Stäng loginrutan
Thomas Stenmark är oberoende expert inom Sovsäckar, Tält, Liggunderlag, Friluftskök & tillbehör, Pannlampor.

Thomas Stenmark

Bästa stormköket

Essential Trail Stove
Stamp
MultiFuel III
Stamp
Zip Cooking System
Stamp

Topplista, 9 januari 2021 - Sedan barnsben har jag varit ute i skog och mark, redan i grundskolan fick vi lära oss att använda Trangia-kök på skolutflykter. Sen dess har jag gjort desto mer avancerade utflykter och även förstått att marknaden vad gäller friluftskök/stormkök är enorm! Man kan lätt gå vilse bland olika produkter och tillverkare och priserna varierar från några hundralappar upp till flera tusen kronor. Med den här topplistan ska jag ge en grundläggande ledning i vilken sorts kök du kan hålla utkik efter och några specifika modeller som tips. En klassisk rödsprit-brännare funkar absolut, den kommer att koka vatten och värma din friluftsmat. Men det finns snabbare och mer sofistikerade alternativ. Med gaskök får man högre effekt och snabbare tillagning och med kök som kan ta flytande bränslen, som bensin, får du kök som kan ge full effekt året om.

Till Topplistan

link

Bästa tältet för fjällvandring

Kaitum GT (2)
Stamp
Nallo (2)
Stamp
Nammatj GT (2)
Stamp

Topplista, 9 januari 2021 - Jag kommer ut på fjället ett par gånger per år och har gjort så i 10-15 års tid. Tält är ett roligt ämne tycker jag, det är ju så otroligt mysigt att sova i! Det viktigaste med ett tält för just fjällvandring är att det är pålitligt, stabilt och lättanvänt. Tältet ska tåla alla möjliga väder såsom spöregn, stark vind och snö utan att gå sönder eller blåsa bort. Det ska också vara lättanvänt, så du enkelt kan montera tältet även i svåra väder- eller ljusförhållanden.

Till Topplistan

link
likes

378 har guidats av Thomas

Som uppväxt i hjärtat av Jämtland, omgiven av fjäll i alla kompassriktningar, där den vanligaste gå-på-stan-outfiten är Gore Tex och där finkläder är friluftsbyxor och flanellskjorta är det naturligt för mig att ha friluftsliv som intresse. Som person är jag noggrann och gör mycket research innan jag fattar beslut. Därför ser jag alltid till att vara påläst inför eventuella inköp, läser recensioner, tester och omdömen innan jag väljer en produkt. Det har lett till att jag snappat upp en del om olika produkter och tillverkare, och aldrig nöjt med mig dålig kvalitet!

Prioriteringar