Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Weber Performer Deluxe Gourmet 57 cm - GBS Special Edition

Bästa kolgrillen - Plats 1

Förutom den klassiska klotgrillen så får man här även med ett tåligt bord på vagn, en stor låda att förvara briketter i, en timer för att hålla koll på tiden, lockhållare, termometer, redskapskrokar, samt elektronisk tändning (som man använder tillsammans med en liten gasolflaska). Ner med briketterna i grillen i en pyramidform, tryck på knappen och en 10 cm hög låga antänder briketterna underifrån. GBS står för Gourmet BBQ System och syftar till hålet i mitten på gallret, där man kan placera ett gäng olika kärl och galler, t.ex grytor, gjutjärnsgaller och till och med våffeljärn! Även det roterande grillspettet passar på denna grill. Jag har grillat enormt mycket på Webers Performer och det känns precis som att stå hemma i köket med den stora arbetsytan som erbjuds. Otroligt mycket grill för pengarna!

2. Weber Summit Charcoal Grillcenter

Bästa kolgrillen - Plats 2

Weber Summit Charcoal Center är klotgrillen deluxe med extra allt - en innovativ hybrid mellan en klotgrill och en keramisk grill! Grillen är helt uppbyggd i plåt precis som klotgrillen, men istället för keramik har den dubbla lager plåt med en luftspalt som gör att den håller värmen extremt bra och väldigt länge. Precis som hos en keramisk grill använder denna sig av en deflektorplatta och höjningsgaller för att växla mellan direkt och indirekt grillning (dvs grill eller rökugn). För att göra det hela ännu lite bekvämare så har Weber lagt till ett rostfritt bord med förvaring för alla grillsaker som man kan tänkas vilja ha vid grillen - och jag älskar arbetsytor bredvid grillen. Utöver det så kan man tända grillkolen med elektronisk tändning. Det här är grillning next level, priset gör dock att den inte landar på #1!

Sommarboden logo

23 990 :-

Pris hämtat 22/8

länk

3. Biltema Klotgrill 57 cm

Bästa kolgrillen - Plats 3

Biltemas 57 cm klotgrill! Det här är mitt allra bästa lågbudget-val. Som året runt-grillare och med grillning som största hobby så vet jag att en väldigt viktig egenskap hos en grill är att den håller värmen bra och är lufttät. Det brukar jag testa genom att stänga ventilerna på grillen när den är tänd, slocknar den då så är den tät. Biltemas grill ger vid första anblick inte riktigt den där robusta täta känslan, men efter att jag provat den fick jag backa direkt! Grillen är tät, och fungerar utmärkt till både direkt och indirekt grillning. Gallret som medföljer är inte det stadigaste i längden, men för dom få hundralapparna som grillen kostar är det här ändå ett pangköp om man har en riktigt tight budget. Dessutom har grillen termometer i locket och en askburk för enkel tömning av askan, precis som hos dom lite dyrare grillarna.

4. Joe´s Barbeque Smoker - Silver Edition 16” Classic inkl. ko…

Bästa kolgrillen - Plats 4

Det här är en riktig kolgrill texas style! Fungerar både som rök/smoker och direkt kolgrill. Den här bjässen är gjord av inte mindre än 5,2 mm tjock stål och gallrena är 16mm tjocka! Det robusta stålet och dom helsvetsade skarvarna gör att denna grill håller värmen extremt bra. Grillen är byggd som en vagn med hjul och har även en locktermometer. Det finns en mindre uppsjö av tillbehör och på den "lilla tunnan" där du eldar med ved eller briketter finns det en kokplatta att ställa sin kastrull med sås/glaze på under grillningen. Självklart går det även bra att grilla t.ex hamburgare på denna grill, då placerar du bara dina briketter eller kolet i den stora tunnan. Det här är BBQ på riktigt och står på min egna önskelista!

Grillhouse logo

14 985 :-

Pris hämtat 22/8

länk

5. Barbecook Edson Red - Kolgrill

Bästa kolgrillen - Plats 5

Barbecook har gjort denna kaxiga svarta grilltunna. Den skiljer sig från dom flesta grillar med massa tillbehör och stora användningsområden, och jag gillar verkligen det enkla och råa - detta är en grill och inget mer! Dessutom känns det extra tufft att stå vid en svart oljetunna och grilla sitt kött rakt upp och ner som i begynnelsen. Tyvärr saknar den lock, vilket gör det besvärligare att grilla stora stekar, men med t.ex skivat kött, korvar, hamburgare, grönsaker m.m så fungerar det utmärkt! Grillen levereras med briketthållare och justerbart grillgaller. Faktumet att det är en rå tunna får mig att leka med tanken att fästa en kapsylöppnare och redskapskrokar och massa annat roligt på den.

Bästa kolgrillen

calendar

25 okt 2018

Grillar

Grillar

21

Att grilla kolgrill måste vara det som får en att tänka på sommaren absolut mest, som tur är finns det även kolgrillar som går fint att grilla på året runt (hint: kolla lite extra på nr 2 och 4 i listan). Grillar är som båtar; gasolgrillen är en motorbåt, kolgrillen är en segelbåt. Båda tar dig till ditt mål, men kolgrillen måste du pyssla om lite mer, och det är just det jag älskar med kolgrillen!

Robin Brun betygsätter bästa kolgrillen

I min lista har jag jag tagit med kolgrillar med lite olika funktioner från olika prisklasser, men som alla ändå är väldigt prisvärda för oss vanliga konsumenter!

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Robin Brun


Robin Brun

Läs mer om oberoende experter