Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Daiwa Prorex XR 662, MMLF Spinning-BS, 7-32g

Bästa fiskespöt för nybörjaren - Plats 1

Daiwa Prorex XR, 8 fot med en optimal kastvikt mellan 10-40 g är det perfekta fiskespöt för många olika typer av fiske.

Som nybörjare vill man ofta testa på nya saker tills man hittar det man brinner för, och med det här spöt får man de bästa förutsättningarna för ett lyckat fiske. Oavsett om det är regnbågsfisk, abborre, gädda, gös, eller havsöring du fiskar, så kan det här spöt tackla de flesta situationer riktigt bra.

Det är inte det billigaste fiskespöt, men som med mycket annat så är det bättre att köpa bra grejer från början och med det i åtanke blir det här spöt riktigt prisvärt.

Det här spöt väger endast 150 g och det låter dig kasta oändligt många gånger utan att bli trött, samtidigt som du får ett långt spö som hjälper dig att kasta riktigt långt.

Det bästa med spöt är definitivt den låga vikten tillsammans med den starka ryggraden av hög kvalitet.

+

Låg vikt, prisvärt, starkt

Sportfiskeprylar logo

1 255 :-

Pris hämtat 22/8

länk

2. Shimano SpeedMaster BX Spin 330H 11'/20-50g

Bästa fiskespöt för nybörjaren - Plats 2

Shimano SpeedMaster BX 330H är är ett fiskespö som är 330 cm långt (11fot). Det ger extremt långa kastlängder.

Spöt har en väldigt hög kvalitet och är väldigt mångsidigt. Du kan fiska både med större och mindre beten då det har en bred viktklassning mellan 20-50g. Jag har använt beten både under 20 g och över 50 g utan större problem.

Kustfiskare älskar spöt tack vare längden och den låga vikten men många gånger när man besöker en ny fiskeplats där man inte vet var fisken är så kan det vara bra att söka efter fisken med långa kast. Det är då viktigt att spöt fortfarande är relativt lätt och känsligt.

Det här fiskespöt väger endast 237 g trots sin längd vilket gör det till en fröjd att kasta med.

Vill man ha ett långt, lätt, och känsligt spö som är byggt av de bästa materialen så är detta helt rätt spö.

+

Låg vikt, långa och precisa kast

Skitt Fiske logo

2 599 :-

Pris hämtat 22/8

länk

3. Sameo Jaw #5 Flugfiskeset

Bästa fiskespöt för nybörjaren - Plats 3

Som nybörjare inom flugfiske kan det vara extra svårt att komma igång eftersom de flesta börjar med en annan typ av fiske för att sedan övergå till flugfisket. Hur man ska tänka inför valet av flugspö är inte helt självklart, men det här kitet gör övergången mycket enklare.

Detta är ett komplett flugfiske-set med allt man behöver för att komma igång. Spöt är 9 fot långt (ca 275 cm) och klass 5, vilket helt enkelt innebär att det är det perfekta allround-spöt. Det är inte gjort för det allra tyngsta fisket och inte heller smygfisket i mindre åar. Ska man däremot fiska med mindre nymfer, torrflugor eller vanliga fiskliknande flugor så hanterar det här spöt de allra flesta situationer.

Kitet är perfekt balanserat med rätt dimensioner, så man kan fokusera på att träna på att kasta. Vill man ha ett bra set för allround-fiske med flugspö ska man satsa på detta!

+

Perfekt för nybörjaren

Flugor logo

1 699 :-

Pris hämtat 22/8

länk

4. Savage Gear MPP2 8'6'' 259cm -70g 2sec Haspel

Bästa fiskespöt för nybörjaren - Plats 4

Det här fiskespöt är optimalt för nybörjare inom gäddfiske.

Med en kastvikt upp till 70 g så kan man slänga iväg stora som små beten, stora skeddrag och gummibeten, eller veva in ett spinnerbait som skapar mycket vibrationer i vattnet. Spöt är stryktåligt och av god kvalitet.

Skulle man få för sig att byta fiskemetod så går det utmärkt att sätta på ett flötmete med en mört på kroken eller en annan typ av betesfisk (strömming, makrill o.s.v). På det här sättet jagar man alla predatorer som simmar i vattnet och har god chans till en stor fångst.

