Stäng loginrutan
Richard Hagerwald är oberoende expert inom Högtalare, Smarta hubbar, Routrar, Robotdammsugare, Smarta lampor, Robotgräsklippare.

Richard Hagerwald

Bästa routern

UniFi Dream Machine
Stamp
AmpliFi Instant Router
Stamp
RT-AX58U
Stamp

Topplista, 3 mars 2021 - Åtkomst till snabbt och pålitligt internet är idag en självklarhet, och med allt snabbare internethastigheter behöver routern hänga med i såväl prestanda som tillförlitlighet. Många internetleverantörer skickar med en router med standardinställningar. Dessa är dock inte alltid säkra och ofta begränsade när det kommer till möjligheten att justera inställningarna, något man ibland behöver göra för att t.ex barnens spel ska funka. Då är det bra att ha en router som kan hantera detta istället för leverantörens standardenhet.

Till Topplistan

link

Routrar för nätverksentusiasten

EdgeRouter 6P
Stamp
UniFi Dream Machine Pro
Stamp
UniFi Security Gateway
Stamp

Topplista, 25 februari 2021 - Tillhör du skaran som inte nöjer dig med inställningsmöjligheterna som din internetleverantörs router erbjuder? Är det viktigt för dig att kunna dela upp nätverket på ett säkert sätt, utan att behöva köpa begagnad företagsutrustning? Behöver du kunna ansluta till ditt hemmanät utifrån? Eller tycker du det bara är väldigt roligt med nätverk?

Till Topplistan

link

Bästa mesh-nätverket

AmpliFi HD (3-pack)
Stamp
Wifi (3-pack)
Stamp
UniFi AP AC Mesh
Stamp

Topplista, 25 februari 2021 - Trådlöst nätverk har idag kommit att bli minst lika viktigt som att ha elektricitet där vi befinner oss. Jag har länge brunnit för att göra det där lilla extra som krävs för att wifi-upplevelsen ska bli riktigt bra. Mesh-nätverk är en teknik som är här för att stanna, främst eftersom det gör det enkelt att utöka sitt trådlösa nätverk utan att behöva dra fler sladdar, men även för att det är mycket mer flexibelt än en traditionell utökning av nätverket som vanligen sker med just kabeldragning.

Till Topplistan

link

Bästa routern under 1000 kr

AmpliFi Instant Router
Stamp
D-Link DIR-1960
Stamp
RT-AC58U
Stamp

Topplista, 25 februari 2021 - Wifi ska bara funka - eller hur? Oavsett om det är för att kolla Facebook, skriva ut, streama en serie eller läsa mailen så ska internetanslutningen bara finnas där - helst utan strul. Det är nästan lika självklart som att ha el och värme i huset. För de allra flesta så är wifi också något som gärna får kosta så lite som möjligt, därför ska jag tipsa om billiga routrar som ändå är bra. Bra räckvidd och mycket hastighet för pengen, alltså.

Till Topplistan

link

Bästa robotdammsugaren

Richard Hagerwald
Victor Svaleklint

2 experter tipsar

2 894 har guidats av listorna

Robotdammsugare
Botvac D9
Stamp
Botvac D7 Connected
Stamp
S6 MaxV
Stamp

Topplista, 28 februari 2021 - En robotdammsugare är allra bäst om den dammsuger rent, eller? Nja, i min värld handlar det minst lika mycket om vilka andra system den kan prata med, hur ofta den fastnar samt hur säker tillverkaren har gjort den rent nätverksmässigt. Jag började min karriär som robotdammsugeägare med en av de enklare modellerna. Men mycket vill ha mer, och allteftersom konstaterar jag att jag vill ha mer möjlighet till automatisering, och då växer naturligtvis behovet av en nyare och bättre modell. Idag har vår första Cleanmate fått lämna plats för en Neato Botvac Connected, eller ja, två stycken faktiskt!

Till Topplistorna

link

Bästa routern för fiber

UniFi Dream Machine
Stamp
Wifi (3-pack)
Stamp
AmpliFi HD (3-pack)
Stamp

Topplista, 25 februari 2021 - Fiberutbyggnaden har gått fort och många har idag möjlighet att få en både stabilare och snabbare internetförbindelse än vad som var möjligt för bara några år sedan. För att kunna dra nytta av din snabba uppkoppling så behöver du en router som klarar av att leverera både höga hastigheter och hög stabilitet. Dessutom är det så klart en fördel ifall det inte spelar någon roll var den är placerad, utan att du får bra prestanda i alla rum oavsett.

Till Topplistan

link

Neato Botvac D7 Connected - om du vill ha bästa möjliga städresultat

12345
Neato Botvac D7 Connected - Test - om du vill ha bästa möjliga städresultat

Test, 4 december 2019 - Vår expert Richard Hagerwald recenserar Neato Robotics Botvac D7 Connected.

Till testet

link

Bästa startpaketet för smart bely…

Richard Hagerwald
Daniel Röjdeby

2 experter tipsar

875 har guidats av listorna

Smarta lampor
Hue White and Color Ambiance Starter Kit Switch E27 9W 2-pack (Dimbar)
Stamp
Hue White Ambiance Starter Kit 806lm 6500K E27 9,5W 3-pack (Dimbar)
Stamp
Start-Up Kit Premium (13967)
Stamp

Topplista, 5 oktober 2020 - Det finns idag en ganska så stor bredd av olika standarder inom smarta lampor. Vissa system kan mer, andra kan mindre. Vissa är mer flexibla i hur de pratar med andra system och vissa bygger ut egen "logik" inuti själva systemet. I den här listan kommer jag att presentera fem startpaket för dig som vill komma igång med smarta lampor.

Till Topplistorna

link
likes

8 806 har guidats av Richard

Jag brukar säga att jag är en tekniknörd och har varit så sen innan jag var tio år fyllda. Min bakgrund handlar framförallt om datorer och jag arbetar inom IT-branschen, men jag har också fördjupat mig inom fotografering, hemautomatisering generellt och även lite trädgårdskunskaper. Jag är aldrig sen att titta på det senaste men tittar minst lika ofta på hur allt nytt faktiskt kan passa in i just min vardag. Ibland passar det ju in bara för att det är nytt, eller hur? Extra roligt tycker jag att det är med hemautomatisering och då gärna med saker som gör vardagen lite enklare. Ett exempel är just Robotdammsugare som jag också skrivit en lista om här på Advized. För att hemmet ska fungera så optimalt samtidigt som jag vill känna att mina enheter är trygga, så är jag noga med säkerheten i mina nätverk. Därför har jag snöat in på nätverk, routrar och switchar.

Prioriteringar

funktionalitet

funktionalitet

kvalitet

kvalitet

märke

märke

Sociala medier

facebook

Facebook