Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Kamado Joe Kolgrill Classic Joe 18" (46cm) Red (KJ23RH)

Bästa keramiska grillen - Plats 1

Kamado Joe 18" Classic är en stor röd kung av grillar! Med 45.7 cm diameter grillyta som är möjlig att dubbla och trots sin vikt på 85 kg knockar den sig in på min förstaplats. Visste du förresten att Fredde i Solsidan har en Kamado Joe (iaf i några avsnitt)? Denna grill är bränslesnål till tusen, det finns en uppsjö av tillbehör så som stekplattor i gjutjärn, pizzastenar och mycket mer. Dessutom ingår ett "divide and conquer"-set som innehåller en deflektorplatta och galler för att dela upp grillytan för direkt/ indirekt grillning, så du kan få på ännu mer mat på grillen. Detta brukar köpas som tillbehör på andra grillar men ingår till denna. Det relativt låga inköpspriset gentemot nr 2 på listan ställt mot att denna ändå har galet generösa garantier på keramiken och presterar lika bra som sina konkurrenter gör den till min nr 1!

2. Primo OVAL XL 400 ALL-IN-ONE

Bästa keramiska grillen - Plats 2

Black is back! Det här är en riktig premium-grill av högsta kvalitet. Tillbehören som följer med är grillgallret, grillen och stativet med bord (deflektor och delbara galler köps separat). Grillen väger 90 kg och håller sig stadig även om man vill stå och grilla under den värsta vinterstormen! Den enormt lilla mängden bränsle som denna grill drar gör den väldigt ekonomisk i längden, vilket beror på den tjocka keramiken som också gör den välisolerad även under kalla förhållanden. Kombinera detta med 20 års garanti på keramiken och 5 års garanti på metalldelar och du får ett riktigt bra köp, trots det högre priset och att det inte följer med så mycket extra lull-lull. Den ovala formen gör dessutom att man ofta kan få in något större köttstycke på längden och även på höjden än med dom runda motsvarigheterna, och less is not more på grillen!

BbqHouse logo

21 900 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Grillkung logo

21 900 :-

Pris hämtat 22/8

länk

3. Big Green Egg Kolgrill Large

Bästa keramiska grillen - Plats 3

Big Green Egg, var den har fått namnet ifrån är svårt att förstå? Kamado-grillar (som keramiska grillar också kallas) har använts i flera tusen år, BGE däremot har funnits med sedan 70-talet. Big Green Egg Large, som motsvarar standardstorlek, går att köpa i många utföranden och paket: med stativ, utan stativ, med bord eller bara själva krukan. Priserna varierar därför kraftigt, men vad man än köper får man mycket grill för pengarna! BGE´s garantier gäller en "begränsad livstidsgaranti" vilket innebär livstidsgaranti till den första köparen. Galler på denna grill är 46cm, vilket lätt dubblas på höjden! Det får plats många hamburgare där, 24 st med lite vilja på dubbla galler. Vill man köra på Rolls-Royce-märket och få en grill av hög kvalitet som bara tuffar på, go green!

Bagaren och Kocken logo

14 490 :-

länk
GardenStore logo

14 490 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Cervera logo

15 499 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Sommarboden logo

17 999 :-

Pris hämtat 22/8

länk
The Kitchen Lab logo

18 060 :-

Pris hämtat 22/8

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Kamado Sumo Midi Sumo 21″

Bästa keramiska grillen - Plats 4

Kamado Sumo Midi! En nykomling på grillhimlen som snabbt vuxit sig stor. Detta är en keramisk grill i svart eller grönt som passar dom flestas grillbehov. Tack vare deflektorplattor som gör att det går att dela upp grillen för olika temperaturer samt förhöjningsgaller så rymmer man stora mängder mat! Denna grill håller bra kvalitet och har långa garantier trots sitt relativt låga pris, och är ett perfekt val för den som vill börja grilla keramiskt men inte är beredd att gå på dom riktigt dyra grillarna. Här ingår även en askraka för att rensa ut askan och krokar för att hänga upp alla dina grymma grilltillbehör (som det för övrigt finns väldigt många av till Sumo). Johan Jureskog är en av dom som grillar Sumo, räcker inte det för att övertyga så rullar Kamado Sumo med en livstidsgaranti på hela den keramiska kroppen!

Kamado Sumo logo

9 995 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Byggshop logo

9 995 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Bygghemma logo

9 995 :-

Pris hämtat 22/8

länk
GardenStore logo

9 995 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Cervera logo

10 995 :-

Pris hämtat 22/8

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Austin And Barbeque AABQ 5.0 Kamado

Bästa keramiska grillen - Plats 5

Från Austin And Barbeque kommer denna grill som passar dom med lite lägre budget. Det som får stå tillbaka är tjocklek på keramiken och garantilängden. Här får man 2 års garanti, vilket inte är i närheten av garantierna på dom dyrare alternativen. Den tunnare keramiken kan innebära att grillen blir mer känslig för kalla temperaturer, vilket oftast går att hjälpa med större mängd tänt kol, å andra sidan blir det något större bränsleförbrukning. Trots sitt låga pris levererar denna grill bra kvalitet, den känns robust och inte så ranglig jämfört med andra lågpris-Kamados (och även en del dyrare). Dessutom ingår lyftare, sidobord, grillgaller, gjutjärnsgaller och deflektorplatta, vilket är bra med tanke på priset. Vill man grilla på riktigt med kamado men med en stram budget hade jag valt denna utan tvekan!

NetOnNet logo

5 990 :-

länk

Bästa keramiska grillen

calendar

17 okt 2018

Grillar

Grillar

138

Jag bor i Umeå och grillar året runt, och när man precis skottat fram sin grill efter nattens 32 cm nysnö i -32 C° och tittar på isbjörnarna som går förbi så är man väldigt glad att man har en keramisk grill. Den tjocka keramiken gör dem otroligt välisolerade, så dom har inga problem att hålla värmen även i riktigt kalla temperaturer. En keramisk grill är bland det bästa man kan köpa i grillväg; dom är bränslesnåla och ekonomiska (efter inköpet då), håller laserprecisions-stabil temperatur och levererar alltid. Nackdelen är att dom inte är fjäderlätta.

Robin Brun betygsätter bästa keramiska grillen

Jag har här valt ut mina fem personliga favoriter, alla av hög kvalitet och i blandade prisklasser. Oftast är det inte så mycket som skiljer olika keramiska grillar åt förutom tjockleken, tillbehören och garanti-tiderna. Garantin är dock A och O dels på grund av de höga priserna på keramiska grillar, men också eftersom keramik är extra känsligt och en enda spricka kan förstöra hela grillen om man har otur. Då vill man att det finns garanti!

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Robin Brun


Robin Brun

Läs mer om oberoende experter