Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Big Green Egg Kolgrill XXLarge

Bästa rökgrillen - Plats 1

Det här är bamsarnas bamse! En rymlig grill av keramik som går bra att grilla direkt på, men som framför allt är fantastisk att röka i. Med hjälp av den värmeisolerande keramiken kan du utan problem köra 15 timmar på EN enda laddning kol, och tempen ligger plant under hela rökningstiden på det du ställt in den på. I med kolen, tänd upp den med en varmluftspistol eller motsvarande grillverktyg. Låt tempen stabilisera sig, lägg på rökchunks av valfritt rökträ och på med deflektorplattan så kan du använda hela grillens yta till att grilla indirekt. Plattan skyddar maten från direkt värme och gör hela ytan till en "rökugn". Och apropå på yta - den här grillen fixar 16 hela kycklingar med sina 74cm grillyta! Gillar du inte att grilla? Ptja, den fungerar nog utmärkt som en hundkoja för schäfrar också! Skulle dock undvika värmen då.

The Kitchen Lab logo

48 550 :-

länk

2. Landmann Vinson 400 - Kolgrill

Bästa rökgrillen - Plats 2

Landmann Vinson 400 är en offset smoker där du eldar på sidan av grillen medan värmen går till den stora tunnan. Denna är gjord med hela 4mm tjockt gods i tunnan och luckan! En stadig pjäs med andra ord. Det här är en riktig mysgrill för den inbitne, eller den som vill bli. På Vinson 400 eldar du i luckan till höger med briketter, eller varför inte ved för att få den riktiga BBQ-känslan? Ladda upp med bränsle, tänd en härlig glöd, lägg på en stor hög rökträ och se hur loket börjar tuffa och lägga grannområdet i rök! Framför grillen finns ett litet bord att lägga yxan på, för det är väl det de som grillar med Vinson 400 använder för att skära köttet? Med en grillyta på 88 x 44 cm nere, och 39 x 41 cm uppe, räcker det till att muta grannarna som vid det här laget är lite less på all rök. Men det är det smokers handlar om - rök, rök och mera rök (och lite kärlek).

CDON logo

8 577 :-

länk
HusochHemma logo

9 995 :-

länk

3. Napoleon Rök Apollo AS200K

Bästa rökgrillen - Plats 3

Napoleon Apollo 200 är förvisso lik R2-D2, men det är faktiskt en rökgrill. I botten på denna minion-figur laddar du dina briketter och tänder några av dem, ovanpå det lägger du rökträ, sedan fyller du fatet som ligger ovanför med kokande vatten (det hjälper grillen att hålla 100 grader). Ytterligare en våning upp finner du hela två galler för att lägga ditt käk på, så det ryms mycket i denna lilla raket! Smidiga luckor har den också, så det är enkelt att fylla på med rökträ eller tempa kött. Grillen ligger stadigt i temp och kräver ytterst lite ompysslande under en körning. Den har en smart genomföring i sidan så att du kan sticka in en probe från din kött-termometer. Har du alltid gillat Star Wars och rökt kött är detta grillen för dig!

CDON logo

4 025 :-

länk

4. Tectake 3 i 1 BBQ röktunna

Bästa rökgrillen - Plats 4

Det här är en rökgrill för dig som har en lite mindre budget. Visst, det är som med det mesta, man får vad man betalar för, men har du en liten budget så kan detta fortfarande vara en bra instegsgrill. Den har en skål som fylls med vatten för att hjälpa grillen att hålla gradantalet stabilt, och en termometer i locket så du kan hålla koll och se om den håller sina önskade 100-120 grader. Den är av ganska tunt material, inte så lufttätt, och håller därmed inte all rök och värme inne lika bra som dyrare modeller gör. MEN, det är ändå inga problem att få till fint, rökt kött med denna rökgrill, den gör sitt jobb, man får pyssla lite mer med värmehållningen bara. Tänker du inte bli nya Smokey and the Bandit eller starta BBQ-restaurang för hela kvarteret så är det bara att köra!

CDON logo

625 :-

länk

Bästa rökgrillen

calendar

1 okt 2018

Grillar

Grillar

38

Att röka i grillen är fantastiskt! Low n slow, låg temperatur i grillen under lång tid med massa rök - ungefär som det traditionella långkoket fast på grillen! Köttet blir saftigt, mört och smakar underbart. Det går bra att röka på vilka grillar som helst egentligen, bara de har ett lock, men vissa grillar är speciellt gjorda för rökning och är därmed fantastiska för oss som vill grilla köttet till perfektion.

Robin Brun betygsätter bästa rökgrillen

Här har jag valt ut fyra stycken rökgrillar, eller så kallade "smokers", i olika prissegment och kvalitet, här finns det något för alla! Kanske är du gatans nya grillkung, eller bara nyfiken på att prova? Läs vidare och se vilken som passar dig bäst.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Robin Brun


Robin Brun

Läs mer om oberoende experter