Stäng loginrutan
Per Wickman är oberoende expert inom cykelvagnar, elcyklar och cyklar.

Per Wickman

Bästa elcykeln för stadsmiljö

Radius Tour 2019 (Elcykel)
Stamp
E-Cargoville Bakery 2020 (Elcykel)
Stamp
EC5 Di2 2020 (Elcykel)
Stamp

Topplista, 19 januari 2021 - Ett av de snabbaste fordonen du kan använda i stan är elcykeln. Är det mycket stopp och du har ett paket eller en barnsadel på pakethållaren kommer du snabbt på och av om du har en cykel med lågt insteg. Bilden visar min cykel som jag tycker är suverän i stadsmiljö.

Till Topplistan

link

Elassisterade mountainbikes

eOne.Sixty 500 SE 2020 (Elcykel)
Stamp
Levo Expert Carbon 29" 2020 (Elcykel)
Stamp
eOne.Twenty 500 2020 (Elcykel)
Stamp

Topplista, 18 januari 2021 - eMTB är mycket populära och cyklarna kan vara högspecialiserade för olika aktiviteter som downhill, trail med mera. Men det går även att förse dem med skärmar och pakethållare så de fungerar bra till pendling eller till att glida fram med i staden en solig helg. Alla borde få känna glädjen av att cykla på eMTB!

Till Topplistan

link

Bästa elcykeln under 20.000 kr

EC1 2020 (Elcykel)
Stamp
Linum Plus Dam 2020 (Elcykel)
Stamp
Rise Uni 2020 (Elcykel)
Stamp

Topplista, 15 januari 2021 - Om du ska köpa din första elcykel, eller vill ha en elcykel men vet att du inte kommer använda den så mycket, så är det en bra idé att välja en elcykel under 20 000 kr. Den billigaste elcykeln jag köpt kostade 9000 kr och den dyraste 44 000 kr, så jag har erfarenhet av elcyklar i alla möjliga prisklasser.

Till Topplistan

link

Mest prisvärda elcykeln

SDURO Trekking 2.5 2020 (Elcykel)
Stamp
eOne.Sixty 500 SE 2020 (Elcykel)
Stamp
Bear Peak Power 2.0 2019 (Elcykel)
Stamp

Topplista, 15 januari 2021 - Jag har länge letat efter den mest prisvärda elcykeln och det har medfört att jag har en cykel med lågt insteg, en helfjädrad MTB och en fullkomligt fantastisk trekkingcykel. Vägen dit har varit krokig och fem cyklar har fått lämna boet. Jag vill här tipsa om några prisvärda elcyklar som finns att köpa just nu, så blir din väg till den mest prisvärda cykeln förhoppningsvis lättare.

Till Topplistan

link

Bästa elcykeln för pendling

SDURO Trekking 8.0 Dam 2020 (Elcykel)
Stamp
Sub Sport eRide 20 2020 (Elcykel)
Stamp
Turbo Como 3.0 Dam 2020 (Elcykel)
Stamp

Topplista, 15 januari 2021 - Alla cyklar går att använda för pendling, men beroende på din cykelväg kan du optimera ditt val av cykel. I stan är det fördelaktigt med god översikt och då passar en cykel med upprätt körställning. Är det cykling på längre sträckor utan trafikljus och fin asfalt så föredrar jag lite mer framåtlutad körställning för lägre luftmotstånd. Sittställningen har betydelse för att få god kraft vid trampning, och att hitta den bästa elcykeln för pendling kan bli svårt om vägen består både av skogsvägar, landsvägar och stadstrafik.

