Stäng loginrutan
Simon Uzoni är oberoende expert inom kameror och objektiv.

Simon Uzoni

Bästa objektivet för porträtt

Simon Uzoni
Carl Björklund

2 experter tipsar

17 har guidats av listorna

Objektiv
85mm for Canon
EF 85mm f/1.8 USM
135mm F/2.0 Canon EF
AF 85mm f/1.4 DG HSM Art Objektiv till Canon

Topplista, 10 februari 2019 - Porträtt är något av det roligaste att fota enligt mig, det finns mycket utrymme till att leka med vinklar, komposition och ljussättning, som tillåter en att ta del av sin kreativitet. Och samtidigt får personen som man fotar ett vackert foto! Det är lätt att ta med ljuskällor och växtlighet som lägger till karaktär i bakgrunden men även i förgrunden.

Till Topplistorna

link

Bästa 50mm-objektiven

Simon Uzoni
Elin Kero

2 experter tipsar

15 har guidats av listorna

Objektiv
EF 50MM F1.8 STM
50mm f/1.8D AF
EF 50MM 1.4 USM
AF 50mm f/1.4 DG HSM Art Objektiv till Canon

Topplista, 10 februari 2019 - 50mm är en standard i nästan alla fotografers arsenal och har länge varit ett populärt objektiv för porträtt. Förr var ett 50mm objektiv det som följde med kameran när man köpte den. Karaktären hos ett 50mm objektiv kännetecknas bland annat av en stor bländare, som drar all uppmärksamhet till motivet och isolerar från omgivningen tack vare sitt grunda skärpedjup, och släpper in mycket ljus i mörka stunder. Perspektivet är väldigt likt det mänskliga ögats, vilket ger en verklighetstrogen uppfattning av avståndet till motivet när man fotar och efteråt tittar på bilderna.

Till Topplistorna

link

Bästa kameran för naturfotografering

EOS 6D Mark II Body
X-t2
EOS 80D Body
Alpha A7

Topplista, 30 juli 2018 - Naturfotografering är en genre inom fotografering som jag tycker är diffus om vad man specifikt syftar på, det kan handla om landskap, wildlife, makro eller växter, d.v.s. allt som har en koppling till naturen. Beroende vad man fotograferar så förändras behoven, en wildlife-fotograf använder sig av en kamera som kan ta många bilder under ett kort ögonblick medan resterande vill ha en kamera som tar upp mycket ljus och detaljer.

Till Topplistan

link

Bästa objektivet för landskapsfoto

14mm F2.8 Canon EF
Ef-s 10-18/4.5-5.6 Is Stm
Art 18-35mm F1.8 DC HSM Canon
IL-15FF-NF

Topplista, 10 februari 2019 - Åh landskap! Gröna skogar, höga berg, stora sjöar, låga moln som klär naturen i all sin prakt! Jag är i grund och botten en landskapsfotograf som brinner för att fota vackert och stort. Ditt typiska go-to landskapsobjektiv är ett vidvinkelobjektiv från 10mm till 24mm, beroende på vilken kamera som används.

Till Topplistan

link
likes

50 har guidats av Simon

Tjena! Namnet är Simon Uzoni, min passion är landskapsfotografi, men jag tycker även verkligen om att fota porträtt. Fotografering har tagit mig till Nya Zeeland där jag fått uppleva en landskapsfotografs dröm med otrolig natur med höga berg, djupa dalar och underbara skogar. I min väska kan du hitta gamla objektiv från Väst-och Östtyskland och japan.

Prioriteringar

kvalitet

kvalitet

funktionalitet

funktionalitet

budget

budget

Expertområden

Sociala medier

instagram

Instagram