Stäng loginrutan
Richard Hagerwald är oberoende expert inom Högtalare, Smarta hubbar, Routrar, Robotdammsugare, Smarta lampor.

Richard Hagerwald

Bästa robotdammsugaren

Botvac D7 Connected
Roborock S6 - Vit
D6

Topplista, 31 januari 2020 - En robotdammsugare är allra bäst om den dammsuger rent, eller? Nja, i min värld handlar det minst lika mycket om vilka andra system den kan prata med, hur ofta den fastnar samt hur säker tillverkaren har gjort den rent nätverksmässigt. Jag började min karriär som robotdammsugeägare med en av de enklare modellerna. Men mycket vill ha mer, och allteftersom konstaterar jag att jag vill ha mer möjlighet till automatisering, och då växer naturligtvis behovet av en nyare och bättre modell. Idag har vår första Cleanmate fått lämna plats för en Neato Botvac Connected, eller ja, två stycken faktiskt!

Till Topplistan

link

Neato Botvac D7 Connected - om du vill ha bästa möjliga städresultat

12345
Neato Botvac D7 Connected - Test - om du vill ha bästa möjliga städresultat

Test, 4 december 2019 - Vår expert Richard Hagerwald recenserar Neato Botvac D7 Connected.

Till testet

link

Bästa startpaketet för smart bely…

Richard Hagerwald
Daniel Röjdeby

2 experter tipsar

758 har guidats av listorna

Smarta lampor
Hue White & Color Ambiance Startpaket E27
Hue White Ambiance Startpaket 3xE27
Start-Up Kit Premium

Topplista, 29 januari 2020 - Det finns idag en ganska så stor bredd av olika standarder inom smarta lampor. Vissa system kan mer, andra kan mindre. Vissa är mer flexibla i hur de pratar med andra system och vissa bygger ut egen "logik" inuti själva systemet. I den här listan kommer jag att presentera fem startpaket för dig som vill komma igång med smarta lampor.

Till Topplistorna

link

Bästa routern

Unifi Dream Machine
AmpliFi Instant Router
RT-AC1200

Topplista, 30 januari 2020 - Åtkomst till snabbt och pålitligt internet är idag en självklarhet, och med allt snabbare internethastigheter behöver routern hänga med i såväl prestanda som tillförlitlighet. Många internetleverantörer skickar med en router med standardinställningar. Dessa är dock inte alltid säkra och ofta begränsade när det kommer till möjligheten att justera inställningarna, något man ibland behöver göra för att t.ex barnens spel ska funka. Då är det bra att ha en router som kan hantera detta istället för leverantörens standardenhet.

Till Topplistan

link

Bästa routern under 1000 kr

AmpliFi Instant Router
EXO DIR-1960 AC1900 Smart Mesh
RT-AC58U AC1300

Topplista, 29 januari 2020 - Wifi ska bara funka - eller hur? Oavsett om det är för att kolla Facebook, skriva ut, streama en serie eller läsa mailen så ska internetanslutningen bara finnas där - helst utan strul. Det är nästan lika självklart som att ha el och värme i huset. För de allra flesta så är wifi också något som gärna får vara så billigt som möjligt.

Till Topplistan

link

Routrar för nätverksentusiasten

EdgeRouter 6
Unifi Usg Security Gateway
Amplifi HD - AC1750 Mesh 3-pack

Topplista, 29 januari 2020 - Tillhör du skaran som inte nöjer dig med inställningsmöjligheterna som din internetleverantörs router erbjuder? Är det viktigt för dig att kunna dela upp nätverket på ett säkert sätt, utan att behöva köpa begagnad företagsutrustning? Behöver du kunna ansluta till ditt hemmanät utifrån? Eller tycker du det bara är väldigt roligt med nätverk?

Till Topplistan

link
likes

2 687 har guidats av Richard

Jag brukar säga att jag är en tekniknörd och har varit så sen innan jag var tio år fyllda. Min bakgrund handlar framförallt om datorer och jag arbetar inom IT-branschen, men jag har också fördjupat mig inom fotografering, hemautomatisering generellt och även lite trädgårdskunskaper. Jag är aldrig sen att titta på det senaste men tittar minst lika ofta på hur allt nytt faktiskt kan passa in i just min vardag. Ibland passar det ju in bara för att det är nytt, eller hur? Extra roligt tycker jag att det är med hemautomatisering och då gärna med saker som gör vardagen lite enklare. Ett exempel är just Robotdammsugare som jag också skrivit en lista om här på Advized. För att hemmet ska fungera så optimalt samtidigt som jag vill känna att mina enheter är trygga, så är jag noga med säkerheten i mina nätverk. Därför har jag snöat in på nätverk, routrar och switchar.

Prioriteringar

funktionalitet

funktionalitet

kvalitet

kvalitet

märke

märke

Sociala medier

facebook

Facebook