search

1. Ultimate Ears UE Wonderboom 2 - Blå

Bästa bluetooth-högtalaren under 1000 kr - Plats 1

Ultimate Ears har uppdaterad sin succémodell Wonderboom med bättre ljudkvalité och nya funktioner.

Högtalaren är helt vattentät (IP67) och ger ett behagligt 360-graders ljud med god volym och detaljrikhet. Skulle du vilja utöka volymen ytterligare, till exempel vid utomhusbruk, har UE nu inkluderat en knapp som aktiverar utomhusläget, och då blir högtalarens volym ännu högre.

Jag hade önskat att de gått vidare till USB-C, men i den här prisklassen kanske man inte ska förvänta sig för mycket. Det verkar vara många som har svårt att gå över till USB-C, men 2020 förväntas detta nästan som standard.

Den är enkel och portabel att ha med sig och är dessutom riktigt snygg med en hel del färger att välja mellan. Batteritiden är också bra, du får upp till 13 timmars speltid. Jag upplever att jag fick ca 12 timmar på runt 70-80% volym.

+

Bra 360-ljud, vattentät

MicroUSB

714 :-

länk

805 :-

länk

899 :-

länk

2. Jbl Flip 5 Svart

Bästa bluetooth-högtalaren under 1000 kr - Plats 2

En av de mer populära modellerna från JBL har nu fått en femte modell och den är riktigt imponerande för dess storlek och pris.

Ljudkvalitén upplevs som detaljerad och den erbjuder en väldigt bra bas för sin storlek. Den spelar också väldigt högt och skulle enkelt kunna fylla ett normalstort rum utan problem.

Lite förvånande är att JBL valt att ta bort några funktioner från den äldre modellen, men det är inga jättestora kompromisser. Det finns nu ingen AUX-port för spelning med sladd. Borta är också den inbyggda mikrofonen. Men med det sagt erbjuds en solid byggkvalité och en snygg design.

Tyvärr har JBL också tagit bort den gamla parkopplingsfunktionen Connect+ och ersatt den med en nyare version som enbart fungerar med nyare modeller.

Ljudet är svårslaget i prisklassen och högtalaren laddas med den allt mer vanligt förekommande sorten USB-C. Detta är riktigt härligt att se då de flesta telefoner, datorer och paddor börjat använda USB-C.

+

Detaljerat, klart ljud, USB-C

Ingen connect+, ingen mikrofon

879 :-

länk

945 :-

länk

990 :-

länk

999 :-

länk

1 288 :-

länk

1 290 :-

länk

1 290 :-

länk

1 299 :-

länk

898 :-

länk

1 290 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Sony SRS-XB12 - Black

Här har vi en modell från Sony som verkligen imponerar.

Det här är en högtalare som levererar nästintill likadan volym som den förra högtalaren, fast med något mindre bas. Den har dessutom bättre batteritid än den dyrare modellen i samma serie, här får du upp till 16 timmar. Och som grädde på moset är den liten och kompakt - lätt att ha med sig i alla lägen!

Det jag upplever är att distorsioner kan uppstå vid högre volym, men håller du dig runt 70-80% så är det inga problem. Det som är mindre bra är den inbyggda mikrofonen för handsfree-samtal, där upplevs jag som burkig och inte alls tydlig. Annars är ljudkvalitén fin och du får riktigt mycket ljud för pengarna med tillräckligt med bas för att göra de flesta lyssnare nöjda.

I den här storleken är det svårt att hitta en annan högtalare i samma klass.

+

Grym batteritid, liten och kompakt

Distortion vid högre volym, micken

547 :-

länk

549 :-

länk

479 :-

länk

487 :-

länk

509 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Jbl Clip 3 Svart

JBL har två budgethögtalare ute på marknaden - Clip och GO. Min favorit är den här modellen, Clip 3.

Den är IPX7-certifierad vilket innebär att den är vattentät. Ingen oro för stänk vid poolen eller stranden, inte ens i duschen! Designen är snygg och Clip 3 är liten och kompakt så det blir lätt att bära med sig den överallt. Den finns att köpa i flera olika färgval, vilket alltid är uppskattat.

Högtalaren ger en imponerande volym och detaljrikhet. Visst saknas det fortfarande lite i basfrekvenserna, men det den klämmer ut är fortfarande riktigt bra för dess storlek. Man kan utan problem slänga alla möjliga genrer på den och den hanterar det som en kämpe! Synd bara att den inte har stöd för JBL Connect, där man kan parkoppla flera JBL-högtalare genom appen.

Utöver att den faktiskt spelar högt tycker jag att den har ett riktigt fint mellanregister och bra diskant som inte är allt för skarp. Den känns välbyggd och klarar nog en hel del stryk.

+

Detaljrikt ljud, bra batteritid

Basen, funkar inte med JBL Connect

Här kan du se när tech-youtubern Flossy Carter unboxar och testar JBL Clip 3.
Youtube ikon

Här kan du se när tech-youtubern Flossy Carter unboxar och testar JBL Clip 3.

479 :-

länk

479 :-

länk

590 :-

länk

598 :-

länk

599 :-

länk

444 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Bose Soundlink Micro trådlös bluetooth-högtalare

Det här är en högtalare som är väl värd sin plats i listan.

Den är otroligt liten och portabel, och då kan det vara svårt att få bra ljud. Men! I det här fallet har Bose ändå lyckats få fram en liten och smidig högtalare med högt och klart ljud. Dock får basfrekvenserna lida lite - men vad gör det när den är så otroligt liten och lätt att bära med sig?

Den här passar verkligen som resehögtalare. Du kan lätt lägga den i din väska och ta med den vart du vill. Stranden, jobbet, polaren, you name it. Den är också IPX7-certifierad vilket innebär att den är vattentät och du behöver inte oroa dig över lite stänk vid poolen eller på stranden.

Batteritiden är inte den bästa - ungefär 5 till 6 timmars speltid. Det funkar, men man hade velat ha lite mer. Annars är det här en högtalare som känns välbyggd, kompakt och med bra ljud! Lite dyr i mitt tycke - men värt det med tanke på byggkvalitén.

+

Liten och smidig, välbyggd

Sämre batteri, lite dyr

star

På 2 listor

Här kan du se när Armando Ferreira testar och recenserar Bose Soundlink Micro.
Youtube ikon

Här kan du se när Armando Ferreira testar och recenserar Bose Soundlink Micro.

990 :-

länk

999 :-

länk

990 :-

länk

1 090 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa bluetooth-högtalaren under 1000 kr

calendar

28 jun 2020

Högtalare

Högtalare

562

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Ah, högtalare. En underbar djungel med massor av alternativ i olika prisklasser. Jag har alltid älskat bluetooth-högtalare och använder dem flitigt varje dag, både i hemmet, på stranden och ibland hos polare. Men vad krävs egentligen för att få den bästa möjliga upplevelsen och kan man verkligen få en bra upplevelse till ett lägre pris?

Christian Mortensen betygsätter bästa bluetooth-högtalaren under 1000 kr

För mig är det absolut viktigaste med en högtalare givetvis ljudkvalitén - men lika viktigt är också byggkvalitén och att den tål lite stryk. Därför har jag nu skapat en lista där vi förhoppningsvis kommer hitta en hel del bra alternativ för dig som är ute efter något under en tusenlapp men som ändå skriker kvalitet för pengarna. Häng med och se om du kanske hittar din nya högtalare!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Christian Mortensen


Christian Mortensen

Läs mer om oberoende experter