search

1. Weber Master-Touch® GBS E-5750 Kolgrill Ø 57 cm

Bästa klotgrillen - Plats 1

Weber Master-Touch med GBS-galler är en grill som har allt jag behöver för att kunna grilla mångsidigt. Det här är såklart en grill jag har hemma - några stycken för säkerhets skull...

Grillen har termometer i locket, solid porslinsemaljerad balja och lock, One-touch rengöringssystem, lockhållare, brikettkorgar, askfångare och ventiler i både lock och botten. Den står stadigt på sina hjul så den är fullt portabel över verandan/ uteplatsen/ balkongen/ gräsmattan.

Bäst av allt är GBS-gallret. Det är ett grillgaller som ger möjlighet att köpa till och sätta i olika insatser. Ska du göra en rökig gryta på grillen? Sätt i insatsen gjutjärnsgrytan, så är det bara köra på. Grillen blir på det här viset mycket mångsidig.

Helt enkelt den bästa klotgrillen.

+

Mångsidigt GBS-galler

Dyrt med alla tillbehör

2 699 :-

länk

2 999 :-

Pris hämtat 4/6

länk

2 647 :-

länk

2 649 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Rösle Kolgrill Kettle Grill No.1 F50 Air Ø50CM

Bästa klotgrillen - Plats 2

Rösles grill är en stor klotgrill med många bra detaljer som känns genomtänkta. Enkel att montera, locket sitter på gångjärn och lyfts åt sidan - vilket är mycket bra då man slipper bränna av allt hår på armarna!

Rösle har ett patenterat Air Control System som gör det lätt att reglera luftflödet underifrån. Här finns också ett enkelt system för att tömma askan ur askskålen.

Grillen känns stabil, har en bra arbetshöjd samt en imponerande diameter: 50 cm! Denna storlek på grillytan är Rösles grill lite unik med, särskilt sedan Webers 67:a försvann från marknaden.

Denna grill har hjul och en bra ställning vilket gör den lätt att flytta. Termometer finns i locket, och även ventil för att reglera luftflödet från ovansidan - ett måste för en bra grill enligt mig!

+

Smart konstruktion på locket!

Inte så många tillbehör

star

På 2 listor

3 449 :-

Pris hämtat 4/6

länk

3. Napoleon PRO22K-L Kolgrill

Napoleon har verkligen gått upp för att utmana jätten Weber om marknadsandelar, och jag tycker faktiskt att dom lyckas bra med sin produkt.

Det som Napoleon gör bra är att dom har schyssta garantier på sina olika delar. Det är en bra sak att ha i åtanke då grillarna ska klara väder och vind i ett svenskt klimat året runt. Att lämna garanti säger något, helt klart.

Grillen är snygg och har ett lock som sitter fast med gångjärn, vilket gör att man inte behöver tänka på vart man ska lägga locket. Ventilerna är täta vilket gör att det inte läcker onödigt från dem när man grillar eller röker. Grillen har dessutom en bra arbetshöjd för att kunna stå och flippa hamburgare eller peta på grönsakerna.

+

Bra garantier

Svårt att få loss askuppsamlaren

4 490 :-

Pris hämtat 4/6

länk

4 490 :-

Pris hämtat 4/6

länk

4. Landmann Klotgrill Kepler 200

Det här är en grill från en lite lägre prisklass som absolut gör sitt jobb, men som inte riktigt kan tävla med de andra grillarna på listan. Men de grillarna ligger ju faktiskt också i en helt annan prisklass, så det hade varit orättvist att jämföra dem rakt av.

Grillen gör sitt jobb som sagt, absolut. Du kan grilla indirekt, direkt, hot and fast och även low and slow. Det är en bra arbetsyta och en bra höjd på grillen, och ventilerna sitter på plats som dom ska för att kunna reglera temperaturerna. Ventilerna har ett visst läckage, men det är inte så farligt.

Landmann har även garanti på sina grillar, dock bara på vissa delar, så läs gärna det finstilta ifall det är så att garantin är avgörande för dig.

+

Bra pris för en större grill

Ingen bra askuppsamlare

1 295 :-

länk

1 495 :-

länk

1 787 :-

länk

1 795 :-

Pris hämtat 4/6

länk

2 734 :-

Pris hämtat 4/6

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Weber Master-Touch GBS Rostfritt Stål 57 Cm Koppar

Ärligt talat, jag börjar nästan gråta när jag tittar på den här grillen. Den är så jäkla fin! Vem vill inte ha en koppargrill? Lite som att fråga "vem vill inte ha en 30-dagars hängmörad entrecote direkt från grillen?" Jag har haft en limefärgad (älskade den), en grå (småkär), men alltså koppar - jag tror på äktenskap!

Det här är klotgrillens Rolls-Royce - grillen som imponerar när gästerna kommer och som får dig att gå runt och småle fånigt av lycka.

Det är precis samma grill som tidigare nämnda Weber Master-Touch GBS, men skillnaden är utseendet. Och utseendet spelar ju faktiskt roll ibland, vad vi än säger. Speciellt när utseendet tillhör en grill som sitter på en stabil, gedigen och genombra kärna som är strålande för alla sorters grilltekniker.

+

SNYGG!

Priset

3 789 :-

Pris hämtat 4/6

länk

Bästa klotgrillen

calendar

22 jun 2020

Grillar

Grillar

329

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Visste du att den första klotgrillen tillverkades i USA 1952 av George Stephens? Grillen kom till i ett experiment där han kapade en havsboj i två delar, slängde i lite kol i ena halvan och satte på andra halvan som ett lock! I Norden kom klotgrillarna först via Danmark 1991, och togs emot med hög misstro - vem grillar med ett lock liksom? Ingen större succé i sitt första inträde - men enträgen vinner som det gamla talesättet säger - och nu ställer vi oss snarare frågan: vem grillar egentligen utan lock? Mycket har hänt sen 1952, och nu finns det många klotgrillar som slåss om marknadsandelarna.

Jessica Ortman betygsätter bästa klotgrillen

För mig är klotgrillen grillen man måste ha. Det är genom den jag har lärt mig allt om att reglera temperaturer med luftflöden, tjocklek på plåten, stängt lock, indirekt, direkt m.m. Klotgrillen är den man startar sin grillning-karriär med och som sen hänger med en hela livet. Min äldsta klotgrill är 15 år gammal, en kär familjemedlem som alltid får vara med och leka.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Jessica Ortman


Jessica Ortman

Läs mer om oberoende experter