Till Topplistan

link

Bästa elcykeln

SDURO Trekking 8.0 Dam 2020 (Elcykel)
Stamp
GU6 Di2 2020 (Elcykel)
Stamp
E-Cargoville Bakery 2020 (Elcykel)
Stamp

Topplista, 19 januari 2021 - Jag äger fem olika elcyklar, och tre stycken har jag sålt. När jag ska köpa en elcykel så läser jag många olika tester och provcyklar minst ett tiotal innan jag bestämmer mig. I stan vill jag t.ex. ha en bekväm cykel med upprätt sittställning för att få god överblick över trafiken, och för längre sträckor föredrar jag en lite mer framåtlutad körställning. På vintern med saltblandad snöslask använder jag min cykel med inbyggda växlar som inte är så smutskänslig. På bilden ser du min "sommarcykel" som jag trivs med och har haft i fyra år.

Till Topplistan

link

Bästa elcykeln för dam

GC6 2020 (Elcykel)
Stamp
E-Cargoville Bakery 2020 (Elcykel)
Stamp
EC4 2020 (Elcykel)
Stamp

Topplista, 15 januari 2021 - Vill du ha en elcykel som är lätt att kliva av och på, där du sitter bekvämt i en upprätt ställning, så ska du välja en damcykel. Damcykel är egentligen ett förlegat begrepp från tiden då damer nästan alltid hade långkjol och använde cyklar med lågt insteg som var lättare att komma på. Den traditionella damcykeln tycker jag faktiskt är den bästa cykeln för både herrar och damer i stadstrafik! Numer så kallas damcykel ibland för unisex-cykel, för att poängtera att den passar både herrar och damer. Nedan är en bild på min stadscykel som ser ut som en typisk klassisk damcykel.

Till Topplistan

link

Bästa hopfällbara elcykeln

Efolding 7.1 (Elcykel) 2019
Stamp
Flexible 2020 (Elcykel)
Stamp
Delbar 2021 (Elcykel)
Stamp

Topplista, 15 januari 2021 - En hopfällbar elcykel tar mindre plats vid förvaring och gör det enklare att få med sig cykeln på tåget, bussen, spårvagnen, husvagnen, båten, hissen eller i bilen. Den är ett riktigt smart val och gör det smidigare att förflytta sig. Med elmotor blir det dessutom lätt att trampa oavsett om det är motvind eller uppförsbackar.

Till Topplistan

link

Bästa cykellåset

Per Wickman
Jonas Jönsson

2 experter tipsar

747 har guidats av listorna

Cyklar
440 Alarm 16cm
Stamp
Victory
Stamp
Lite 85cm
Stamp

Topplista, 14 januari 2021 - Det är riktigt surt när cykeln blir stulen, men med bra låsmetoder kan du försvåra för tjuven. Lås fast cykeln i något fast föremål på en plats där det är upplyst och passerar många människor. Om du upptäcker att någon stoppat något i nyckelöppningen - lämna inte cykeln! Det är ett tecken på att en tjuv varit där och hen kommer att återkomma vid ett senare tillfälle. Sist men inte minst: lås alltid cykeln med ett bra lås.

Till Topplistorna

link

Bästa cykelvagnen

Per Wickman
Jonas Jönsson

2 experter tipsar

508 har guidats av listorna

Cykelvagnar
Sportrex1 (Enkelvagn)
Stamp
Outback One (Enkelvagn)
Stamp
Chariot Cross 2 (Dubbelvagn)
Stamp

Topplista, 15 januari 2021 - Vilken lycka! Nu finns det riktigt bra cykelvagnar som kan användas för att skjutsa barn eller som släpvagn då du handlar. En del går till och med att ha med i skidspåret. Säkerheten har ökat på nyare vagnar och bromsar och detaljer har förbättrats.

Till Topplistorna

link
likes

4 410 har guidats av Per

Jag följer elcykelmarknaden noga både i Sverige och i Tyskland och läser "allt" jag ramlar över om elcyklar. Marknaden utvecklas snabbt och när det kommer nyheter till butiker så brukar jag provcykla och granska hur de är byggda. Under åren har det blivit mer än 150 000 km med många olika typer av cyklar, nu blir det mest elcyklar och i stallet står det just nu fyra stycken - tre stycken har jag sålt och den senaste jag köpte var en eMTB.

Prioriteringar

kvalitet

kvalitet

funktionalitet

funktionalitet

innovation

innovation