search

1. Weber Performer Original GBS 57cm

Bästa grillen - Plats 1
Stämpel

+

Mångsidig grill

Kräver viss passning för low & slow

Weber Performer 57 med GBS-galler är för mig lite av den ultimata all-around-grillen. Den har alla dom där finesserna som man inte tänker på i första hand, men som det sedan är galet störande att vara utan. Exempelvis lockhållaren. Hur många gånger har man inte stått med locket i handen och funderat vart man ska lägga det?

På sidobordet kan du ha din öl och skärbräda, termometern är inbyggd i locket vilket gör det lätt att få översikt, det finns en enkel och smidig askuppsamlare och One-touch-rengöring vilket betyder att du med enkelt handtag kan göra rent grillen. Med GBS-gallret kan du lätt byta mellan olika insatser (wok, gryta, panna, våffelform m.m), något jag själv haft stor nytta av.

Tillbehören för 57:an är många, vilket gör den användbar på så många sätt och för mig är den en toppengrill utifrån ett helhetsperspektiv. Gillar den skarpt och äger själv 4 st. :)

2. Traeger Timberline D2 850

Bästa grillen - Plats 2
Stämpel

+

Perfekt för långkörare

Ej optimal för hot & fast

Jag fick upp ögonen för Traeger Pelletsgrillar år 2017 när jag och Friggin BBQ provkörde en under SM på Liseberg, vilket slutade med att vi tog guld i kategorin Kamben!

Traeger är en pelletsgrill. Pelletsen är tillverkade av ved, exempelvis Hickory, Pecan eller Körsbär, vilket gör att en härlig rök, lukt och värme sprids i hela grillen och sätter alla rätta smakerna på det som grillas. I min Traeger kör jag egentligen allt, då den även går att få upp i höga temperaturer. Men den är som bäst när det handlar om att göra långkörare så som ribs, brisket, pulled beef, pulled pork, porkbelly, beefribs m.m.

Med Timberline kan du kontrollera din grill med telefonen, vilket ju är otroligt smidigt när man lägger på köttet på morgonen, och sen åker till jobbet.

Smidig, enkel och ger ett perfekt resultat!

3. Kamado Joe Classic II 18"

Stämpel

+

Mycket stabil temperatur

Tar tid att få ner temp

Visserligen är Big Green Egg också nämnd i denna lista, som är en mycket bra keramisk grill. Dock är det inte alla av oss som sitter på pengarna som krävs för att införskaffa oss denna.

Kamado Joe Classic 2 är enligt mig en väldigt bra keramisk grill med stor grillyta och ett lite lägre pris, om man räknar med alla tillbehör som här ingår vid köp: t.ex sidobord, ställning, reflektorplattor och de tillbehör du behöver för att komma igång direkt och bara börja grilla.

Viktigt är också att denna grill har bra garantier, samt reservdelar om något skulle hända. Detta är en stor skillnad från flera av de lågpriskonkurrenter som finns på marknaden. Kom ihåg att alltid kolla upp hur det ser ut med garantier och reservdelar - en keramisk grill är en stor investering.

Det här är en väldigt komplett grill, som känns stabil och som verkligen erbjuder allsidigheten som keramiska grillar har.

4. Big Green Egg Medium

Stämpel

+

Mångsidig

Tung pjäs, svår att flytta

Big Green Egg är urmodern när det kommer till Kamado-grillarna. Med sin 3000-åriga asiatiska tradition och de tjocka keramiska väggarna (materialet är utvecklat av NASA!) så blir värmefördelningen och förmågan att hålla kvar smaker, aromer och rök i grillen optimal.

Grillen är enkel att hantera och det finns egentligen inga begränsningar för vad du kan göra; kött, fisk, fågel, low and slow, hot and fast, baka osv. Grillen är tung som fasiken, men det betyder också att den är stabil.

Det finns många Kamado ute på marknaden, men här måste man verkligen titta på skillnaderna i kvalitet och detaljer, och där sticker Big Green helt klart ut. Man har tänkt på alla delar, så som smidigheten med locket (att det inte ska tippa eller slå igen) och ventiler som stannar på sin plats när du öppnar och stänger dem.

Detta är en mäktig pjäs med hög kvalitet!

5. Broil King Imperial XL SS

Stämpel

+

Perfekt för de snabba grillningarna

Inte optimal för low & slow

En förbannat bra och stabil gasolgrill som står sig väl mot sina konkurrenter.

Fördelen mot andra gasolare är bland annat att den här har två separata lock, vilket gör att du kan köra olika saker utifrån olika behov samtidigt. Vissa gånger vill man ju inte lyfta på locket mer än nödvändigt för att hålla kvar värmen. Här kan du köra hög temperatur på ena sidan och hålla en låg temperatur på andra sidan utan problem.

Rotisseriet som är inbyggt är magiskt, bara känslan när man har snurrande kycklingar på gör att upplevelsen är komplett! Lamporna som är inbyggda i handtaget ger verkligen den där lyxkänslan, speciellt sent en sommarkväll när alla är samlade vid grillen - lite Freddan på Solsidan, men med en rimligare budget.

6. Napoleon TravelQ PRO285

Stämpel

+

Praktisk!

Grillytan (beroende på behovet)

star

På 2 listor

Detta är för mig den ultimata snabba vardags-/ packa med mig-grillen, som samtidigt lika väl kan användas hemma.

Detta är en gasolare, där du snabbt får upp värmen. Den här grillen har fått följa med mig överallt i Sverige när jag rest runt med husbilen eller med båten och inte haft andra matlagningsmöjligheter. Grillen är smidig och rustik, och har en bra yta att grilla på.

Den är lätt att få upp i temperatur och är verkligen en mångsidig grill, som kan användas från allt till att steka bacon och ägg på morgonen, till att grilla en middag för 4 pers på en klippa i en skärgård. Den är smidig och går att bära ombord på en båt utan olyckor, och den får plats i bakluckan på en bil.

Denna grill är så gediget byggd att man direkt känner att den kommer att hänga med i många år.

Bästa grillen

calendar

22 jun 2020

Grillar

Grillar

351

Att grilla är för mig den ultimata avkopplingen, och inget ger väl lika mycket sommarkänsla som grillning? Jag har valt ut personliga favoriter med lite varierande funktioner och fördelar, men framförallt är detta bra grillar som levererar det som utlovas.

Jessica Ortman betygsätter bästa grillen
Jessica Ortman betygsätter bästa grillen

Alla är vi olika hur intresserade vi är och hur mycket tid vi vill lägga ner, därför har jag valt att fokusera både på grillar för novisen och experten. Som ny har man med dessa grillar alla möjligheter att växa och utvecklas med sin grill, så att man inte behöver köpa nytt igen efter ett tag, medans "experten" här har fantastiska verktyg för att vidareutveckla sitt grillande. Det som är viktigt för mig i en grill är kvalitet, tålighet och att grillen ska vara rustik och enkel att hantera. Sist men inte minst ska den hjälpa dig att utvecklas och tycka att grillningen är ännu lite roligare än vad det var innan du köpte den!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Jessica Ortman


Jessica Ortman

Läs mer om oberoende experter