Stäng loginrutan
Sandra Björck är oberoende expert inom bilbarnstolar.

Sandra Björck

Bästa bälteskudden

Sandra Björck
Madde Ericsson

2 experter tipsar

1 321 har guidats av listorna

Bilbarnstolar
Mate
Stamp
BoostApak
Stamp
Booster Connext
Stamp

Topplista, 31 augusti 2020 - Här kommer en lista för när barnen blivit lite större och vuxit ur bältesstolen eller behöver en extra smidig kudde för att åka med på bussresor eller med kompisar. Den viktigaste funktionen bälteskudden har är att se till att bältet hamnar rätt uppe vid axeln och halsen, så det är viktigt att prova med barnet i bilen den ska åka i så att bältet inte hamnar för högt upp. I min lista har jag tagit med bälteskuddar för lite olika tillfällen och behov. Här hittar du kuddar både för utlandssemestern, bussresan eller för att ha som extrakudde i bagaget. De flesta är lätta och smidiga så att barnet själv kan bära den med sig.

Till Topplistorna

link

Bästa bilbarnstolen

One
Stamp
Max-Way Plus
Stamp
Minikid 2
Stamp

Topplista, 25 augusti 2020 - När man ska välja sin första bilbarnstol så finns det många olika funktioner att välja på. En funktion som vi verkligen uppskattade i början när våra barn var små var att kunna ändra lutningen på stolen i bilen och något vi verkligen saknade var att kunna vrida stolen, så man enklare kan sätta i och ta ut barnet. Barnet ska åka bakåtvänt till minst 5 års ålder och gärna längre, så att hen skyddas på bästa sätt om oturen skulle vara framme. Det är absolut ingen fara att sitta med böjda ben, ofta är det vi vuxna som tycker att det ser trångt ut utan att barnen upplever det.

Till Topplistan

link

Bästa framåtvända bilbarnstolen

Solution Z i-Fix
Stamp
Kidfix II S
Stamp
iZi Flex S FIX
Stamp

Topplista, 31 augusti 2020 - När man ska köpa en framåtvänd bilbarnstol finns det mycket att välja på och man får ju oftast vad man betalar för. Mer skyddsfunktioner, säkrare sidoskydd och flera användbara funktioner som att det t.ex. går att lägesändra ryggen i bilen gör att stolen blir något dyrare men helt klart värt pengarna enligt mig.

Till Topplistan

link

Babyskydd som passar barnvagnen

Cloud Z i-Size
Stamp
iZi Go Modular X1 i-Size
Stamp
Babyfix
Stamp

Topplista, 7 juli 2020 - Att kunna fästa babyskyddet på barnvagnen är guld värt för att slippa väcka bebisen när man t.ex. ska göra några ärenden och bebisen precis har somnat. Och framförallt är det skönt att slippa bära babyskyddet med bebisen i då det blir både tungt och otympligt. Ett babyskydd väger ändå mellan 3-5 kg och sedan bebisens vikt på det. För oss var funktionen oumbärlig då äldsta dottern var lättväckt.

Till Topplistan

link

Bästa bältesstolen

Sandra Björck
Madde Ericsson

2 experter tipsar

970 har guidats av listorna

Bilbarnstolar
Solution Z i-Fix
Stamp
iZi Flex FIX i-Size
Stamp
KidFix III S
Stamp

Topplista, 31 augusti 2020 - När barnet börjar växa ur sin bakåtvända stol vid 5-6 års ålder så är det dags för nästa stol: bältesstolen. Det viktigaste när man väljer ut en bältesstol är att barnet sitter så bältet hamnar rätt på axeln och att det kommer långt ner över höften, inte för högt upp mot magen. För oss som ofta åker långt är en viktig funktion att vår dotter får ett bra huvudstöd när hon somnar, så huvudet inte faller fram. Såklart måste stolen också passa bilen. Minsta vikt för ett barn som ska sitta i bältesstol är 15 kg och en längd på minst 110 cm.

Till Topplistorna

link

Axkid One - framtidens bilbarnstol är här

12345
Axkid One - Test - framtidens bilbarnstol är här

Test, 12 juni 2020 - Vår expert Sandra Björck recenserar Axkid One.

Till testet

link

Bästa babyskyddet

Sandra Björck
Madde Ericsson

2 experter tipsar

132 har guidats av listorna

Bilbarnstolar
Cloud Z i-Size
Stamp
iZi Go Modular X1 i-Size
Stamp
BabySafe II i-Size
Stamp

Topplista, 31 augusti 2020 - Som nybliven förälder är det mycket att tänka på och många val som ska göras. Något som är ett stort och viktigt val om man ska åka bil så är det ett babyskydd så att ögonstenen åker säkert i bilen. När man börjar kolla runt är det en hel djungel att välja på, så jag ska lista några som jag tycker är bra! Om man vill ha 3- eller 5-punktsbälte är en smaksak, båda är lika säkra så det beror på vad man själv föredrar.

Till Topplistorna

link
likes

382 har guidats av Sandra

32-årig tvåbarnsmamma som tycker barnens säkerhet i bil är jätteviktig. Har precis vänt äldsta dottern efter 6 år i bakåtvänd stol 😊 Hemma har vi både Britax Two Way, Axkid Minikid 1 och 2, BeSafe Izi Plus, Maxi Cosi XP och har precis skaffat en Cybex S-fix. Jag älskar att kunna ge andra tips och råd!

Prioriteringar

funktionalitet

funktionalitet

kvalitet

kvalitet

budget

budget

Expertområden