Stäng loginrutan
Peter Wahlström är oberoende expert inom brädspel.

Peter Wahlström

Bästa brädspelet för två spelare

7 Wonders Duel (Sv)
Commands & Colors: Ancients
Star Wars Rebellion Board Game

Topplista, 8 september 2019 - Ibland vill man bara ha en lugn spelkväll med bästa vännen eller den man håller kär, andra gånger handlar det om att se vem som är den mest strategiska och tursamma brädspelaren. Här listar jag mina favoriter bland tvåspelar-spelen som jag har spelat. Alla har ett turmoment i att man drar kort, på det sättet blir det inte som Schack, utan spelarna får handskas med förändringens vindar och den ständigt skiftande spelplanen. Här har jag rangordnat spelen efter hur avancerade reglerna är och hur lång speltid man får räkna med.

Till Topplistan

link

Bästa brädspelet för familjen

7 Wonders (Sv)
Carcassonne (Nordic)
Takenoko (Sv)

Topplista, 8 september 2019 - Här har jag samlat några av de spel jag spelat och tyckt om under åren, och det är min förhoppning att nya generationer får uppleva samma spelglädje! Jag känner att ett bra tema i ett spel är viktigt (som t.ex att vara trädgårdsmästare eller regent över stad och land) och kan inspirera och guida spelarnas fantasi, så det har jag fokuserat på i denna lista.

Till Topplistan

link

Bästa brädspelet för vuxna

Arkham Horror - 3rd Edition (UK)
(International Edition)
Resistance Avalon

Topplista, 8 september 2019 - Detta är ett urval av spel där det kan vara bra att vara en tätt sammanknuten kompisgrupp där ni känner varandra väl. Det genomgående temat i spelen är nämligen att man måste kommunicera och försöka läsa av varandras mentalitet, antingen för att lista ut om någon är förrädare eller för att fördela uppgifter och mål så bra som möjligt.

Till Topplistan

link
likes

358 har guidats av Peter

Jag är en brädspelare sedan barnsben, började min karriär med Risk och Monopol men har under mina år upptäckt och spelat allt från enkla "beer & pretzel"-spel till dygnslånga strategispel. Min livslånga erfarenhet har lärt mig att det viktigaste är att man gillar spelet och har roligt när man spelar det. Och det bästa sättet att göra det är att testa så många olika spel som möjligt, så det är det jag gör på min fritid. Jag är medansvarig för brädspelskvällen på vår förening och ansvarar där för att alla har ett brädspel att spela. Så spelar jag en till två nya brädspel i veckan. Allt för att hitta just de spel som tilltalar mig mest.

Prioriteringar

kvalitet

kvalitet

design

design

innovation

innovation

Expertområden