Stäng loginrutan
Paul Allaverdi är oberoende expert inom Sous vide, Kaffemaskiner, Blenders & stavmixers, Matberedare & köksassistenter, Vakuumförpackare, Brödrostar, Stekpannor, Elvispar, Kaffekvarnar.

Paul Allaverdi

Bästa brödrosten

New York 2 Slice
Stamp
Classic 2 Slice
Stamp
Daily Collection HD2581
Stamp

Topplista, 22 september 2020 - Ett av mina första köp till köket var just en brödrost. Det finns en hel drös olika brödrostar, men vad ska man egentligen tänka på innan man köper en?

Till Topplistan

link

Bästa manuella kaffekvarnen

C40 Nitro Blade
Stamp
Chestnut G1
Stamp
GrinderGC
Stamp

Topplista, 13 augusti 2020 - Ni har säkert läst min lista med de bästa kaffekvarnarna, och i denna lista med endast manuella kvarnar kommer ni stöta på några gamla favoriter. Jag har tagit fram guldkornen i prisklass 300-2500 kronor, mer än så behöver man inte betala för en bra kvarn. En bra kvarn ska enligt mig klara av flera års malning, vara enkel att både rengöra och använda samt ge ett så jämnt resultat som möjligt.

Till Topplistan

link

Bästa stavmixern

Paul Allaverdi
Peter Wåhlén

2 experter tipsar

609 har guidats av listorna

Blenders & stavmixers
Gastro 200 Professional
Stamp
ESTM9600
Stamp
MultiQuick 9 MQ 9097
Stamp

Topplista, 13 augusti 2020 - Vanligtvis så skriver jag om kaffeutrustning här på Advized, men en stavmixer med extrem mångsidighet kan även användas i olika kafferecept, särskilt nu mot sommaren. Alla kalla kaffedrinkar du dricker på kaféet går enkelt att lösa hemma! I denna lista finns stavmixers som jag vet har lång hållbarhet, är av hög kvalitét och prisvärda.

Till Topplistorna

link

Bästa vakuumförpackaren

FFS006X
Stamp
FFS016X
Stamp
Precision
Stamp

Topplista, 13 augusti 2020 - När jag först skaffade mig en vakuumförpackare så var det för att använda den tillsammans med sous-viden. Men jag kände även till de andra fördelarna, som att vakuumförpackade råvaror håller mellan 4-6 gånger längre. Det är jättebra om du köper ett större stycke kött och inte kommer kunna tillaga allt samma dag, då kan du exempelvis krydda det och ha det i kylen eller till och med i frysen. Senare kan du antingen tina upp köttet och tillaga det traditionellt eller köra det direkt i sous-viden. Kom bara ihåg att inte återanvända påsarna när du använt dem till kött.

Till Topplistan

link

Bästa sous vide-maskinen

Precision Sous Vide Nano
Stamp
Precision Cooker Pro
Stamp
Sous Vide Machine
Stamp

Topplista, 9 september 2020 - Med vattencirkulatorer, eller som de också kallas sous vide-maskiner, finns det oändligt många saker du kan göra. Du kan få en bit kött till en jämnare innertemperatur än på restaurang, eller varför inte temperera choklad eller göra smeten till en creme brulée.

Till Topplistan

link

Bästa pour over-kettle

Artisan 0,6L
Stamp
Smart Pour 1,2L
Stamp
Buono V60 Temperature Electric Kettle 0,8L
Stamp

Topplista, 13 augusti 2020 - Nu var det äntligen dags för en lista med pour over-kettles. Detta är någonting som är så himla viktigt i min vardag då det används minst tre gånger om dagen i mitt hem. I denna lista kommer endast kannor med gooseneck att tas med, eller svanhals som vi säger på svenska.

Till Topplistan

link

Bästa blendern för raw food

58911
Stamp
X2,5 Turbo
Stamp
Designer 625
Stamp

Topplista, 13 augusti 2020 - Det finns en del grejer att tänka på när du ska köpa en blender för raw food. Det du mixar skall inte värmas över 42 grader Celsius, och då behöver du en blender som gör sitt jobb snabbt för att råvarorna inte ska hinna nå den temperaturen. Ett fint ess i rockärmen är också att alltid toppa behållaren med is innan du kör igång! I den här listan tar jag med de mest avancerade maskinerna samt de lite billigare som är minst lika starka och lämpade för raw food, men inte har vissa särskilda egenskaper.

Till Topplistan

link

Bästa kaffebryggaren med kvarn

A1
Stamp
CI Touch
Stamp
HD7769
Stamp

Topplista, 13 augusti 2020 - I den här listan hittar du kaffebryggare som har en inbyggd kaffekvarn. För att kvalificera sig in på listan så vill jag att kaffekvarnen gör ett gott jobb, samt är hållbar.

Till Topplistan

link

Bästa helautomatiska kaffemaskinen

Brera
Stamp
E8
Stamp
CI Touch
Stamp

Topplista, 13 augusti 2020 - Efter att ha gjort en lista där endast en helautomatisk kaffemaskin var med, så tänkte jag att det var lika bra att göra en lista som ger exempel på några fler bra helautomatiska maskiner. Så vad är viktigt att tänka på i en sådan här lista?

