Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Tristar YM-2603

Bästa glassmaskinen - Plats 1

Tristar gör mycket bra produkter till ett väldigt bra pris, likaså med denna glassmaskinen. Likt många andra maskiner med frysaggregat behöver skålen stå i frysen i minst 24 timmar för att glassen ska bearbetas så fort som möjligt, vilket också är väsentligt för att få en så krämig och len glass som möjligt. Tristar YM-2603 har några riktigt bra tekniska lösningar som underlättar arbetet. Den har dels en tjockare skål där hela skålen ställs i frysen och håller fryspunkten under en längre tid, vilket är positivt eftersom du inte behöver oroa dig för att den står ute några minuter innan du häller i glassen och startar igång maskinen. Maskinens andra plus är dess låsanordning, som du bara behöver knäppa med två klick på sidorna av maskinen. Kapaciteten på 8 dl glass kanske inte är den största, men detta blir ändå listans vinnare för dess tekniska lösningar!

410 :-

länk

623 :-

länk

2. Azura Glassmaskin 0.5 l

Bästa glassmaskinen - Plats 2

Azura kommer på andra plats eftersom den är så pass liten och smidig att ta med sig överallt, till exempel till sommarstugan. Likt Tristar har denna maskin bara en skål som ställs in i frysen. Det ser jag alltid som positivt eftersom processen och kvaliteten blir jämnare, då en sådan typ av maskin oftast brukar ha något tjockare väggar. Det jag även tycker är bra med denna maskin är att du lätt kan se när glassen är klar. Själva omröraren har du i locket och skålen är något rundad, vilket innebär att du lätt kan skopa upp all glass. Som alltid, se till att förvara skålen i frysen minst 24 timmar innan du ska tillverka din glass. Stoppa tillbaka skålen i frysen när du använt den klart, så är du alltid redo när suget efter glass blir för stort. Vill du ha en prisvärd och smidig maskin så lägg dina slantar på denna!

175 :-

Pris hämtat 25/10

länk

3. Domo DO2309I - 1l

Bästa glassmaskinen - Plats 3

Denna maskins arm monteras i locket och av/på-knappen sitter lättillgängligt ovanpå locket. Arbetskapaciteten är på 1,5 liter färdig glass eller sorbet vilket innebär att du kan använda dig av runt 500 g okörd glassmassa. Fryselementet måste vara infryst i minst 24 timmar innan tillverkning - tipset är som med alla maskiner i denna kategorin att alltid förvara det i frysen. Fördelen med en maskin som denna, som har både en behållare och ett fryselement, är att glassen som är närmast kanterna inte blir "frysskadad" utan får ett jämnare resultat. Maskinen är lätt att rengöra med varmt vatten, diskmedel bör undvikas i självaste frysbägaren eftersom detta kan ha inverkan på maskinens livslängd. Denna glassmaskins största styrka är att det cylinderformade fryselement ger ett jämnare resultat, och att den arbetar väldigt effektivt för att vara utan kompressor!

439 :-

länk

439 :-

länk

510 :-

länk

550 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Steba IC 20

Bästa glassmaskinen - Plats 4

Denna maskins konstruktion bygger på att du monterar själva motordelen på locket och sedan fäster mixningsarmen på undersidan. Det jag ger ett plus för med denna maskin är att den fryser effektivt och du får färdig glass på runt 30 minuter - vilket är snabbt för en sådan här typ av maskin. Locket har ett bra och stort inmatningsrör som gör det lätt att tillsätta extra smaksättning mot slutet av tillverkningen. Maskinen har också en timer som driver den och som lätt går att avsluta om glassen blir klar innan tiden gått ut. Den rymmer en totalvikt på 1,5 liter färdig glass vilket motsvarar runt 500-600g okörd glassmassa. Alla delar går att diska i diskmaskin, men handdisk rekommenderas. Att denna maskin tillverkar glass på så pass kort tid som 30 minuter är extra imponerande med tanke på hur mycket glass den rymmer!

668 :-

länk

Bästa glassmaskinen

calendar

31 aug 2019

Glassmaskiner

Glassmaskiner

61

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

I denna topplistan som heter ”Bästa glassmaskinen” skulle jag vilja lägga in underrubriken - utan kompressor. Varför? Svaret är enkelt - jag skriver nämligen just nu också på en topplista där fokuset är glassmaskiner med kompressor. Här vill jag alltså koncentrera mig på de mer lättillgängliga, som inte sticker i väg i pris och som är perfekt för dig som inte kanske gör glass eller sorbet dagligen som jag, utan när andan faller på. För mig är detta som att resa tillbaka i tiden då det var just i en sådan typ av maskin som jag tillverkade min första egna glass.

Peter Wåhlén betygsätter bästa glassmaskinen

Vem älskar inte god glass, på bilden ovan en riktig midsommarfavorit, smakbilden av jordgubbe, mandel och fläder! När det gäller frysningen av glass eller sorbet fick jag ett väldigt bra tips från min pappa som sa att han brukar frysa in hela maskinen (dock inte den strömförande delen). Det hjälper något enormt för att du ska få ett bättre slutresultat av glassen.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Peter Wåhlén


Peter Wåhlén

Läs mer om oberoende experter