Advized - oberoende köprådlogologo
search

1. Weber Master-Touch® GBS E-5750 Kolgrill Ø 57 cm

Bästa klotgrillen - Plats 1

Weber Master-Touch med GBS-galler är en grill som har allt jag behöver för att kunna grilla mångsidigt. Det här är såklart en grill jag har hemma - några stycken för säkerhets skull...

Grillen har termometer i locket, solid porslinsemaljerad balja och lock, One-touch rengöringssystem, lockhållare, brikettkorgar, askfångare och ventiler i både lock och botten. Den står stadigt på sina hjul så den är fullt portabel över verandan/ uteplatsen/ balkongen/ gräsmattan.

Bäst av allt är GBS-gallret. Det här gallret gör att du kan köpa till och sätta i insatser om du vill. Ska du göra en rökig gryta på grillen? Sätt i insatsen gjutjärnsgrytan, så är det bara köra på. Grillen blir på det här viset mycket mångsidig.

+

Mångsidigt GBS-galler

Dyrt med alla tillbehör

Bagaren och Kocken logo

2 975 :-

länk
NetOnNet logo

2 990 :-

länk
MediaMarkt logo

3 290 :-

länk
Bygghemma logo

3 249 :-

Pris hämtat 18/3

länk
GardenStore logo

3 249 :-

Pris hämtat 18/3

länk
Sommarboden logo

3 299 :-

Pris hämtat 18/3

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Rösle Kolgrill Kettle Grill No.1 F50 Air Ø50CM

Bästa klotgrillen - Plats 2

Rösles grill är en grill med många bra detaljer som känns genomtänkta. Enkel att montera, locket sitter på gångjärn och lyfts åt sidan - vilket är mycket bra då man slipper bränna av allt hår på armarna!

Rösle har ett patenterat Air Control System som gör det lätt att reglera luftflödet underifrån. Här finns också ett enkelt system för att tömma askan ur askskålen.

Grillen känns stabil, har en bra arbetshöjd samt en imponerande diameter: 50 cm! Denna storlek på grillytan är Rösles grill lite unik med, särskilt sedan Webers 67:a försvann från marknaden.

Denna grill har hjul och en bra ställning vilket gör den lätt att flytta. Termometer finns i locket, och även ventil för att reglera luftflödet från ovansidan - ett måste för en bra grill enligt mig!

+

Smart konstruktion på locket!

Inte så många tillbehör

Bauhaus logo

3 595 :-

Pris hämtat 18/3

länk

3. Napoleon PRO22K-L Kolgrill

Bästa klotgrillen - Plats 3

Napoleon har verkligen gått upp för att utmana jätten Weber om marknadsandelar, och jag tycker faktiskt att dom lyckas bra med sin produkt.

Det som Napoleon gör bra är att dom har schyssta garantier på sina olika delar. Det är en bra sak att ha i åtanke då grillarna ska klara väder och vind i ett svenskt klimat året runt. Att lämna garanti säger något, helt klart.

Grillen är snygg och har ett lock som sitter fast med gångjärn, vilket gör att man inte behöver tänka på vart man ska lägga locket. Ventilerna är täta vilket gör att det inte läcker onödigt från dem när man grillar eller röker. Grillen har dessutom en bra arbetshöjd för att kunna stå och flippa hamburgare eller peta på grönsakerna.

+

Bra garantier

Svårt att få loss askuppsamlaren

Bagaren och Kocken logo

4 290 :-

länk
BbqHouse logo

4 290 :-

Pris hämtat 18/3

länk
Grillkung logo

4 290 :-

Pris hämtat 18/3

länk
GardenStore logo

4 495 :-

Pris hämtat 18/3

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Landmann Klotgrill Kepler 200

Bästa klotgrillen - Plats 4

Det här är en grill från en lite lägre prisklass som absolut gör sitt jobb, men som inte riktigt kan tävla med de andra grillarna på listan. Men de grillarna ligger ju faktiskt också i en helt annan prisklass, så det hade varit orättvist att jämföra dem rakt av.

Grillen gör sitt jobb som sagt, absolut. Du kan grilla indirekt, direkt, hot and fast och även low and slow. Det är en bra arbetsyta och en bra höjd på grillen, och ventilerna sitter på plats som dom ska för att kunna reglera temperaturerna. Ventilerna har ett visst läckage, men det är inte så farligt.

