Stäng loginrutan
Per Wickman är oberoende expert inom elcyklar.

Per Wickman

Bästa elcykeln under 20.000 kr

Energy Boost 19 EU, Elcykel unisex, Vit
SST 400 silver
Epix S1 Uni
E-Sub Cross 20 Men
Linum Dam - Svart

Topplista, 14 augusti 2019 - Om du ska köpa din första elcykel, eller vill ha en elcykel men vet att du inte kommer använda den så mycket, så är det en bra idé att välja en elcykel under 20 000 kr. Den billigaste elcykeln jag köpt kostade 9000 kr och den dyraste 44 000 kr, så jag har erfarenhet av elcyklar i alla möjliga prisklasser.

Till Topplistan

link

Bästa elcykeln för pendling

GT3 Elcykel Trekking 27,5" Svart/Silver (2019)
eRX 630 Touring matt Svart/mörkgrå/röd
SDURO Trekking 1.0 Elcykel Trekking - Svart (2019)
Edoardo XT/Deore - Pärlvit/svart
Vado Men 3.0 Nb

Topplista, 13 augusti 2019 - Alla cyklar går att pendla med, men beroende på din cykelväg kan du optimera ditt val av cykel. I stan är det fördelaktigt med god översikt och då passar en cykel med upprätt körställning. Är det längre sträckor utan trafikljus och fin asfalt så föredrar jag lite mer framåtlutad körställning för lägre luftmotstånd. Sittställningen har betydelse för att få god kraft vid trampning, och att hitta en bra kompromiss kan bli svårt om vägen består både av skogsvägar, landsvägar och stadstrafik.

Till Topplistan

link

Elassisterade mountainbikes

eOne-Sixty 900E Grön/svart
S-Works Levo Fsr Men Carbon 6Fattie Nb
Sduro Hardnine 5.0
eXC 889 matt Svart/mörkgrå/röd

Topplista, 13 augusti 2019 - eMTB är mycket populära och cyklarna kan vara högspecialiserade för olika aktiviteter som downhill, trail med mera. Men det går även att förse dem med skärmar och pakethållare så de fungerar bra till pendling eller till att glida fram med i staden en solig helg. Alla borde få känna glädjen av att cykla på eMTB!

Till Topplistan

link

Bästa hopfällbara elcykeln

Folder 2.0
GS Vit/Svart
U1 250 W

Topplista, 13 augusti 2019 - En hopfällbar elcykel tar mindre plats vid förvaring och gör det enklare att få med sig cykeln på tåget, bussen, spårvagnen, husvagnen, båten, hissen eller i bilen. Den är ett riktigt smart transportmedel, som gör det smidigare att förflytta dig och med elmotor blir det lätt att trampa oavsett om det är motvind eller uppförsbackar.

Till Topplistan

link

Bästa elcykeln för stadsmiljö

Radius Tour
GC3 - 2019
GSD S10 E-Bike Hopfällbar Cykel 20" 10V - Matt Silver Blå
Townie Go! 8I Dam - Rosé/gold
Storm e60-29 25th Anniversary - Matt svart/silver
Yucatan iN7f Monotube modern blue (2019)

Topplista, 14 augusti 2019 - Ett av de snabbaste fordonen du kan använda i stan är elcykeln. Är det mycket stopp och du har ett paket eller en barnsadel på pakethållaren kommer du snabbt på och av om du har en cykel med lågt insteg. Bilden visar min cykel som jag tycker är suverän i stadsmiljö.

Till Topplistan

link

Bästa elcykeln

Per Wickman
Rang Hikmat

2 experter tipsar

151 har guidats av listorna

Elcyklar
eUrban 11.9 2018 - M - Black matte
GC3 - 2019
XDURO FULLFATSIX 10.0
PURE 8-VXL
Sinus iN8 Urban Unisex
Epix S1 Uni

Topplista, 13 augusti 2019 - Jag äger själv fem olika elcyklar, och tre stycken har jag sålt. När jag ska köpa en elcykel så läser jag många olika tester och provcyklar minst ett tiotal cyklar innan jag bestämmer mig. I stan vill jag t.ex ha en bekväm cykel med upprätt sittställning för att få god överblick över trafiken, och för längre sträckor föredrar jag en lite mer framåtlutad körställning. På vintern med saltblandad snöslask använder jag min cykel med inbyggda växlar som inte är så smutskänslig. På bilden ser du min "sommarcykel" som jag trivs med och har haft i fyra år.

Till Topplistorna

link

Bästa elcykeln för dam

GC3 - 2019
Sinus iRX14, Herr
eUrban 11.9 2018 - M - Black matte
Acid Hybrid One 400/500
Linum Dam - Svart

Topplista, 13 augusti 2019 - Vill du ha en elcykel som är lätt att kliva av och på, där du sitter bekvämt i en upprätt ställning, så ska du välja en damcykel. Damcykel är egentligen ett förlegat begrepp från tiden då damer nästan alltid hade långkjol och använde cyklar med lågt insteg som var lättare att komma på. Den traditionella damcykeln tycker jag faktiskt är den bästa cykeln för både herrar och damer i stadstrafik! Numer så kallas damcykel ibland för unisex-cykel, för att poängtera att den passar både herrar och damer. Nedan är en bild på min stadscykel som ser ut som en typisk klassisk damcykel.

Till Topplistan

link

Guider

Våra experter reder ut begreppen

icon

Så underhåller du din elcykelGuide

Av Per Wickman

likes

537 har guidats av Per

Jag följer elcykelmarknaden noga både i Sverige och i Tyskland och läser "allt" jag ramlar över om elcyklar. Marknaden utvecklas snabbt och när det kommer nyheter till butiker så brukar jag provcykla och granska hur de är byggda. Under åren har det blivit mer än 15 000 km med många olika typer av cyklar, nu blir det mest elcyklar och i stallet står det just nu fyra stycken - tre stycken har jag sålt och den senaste jag köpte var en eMTB.

Prioriteringar

kvalitet

kvalitet

funktionalitet

funktionalitet

innovation

innovation

Expertområden