Advized - oberoende köprådlogologo
search

1. Parlux 3800 2100w 520g Black

Bästa hårfönen - Plats 1

Jag har använt Parlux sedan 2008, det var min absolut första hårfön! Det hänt mycket med Parlux det senaste årtiondet, man har utvecklat sina hårfönar till kompakta, starka maskiner med innovativa funktioner.

Det här är ett Eco-vänligt alternativ av återvunnet material med en ceramic ionic-teknologi som bevarar den naturliga fukten i håret samtidigt som det torkar snabbare.

En otroligt stark motor i ett litet utförande! Fönen är lätt och behändig att arbeta med, jämfört med t.ex. tvåan så är den här betydligt mindre (och tystare).

Parluxens kraft gör att du lätt får till mycket volym men behåller glansen. Med en rundborste är det lätt att få till bra lockar eller en snygg pompadour-frisyr. Den funkar även utmärkt att föna skägget med. Avsluta varje föning med den röda knappen som ger kalluft, det sluter formen på håret.

Rekommenderas av 1 Expert

CDON logo

1 914 :-

länk
Baresso logo

1 595 :-

Pris hämtat 19/2

länk

2. Wahl Turbobooster 3400 Light 2400W 530g Black

Bästa hårfönen - Plats 2

Jag köpte min första Wahl Turbobooster 2017 och jag fastnade direkt för dess otroliga kraft och snygga design. Jag har inte under mina 10 år som barberare upplevt samma effekt som Turbobooster har.

Det jag dock upplever missvisande är att den sägs vara väldigt tyst och kompakt men i mitt tycke så är den, jämfört med t.ex. Parluxen, stor och låter mycket. Till skillnad från Parluxen så har den inte heller en silencer som ett extra alternativ.

Jag skulle säga att denna hårtorken främst är för män som vill ha snabba resultat, då den är aningen stor och framtung för att stå och föna fram t.ex lockar med.

En del kanske tycker att priset är för högt, men här får du verkligen vad du betalar för! Jag har tappat min flertalet gånger i arbetet och den funkar perfekt än idag.

Rekommenderas av 1 Expert

3. Babyliss Pro Babyliss Le Pro Silence 2200W Hair Dryer 6611E

Bästa hårfönen - Plats 3

Denna hårfönen är ett utmärkt mellanbudget-alternativ när det kommer till att möta priset med kvalitet. Här har man lyckats få till en budgethårfön med samma kraft som hos en exklusiv.

Det här är ett starkt köpråd till alla småbarnsföräldrar, tidiga morgnar kräver ibland absolut tystnad så att man inte väcker barnen. Denna hårfönen är upp till 50% tystare än andra modeller i liknande utförande.

Precis som Remington (listans fyra) så har denna också Ion-teknologin som gör att man slipper frizzigt resultat. Dock kommer den, till skillnad mot Remington, inte med en diffuser och där tycker jag att man har snålat lite.

Men om jämför man dessa två hårfönar med varandra så hamnar denna på tredjeplats för att den inte är lika stor, inte lika plastig, och känns mer "exklusiv".

Rekommenderas av 1 Expert

Proshop logo

461 :-

länk
CDON logo

515 :-

länk
Ginza logo

539 :-

länk
Shopping4net logo

699 :-

länk
Teknikproffset logo

699 :-

länk
Beauty Planet logo

795 :-

länk
Nordicfeel logo

795 :-

länk
NiceBeauty logo

856 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Remington Pro-Air Turbo D5220

Bästa hårfönen - Plats 4

Pro-Air är en plånboksvänlig hårfön med goda egenskaper.

Den kommer med en luftkoncentrator och en diffuser. Med diffusern kan du få till fina lockar på kort hår, för längre hår är den helt enkelt för liten. Men med luftkoncentratorn kan du enkelt få till en fin föning på ett längre hår.

Den har dock en rätt så plastig känsla och låter när man sätter igång den, nästan som att det är ett eko i den. Men den är inte speciellt tung, vilket är skönt!

Remington satsar sina kort rätt när det kommer till att få till ett bra pris samtidigt som innovativ teknik så som Ion-generatorn. Ion-generatorn gör att du slipper ett frizzigt resultat och ger istället en slät och fin finish på din föning. Dessutom har den en knapp för kall luft som sluter håret och sätter frisyren på plats när du är klar med din formning.

Rekommenderas av 1 Expert

Proshop logo

266 :-

länk
Teknikproffset logo

399 :-

länk
Nordicfeel logo

445 :-

länk
CDON logo

459 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa hårfönen

calendar

13 september

Hårfönar

Hårfönar

11

Hårfönen, din bästa vän eller din fiende? Det beror 100% på vilken du köper! Alla har säkert funderat på varför man själv inte får till frisyren likadant som hos frisören? Den största anledningen till det är att när vi kommer hem så tar vi den gamla fällbara hårfönen från tidigt 90-tal som helt enkelt tappat stinget, och då kan det vara dags att investera i en ny.

Alexander Fahlström betygsätter bästa hårfönen

Jag har använt mig av otroligt många olika hårfönar, allt från budgetvarianter till de mer exklusiva. Bara för att fönen är plånboksvänlig betyder det absolut inte att den inte är bra för dess ändamål. I den här topplistan har jag valt att fokusera på kvalitet och pris för att lista de bästa fönarna. Jag berättar även vad jag tycker är bra med varje hårfön och vad den kan användas till.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Alexander Fahlström


Alexander Fahlström

2018-09-13

Läs mer om oberoende experter