Landmann har även garanti på sina grillar, dock bara på vissa delar, så läs gärna det finstilta ifall det är så att garantin är avgörande för dig.

+

Bra pris för en större grill

Ingen bra askuppsamlare

ComputerSalg logo

1 493 :-

länk
Clas Ohlson logo

1 495 :-

länk
Bagaren och Kocken logo

1 795 :-

länk
CDON logo

2 613 :-

länk
GardenStore logo

1 495 :-

Pris hämtat 18/3

länk
VidaXL logo

2 615 :-

Pris hämtat 18/3

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Weber Master-Touch GBS Rostfritt Stål 57 Cm Koppar

Bästa klotgrillen - Plats 5

Ärligt talat, jag börjar nästan gråta när jag tittar på den här grillen. Den är så jäkla fin! Vem vill inte ha en koppargrill? Lite som att fråga "vem vill inte ha en 30-dagars hängmörad entrecote direkt från grillen?" Jag har haft en limefärgad (älskade den), en grå (småkär), men alltså koppar - jag tror på äktenskap!

Det här är klotgrillens Rolls-Royce - grillen som imponerar när gästerna kommer och som får dig att gå runt och småle fånigt av lycka.

Det är precis samma grill som tidigare nämnda Weber Master-Touch GBS, men skillnaden är utseendet. Och utseendet spelar ju faktiskt roll ibland, vad vi än säger. Speciellt när utseendet tillhör en grill som sitter på en stabil, gedigen och genombra kärna som är strålande för alla sorters grilltekniker.

+

SNYGG!

Priset

Grillbutiken logo

3 789 :-

Pris hämtat 18/3

länk

Bästa klotgrillen

2 experter tipsar

Jessica Ortman

Jessica

Robin Brun

Robin

calendar

21 mars

Grillar

Grillar

43

Visste du att den första klotgrillen tillverkades i USA 1952 av George Stephens? Grillen kom till i ett experiment där han kapade en havsboj i två delar, satte ena delen på som ett lock, och så var klotgrillen född! I Norden kom klotgrillarna först via Danmark 1991, och togs emot med hög misstro - vem grillar med ett lock liksom? Ingen större succé i sitt första inträde - men enträgen vinner som det gamla talesättet säger - och nu ställer vi oss snarare frågan: vem grillar egentligen utan lock? Mycket har hänt sen 1952, och konkurrenterna om att ta marknadsandelar i klotgrillsmarknaden är många.

Jessica Ortman betygsätter bästa klotgrillen

För mig är klotgrillen grillen man måste ha. Det är genom den jag har lärt mig allt om att reglera temperaturer med luftflöden, tjocklek på plåten, stängt lock, indirekt, direkt m.m. Klotgrillen är grillen man startar sin karriär med och som sen hänger med en hela livet. Min äldsta klotgrill är 15 år gammal, en kär familjemedlem som alltid får vara med och leka.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Jessica Ortman


Jessica Ortman

2019-03-21

Läs mer om oberoende experter

1. Weber Performer 57 cm - GBS

Bästa klotgrillen - Plats 1

Det här är Webers klassiska flaggskepp som uppdaterats med extra allt. Det är en klotgrill med bord, praktisk slideaway lockhållare, enhands-tömning av askburken och termometer i locket. Samt 4 hjul för att underlätta förflyttning. Den här grillen är den jag använt absolut mest. Den fungerar för ALL grillning; direkt grillning, indirekt grillning, low & slow BBQ, fisk, kött, grönsaker, baka kakor, you name it! För den lilla summan så levererar grillen STORT, och tillbehören är oändliga! Jag har till och med poppat popcorn på denna grill med en korg monterat på rotisseriespettet. Bara fantasin sätter gränserna, och tack vare bordet och lockhållaren så får man händerna fria att arbeta med vad man vill. Ni kan ju se det framför er - där står man som kvarterets grillkung med en kall öl på sidobordet, och vinkar åt dom avundsjuka grannarna med en grilltång.

