search

1. Wmf Glassmaskin Rostfritt Stål

Bästa glassmaskinen - Plats 1

Att stål leder både kyla och värme är kanske inte är någon nyhet men det är just detta som jag fascineras av med WMF glassmaskin - att skålen just är av stål.

Detta kommer göra glassen ett snäpp vassare jämfört med de maskiner som har ett plasthölje runt kylaggregatet. Stålet kan hålla en jämnare temperatur under längre tid och glassen fryser snabbare, vilket i sin tur betyder mindre iskristaller och krämigare glass.

Maskinens kapacitet på 300 ml må kanske låta i fjuttigaste laget, men ska jag vara ärlig så är denna mängd perfekt om du ska göra en dessert med flera andra komponenter, för då behöver du oftast bara en liten kula per person.

Sist men inte minst kommer vi till det som är lite unikt med denna maskin och det är att den har en LCD-display med timer som visar återstående tid. Det innebär att du efter ett lyckat glassmakeri kan ställa in exakt samma tid nästa gång, och få samma, perfekta resultat varje gång! Perfekt när du lärt dig just din favoritkonsistens.

+

Att skålen är av stål

790 :-

Pris hämtat 3/6

länk

745 :-

länk

796 :-

länk

796 :-

länk

849 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Tristar YM-2603

Bästa glassmaskinen - Plats 2

Tristar gör mycket bra produkter till ett väldigt bra pris och denna glassmaskin är inget undantag!

Likt många andra maskiner med frysaggregat behöver skålen stå i frysen i minst 24 timmar före användning. Detta för att glassen ska bearbetas så fort som möjligt, vilket också är väsentligt för att få en så krämig och len glass som möjligt.

Tristar YM-2603 har några riktigt bra tekniska lösningar som underlättar arbetet. Den har dels en tjockare skål där hela skålen ställs i frysen och håller fryspunkten under en längre tid, vilket är positivt eftersom du inte behöver oroa dig för att den står ute några minuter innan du häller i glassen och startar igång maskinen.

Maskinens andra plus är dess låsanordning, som du bara behöver knäppa med två klick på sidorna av maskinen. Kapaciteten på 8 dl glass kanske inte är den största men den kniper ändå andraplatsen för dess tekniska lösningar!

+

Bra fryselement

3. Steba IC 20

Denna maskins konstruktion bygger på att du monterar själva motordelen på locket och sedan fäster mixningsarmen på undersidan.

Det jag ger ett plus för med denna maskin är att den fryser effektivt och du får färdig glass på runt 30 minuter - väldigt snabbt för en sådan här typ av maskin.

Locket har ett bra och stort inmatningsrör som gör det lätt att tillsätta extra smaksättning mot slutet av tillverkningen. Maskinen har också en timer som driver den och som lätt går att avsluta om glassen blir klar innan tiden gått ut.

Den rymmer en totalvikt på 1,5 liter färdig glass vilket motsvarar runt 500-600g okörd glassmassa. Alla delar går att diska i diskmaskin, men handdisk rekommenderas.

Att denna maskin tillverkar glass på så kort tid som 30 minuter är extra imponerande med tanke på hur mycket glass den rymmer!

+

Imponerande mängd glass man får ut

798 :-

länk

4. Domo DO2309I - 1l

Denna maskins arm monteras i locket och av/på-knappen sitter lättillgängligt ovanpå locket.

Arbetskapaciteten är på 1,5 liter färdig glass eller sorbet vilket innebär att du kan använda dig av runt 500 g okörd glassmassa. Fryselementet måste vara infryst i minst 24 timmar innan tillverkning - tipset är som med alla maskiner i denna kategorin att alltid förvara det i frysen.

Fördelen med en maskin som denna, som har både en behållare och ett fryselement, är att glassen som är närmast kanterna inte blir "frysskadad", utan får ett jämnare resultat. Maskinen är lätt att rengöra med varmt vatten, diskmedel bör undvikas i självaste frysbägaren eftersom detta kan ha inverkan på maskinens livslängd.

Denna glassmaskins största styrka är att det cylinderformade fryselement ger ett jämnare resultat, och att den arbetar väldigt effektivt för att vara utan kompressor!

+

Det cylinderformade fryselement

550 :-

Pris hämtat 2/6

länk

429 :-

länk

434 :-

länk

506 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa glassmaskinen

calendar

27 apr 2020

Glassmaskiner

Glassmaskiner

258

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

I denna topplistan som heter ”Bästa glassmaskinen” skulle jag vilja lägga in underrubriken - utan kompressor. Varför? Svaret är enkelt - jag har nämligen skrivit en annan topplista där fokuset är glassmaskiner med kompressor. Här vill jag alltså koncentrera mig på de mer lättillgängliga, som inte sticker i väg i pris och som är perfekt för dig som inte kanske gör glass eller sorbet dagligen som jag, utan när andan faller på. För mig är detta som att resa tillbaka i tiden då det var just i en sådan typ av maskin som jag tillverkade min första egna glass.

Peter Wåhlén betygsätter bästa glassmaskinen

När det gäller frysningen av glass eller sorbet fick jag ett väldigt bra tips från min pappa som sa att han brukar frysa in hela maskinen (dock inte den strömförande delen). Det hjälper något enormt för att du ska få ett bättre slutresultat av glassen. På bilden ser ni (för mig) en riktigt smakbild av cravings: choklad x3 med timjan och apelsin.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Peter Wåhlén


Peter Wåhlén

Läs mer om oberoende experter