Stäng loginrutan
Peter Wåhlén är oberoende expert inom Matberedare, Köksassistenter, Blenders, Elvispar, Glassmaskiner, Stavmixers.

Peter Wåhlén

Bästa stavmixern

Peter Wåhlén
Paul Allaverdi

2 experter tipsar

523 har guidats av listorna

Stavmixers
Swissline Stavblender 200W Vit
Dynamix DMX 160
Stavmixer ESTM9600

Topplista, 13 januari 2020 - Jag som jobbar inom dessert och konditori använder dagligen en stavmixer. Vad tittar jag då efter när jag väljer mixer? De kriterier jag har är att den ska vara tillräckligt stark för att klara av lite tyngre arbeten, till exempel göra puré av persika (som på bilden) och andra mer köttiga frukter och grönsaker, men den ska också kunna mixa en matigare potatis- och purjolökssoppa.

Till Topplistorna

link

Bästa blendern för smoothies

Peter Wåhlén
Paul Allaverdi

2 experter tipsar

610 har guidats av listorna

Blenders
The Boss 2 Go Blender BPB 550 BAL UK Silver
WBLB-1400
Mix Go

Topplista, 4 december 2019 - Äntligen, du ska investera i en blender för smoothies! ...men vad nu, när man tittar på beskrivningarna av vilken blender som helst står det ju ”perfekt för smoothies”, hur ska du då veta vilken som verkligen är den bästa blendern för smoothies på riktigt? Oroa dig inte! I denna lista tipsar jag om fyra bra blenders för smoothies. Jag har främst riktat in fokus på blenders "2 Go”, vilket som namnet avslöjar är en maskin där själva mixerkannan används som flaska - du behöver endast skruva på locket för att sedan sprinta till bussen. Även en "vanlig" blender får hänga med på listan. Här snackar vi inga krångliga funktioner, utan det är bara att trycka på en knapp så har du en schysst smoothie på någon minut.

Till Topplistorna

link

Bästa matberedaren

Masterpiece Collection EFP9400
R 4 V.V
18591 CS 5200 XL

Topplista, 18 november 2019 - En matberedare är för mig ett väldigt bra redskap till i stort sett allt man behöver göra i större kvantiteter - allt från att riva morötter till att mixa soppor, och såklart göra egen hasselnötskräm! I denna topplista kommer jag fokusera på maskiner som är lite dyrare, men oftast brukar dessa hålla hög kvalitet och ha lång livslängd.

Till Topplistan

link

Bästa köksassistenten

Peter Wåhlén
Jonas Hellsén

2 experter tipsar

983 har guidats av listorna

Köksassistenter
Varimixer Svart
KVL6100S
AKM 6230 MW

Topplista, 18 november 2019 - Definitionen av en köksassistent (vissa kallar det för hushållsassistent) är för min del en vispmaskin eller degknådare. Med denna typ av bakassistent kan du vispa eller knåda deg och använda extra tillbehör som till exempel kannmixer eller råsaftcentrifug om detta medföljer. En köksassistent kostar en hel del, men kvalitet måste få kosta och du kommer garanterat kunna ha den resten av livet. Under åren har jag provat ett par stycken, allt från klassikern Ankarsrum till Philips-varianterna där du använder en elvisp med tillhörande bunke som roterar.

Till Topplistorna

link

Bästa matberedaren under 1000 kr

FDP300WH
Stack & Snap
FP3010

Topplista, 18 november 2019 - Jag kan bli väldigt imponerad av en matberedare under 1000 kronor eftersom tillverkarna oftast lyckas trycka in lika mycket power som i de lite dyrare maskinerna. När jag började fundera på vilka matberedare jag ville ha med i listan kom jag direkt att tänka på dessa fyra.

