search

1. Abu Garcia ATOM 25G UV-GLOW YO

Fiskedrag för nybörjaren - Plats 1

Går det ens att inte nämna det här otroliga draget? Abu Atom är draget som lanserades år 1946 och har sedan dess varit en trotjänare för så många generationer av gäddfiskare. Det är helt enkelt ett fantastiskt drag, där det minsta draget går utmärkt att fiska väldigt grunt med (det finns även varianter med vasskydd för att kunna fiska genom vass), och de tyngre varianterna fungerar utmärkt för det djupare fisket.

Även om gäddan är helt tokig i detta drag så händer det väldigt ofta att även abborren och gösen finner intresset för det här betet. Om man köper några olika storlekar och några olika färger så har man ett bete som definitivt kommer leverera fisk.

Väldigt enkelt att fiska med då det bara är att kasta ut och veva, variera hastigheten och testa sig fram till vad som fungerar för dagen.

+

Busenkelt att fiska med

Mindre bra i tät vegetation

55 :-

Pris hämtat 28/1

länk

59 :-

Pris hämtat 28/1

länk

2. Abu Garcia Reflex - 12 gr - Red - Koppar Red Dot

Fiskedrag för nybörjaren - Plats 2

Precis som Atomdraget så är Reflexspinnaren från Abu en riktig klassiker. Släpptes någon gång på 50-talet och har ett riktigt gott rykte bland alla fiskare, helt enkelt för att det fungerar. Jag har många gånger plöjt igenom draglådan under sega fiskedagar och inte förrän Reflexspinnaren åkte på så hände det saker.

Reflexspinnaren lurar de flesta fiskar, både gädda, abborre, gös, öring och regnbåge. Det här betet är väldigt bra just för att det är så himla enkelt att fiska med det, du behöver inte bemästra krångliga tekniker eller hålla utkik efter några försiktiga pet på betet för att sätta mothugget. När fisken hugger, då känner man det verkligen.

Det bästa med detta fiskedrag är att det är så enkelt att fiska med, att det lockar alla möjliga fiskar och finns i många olika färger så man kan täcka de flesta situationer.

+

Lockar många fiskar, lättfiskat

Fiskas med fördel grunt

44 :-

Pris hämtat 28/1

länk

59 :-

Pris hämtat 28/1

länk

3. Lunker City Swimmin Ribster 10cm - Alewife

Swimming Ribster i 10 cm är mitt absoluta favorit-gummibete för abborrfisket, men de flesta fiskar går att fånga på det här betet. På en dag så lyckades jag fånga 4 olika arter med denna jigg, inklusive sutaren på bilden i inledningen.

Om man köper den här jiggen i några olika färger och med olika vikt på jiggskallen så har man ett helt fantastiskt bete som fiskarna har svårt att tacka nej till.

Det går att fiska jiggen med en helt vanlig jiggskalle, men det här betet är optimalt att fiska med ett så kallat "texas-rig" system. Det innebär enkelt förklarat att man döljer spetsen på kroken så att man kan fiska i tät vegetation utan att fastna med betet.

Den extremt förföriska gången i vattnet gör detta bete nästan oemotståndligt för fiskarna!

+

Oemotståndlig gång i vattnet

Olämplig för djupt fiske

79 :-

Pris hämtat 28/1

länk

4. Darts TEXAS RIG SET

Det här är ett bra startkit som innehåller allt man behöver för att komma igång med riggsystemet "texas-rig".

Som nybörjare kan det vara väldigt tråkigt att konstant fastna i botten och tvingas plocka bort stora strån med sjögräs från betet varje kast. Texas-rig systemet löser det problemet genom att tackla sina gummibeten med en såkallad "offset-hook". Det ser ut som en vanlig fiskekrok, men har ett väldigt brett krokgap. När man trär kroken genom gummibeten så kan man få krokspetsen att ligga platt mot betet, vilket gör att man inte fastnar i vegetation. När fisken hugger kommer betet att glida ner och därmed kroka fisken.

