Stäng loginrutan
Paul Allaverdi är oberoende expert inom Matberedare, Kaffemaskiner, Blenders, Elvispar, Stavmixers, Kaffekvarnar.

Paul Allaverdi

Bästa manuella kaffebryggaren

V60 02 - Copper Coffee Dripper (2 koppar)
Classic Kaffebryggare 6 koppar
Aeropress
Nanopresso Espressobryggare

Topplista, 27 augusti 2019 - Manuella kaffebryggare är något jag har extra bra koll på, då jag brygger manuellt flera gånger om dagen. Det bästa med manuella kaffebryggare är att det är du som har kontrollen över kaffet och därför också det fantastiska resultatet.

Till Topplistan

link

Bästa blendern för raw food

Professional Blender
RAW X 2,5 Turbo med Slowstart, 2,5 Hästkrafter, 2 L Svart
Designer 625, Slate Grey
Masterpiece Blender ESB9300 Rostfritt Stål

Topplista, 16 september 2019 - Det finns en del grejer att tänka på när du ska köpa en blender för raw food. Det du mixar skall inte värmas över 42 grader Celsius, och då behöver du en blender som gör sitt jobb snabbt för att råvarorna inte ska hinna nå den temperaturen. Ett fint ess i rockärmen är också att alltid toppa behållaren med is innan du kör igång! I den här listan tar jag med de mest avancerade maskinerna samt de lite billigare som är minst lika starka och lämpade för raw food, men inte har vissa särskilda egenskaper.

Till Topplistan

link

Bästa stavmixern

Paul Allaverdi
Peter Wåhlén

2 experter tipsar

308 har guidats av listorna

Stavmixers
Bamix Gastro 200
ESTM7500S
Stavmixer ESTM9600
Stavmixer Multiquick 9 MQ 9087X - 1000 W

Topplista, 16 september 2019 - Vanligtvis så skriver jag om kaffeutrustning här på Advized, men en stavmixer med extrem mångsidighet kan även användas i olika kafferecept, särskilt nu mot sommaren. Alla kalla kaffedrinkar du dricker på kaféet går enkelt att lösa hemma! I denna lista finns stavmixers som jag vet har lång hållbarhet, är av hög kvalitét och prisvärda.

Till Topplistorna

link

Bästa kaffebryggaren med kvarn

A1 Espressomaskin Piano Black
Ci Touch Svart
Grind & Brew
AromaFresh

Topplista, 22 augusti 2019 - I den här listan hittar du kaffebryggare som har en inbyggd kaffekvarn. För att kvalificera sig in på listan så vill jag att kaffekvarnen gör ett gott jobb, samt är hållbar.

Till Topplistan

link

Bästa kaffekvarnen

WSCG-2
CM900 Kaffekvarn - Silver
C40 MK3 Nitro Blade kaffekvarn
Kaffekvarn Skerton
Brasilia Kaffekvarn - Mahogny

Topplista, 16 september 2019 - Det viktigaste när det gäller själva hantverket bakom kaffet är i mina ögon ett väl malt kaffe. Oavsett bryggmetod så bör man ha en kaffekvarn i hemmet, just nu sitter jag på 5 stycken, både manuella och helautomatiska. De manuella är alltid mer prisvärda, å andra sidan så kanske det blir dem som får igång dig på morgonen istället för kaffet...

Till Topplistan

link

Bästa elbryggaren

FK702 Kaffebryggare 10 Koppar, Svart
KBG741-AO Brushed Alu
Kaffebryggare Röd
AROMA Signature DeLuxe Style

Topplista, 16 september 2019 - Kaffe är en sån stor del i mitt liv, och att sköta allt manuellt är väldigt viktigt för mig. Så när jag ska göra en lista för elbryggare som sköter det jag vanligtvis gör för hand har jag jättehöga krav. Det finns också vissa bryggare därute som enligt mig kostar alldeles för mycket om man jämför med de jag tagit med på listan.

Till Topplistan

link

Bästa blendern för smoothies

Paul Allaverdi
Peter Wåhlén

2 experter tipsar

203 har guidats av listorna

Blenders
Professional Blender
Designer 625, Slate Grey
Masterpiece Blender ESB9300 Rostfritt Stål
Mixer Ascent A3500i - Brushed Stainless Steel - 1400 W

Topplista, 26 augusti 2019 - Jag har testat att mixa smoothies med alla fyra blenders som är med i denna listan. I och med att maskinerna skall mixa frysta produkter så bör de vara väldigt kraftiga, då du vill få det frysta till en slät vätska utan klumpar. Det är också rätt behagligt att ha ett program som arbetar för dig istället för att du ska behöva göra allting manuellt. Jag själv använder min manuella blender till smoothies väldigt ofta, men det är bara av ren vana som jag har "recepten" i ryggmärgen. De flesta konsumenter vill nog bara trycka på en knapp och låta maskinen göra jobbet!