Det här spöt är väldigt bra eftersom det tillåter en att ha stor variation i sitt fiske. Det passar dem som vill fiska efter gädda med olika typer av beten och metoder.

+

Fint och balanserat

Sportfiskeprylar logo

799 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Olssons Fiske logo

849 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Fiske.se logo

899 :-

Pris hämtat 22/8

länk

5. Shimano Catana EX 240ML 7-21g TELESKOP Haspel

Bästa fiskespöt för nybörjaren - Plats 5

Om man inte har möjlighet att åka bil, eller om man av någon anledning behöver packa väldigt lätt inför fisketuren så kan man ha behov av ett spö som inte tar så mycket plats. Då är det här teleskopspöt från Shimano väldigt praktiskt.

När jag var nybörjare inom fiske var jag inte tillräckligt gammal för att köra bil och behövde packa min utrustning väldigt lätt för att orka släpa med det överallt. I sådana situationer är det guld värt med ett fiskespö som får plats i ryggsäcken. Catana-spöt är dessutom välbyggt och de har haft i åtanke att spöt ska användas allround. Med en kastvikt mellan 7-21 g så klarar man många olika situationer.

Vill man ha ett fiskespö som inte tar mycket plats men samtidigt är av hög kvalitet så ska man inte vara orolig, detta levererar!

+

Smidigt, tar lite plats

Sportfiskeprylar logo

799 :-

Pris hämtat 13/9

länk

6. Svartzonker Black Series 6'11" 5-20g Spinning

Bästa fiskespöt för nybörjaren - Plats 6

Det här fiskespöt är även med i topplistan "Bästa fiskespöt", där jag rankar de bästa fiskespöna för abborre, och jag känner att jag måste ta med det även i den här listan. Då abborren är en av våra vanligaste fiskar i Sverige så finns det en stor chans att man som nybörjare kommer att få möjligheten att komma i kontakt med den randiga riddaren.

Det här spöt har en viktklassning på mellan 5-20 g, men det klarar av att kasta tyngre beten än så. Man behöver inte enbart fiska abborre, skulle man t.ex få för sig att kasta mindre gäddbeten så kan spöt kan hantera gäddorna också.

Vill man ha pengar kvar för att köpa annan utrustning men samtidigt lägga händerna på ett mycket trevligt och kompetent fiskespö så ska man inte tveka att köpa detta.

+

Billigt, mångsidigt, hög kvalitet

Lite styvt för lätt fiske

star

På 2 listor

Sportfiskeprylar logo

499 :-

Pris hämtat 23/8

länk
Dogger logo

549 :-

Pris hämtat 23/8

länk
Fiske.se logo

599 :-

Pris hämtat 23/8

länk

Bästa fiskespöt för nybörjaren

calendar

10 sep 2019

Fiske

Fiske

96

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Som nybörjare inom fiske ställs man inför många utmaningar, och en av de största är valet av fiskespö. Ett misstag många brukar göra är att köpa ett väldigt billigt spö av låg kvalitet och sedan utsätta det för påfrestningar som leder till att det på ett eller annat sätt går sönder. Med den här topplistan hoppas jag kunna visa min syn på vilka fiskespön som lämpar sig för nybörjare och varför.

Semir Hodzic betygsätter bästa fiskespöt för nybörjaren

En sak som är viktig att förstå, vilket de flesta erfarna fiskare kan hålla med om, är att det inte finns ett fiskespö som kan tillfredsställa alla behov i alla situationer. Olika typer av fiske kommer att kräva olika typer av utrustning. Däremot finns det fiskespön som är väldigt mångsidiga och erbjuder möjligheten för fiskaren att testa på nya saker utan att förlora något på det. Jag kommer här att ge exempel på sådana spön, som fungerar för olika situationer och i olika miljöer.

En annan bra sak att veta är vad viktklassningen innebär, vilket helt enkelt är spöets förmåga att slänga iväg ett bete i en viss vikt.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Semir Hodzic


Semir Hodzic

Läs mer om oberoende experter