Stäng loginrutan
Per Wickman är oberoende expert inom elcyklar.

Per Wickman

Elassisterade mountainbikes

eOne-Sixty 900E Grön/svart
S-Works Levo Fsr Men Carbon 6Fattie Nb
Sduro Hardnine 5.0
eXC 889 matt Svart/mörkgrå/röd

Topplista, 18 apr - eMTB är mycket populära och cyklarna kan vara högspecialiserade för olika aktiviteter som downhill, trail med mera. Men det går även att förse dem med skärmar och pakethållare så de fungerar bra till pendling eller till att glida fram med i staden en solig helg. Alla borde få känna glädjen av att cykla på eMTB!

Till Topplistan

link

Bästa elcykeln

Per Wickman
Rang Hikmat

2 experter tipsar

68 har guidats av listorna

Elcyklar
eUrban 11.9 2018 - M - Black matte
GC3 - 2019
XDURO FULLFATSIX 10.0
PURE 8-VXL
Epix S1 Uni
Agree Hybrid C:62 SL Disc Elracer Vit/Svart (2019)

Topplista, 18 april - Jag äger själv fem olika elcyklar, och tre stycken har jag sålt. När jag ska köpa en elcykel så läser jag många olika tester och provcyklar minst ett tiotal cyklar innan jag bestämmer mig. I stan vill jag t.ex ha en bekväm cykel med upprätt sittställning för att få god överblick över trafiken, och för längre sträckor föredrar jag en lite mer framåtlutad körställning. På vintern med saltblandad snöslask använder jag min cykel med inbyggda växlar som inte är så smutskänslig. På bilden ser du min "sommarcykel" som jag trivs med och har haft i fyra år.

Till Topplistorna

link

Bästa hopfällbara elcykeln

Folder 2.0
GS Vit/Svart
U1 250 W

Topplista, 9 apr - En hopfällbar elcykel tar mindre plats vid förvaring och gör det enklare att få med sig cykeln på tåget, bussen, spårvagnen, husvagnen, båten, hissen eller i bilen. Den är ett riktigt smart transportmedel, som gör det smidigare att förflytta dig och med elmotor blir det lätt att trampa oavsett om det är motvind eller uppförsbackar.

Till Topplistan

link

Så använder du elcykeln på vintern

Så använder du elcykeln på vintern

Guide, 1 nov - På vintern är kyla, saltslask och grus något du som elcyklist behöver hantera. En viktig sak att tänka på är att elcykelns batteri har ca 20% lägre kapacitet vid 0 ºC. Kylan gör dessutom att batteriet slits mer, så vill du få maximal livslängd på batteriet bör du hålla dig mellan 20-80% i laddning (jag använder mig av en timer vid laddning). Försök ha batteriet inomhus så mycket som möjligt, och ladda inte batteriet utomhus om temperaturen understiger +10 ºC. Oxidation är något som gärna händer på vintern, så smörj elektriska kontakter och kabelingångar med klövervaselin. Använd gärna silikon på växelvajern till inbyggda växlar, håll kedjan smord med ett torrt smörjmedel och torka av den så att den inte drar till sig smuts. En förlängning av främre skärmen, så kallad egolapp, minskar sprutet av smuts avsevärt. Med dubbdäck fram och bak kan du sedan njuta till fullo av cyklingen på vintern!

Visa mer

Visa mindre

Bästa elcykeln för dam

GC3 - 2019
Sinus iRX14, Herr
eUrban 11.9 2018 - M - Black matte
Acid Hybrid One 400/500
Linum Dam - Svart

Topplista, 18 april - Vill du ha en elcykel som är lätt att kliva av och på, där du sitter bekvämt i en upprätt ställning, så ska du välja en damcykel. Damcykel är egentligen ett förlegat begrepp från tiden då damer nästan alltid hade långkjol och använde cyklar med lågt insteg som var lättare att komma på. Den traditionella damcykeln tycker jag faktiskt är den bästa cykeln för både herrar och damer i stadstrafik! Numer så kallas damcykel ibland för unisex-cykel, för att poängtera att den passar både herrar och damer. Nedan är en bild på min stadscykel som ser ut som en typisk klassisk damcykel.

Till Topplistan

link

Bästa elcykeln för stadsmiljö

Radius Tour
GC3 - 2019
GSD S10 E-Bike Hopfällbar Cykel 20" 10V - Matt Silver Blå
Townie Go! 8I Dam - Rosé/gold
Storm e60-29 25th Anniversary - Matt svart/silver

Topplista, 17 april - Ett av de snabbaste fordonen du kan använda i stan är elcykeln. Är det mycket stopp och du har ett paket eller en barnsadel på pakethållaren kommer du snabbt på och av om du har en cykel med lågt insteg. Bilden visar min cykel som jag tycker är suverän i stadsmiljö.

Till Topplistan

link

Bästa elcykeln under 20.000 kr

Acid Hybrid One 400/500
E-Sub Cross 20 Men
SST 400 silver
Epix S1 Uni
Elcykel City Elegance 28" 7 växlar

Topplista, 4 mars - Om du ska köpa din första elcykel, eller vill ha en elcykel men vet att du inte kommer använda den så mycket, så är det en bra idé att välja en elcykel under 20.000 kr. Den billigaste elcykeln jag köpt kostade 9000 kr och den dyraste 44.000 kr, så jag har erfarenhet av elcyklar i alla möjliga prisklasser.

Till Topplistan

link
likes

150 har guidats av Per

Jag följer elcykelmarknaden noga både i Sverige och i Tyskland och läser "allt" jag ramlar över om elcyklar. Marknaden utvecklas snabbt och när det kommer nyheter till butiker så brukar jag provcykla och granska hur de är byggda. Under åren har det blivit mer än 15 000 km med många olika typer av cyklar, nu blir det mest elcyklar och i stallet står det just nu fyra stycken - tre stycken har jag sålt och den senaste jag köpte var en eMTB.

Prioriteringar

kvalitet

kvalitet

funktionalitet

funktionalitet

innovation

innovation

Expertområden