search

1. Wahl 1911-0465 Lithium Pro LCD

Bästa skäggtrimmern - Plats 1
Stämpel

Wahl skapar kvalitet, och det gäller även denna trimmer som är både plånboksvänlig och erbjuder exceptionell kvalitet rakt igenom! Snyggt slimmad design, god batteritid, en stark motor som tar sig igenom skägget utan problem och dessutom lämnar ett jämnt resultat.

Skäret är som deras standardiserade skär, 46mm, vilket ger en bra yta när man gör dom "grova" dragen för att ta bort längd ifrån skägget. Den starka motorn gör att maskinen funkar bra även om ditt skägg är lite grövre.

Den enda nackdelen med denna trimmer jämfört med Wahls mer "professionella" maskiner är att distanserna är lite meckiga att få på, och dom har en tendens att nötas ut och glida lite på skäret.

Jämfört med tvåan på listan anser jag dock att distanskammarna på den här ger ett jämnare resultat och är lättare att klippa med, och maskinen hamnar därför på min första plats!

2. Braun BT3040

Bästa skäggtrimmern - Plats 2
Stämpel

Braun är ytterligare ett tyskt företag som under de senaste åren levererat kvalitativa maskiner till bra priser.

Här har man satsat på 2 distanskammar med en kompletterande skruvfunktion där man kan öka eller sänka längden på distansen. Dock kan jag känna att deras 0.5 mm-ökning är lite overkill - skillnaden på t.ex. 12 mm och 12.5 är minimal och knappast synlig.

Maskinen har en laddningstid på 8 timmar för ett fullt batteri som ger 60 min i total användning. Den klart bästa egenskapen är att den är helt säker att rengöra med vatten efter användning, men det man måste komma ihåg är att applicera några droppar olja på bladet efteråt för att det inte ska ta skada. Tänk på att oljan inte ingår vid inköp, vilket kan ses som en nackdel. Den får dock en andraplats p.g.a. av sitt pris och sin funktionalitet!

3. Wahl 9818-116 Li+

Stämpel

Stora maskiner i all ära, men att använda sig av en liten maskin kan ha många fördelar; så som smidighet och att den är lätt att ta med sig på resan.

Generellt betyder dock mindre maskin mindre styrka, så man ska inte tro att man får ett jämnt resultat på ett långt skägg med en liten maskin som denna. Däremot på ett kort skägg ger den ett bra resultat. Man kan också använda den till att göra sin findetaljering, så som käk- och halslinjer. Den smala bredden på skäret gör att den inte tar så stora ytor vilket är fördelaktigt vid just findetaljerna.

Priset är kanske lite högre än vad medelkonsumenten vill spendera på en skäggtrimmer, men jag tycker ändå att den är prisvärd med tanke på dess kvalitet.

Letar man efter en maskin som ska hålla en längre tid och erbjuda ett bra resultat så är detta ett utmärkt val.

4. Obh Nordica 5594 Attraxion Precision Style

Stämpel

OBH Nordica är ett välkänt slutkonsumentsmärke som riktar sig till bredden. De skapar produkter som är helt okej för det alldagliga bruket, med ett konkurrenskraftigt pris.

Jag tycker denna maskin är värd att hamna på listan för den som vill ha en mindre maskin och inte kan lägga ut några stora summor, men fortfarande vill ha något som "gör jobbet".

Att ställa den här maskinen mot Wahl är som att jämföra natt och dag, kvantitet mot kvalitet. Men för att vara för kvantitet så lyckas OBH Nordica ändå erbjuda en bra produkt som har ett mindre skär och ganska så stark motor, och dessutom snygg design. Bladen är också tvättbara och maskinen enkel att rengöra.

Problemet för mig med denna maskinen är dess stora på/av knapp, den är lätt att komma åt under tiden man klipper, vilket lätt blir irriterande. Men detta är definitivt en bra skäggtrimmer till den som har en tight budget!

Bästa skäggtrimmern

calendar

27 mar 2019

Hårtrimmers

Hårtrimmers

445

Numera är skägget mer en accessoar än något som bara hänger och slänger på männens hakor, och det kan vara svårt att veta vilken maskin man ska använda sig av för att trimma det. Jag har använt både små och stora maskiner och gillar personligen att blanda användandet, t.ex. en stor maskin för att ta av längd och tyngd, och en mindre för käk- och haklinjer. Därför hittar du lite blandade alternativ på min topplista över favoritmaskiner när det kommer till att trimma skägget.

Alexander Fahlström betygsätter bästa skäggtrimmern

När du ställer dig frågan "vilken skäggtrimmer skall man välja?" så finns det en del följdfrågor du bör ha i åtanke. Ska du t.ex. köpa en med stort eller litet skär? Många distanser eller ett fåtal distanser? När jag valt ut maskinerna har jag utgått från slutkonsumentens behov, och jag kommer kortfattat att gå igenom till vilket typ av skägg varje maskin är bra för samt dess för- och nackdelar.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Alexander Fahlström


Alexander Fahlström

Läs mer om oberoende experter