Detta riggsystem öppnar för helt nya möjligheter genom att underlätta fiske i tät vegetation. Man får dessutom ett mer effektivt fiske tack vare att betets rörelse i vattnet inte blir påverkat av gräs som fastnar.

+

Fantastisk presentation av betet

Lite svårfiskat på djupt vatten

59 :-

Pris hämtat 28/1

länk

79 :-

Pris hämtat 28/1

länk

79 :-

Pris hämtat 28/1

länk

79 :-

Pris hämtat 28/1

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. The Pig Shad Junior 20cm (2-pack) - Arkansas Shiner

Ett av de mest sålda fiskedragen för gädda, vilket är välförtjänt. Pig Shad Junior är ett riktigt vasst bete.

Det här gummibetet väger 50 g och räknas som en junior i gäddfisket. Om man bara skruvar in några trekrokar i det här gummibetet så kan man fiska extremt grunt, och skulle man vilja fiska djupare så är det bara att tynga ner det med en jiggskalle eller ett päronbly.

Det vackra med det här betet är att gången inte blir sämre då man tynger ner det, man kan således fiska på vilket djup man vill utan att det ska påverka betets effektivitet. Välj några olika färger och köp några päronblyn, så har du ett superbete.

Betet är utformat för gäddorna, men skulle man vilja fånga abborre och gös så finns lillebror Piglet Shad 10 cm.

Detta är en riktig storfisk-magnet som går att fiska på många olika djup utan att det blir mindre effektivt.

+

Fiskas på valfritt djup

99 :-

Pris hämtat 28/1

länk

99 :-

Pris hämtat 28/1

länk

6. Darts BOMBASET-Flytande

Sist så tar vi en bubblare! Det här är inte direkt ett fiskedrag, utan snarare ett hjälpmedel till dina fiskedrag som ger en ytterligare dimension till fisket.

En "bombarda", eller kastdobb som det också kallas är helt enkelt ett flöte vars enda uppgift är att fungera som extra vikt till ditt bete så att du kan kasta långt. Om du har ett bete som är väldigt lätt och är svårkastat så hjälper kastdobben till.

Många som fiskar efter regnbågsfiskar använder kastdobbar för att kunna fiska med fluga, men kastdobbar går att använda i alla fiskesituationer då man behöver hjälp med att kasta ut ett väldigt lätt bete. Även kustfiskarna som fiskar efter havsöring tycker om det här hjälpmedlet eftersom det är lättkastat även i de starkaste vindarna.

Bombarda går att köpa i tre olika utföranden, flytande, intermediate, och sjunkande.

+

Förenklar långa kast med små beten

Inte lämpligt för stora beten

99 :-

Pris hämtat 28/1

länk

Fiskedrag för nybörjaren

calendar

7 jan 2020

Fiske

Fiske

175

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

När jag började fiska så blev jag snabbt beroende av att samla på mig massa olika fiskedrag. Problemet var att jag snabbt kom upp i en orimligt stor mängd medan faktum kvarstår att man endast fiskar med ett bete i taget, och under en hel fiskedag så hade jag inte ens gått igenom 1% av alla som fick följa med. Jag insåg efter några år att det var viktigare att ha en god grund med olika typer av beten som man tror helhjärtat på. Om man utgår från några tumregler så kan man täcka de flesta situationer med ett fåtal beten.

Semir Hodzic betygsätter fiskedrag för nybörjaren

Man vill gärna kunna variera djupet som man fiskar på, någonstans mellan 0.5-10 m är att föredra. Färgval är också viktigt - några mörka beten, några ljusa och ett gäng neutrala räcker långt. Man vill också ha beten med olika gång. I den här topplistan går jag igenom några olika beten som tillsammans ska täcka de flesta situationer, utan någon särskild inrikting på fiskart.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Semir Hodzic


Semir Hodzic

Läs mer om oberoende experter