Stäng loginrutan
Tomas Gustafsson är oberoende expert inom drönare.

Tomas Gustafsson

Bästa drönaren

Mavic 2 Pro w. Smart Controller
Mavic 2 Enterprise DUAL Universal Edition
Mavic 2 Zoom w. Smart Controller

Topplista, 10 februari 2020 - Bästa "någonting" är förstås en subjektiv uppfattning och beror på vem man frågar. Här har jag i alla fall samlat ett gäng drönare som jag tycker är bland de bästa för att de har egenskaper som jag vet att de flesta användare skulle uppskatta. Här har också priset kanske lite mindre betydelse, vill du ha det bästa så får du faktiskt betala för det.

Till Topplistan

link

Bästa drönaren för nybörjare

Tomas Gustafsson
Oscar Suneson

2 experter tipsar

626 har guidats av listorna

Drönare
Mavic Air Fly More Combo
Mavic Mini
Ryze Tello

Topplista, 31 januari 2020 - Är du nybörjare och har aldrig använt dig av en drönare? Det är aldrig för sent att lära sig! I denna lista får du tips på några säkra kort att börja med för att träna upp dina färdigheter och väcka ditt intresse för flygningen. Prisspannet i listan är ganska brett och du kommer få mer av allt ju mer du betalar.

Till Topplistorna

link

Bästa drönaren för barn

X4 Cam Plus
Ryze Tello
Mavic Mini

Topplista, 30 januari 2020 - Kanske är du vuxen men känner dig som ett barn när det kommer till drönare, eller så är du av den yngre generationen och ska köpa din första drönare. Även om drönaren ska användas av ett barn så behöver det inte vara synonymt med att drönaren ska vara billig, men kanske kan det vara bra att överväga budgeten innan inköp.

Till Topplistan

link

Bästa drönaren med kamera

Tomas Gustafsson
Oscar Suneson

2 experter tipsar

797 har guidats av listorna

Drönare
Mavic 2 Pro
Phantom 4 Pro+ v2
Inspire 2 (ProRes) RTF

Topplista, 3 februari 2020 - På en fotodrönare som jag själv ska ha ställer jag höga krav på bildkvalitén. Blir stillbilderna bra så blir oftast filmerna också väldigt fina. Nedan ser du en bild från Stora Nassa i Stockholms skärgård där skärpan sitter ut i alla detaljer. Den här listan är för dig som är i valet att köpa en ny kameradrönare, är en medveten och intresserad amatör som i framtiden kanske kan tänka dig att börja med professionell videoproduktion.

Till Topplistorna

link

Bästa drönaren för resan

Tomas Gustafsson
Oscar Suneson

2 experter tipsar

536 har guidats av listorna

Drönare
Mavic Mini
Mavic Air Onyx Black
Mavic 2 Pro

Topplista, 31 januari 2020 - Lika självklart som att du tar med dig kameran och mobilen när du ska ut och resa så ska du idag naturligtvis även ta med dig drönaren. En drönare ger dig möjligheten att kombinera film- eller flygfoto tillsammans med de traditionella vyerna från en vanlig kamera, och höja kvalitén och upplevelsen av dina YouTube-filmer eller fotoalbum!

Till Topplistorna

link

Bästa drönaren under 5000 kr

Tomas Gustafsson
Oscar Suneson

2 experter tipsar

256 har guidats av listorna

Drönare
Mavic Mini
Ryze Tello
X4 FPV Mini Quadcopter Plus 2019Edition

Topplista, 2 februari 2020 - Vad får man för under 5000 kronor idag? Knappt en middag för hela familjen på en finare restaurang. Istället för att lägga pengarna på en matbit så kan man alltid köpa en drönare för samma peng och få ett nöje som räcker längre än endast en kväll.

Till Topplistorna

link
likes

2 171 har guidats av Tomas

Med ett medfött intresse för radio och teknik som sedermera blev mitt heltidsjobb, befinner jag mig nu i delen av mitt liv där jag kan både arbeta med och använda drönare på min fritid. Under många år har jag följt drönarmarknaden, både den konsumentinriktade och den professionella. Jag har från början byggt mina egna maskiner från grunden men har förstås också provat (och äger) ett flertal av de produkter som finns på marknaden . Mitt mångåriga fotointresse gör att jag har en god kunskap om kamera- och objektivmarknaden, vilket betyder att jag kommer kunna syna fotoegenskaperna på drönarna lite extra. Jag är dessutom väl insatt i regelverk och juridiska frågor om drönare, så jag hoppas kunna bidra med något för alla ni som går i tankarna på att skaffa er första såväl som tionde maskin.

Prioriteringar

funktionalitet

funktionalitet

kvalitet

kvalitet

innovation

innovation

Expertområden

Sociala medier

instagram

Instagram