Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Jbl Flip 3 Stealth Edition Svart

Bästa bluetooth-högtalaren under 1000 kr - Plats 1

JBL Flip 3 fanns med på min förra lista med de bästa bluetooth-högtalarna. Då som trea, men nu när 1000 kr är gränsen så är den en solklar förstaplats. Ljudkvaliteten i Flip 3 är riktigt bra - trots sin lilla storlek klarar högtalaren både att spela högt och med klart och fint ljud. Även basen levererar bra trots storleken och ger ett lite stumt men bra basljud.

JBL säger att batteriet ska klara upp till 20 timmars speltid, vilket också är bra med tanke på högtalarens storlek. Högtalaren är även vattentät och klarar vissa stötar, dock sitter bashögtalaren helt oskyddad vilket gör att den löper risk att bli skadad.

JBL Flip 3 är högtalaren för dig som vill ha en smidig högtalare med bra ljud och vill ha en av de bästa bluetooth-högtalarna under 1000-lappen.

+

Bra ljud och batteritid

Oskyddad bashögtalare

Youtubern Alex CdeBaca har testat JBL Flip 3 och här berättar han vad han tycker om produkten.
Youtube ikon

Youtubern Alex CdeBaca har testat JBL Flip 3 och här berättar han vad han tycker om produkten.

799 :-

länk

799 :-

länk

964 :-

länk

990 :-

länk

799 :-

länk

799 :-

länk

990 :-

länk

999 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Ultimate Ears Wonderboom-SubZero Blue

Bästa bluetooth-högtalaren under 1000 kr - Plats 2

Även den här, Ultimate Ears Wonderboom, är med på min lista över de bästa bluetooth-högtalarna. Wonderboom är en liten och smidig högtalare som enkelt kan hängas i hällan på byxorna eller bak på väskan.

Storleken ger vissa begränsningar, som t.ex. 10 timmars batteritid och lite klenare ljud än sin storebror UE Boom 2. Men jämför man Wonderboom med andra mindre högtalare är den en riktigt bra liten högtalare med fint ljud och en okej batteritid.

Wonderboom har dessutom 360°-ljud vilket är trevligt om man är flera som samlas runt högtalaren och ska lyssna. En annan uppskattad detalj är att högtalaren är både vatten- och stöttålig.

Är du på jakt efter en liten högtalare är Woonderboom helt klart det rätta valet och passar de flesta tillfällen då man vill ha en liten högtalare med sig.

+

360°-ljud

Testkanalen RIZKNOWS sätter Wonderboom på prov, bl.a. genom att spela musik under vatten.
Youtube ikon

Testkanalen RIZKNOWS sätter Wonderboom på prov, bl.a. genom att spela musik under vatten.

624 :-

länk

667 :-

länk

779 :-

länk

690 :-

länk

779 :-

länk

889 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Creative Muvo 2 Bluetooth Högtalare Svart

Bästa bluetooth-högtalaren under 1000 kr - Plats 3

Creative Muvo 2 har den klassiska platta kloss-designen som de flesta bluetooth-högtalare hade för några sedan, med tydliga knappar på ovansidan för att styra volym med mera.

Muvo 2 är en ganska stor och tung högtalare, vilket man först kan tänka sig beror på batteriet. Men med en batteritid på 10 timmar så är det nog inte batteriet som väger mest. En trolig förklaring är att Creative har satsat på kvalitativa högtalarelement med stora magneter eftersom ljudet är riktigt bra i högtalaren, med en tydlig diskant och distinkt bas. En annan detalj är att Muvo 2 har möjlighet att spela upp musik från ett micro-SD kort.

Creative Muvo 2 är högtalaren för dig som tycker ljudet är viktigare än storleken och batteritiden. För ljudet kommer du absolut inte bli missnöjd över!

+

Spelar musik från SD-kort

Stor & tung

555 :-

länk

749 :-

Pris hämtat 30/9

länk

526 :-

länk

4. Bose Soundlink Micro trådlös bluetooth-högtalare

Bästa bluetooth-högtalaren under 1000 kr - Plats 4

Även om Bose Soundlink Micro är listans minsta högtalare ska du inte tro att ljudet är dåligt. Tvärtom - Bose har lyckats få till ett förvånansvärt bra ljud ur den lilla högtalaren som bara är 9,8x3,5x9,8 cm stor.

