hem
Per Wickman är oberoende expert inom elcyklar.

Per Wickman

hem

Pers flöde

Använd knapparna för att filtrera flödet

NyheterNyheter

Nyheter

TopplistorTopplistor

Topplistor

GuiderGuider

Guider

Bästa elcykeln för stadsmiljö

Radius Tour
E-Mozzo N7 2019 Dam - 51 cm - Shadow Silver Matt
GSD S10 E-Bike Hopfällbar Cykel 20" 10V - Matt Silver Blå
Hopfällbar elcykel 20" 7 växlar
Sturmvogel Evo Street - White

Topplista, 27 nov - Ett av de snabbaste fordonen du kan använda i stan är elcykeln. Är det mycket stopp och du har ett paket eller en barnsadel på pakethållaren kommer du snabbt på och av om du har en cykel med lågt insteg. Bilden visar min cykel som jag tycker är suverän i stadsmiljö.

Till Topplistan

link

Så använder du elcykeln på vintern

Så använder du elcykeln på vintern

Guide, 1 nov - På vintern är kyla, saltslask och grus något du som elcyklist behöver hantera. En viktig sak att tänka på är att elcykelns batteri har ca 20% lägre kapacitet vid 0 ºC. Kylan gör dessutom att batteriet slits mer, så vill du få maximal livslängd på batteriet bör du hålla dig mellan 20-80% i laddning (jag använder mig av en timer vid laddning). Försök ha batteriet inomhus så mycket som möjligt, och ladda inte batteriet utomhus om temperaturen understiger +10 ºC. Oxidation är något som gärna händer på vintern, så smörj elektriska kontakter och kabelingångar med klövervaselin. Använd gärna silikon på växelvajern till inbyggda växlar, håll kedjan smord med ett torrt smörjmedel och torka av den så att den inte drar till sig smuts. En förlängning av främre skärmen, så kallad egolapp, minskar sprutet av smuts avsevärt. Med dubbdäck fram och bak kan du sedan njuta till fullo av cyklingen på vintern!

Visa mer

Visa mindre

Bästa elcykeln

Elly Ride Hybrid 400 2018 Lågt Insteg - 46 cm - Aqua / Orange
eUrban 11.9 2018 - M - Black matte
Zonar E-go 2018 Dam - 48 cm - Matt Black
CNCTD E-Go Herr - 49 cm - Zwart Mat
Agree Hybrid C:62 SL Disc 2018 - 56 cm - White'n'black

Topplista, 8 okt - Jag äger själv fyra olika elcyklar, och tre stycken har jag sålt. När jag ska köpa en elcykel så läser jag många olika tester och provcyklar minst ett tiotal cyklar innan jag bestämmer mig. I stan vill jag t.ex ha en bekväm cykel med upprätt sittställning för att få god överblick över trafiken, och för längre sträckor föredrar jag en lite mer framåtlutad körställning. På vintern med saltblandad snöslask använder jag min cykel med inbyggda växlar som inte är så smutskänslig. På bilden ser du min "sommarcykel" som jag trivs med och har haft i fyra år.

Till Topplistan

link

Bästa elcykeln under 20.000 kr

Acid Hybrid One 400/500
E-U4 Transport Denim 2019 Dam - 57 cm - Denim
E-Sub Cross 20 Men
E-U1 N7 2019 Herr - 61 cm - Deep Green Matt
Elcykel City Elegance 28" 7 växlar

Topplista, 8 nov - Om du ska köpa din första elcykel eller vill ha en elcykel men vet att du inte kommer använda den så mycket så är det en bra idé att välja en elcykel under 20.000 kr. Den billigaste elcykeln jag köpt kostade 9000 kr och den dyraste 38.000 kr, så jag har erfarenhet av elcyklar i alla möjliga prisklasser.

Till Topplistan

link

Bästa elcykeln för dam

GC3 - 2019
eUrban 11.9 2018 - M - Black matte
Elly Ride Hybrid 400 2018 Lågt Insteg - 46 cm - Aqua / Orange
Acid Hybrid One 400/500
Elcykel City Elegance 28" 7 växlar

Topplista, 23 okt - Vill du ha en elcykel som är lätt att kliva av och på, där du sitter bekvämt i en upprätt ställning, så ska du välja en damcykel. Damcykel är egentligen ett förlegat begrepp från tiden då damer nästan alltid hade långkjol och använde cyklar med lågt insteg som var lättare att komma på. Den traditionella damcykeln tycker jag faktiskt är den bästa cykeln för både herrar och damer i stadstrafik! Numer så kallas damcykel ibland för unisex-cykel, för att poängtera att den passar både herrar och damer. Nedan är en bild på min stadscykel som ser ut som en typisk klassisk damcykel.

Till Topplistan

link
likes

84 har guidats av Per

Jag följer elcykelmarknaden noga både i Sverige och i Tyskland och läser "allt" jag ramlar över om elcyklar. Marknaden utvecklas snabbt och när det kommer nyheter till butiker så brukar jag provcykla och granska hur de är byggda. Under åren har det blivit mer än 15 000 km med många olika typer av cyklar, nu blir det mest elcyklar och i stallet står det just nu fyra stycken - tre stycken har jag sålt och den senaste jag köpte var en eMTB.

Prioriteringar

kvalitet

kvalitet

funktionalitet

funktionalitet

innovation

innovation

Expertområden