search
Rubrikikon för Glassmaskiner

Glassmaskiner

2 listor i den här kategorin

Bästa glassmaskinen med kompressor

1 expert ger dig sina bästa tips!

Glassmaskin ICM-C15
Peter Wåhlén

Topplista av Peter Wåhlén

goto

16 juli

likes

6 har guidats av listan

Bästa glassmaskinen

1 expert ger dig sina bästa tips!

YM-2603
Peter Wåhlén

Topplista av Peter Wåhlén

goto

10 juli

likes

6 har guidats av listan

Guider

Våra experter reder ut begreppen

Peter Wåhlén

Gör din egen glass

Av Peter Wåhlén

Dropdown
Gör din egen glass

Guide - När du ska göra glass är det viktiga att arbeta in luft, och det är just det en glassmaskin gör. Ställer du enbart in smeten i frysen får du en hård klump. Att röra om med intervaller blir inte heller bra eftersom det tar för lång tid, iskristallerna blir för stora. Hur gör vi då en bra glass? Det du bör tänka på är att använda rumstempererade råvaror. Blanda äggula, socker och glukos. Du behöver inte vispa det luftigt, det räcker att det blandas. Koka sedan upp mjölk och vispgrädde (40%) och slå över äggulan. Sjud upp till 77 grader, använd en digitaltermometer. Sila smeten och kyl den i minst 6 timmar, gärna 24 timmar i kyl. Mixa massan med en stavmixer, sila igen och kör den i glassmaskinen tills du har en krämig glass. På bilden är det en dessert med smakbilden messmör, hasselnöt och mjölkchoklad. Vill du veta mer och få recept på olika glassar och sorbeter, gå in på min blogg via min profil.