Till Topplistorna

link

Bästa elektriska kaffekvarnen

Forté BG
Sette 270
Encore
WSCG-2
CM900 Kaffekvarn - Silver

Topplista, 22 augusti 2019 - När du brygger kaffe så spelar kaffekvarnen den största rollen bland din utrustning. Det man måste känna till vid köp av en elektrisk kaffekvarn är att det kommer kosta mycket mer än en manuell kvarn, samt att det oftast medföljer ett kraftigt ljud när man maler elektriskt. Så vad är fördelarna? Ja, du slipper veva med en handkvarn, vilket kan ta lång tid vid finare malning.

Till Topplistan

link

Bästa manuella kaffekvarnen

C40 MK3 Nitro Blade kaffekvarn
Chestnut Manual Grinder Silver - Handgjord Handkvarn
Coffee Grinder - Manuell handvevad kaffekvarn till alla bryggmetoder
Kaffekvarn Skerton
Brasilia Kaffekvarn - Mahogny

Topplista, 22 augusti 2019 - Ni har säkert läst min lista med de bästa kaffekvarnarna, och i denna lista med endast manuella kvarnar kommer ni stöta på några gamla favoriter. Jag har tagit fram guldkornen i prisklass 300-2500 kronor, mer än så behöver man inte betala för en bra kvarn. Kvarnen skall klara av flera års malning, vara enkel att både rengöra och använda samt ge ett så jämnt resultat som möjligt.

Till Topplistan

link

Bästa kaffebryggaren

Paul Allaverdi
Amanda Lindbom Edwall
Eemil Kaikkonen

3 experter tipsar

483 har guidats av listorna

Kaffemaskiner
V60 Pour Over Kit
P7 Presskanna för Kaffe 4 Koppar Rostfritt stål
Aeropress
Mokabryggare 3 koppar
FK702 Kaffebryggare 10 Koppar, Svart
Classic Kaffebryggare 6 koppar

Topplista, 16 september 2019 - Kaffe handlar för mig inte bara om att trycka på en knapp. Det är en ritual, så är min syn på det. Det skall finnas ett fint hantverk bakom det hela med manuell precision där det är du som avgör ifall bryggningen blir kanon eller inte. På så vis kan du få de absolut bästa kaffestunderna i ditt liv, och givetvis ibland också de sämsta, som du då skriver ned för att inte återskapa misstaget.

Till Topplistorna

link

Bästa helautomatiska kaffemaskinen

Brera
E8
Ci Touch Svart
Caffeo Varianza CSP Svart
A1 Espressomaskin Piano Black
ECAM350.55.B Dinamica

Topplista, 16 september 2019 - Efter att ha gjort en lista där endast en helautomatisk kaffemaskin var med, så tänkte jag att det var lika bra att göra en lista som ger exempel på några fler bra helautomatiska maskiner. Så vad är viktigt att tänka på i en sådan här lista?

Till Topplistan

link

Bästa kaffemaskinen

Classic Espressomaskin
Dream - Espressomaskin - Cream
Brera
The Barista Express Espressomaskin

Topplista, 16 september 2019 - Äntligen är det dags för en topplista med espressomaskiner! För att göra den här listan så rimlig som möjligt kommer jag endast ta med maskiner menade för hemmet. Här skippar vi med andra ord alla extrema maskiner, då priserna kan sticka upp i flera hundra tusen!

Till Topplistan

link
likes

1606 har guidats av Paul

Hej! Mitt namn är Paul och jag äger bloggen kaffenytt.se. Jag har varit en aktiv specialkaffe-fantast sedan 2008. Jag vill göra precis samma sak här på Advized som jag gör på Kaffenytt, jag vill dela med mig av alla tips och råd jag lärt mig under dessa 10 år. För visst är det bättre att ni tar en liten genväg istället för att gå igenom ett decennium? Vi är ju rätt så många kaffedrickare här i världen och jag tror att det finns så mycket förbättring kvar att göra. Det kan vara hos kaffebönderna, producenterna och slutligen vi med kaffekoppen i handen.

Prioriteringar

kvalitet

kvalitet

funktionalitet

funktionalitet

budget

budget