Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Gunki Slide Braid Hyper PE Fluo Green

Bästa fiskelinan - Plats 1

Man kan tycka att den här linan från Gunki är väldigt dyr, men det finns nog inte någon annan lina som har fått lika mycket lovord som Slide Braid. Detta är en extremt fin lina som erbjuder högsta kvalitet och hållbarhet för abborrfiske och även gösfiske.

Med den här linan kan man till och med gå ner till en så tunn dimension som 0.08mm, man behöver ändå inte vara orolig över brottstyrkan och den kommer fortfarande att klara de flesta situationer.

Den stora fördelen med linan förutom den höga kvaliteten är den extremt fina känslan som man får när man fiskar med den. En annan fördel är att den inte färgar av sig och därför inte heller "fransar" som många andra linor gör efter ett par säsonger.

Den här linan är definitivt för den kräsne som kräver perfektion!

+

Extremt hög kvalitet och hållbarhet

Dyr

Dogger logo

459 :-

Pris hämtat 27/8

länk
El-Ge logo

499 :-

Pris hämtat 27/8

länk

2. Spiderwire Stealth Smooth 8 Crystal Clear 150m

Bästa fiskelinan - Plats 2

Den här linan från Spiderwire är väldigt tyst och fin. Jag använde den under långa perioder då kustfisket efter havsöring var på tapeten, just för att jag behövde en lina som kastade långt och även var väldigt diskret i vattnet.

Om man väljer 0.17mm-varianten så får man en väldigt fin lina som kan täcka många situationer. Abborre, gädda, gös, havsöring, och regnbågsfisk är bara några exempel på situationer som den här linan klarar av.

Skulle man vilja bedriva tyngre fiske behöver man bara gå upp i dimensioner runt 0.30 och vips så har man en fin och tyst lina även till det tyngre fisket.

Vill man ha en lina som är lättkastad, kastar långt, lägger sig tyst i rullen och är diskret i vattnet så satsar man på denna.

+

Diskret, tyst, kastar långt

Sportfiskeprylar logo

199 :-

Pris hämtat 23/8

länk
Willys Sportfiske logo

199 :-

Pris hämtat 23/8

länk
Sporting logo

199 :-

Pris hämtat 23/8

länk

3. Sufix 832 Braid 120m Flätlina GRÖN 0,10mm/13LB

Bästa fiskelinan - Plats 3

Den här linan använder jag till fiske som kräver tyngre utrustning: Sufix 832 Braid 0,33mm.

När jag drar iväg ett bete på 70-100g som dessutom ska flyga upp emot 80 m bort så blir det rejäl friktion mellan spöringarna och linan. Det innebär att om man har en tunn och svag lina så kommer den att bli svagare för varje kast. Men den här linan klarar friktionen med god marginal!

Den erbjuder dessutom en unik sammansättning av fiber som gör linan extra nötningstålig samt en ovanligt bra linupläggning (linans fördelning på rullen). Det innebär att man i regel får mindre trassel.

Det här är den perfekta linan för gäddfiske.

+

Nötningstålig, bra linuppläggning

Sportfiskeprylar logo

269 :-

Pris hämtat 23/8

länk

4. Berkley FireLine 0,08mm 110m Crystal

Bästa fiskelinan - Plats 4

En av de billigare linorna, men också en av linorna som jag har fiskat mest med. Fireline Crystal är en lina man kan få ut mycket av sett till priset, då den erbjuder en riktigt god känsla oavsett vad man väljer att fiska efter.

Något den är sämre på är hållbarheten. Den har en tendens att släppa färg och på så sätt bli svagare, vilket blir extra tydligt om man lägger väldigt många kast när man är ute och fiskar.

Jag rekommenderar den här linan om man tycker om att meta med flöte eller bottenmeta, då man i de fallen nöter på linan mycket mindre än vanligt.

Här får man en billig lina som har en väldigt hög högstanivå.

+

Billig, fin känsla

Inte särskilt hållbar

Olssons Fiske logo

129 :-

Pris hämtat 23/8

länk
Sportfiskeprylar logo

149 :-

Pris hämtat 23/8

länk
Fiske.se logo

149 :-

Pris hämtat 23/8

länk

Bästa fiskelinan

calendar

25 aug 2019

Fiske

Fiske

164

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Valet av fiskelina styrs framför allt av vilket fiskespö och vilken rulle man har sedan tidigare. I regel anser jag att flätlina alltid är att föredra framför nylonlina, då den har högre brottstyrka, bättre direktkontakt och framförallt längre hållbarhet.

Semir Hodzic betygsätter bästa fiskelinan

Fiskar man efter abborre med lätt spö och liten rulle så vill man ha en tunn lina som erbjuder en god känsla. Är det gädda man fiskar så vill man ha en tjockare lina som klarar av friktionen mellan spöringarna när man slänger iväg stora och tunga beten. En tjockare lina har dessutom högre brottstyrka och låter en sätta press på de stora gäddorna utan att man behöver oroa sig över linbrott. Är det istället kustfiske efter havsöring så är en god kastlängd och en väldigt hållbar lina att föredra, då den nöts mot stenar i det grunda fisket.

Vilken typ av fiske man än bedriver så vill man ha god känsla och lång hållbarhet på fiskelinan. Jag ska här presentera de linor som enligt mig uppfyller dessa krav.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Semir Hodzic


Semir Hodzic

Läs mer om oberoende experter