Stäng loginrutan
Oscar Suneson är oberoende expert inom drönare och kameror.

Oscar Suneson

Bästa drönaren för nybörjare

Oscar Suneson
Tomas Gustafsson

2 experter tipsar

61 har guidats av listorna

Drönare
Ryze Tello
Spark Vit - Controller Edition
Mavic Air - Arctic White
Mavic 2 Pro

Topplista, 27 maj 2019 - Jag förlorade nästan mitt intresse för drönare efter att ha valt ett inte allt för nybörjarvänligt hemmabygge som första drönare (som dessutom havererade under en pågående flygning). Så jag förstår verkligen vikten av att välja rätt första drönare. Nu avråder jag dock inte från att själv bygga sina drönare, men om man vill veta ifall drönarflygning kommer bli ens nya hobby så underlättar det helt klart om flygtiden är längre än felsökningstiden.

Till Topplistorna

link

Bästa actionkameran

HERO7 Black
Osmo Pocket
FDR-X3000R
HERO7 White
Lite Action Camera Black with waterproof case

Topplista, 24 maj 2019 - Som resefantast och friluftsmänniska har actionkameran en given plats i min packning, mycket på grund av dess kompakta form och tålighet. En annan trevlig egenskap är alla kreativa möjligheter man får med en actionkamera. De kan monteras på alla möjliga ställen; på vindrutan, surfingbrädan eller kanske på slalomhjälmen? Så varför inte ta och börja föreviga några av dina bästa stunder här i livet med en ny actionkamera?

Till Topplistan

link

Bästa drönaren för foto

Mavic 2 Pro
Phantom 4 Pro
Phantom 4 Advanced
Inspire 2
Mavic 2 Zoom

Topplista, 3 juni 2019 - Att utse den bästa drönaren för fotografering är inte helt enkelt, och precis som när man ska köpa sig en vanlig kamera så är det mycket att tänka på. Hur bra bild- och filmkvalitet kräver du? Hur portabel behöver den vara? Hur mycket får den kosta? Själv spenderade jag många timmar på tillverkares hemsidor, Youtube samt diverse forum innan jag slutligen öppnade upp plånboken (och ja, när det kommer till de mer avancerade foto-drönarna så känns det faktiskt i plånboken).

Till Topplistan

link

Bästa 360-graders kameran

One X
Fusion
VIRB 360
Gear 360 (2017)

Topplista, 24 maj 2019 - Man brukar säga att en bild säger mer än tusen ord, men hur många ord säger i så fall en 360-video? Det är helhetsupplevelsen som jag tycker är så häftig med 360-kameror - det räcker med att bara spänna på sig ett par VR-glasögon och det blir nästan som att hoppa tillbaka till inspelningsögonblicket på nytt! Självklart kan denna teknik utvecklas ännu mer, men bara på några år har vi gått från att det krävts professionella kameralösningar för att spela in 360-video till att vi idag har små konsumentkameror som till och med ryms i fickan.

Till Topplistan

link

Bästa drönaren för resan

Oscar Suneson
Tomas Gustafsson

2 experter tipsar

57 har guidats av listorna

Drönare
Mavic 2 Pro
Mavic Air - Arctic White
Spark Vit - Controller Edition
Mavic 2 Zoom
Mavic Pro Platinum

Topplista, 3 juni 2019 - Som fotograf och resefantast så vill jag självklart ta med mig min drönare på alla mina äventyr, oavsett om det rör sig om en fjällvandring eller utlandssemester. Detta ställer höga krav på att drönaren ska vara lätt att ta med sig, vilket jag själv märkte efter att med möda ha släpat med mig en större drönare på olika lågprisflyg och igenom säkerhetskontroller. Den här problematiken har tidigare varit svårlöst, men tack vare att tekniken går framåt så finns det nu faktiskt riktigt kompetenta och kompakta drönare ute på marknaden, oavsett din ambitionsnivå!

Till Topplistorna

link
likes

107 har guidats av Oscar

Med ett gediget intresse för teknik, fotografering och vacker natur så blev det ganska naturligt för min del att börja flyga drönare. Jag köpte min första drönare 2015 och sedan dess har det blivit ett antal drönare i olika storlek och prisklasser. För egen del ligger flygfotografering/filmning mig varmast om hjärtat, (och det är den typen av drönare jag kan mest om) men har även investerat i mindre "racing-drönare" och diverse DIY-projekt. Är också aktiv skribent i flertalet "drönar Facebook-grupper" och det är därifrån jag hämtar mycket av min kunskap.

Prioriteringar

innovation

innovation

kvalitet

kvalitet

originalitet

originalitet

Expertområden