star

På 2 listor

NetOnNet logo

3 890 :-

länk

2. Weber Original Kettle Premium 57 cm

Bästa klotgrillen - Plats 2

57 cm Original Kettle är samma som nummer ett på listan, men med mindre finesser. Samma fantastiska grill, termometer i locket och enhandsgrepp för asktömning. Ni vet när man står där med askfatet och försöker tömma det, men det slutar med att du själv, hunden och halva altanen ser ut som en gammal fimpburk? Det kan du glömma med den här grillen! Original Kettle har en krok inne i locket istället för lockhållaren. Detta var den första grillen jag köpte när jag började intressera mig för grillning, och jag gjorde verkligen allt på den! Jag provade röka mat för första gången, jag gjorde min första pulled pork med "Snake-metoden", satt uppe på natten och sprang fram och tillbaka och kollade på termometern och lyfte på locket alldeles för många gånger. Ett måste-tillbehör är redskapshängaren och en skorstenständare, sen är det bara att ladda ner ett avsnitt av BBQ Pit Boys och köra!

3. Napoleon Kolgrill PRO22K-L

Bästa klotgrillen - Plats 3

Napoleon är ett märke som funnits med i många år och gör riktigt bra grejer. Här behöver du inte släppa grillölen för att öppna locket, då det öppnas med enhandsgrepp och sitter fast med ett ledat gångjärn. När du väl öppnar locket till denna fantastiska grillkula och den bolmande röken skingrat sig så ser du ett gjutjärngaller som är del- och vikbart. Det innebär att du kan plocka lös delar av gallret för att fylla på med briketter utan att ta bort köttet! Även denna grill har en termometer i locket vilket är helt oumbärligt. Tyvärr är prislappen hög och urvalet och tillgänglighet på tillbehör mycket mindre än med dom andra grillarna i listan. Bortser man från det är detta verkligen en klotgrill deluxe. Där står du och tittar på dom rostfria detaljerna som glänser i solen och sköter hela grillningen med EN hand, och blir inte grannarna avundsjuka nu så vet jag inte vad!

4. Landmann Klotgrill Ø47cm

Bästa klotgrillen - Plats 4

Den här grillen liknar dom ovan men befinner sig i budgetsegmentet, och det känns. Framförallt syns det efter en säsong eller två, för att utrycka det milt så blir denna grill snabbt väderbiten, men då kostar den också mindre än hälften så mycket som dom andra i listan. Detta är en klotgrill som gör sitt jobb, men den har ingen lockhållare eller termometer, askburken känns lite lös på och den är nog inte lika lufttät som sina motståndare. Däremot finns det två snabba hjul för förflyttning, praktiska handtag i sidorna och luftspjäll uppe och nere för justering av luftflöde. Har du en mindre budget och ändå vill grilla så gör denna sitt jobb väl gentemot ännu billigare grillar (som ofta rentav kväver glöden med locket på). Det är ju kocken och inte verktygen som gör maten, eller hur? :)

CDON logo

669 :-

länk
KitchenTime logo

690 :-

länk
Confident Living logo

782 :-

länk

Jag har grillat i klotgrill i över 7 år, och det är väl så det börjar för alla oss grillnördar. Man gillar att grilla, man har dittills kört på grillar för någon hundralapp och bestämmer sig för att köpa "en riktigt bra grill". Oftast är det naturliga steget då en 57 cm klotgrill. Klotgrillen är så allround, den passar faktiskt ALLA som inte grillar kommersiellt. Det går att grilla på alla möjliga sätt i en klotgrill: 16 timmars långgrillningar på 100 °C, eller direkt grillning på 300 °C för dom där 4 cm tjocka entrecoteskivorna. Mitt personliga rekord är 7 kg pulled pork på en klotgrill utanför husvagnen!

Robin Brun betygsätter bästa klotgrillen

Såklart har jag grillat i klotgrill året om. När det är 27 minusgrader och snörök får man öka mängden briketter för önskad temperatur, men dom tuffar på ändå! Nu ska vi gå igenom lite olika alternativ. Faktorer som kommer tas med i min lista är prisvärdhet, tillgänglighet, användningsområden samt hur bra grillen håller värme.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Robin Brun


Robin Brun

2018-09-24

Läs mer om oberoende experter