Till Topplistan

link

Bästa elvispen

Paul Allaverdi
Peter Wåhlén

2 experter tipsar

462 har guidats av listorna

Elvispar
MFQ4030
Stamp
Hand Mixer 400W
Stamp
MFQ3030
Stamp

Topplista, 28 augusti 2020 - En av de viktigaste verktygen i köket enligt mig är en elvisp, men vad gör en elvisp bra då? Den behöver ju bara kunna snurra. Eller? I den här listan går jag igenom vilka funktioner jag tycker är viktigast och listar några elvispar som passar alla tänkbara behov. På bilden ser du min Bosch MFQ4030 (listettan) i vit-grå variant men den finns i andra färger också.

Till Topplistorna

link

Bästa kaffemaskinen

Classic Pro
Stamp
Dream
Stamp
Brera
Stamp

Topplista, 13 augusti 2020 - Äntligen är det dags för en topplista med espressomaskiner! För att göra den här listan så rimlig som möjligt kommer jag endast ta med maskiner för hemmabruk. Här skippar vi med andra ord alla extrema maskiner, då priserna kan sticka upp i flera hundra tusen!

Till Topplistan

link

Bästa kaffekvarnen

WSCG2
Stamp
CM 900
Stamp
C40 Nitro Blade
Stamp

Topplista, 13 augusti 2020 - Det viktigaste när det gäller själva hantverket bakom kaffet är i mina ögon ett väl malt kaffe. Oavsett om du ska göra bryggkaffe eller espresso så bör du ha en kaffekvarn i hemmet - just nu sitter jag på 5 stycken, både manuella och helautomatiska. De manuella är alltid mer prisvärda, å andra sidan så kanske det blir dem som får igång dig på morgonen istället för ditt kaffe, då det blir en hel del vevande...

Till Topplistan

link

Bästa manuella kaffebryggaren

V60 Dripper 2 Koppar
Stamp
Classic 6 Koppar
Stamp
AeroPress
Stamp

Topplista, 13 augusti 2020 - Manuella kaffebryggare är något jag har extra bra koll på, då jag brygger manuellt flera gånger om dagen. Det bästa med manuella kaffebryggare är att det är du som har kontrollen över kaffet och därför också det fantastiska resultatet.

Till Topplistan

link

Wilfa Blender BBLSP-1800S - enkel och bra för smoothies

12345
Wilfa Blender BBLSP-1800S - Test - enkel och bra för smoothies

Test, 17 december 2019 - Vår expert Paul Allaverdi recenserar Wilfa BBLSP-1800.

Till testet

link

Bästa blendern för smoothies

Paul Allaverdi
Peter Wåhlén

2 experter tipsar

845 har guidats av listorna

Blenders & stavmixers
58911
Stamp
Designer 625
Stamp
ESB9300
Stamp

Topplista, 13 augusti 2020 - Jag har testat att mixa smoothies med alla fyra blenders som är med i denna listan. I och med att maskinerna skall mixa frysta produkter så bör de vara väldigt kraftiga, då du vill få det frysta till en slät vätska utan klumpar. Det är också rätt behagligt att ha ett program som arbetar för dig istället för att du ska behöva göra allting manuellt. Jag själv använder min manuella blender till smoothies väldigt ofta, men det är bara av ren vana som jag har "recepten" i ryggmärgen. De flesta konsumenter vill nog bara trycka på en knapp och låta maskinen göra jobbet!

Till Topplistorna

link

Bästa elektriska kaffekvarnen

Forté BG
Stamp
Sette 30 AP
Stamp
Encore
Stamp

Topplista, 13 augusti 2020 - När du brygger kaffe så spelar kaffekvarnen den största rollen bland din utrustning. Det man måste känna till vid köp av en elektrisk kaffekvarn är att det kommer kosta mycket mer än en manuell kvarn, samt att det oftast medföljer ett kraftigt ljud när man maler kaffebönor elektriskt. Så vad är fördelarna? Ja, du slipper veva med en handkvarn, vilket kan ta lång tid vid finare malning.

Till Topplistan

link

Bästa kaffebryggaren

V60 2-4 Koppar
Stamp
Press P7 4 Koppar
Stamp
AeroPress
Stamp

Topplista, 13 augusti 2020 - Kaffe handlar för mig inte bara om att trycka på en knapp. Det är en ritual, så är min syn på det. Det skall finnas ett fint hantverk bakom det hela med manuell precision där det är du som avgör ifall bryggningen blir kanon eller inte. På så vis kan du få riktigt gott kaffe och de absolut bästa kaffestunderna i ditt liv, och givetvis ibland också de sämsta, som du då skriver ned för att inte återskapa misstaget.

Till Topplistan

link
likes

6 064 har guidats av Paul

Hej! Mitt namn är Paul och jag äger bloggen kaffenytt.se. Jag har varit en aktiv specialkaffe-fantast sedan 2008. Jag vill göra precis samma sak här på Advized som jag gör på Kaffenytt, jag vill dela med mig av alla tips och råd jag lärt mig under dessa 10 år. För visst är det bättre att ni tar en liten genväg istället för att gå igenom ett decennium? Vi är ju rätt så många kaffedrickare här i världen och jag tror att det finns så mycket förbättring kvar att göra. Det kan vara hos kaffebönderna, producenterna och slutligen vi med kaffekoppen i handen.

Prioriteringar

kvalitet

kvalitet

funktionalitet

funktionalitet

budget

budget