search

1. Pürminerals 4in1 Pressed Mineral Makeup SPF15 8g

Bästa foundation för röd hy - Plats 1
Stämpel

+

Vårdande & täckande

Jag kan nästan inte förstå hur man lyckats få in så mycket hudvårdande egenskaper i en foundation!

Du får som namnet antyder 4 i 1 - foundation, puder, concealer och solskydd! Sen vill jag direkt skriva att det absolut INTE räcker att sminka sig med detta puder och sen lägga sig i solen! Då behöver du till att börja med inget smink, men en bra solprodukt.

Här har Pür tagit fram ett mineralpuder som verkligen täcker röda partier i ansiktet, t.ex röda kinder. Pudret döljer det röda samtidigt som den vårdar huden.

Vad sägs om att pudret bland annat innehåller följande: Retinol som så många älskar tack vare dess egenskaper att reducera linjer och rynkor. Ceramider som bygger upp huden och skyddar torr och känslig hud. Magnolia som är anti-inflammatoriskt och som dämpar rodnader. Listan kan dessutom göras mycket längre.

Det känns BRA att använda detta puder!

2. Tikei Mineral Foundation 9g

Bästa foundation för röd hy - Plats 2
Stämpel

+

Täcker bra!!!

star

På 2 listor

Detta har varit mitt favoritpuder i många år!

För sex månader sedan, innan jag testat Pür, hade jag satt det här pudret på förstaplatsen. Det är nämligen helt sjukt bra!

På vintern kan jag bli väldigt röd om kinderna, det är inga som helst problem att täcka med detta mineralpuder!

Då och då kan jag också få riktigt ilskna röda partier på halsen. För några år sedan var det riktigt illa och då var det här pudret det enda som fungerade.

Det båda lugnar huden och täcker så himla bra. Jag kan verkligen inte poängtera nog hur tacksam jag är för att detta puder gång på gång räddar mig från att gå ut helt rödflammig!

Jag tycker även Tike's hemsida är värd att lyfta, då de har en väldigt bra guide att följa för att hitta rätt ton. Sen kan man även köpa riktigt billiga tester om man velar mellan två färger.

3. Clinique Anti Blemish Solutions Liquid Makeup 30ml

Stämpel

+

"Slitstark" sitter bra!

Torkar fort, jobba sektionsvis

När jag vill täcka rodnader på mina kinder och min hals, men inte vill använda mineralpuder, då är det den här jag använder.

Den är lite tjockare i konsistensen och torkar ganska fort, så jag brukar jobba in den på t.ex. pannan först, sen ena kinden, sen den andra osv. Då tycker jag resultatet blir fint! När jag är som torrast så brukar jag även blanda i en liten klick fuktkräm och göra som en egen blandning. Det tycker jag blir jättebra!

Jag gillar att den både känns vårdande och ger ett så fint resultat. Även fast den är lite tjockare upplever jag inte att den känns tjock på huden. Dessutom så sitter den faktiskt riktigt bra, även när jag har ridit och haft hjälm på mig. Lite har det skavt av mot hjälmen, men jämfört med många andra foundations så sitter den riktigt bra!

För dig som föredrar traditionell foundation.

4. Bareminerals Original Foundation SPF15 8g

Stämpel

+

Sitter fint, på en del

Sitter INTE fint på en del!

star

På 2 listor

Den här mineralfoundationen känns det som att alla testat, och väldigt många älskar den verkligen. Jag tycker att den är bra, men jag älskar den inte lika mycket som mina andra produkter jag tipsar om.

Det som gör att jag inte gillar den lika mycket är att jag inte tycker den smälter in i huden lika bra som de andra i listan.

Min hy är åt det torrare hållet och jag får inte denna att fungera riktigt ihop med min hud, oavsett om jag smörjer mig innan, avslutar med setting spray eller vad jag än gör... Jag har dock sminkat andra med detta mineralpuder och då tycker jag att det blir riktigt bra på en del men tyvärr kan den krackelera på vissa efter en stund. Det kan vara bra att ha med sig MEN på de personer som den sitter fint på, där sitter den verkligen superfint!

Så be gärna att få testa den i butik först, för att se om den passar dig eller inte!

Bästa foundation för röd hy

calendar

30 nov 2020

Foundation

Foundation

5

Att dölja röda partier i ansiktet kan vara en konst. Det är lätt att man istället kan se lite grå ut. Jag tycker att de produkter jag listar här gör ett riktigt bra jobb. Jag har listat tre mineralfoundations och en flytande. Personligen tycker jag att mineralfoundations känns bra att jobba med på en röd och kanske lite känsligare hud. De jag har med på min lista är väldigt milda mot huden och känns lugnande.

Therese Parner betygsätter bästa foundation för röd hy

Om man verkligen vill jobba för att få bort det röda, på exempelvis ens kinder, kan man grunda med en kontrastfärg mot rött, vilket är grönt. Det finns många gröna korrektionskrämer som gör ett bra jobb. Även om det kan kännas helt fel att ta grön kräm i ansiktet så blir resultatet en neutraliserad hud. Det kan vara värt att testa om du känner att du testat allt annat. Men testa gärna produkterna jag rekommenderar här, jag tycker de är kanon!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Therese Parner


Therese Parner

Läs mer om oberoende experter