Stäng loginrutan
Petter Abrahamsson är oberoende expert inom kameror och objektiv.

Petter Abrahamsson

Bästa kompaktkameran under 5000 kr

PowerShot SX740 HS
Stamp
PowerShot G9 X Mark II
Stamp
WG-60
Stamp

Topplista, 25 januari 2021 - Den här listan är tänkt för dig vill ha en smidig kamera för semester, fest, familje- eller självporträtt. Enkelheten ligger i att bara kunna ta upp kameran och fotografera. Flera av kamerorna i listan har Wifi så att du kan föra över bilder till din telefon och publicera direkt på sociala medier. Jag har medvetet hoppat över de lite större kamerorna med superzoom eftersom dessa inte är något du kan stoppa ner i en mindre väska eller en byxficka.

Till Topplistan

link

Bästa kompakta systemkameran

Petter Abrahamsson
Carl Björklund

2 experter tipsar

623 har guidats av listorna

Kameror
Alpha A6500
Stamp
X-E3
Stamp
EOS M50
Stamp

Topplista, 7 februari 2021 - En anledning till att många kameratillverkare ser en minskad försäljning av kameror beror på att fler mobiltillverkare idag har avancerade kameror på sina telefoner, olika filter och flertalet inställningar för att optimera bland annat landskap- och porträttbilder. Därför anser många att de inte behöver bära med sig eller köpa en kamera utöver sin telefon.

Till Topplistorna

link

Bästa polaroidkameran

OneStep+ i-Type
Stamp
Sofort
Stamp
Zoemini C
Stamp

Topplista, 11 januari 2021 - Polaroidkameran, eller direktbildskamera som det egentligen heter, har fått ett uppsving på senare år. Företaget Polaroid som tillverkade just polaroidkameror gick i konkurs för ett antal år sedan, men rättigheterna togs sedan över av ett annat företag som tillverkar både kameror och kamerafilm. Andra tillverkare med polaroidkameror i sitt sortiment är Fujifilm, Canon och Leica.

Till Topplistan

link

Bästa objektivet för Canon

Petter Abrahamsson
Carl Björklund

2 experter tipsar

742 har guidats av listorna

Objektiv
EF 24-70/2,8 L II USM
Stamp
EF 70-200/2,8 L IS III USM
Stamp
EF 16-35/2,8 L III USM
Stamp

Topplista, 25 januari 2021 - Canon har ett otroligt stort utbud av objektiv. Räckvidden är enorm: från EF11-24/4L upp till EF 800/5,6L (på bilden ser ni Akilles fångad i ett språng en vinterdag med mitt EF 70-200 2,8 IS II). Det finns såklart andra fabrikat förutom Canons eget som passar Canon-kamerorna, mest kända är Sigma & Tamron.

Till Topplistorna

link

Bästa systemkameran för nybörjaren

Petter Abrahamsson
Carl Björklund
Joakim Ewenson

3 experter tipsar

1 910 har guidats av listorna

Kameror
Alpha A6000 + 16-50/3,5-5,6 OSS
Stamp
EOS 2000D + 18-55/3,5-5,6 IS II
Stamp
D3500 + AF-P 18-55/3,5-5,6 G VR
Stamp

Topplista, 7 februari 2021 - Du är nybörjare och vill ha en systemkamera, men vad ska du tänka på? Ja, det finns lite olika saker. Många gillar funktioner, andra tittar på priset och en del på märket. Alla kameror i min lista har så kallat autoläge, ett läge där du inte behöver ställa in något utan bara kan peka och trycka av. Kamerorna har också andra olika förinställningar så som porträtt, landskap, makro med flera, och slutligen har vi det kreativa fältet med bländar- eller slutarautomatik.

Till Topplistorna

link

Bästa kameran för resan

Petter Abrahamsson
Carl Björklund

2 experter tipsar

542 har guidats av listorna

Kameror
CyberShot DSC-RX100 V-a
Stamp
GR III
Stamp
PowerShot G3 X
Stamp

Topplista, 25 januari 2021 - En av nackdelarna med avancerade kamerasystem (kameror för erfarna användare och proffs) är vikten. Även om de lättare spegellösa kamerorna är på frammarsch så väger objektiven mycket. Ett bra objektiv är tungt, det är något vi får leva med än så länge.

Till Topplistorna

link
likes

2 590 har guidats av Petter

Jag började med foto på den analoga tiden, då var inte teknik det avgörande på kameror på samma sätt som idag. Jag har fotograferat med Canon och har alltid jämfört "mitt" märke med andra, läst på och diskuterat med folk som använder andra märken. Mycket handlar mycket om teknik, upplösning och funktioner idag, men jag intresserar mig även för det som är runt om med. Tillbehör som blixtar, original eller tredjeparts. Trådlösa tillbehör och finns det en app som kan styra kameran, är den bra? Hur är menyn, lätt att förstå eller krånglig? Det är en kul hobby som tar upp mycket av min fritid, och man utvecklas hela tiden.

Prioriteringar

funktionalitet

funktionalitet

kvalitet

kvalitet

innovation

innovation

Expertområden

Sociala medier

facebook

Facebook

instagram

Instagram