Visst, ljudet kan bli bättre, men då behöver också högtalaren bli snäppet större. Även batteritiden på 6 timmar skulle kunna vara bättre, men även det hade krävt att högtalaren växte i storlek. Så för att vara en väldigt liten högtalare är Soundlink Micro en väldigt bra högtalare.

En grej som gör att den sticker ut från andra högtalare är att två av dem kan paras ihop och på så sätt leverera stereoljud. Soundlink Micro är i övrigt vattentålig och har en robust och slitstark konstruktion som tål att tappas i backen från lägre höjd.

Bose Soundlink Micro är högtalaren för dig som vill ha en liten högtalare men tycker att Roll 2 är snäppet för stor.

+

Väldigt liten högtalare

Avsaknad av bastoner

star

På 3 listor

Här kan du se när Armando Ferreira testar och recenserar Bose Soundlink Micro.
Youtube ikon

Här kan du se när Armando Ferreira testar och recenserar Bose Soundlink Micro.

990 :-

länk

999 :-

länk

1 090 :-

länk

5. Jbl Clip 3 Svart

Bästa bluetooth-högtalaren under 1000 kr - Plats 5

Clip 3 är ännu en högtalare från JBL. Clip 3 har sin stora fördel i den tefats-liknande designen som gör högtalaren väldigt portabel. Till skillnad från JBL Flip 3 går Clip 3 väldigt bra att stoppa den i fickan.

Designen är lite annorlunda med tydliga + och - tecknen på framsidan som du använder för att justera volymen. Ljudet i Clip 3 är lite som formen på högtalaren, platt. Men trots avsaknaden av bastoner spelar högtalaren bra och ger ett fint ljud för storleken. Tilläggas bör att även Clip 3 är både damm, stöt- och vattentålig. Dessutom finns det en smart karbinhake för att enkelt hänga den på t.ex. väskan.

Clip 3 är rätt högtalare för dig som inte lyssnar på så bastung musik och vill ha en vattentålig liten högtalare med bra ljud till ett bra pris.

+

IPX7-klassad = väldigt tålig

Avsaknad av bastoner

Här kan du se när tech-youtubern Flossy Carter unboxar och testar JBL Clip 3.
Youtube ikon

Här kan du se när tech-youtubern Flossy Carter unboxar och testar JBL Clip 3.

590 :-

länk

590 :-

länk

590 :-

länk

590 :-

länk

599 :-

länk

632 :-

länk

490 :-

länk

600 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

6. Roxcore Halo Portabel Bluetooth-högtalare Blå

Bästa bluetooth-högtalaren under 1000 kr - Plats 6

Roxcore Halo är listans billigaste högtalare, men absolut ingen dålig högtalare. Rent ljudmässigt mäter den sig bra med de flesta på listan med både klar diskant och en välljudande bas.

Det som gör att Halo hamnar sist på listan är i första hand batteritiden som är ca 5 timmar, vilket är ganska kort i dagens mått mätt. Dessutom saknar Halo både stöt- och vattentålighet, vilket är synd med tanke på att man ofta har med sig bluetooth-högtalare utomhus. Men på plussidan har Halo en inbyggd mikrofon och svarsknapp vilket gör att den kan användas som högtalartelefon.

Högtalaren finns även i sex olika färger att välja mellan. Roxcore Halo är en högtalare för den som söker bra ljud för en billig peng, men inte kräver så lång batteritid.

+

Väldigt prisvärd

Kort batteritid (5 timmar)

500 :-

länk

Bästa bluetooth-högtalaren under 1000 kr

calendar

9 apr 2019

Högtalare

Högtalare

211

För ett tag sedan skrev jag en topplista med mina favoriter bland bluetooth-högtalarna på marknaden. Nu ska vi återigen kika på bluetooth-högtalare, men den här gången på de som kostar under 1000 kr.

Douglas Sandberg betygsätter bästa bluetooth-högtalaren under 1000 kr

Om du har läst min förra topplista läste du säkert i inledningen om hur extremt svårt det är att rekommendera högtalare, dels eftersom folk har olika musiksmak, men också olika ljudsmak. Därför rekommenderar jag även denna gång att lyssna på den eller de högtalare du funderar på att köpa och bilda dig en egen uppfattning av hur ljudet är. Idag kan man köpa en trådlös högtalare för 100-lappen, och då är det extra viktigt att provlyssna - många av de absolut billigaste högtalarna låter ganska risigt. Men under 1000-lappen finns det många guldkorn som vi ska kika på nu!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Douglas Sandberg


Douglas Sandberg

Läs mer om oberoende experter