, men tack vare att tekniken går framåt så finns det nu faktiskt riktigt kompetenta och kompakta drönare ute på marknaden, oavsett din ambitionsnivå!

Till Topplistorna

link

Bästa actionkameran

Hero 8 Black
Osmo Action
Osmo Pocket 4K

Topplista, 23 mars 2020 - Som resefantast och friluftsmänniska har actionkameran en given plats i min packning, mycket på grund av dess kompakta form och tålighet. En annan trevlig egenskap är alla kreativa möjligheter man får med en actionkamera. De kan monteras på alla möjliga ställen; på vindrutan, surfingbrädan eller kanske på slalomhjälmen. Så varför inte ta och börja föreviga några av dina bästa stunder här i livet med en ny actionkamera?

Till Topplistan

link

Bästa mini-drönaren

Ryze Tello
Mavic Mini
H507A X4 Star Pro

Topplista, 16 mars 2020 - Vad är egentligen en minidrönare? Självklart måste den vara liten, men för att begränsa urvalet har jag även valt att lägga lite extra fokus på just nybörjar- och budgetvänliga drönare. När det gäller kvalitén på billigare drönare kan den variera enormt mycket, så för att undvika att bli besviken kan det i många fall vara värt att lägga några extra kronor för att få en drönare från en välkänd tillverkare.

Till Topplistan

link

Bästa drönaren för nybörjare

Oscar Suneson
Tomas Gustafsson

2 experter tipsar

756 har guidats av listorna

Drönare
Ryze Tello
Mavic Mini
Mavic Air - Arctic White

Topplista, 27 mars 2020 - Jag förlorade nästan mitt intresse för drönare efter att ha valt ett inte allt för nybörjarvänligt hemmabygge som första drönare (som dessutom havererade under en pågående flygning). Så jag förstår verkligen vikten av att välja rätt första drönare. Nu avråder jag dock inte från att själv bygga sina drönare, men om man vill veta ifall drönarflygning kommer bli ens nya hobby så underlättar det helt klart om flygtiden är längre än felsökningstiden.

Till Topplistorna

link

Bästa drönaren med kamera

Oscar Suneson
Tomas Gustafsson

2 experter tipsar

961 har guidats av listorna

Drönare
Mavic 2 Pro
Inspire 2
Mavic 2 Zoom

Topplista, 10 februari 2020 - Att utse den bästa drönaren för fotografering är inte helt enkelt, precis som när man ska köpa en vanlig kamera är det mycket att tänka på. Hur bra bild- och filmkvalitet kräver du? Hur portabel behöver drönaren vara? Hur mycket får den kosta? Själv spenderade jag många timmar på tillverkares hemsidor, Youtube samt diverse forum innan jag slutligen öppnade upp plånboken (och ja, när det kommer till de mer avancerade foto-drönarna så känns det faktiskt i plånboken).

Till Topplistorna

link
likes

1 941 har guidats av Oscar

Med ett gediget intresse för teknik, fotografering och vacker natur så blev det ganska naturligt för min del att börja flyga drönare. Jag köpte min första drönare 2015 och sedan dess har det blivit ett antal drönare i olika storlek och prisklasser. För egen del ligger flygfotografering/filmning mig varmast om hjärtat, (och det är den typen av drönare jag kan mest om) men har även investerat i mindre "racing-drönare" och diverse DIY-projekt. Är också aktiv skribent i flertalet "drönar Facebook-grupper" och det är därifrån jag hämtar mycket av min kunskap.

Prioriteringar

innovation

innovation

kvalitet

kvalitet

originalitet

originalitet

Expertområden