Till Topplistan

link

Bästa glassmaskinen

Glassmaskin Rostfritt Stål
YM-2603
IC 20

Topplista, 9 januari 2020 - I denna topplistan som heter ”Bästa glassmaskinen” skulle jag vilja lägga in underrubriken - utan kompressor. Varför? Svaret är enkelt - jag har nämligen skrivit en annan topplista där fokuset är glassmaskiner med kompressor. Här vill jag alltså koncentrera mig på de mer lättillgängliga, som inte sticker i väg i pris och som är perfekt för dig som inte kanske gör glass eller sorbet dagligen som jag, utan när andan faller på. För mig är detta som att resa tillbaka i tiden då det var just i en sådan typ av maskin som jag tillverkade min första egna glass.

Till Topplistan

link

Bästa blendern

Blender The Kinetix Twist
WBLB-1400
Classic 575, Black

Topplista, 30 november 2019 - Nu ställer du dig kanske frågan: okej, men jag har ju redan en matberedare, fungerar inte den lika bra att mixa en soppa, sås eller smoothie med? Frågar du mig så kan jag säga att skillnaden faktiskt är monumental om man jämför slutresultatet mot en blender. Principen är väldigt enkel egentligen, blendern mixar med kraft och en virvelrörelse där råvaran först trycks ner mot knivarna och sedan roterar upp mot kanterna, vilket gör att du får ett väldigt slätt resultat. På bilden ser ni listans tvåa från Wilfa.

Till Topplistan

link

Bästa glassmaskinen med kompressor

The Smart Scoop
Glassmaskin ICM-C15
Unold Profi Plus 2.5 l

Topplista, 30 november 2019 - Våren 2016 började jag med desserter på allvar. För mig är inte en dessert komplett utan olika texturer, så som något krispigt, krämigt, rumstempererat och självklart glass eller sorbet. Ett bra resultat på glassen eller sorbeten handlar mycket om hur små iskristallerna är i slutprodukten.

Till Topplistan

link

Bästa elvispen

CleverMixx MFQ2210D 375 W - Blå
Elvisp Grundig HM 6280w 425 W Vit, Ljusgrå
EHM1250

Topplista, 18 november 2019 - Priset på en elvisp kan variera från allt mellan 99 kronor på snabbköpet till värsta designvispen från tusenlappen och uppåt. Första frågan du ska ställa dig vid köp av en elvisp är vad du ska använda den till. Är det för att vispa grädde? Ja, då fungerar den för 99 kronor alldeles utmärkt. Men ska du ge dig på att baka bröd eller sockerkaka i större volymer bör du gå upp några hundralappar för att få en starkare motor. I min topplista har jag valt ut elvispar under 500-lappen eftersom jag anser att det är i denna prisklass de bästa elvisparna finns.

Till Topplistan

link

Bästa blendern under 1000 kr

Creative Blender 1,5 liter Svart/Rostfritt Stål
Blender MMB42G1B Vit/Svart
BL-800S

Topplista, 30 november 2019 - Finns det verkligen någon bra blender under 1000 kronor? Läs igenom min topplista så har du förhoppningsvis koll efteråt. Men det korta svaret är ja! Ända ner till 500 kronor kan en blender vara minst lika bra som de som drar iväg i pris. Jag har dock valt att inte gå lägre än strax under 500 kronor, då jag anser att prestandan inte håller samma nivå när det blir billigare än så.

Till Topplistan

link
likes

3 640 har guidats av Peter

Mitt namn är Peter Wåhlén och jag driver en dessertkonsultation för privatpersoner med skräddarsydda desserterkurser samt catering av konditoriprodukter . Vid sidan av jobbar jag som restaurangkonditor där jag får utveckla min profession samt mitt kall i livet, nämligen desserter. För att lyckas med bakning och desserter är precision A och O. I och med det har jag lagt stor noggrannhet vid val av produkter till mina listor, allt för att du själv ska få de bästa förutsättningarna.

Prioriteringar

kvalitet

kvalitet

funktionalitet

funktionalitet

originalitet

originalitet

Sociala medier

blog

Blogg

instagram

Instagram