Stäng loginrutan
Semir Hodzic är oberoende expert inom fiske.

Semir Hodzic

Fiskedrag för nybörjaren

ATOM 25G UV-GLOW YO
Reflex - 12 gr - Red - Koppar Red Dot
TEXAS RIG SET

Topplista, 20 maj 2020 - När jag började fiska så blev jag snabbt beroende av att samla på mig massa olika fiskedrag. Problemet var att jag snabbt kom upp i en orimligt stor mängd medan faktum kvarstår att man endast fiskar med ett bete i taget, och under en hel fiskedag så hade jag inte ens gått igenom 1% av alla som fick följa med. Jag insåg efter några år att det var viktigare att ha en god grund med olika typer av beten som man tror helhjärtat på. Om man utgår från några tumregler så kan man täcka de flesta situationer med ett fåtal beten.

Till Topplistan

link

Bästa fiskespöt för nybörjaren

Prorex XR 662, MMLF Spinning-BS, 7-32g
SpeedMaster BX Spin 300MH 10'/14-40g
Jaw #5 Flugfiskeset

Topplista, 19 maj 2020 - Som nybörjare inom fiske ställs man inför många utmaningar, och en av de största är valet av fiskespö. Ett misstag många brukar göra är att köpa ett väldigt billigt spö av låg kvalitet och sedan utsätta det för påfrestningar som leder till att det på ett eller annat sätt går sönder. Med den här topplistan hoppas jag kunna visa min syn på vilka fiskespön som lämpar sig för nybörjare och varför.

Till Topplistan

link

Bästa fiskespöt

Perception 7'6" Jig & Twitch Haspel 229 cm (7'6") 5-20 g
W3 UltraStick 7'/210 cm M 7-28 g
Draugen D4 7'' 8-26g 2pcs Haspel

Topplista, 7 april 2020 - I den här topplistan har jag valt att fokusera på de bästa fiskespöna för att fånga abborre. Abborren är nämligen en fisk vi hittar i hela landet, och det är en rolig fisk att fånga! Abboren jagar gärna i stim, vilket innebär att om man fångar en så fångar man oftast flera, och den är väldigt aktiv under sommaren så du kan fiska när det är riktigt varmt och skönt. Abborfisket är min personliga favorit och det finns inte mycket som slår en varm sommardag då abborren är på hugget.

Till Topplistan

link

Bästa fiskelinan

Slide Braid Hyper PE Fluo Green
Stealth Smooth 8 Crystal Clear 150m
832 Braid 120m Flätlina GRÖN 0,10mm/13LB

Topplista, 19 maj 2020 - Valet av fiskelina styrs framför allt av vilket fiskespö och vilken rulle man har sedan tidigare. I regel anser jag att flätlina alltid är att föredra framför nylonlina, då den har högre brottstyrka, bättre direktkontakt och framförallt längre hållbarhet.

Till Topplistan

link
likes

1 515 har guidats av Semir

Jag är en fisketokig kille som har fiskat så länge jag kan minnas och har bedrivit fiske i många olika former. Det har gått från att vara ett intresse till att bli min passion och jag älskar att nörda in mig på detaljerna. På senare tid har jiggfiske efter abborre blivit en stor favorit. Jag har även varit med och utvecklat en app som heter FishLogger (play store) som går ut på att föra statistik över viktig väderdata med ett knapptryck när man fångar fisk.

Prioriteringar

funktionalitet

funktionalitet

kvalitet

kvalitet

innovation

innovation

Expertområden