Advized - oberoende köprådlogologo
search

1. Jbl Flip 3 portabla bluetooth-högtalare

Bästa bluetooth-högtalaren under 1000 kr - Plats 1

JBL Flip 3 fanns med på min förra lista med de bästa bluetooth-högtalarna. Då som trea, men nu när 1000 kr är gränsen så är den en solklar förstaplats. Ljudkvaliteten i Flip 3 är riktigt bra - trots sin lilla storlek klarar högtalaren både att spela högt och med klart och fint ljud. Även basen levererar bra trots storleken och ger ett lite stumt men bra basljud.

JBL säger att batteriet ska klara upp till 20 timmars speltid, vilket också är bra med tanke på högtalarens storlek. Högtalaren är även vattentät och klarar vissa stötar, dock sitter bashögtalaren helt oskyddad vilket gör att den löper risk att bli skadad.

JBL Flip 3 är högtalaren för dig som vill ha en smidig högtalare med bra ljud och vill ha en av de bästa bluetooth-högtalarna under 1000-lappen.

Rekommenderas av 4 Experter

MediaMarkt logo

599 :-

länk
Webhallen logo

890 :-

länk
CDON logo

890 :-

länk
Kjell & Company logo

890 :-

länk
Elgiganten logo

890 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Ultimate Ears Wonderboom-SubZero Blue

Bästa bluetooth-högtalaren under 1000 kr - Plats 2

Även den här, Ultimate Ears Wonderboom, var med på min lista över de bästa bluetooth-högtalarna. Wonderboom är en liten och smidig högtalare som enkelt kan hängas i hällan på byxorna eller bak på väskan.

Storleken ger vissa begränsningar, som t ex 10 timmars batteritid och lite klenare ljud än sin storebror UE Boom 2. Men jämför man Wonderboom med andra mindre högtalare är den en riktigt bra liten högtalare med fint ljud och en okej batteritid.

Wonderboom har dessutom 360°-ljud vilket är trevligt om man är flera som samlas runt högtalaren och ska lyssna. En annan uppskattad detalj är att högtalaren är både vatten- och stöttålig.

Är du på jakt efter en liten högtalare är Woonderboom helt klart det rätta valet och passar de flesta tillfällen då man vill ha en liten högtalare med sig.

Rekommenderas av 2 Experter

MediaMarkt logo

499 :-

länk
Elgiganten logo

499 :-

länk
ComputerSalg logo

721 :-

länk
Proshop logo

842 :-

länk
Dustin Home logo

889 :-

länk
Conrad logo

890 :-

Pris hämtat 19/11

länk
CDON logo

850 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Creative Muvo 2 Bluetooth Högtalare Svart

Bästa bluetooth-högtalaren under 1000 kr - Plats 3

Creative Muvo 2 har den klassiska platta kloss-designen som de flesta bluetooth-högtalare hade för några sedan, med tydliga knappar på ovansidan för att styra volym med mera.

Muvo 2 är en ganska stor och tung högtalare, vilket man först kan tänka sig beror på batteriet. Men med en batteritid på 10 timmar så är det nog inte batteriet som väger mest. En trolig förklaring är att Creative har satsat på kvalitativa högtalarelement med stora magneter eftersom ljudet är riktigt bra i högtalaren, med en tydlig diskant och distinkt bas. En annan detalj är att Muvo 2 har möjlighet att spela upp musik från ett micro-SD kort.

Creative Muvo 2 är högtalaren för dig som tycker ljudet är viktigare än storleken och batteritiden. För ljudet kommer du absolut inte bli missnöjd över!

Rekommenderas av 1 Expert

ComputerSalg logo

568 :-

länk
Liontech logo

549 :-

Pris hämtat 5/12

länk
Dustin Home logo

749 :-

Pris hämtat 5/12

länk
Proshop logo

470 :-

länk
Adlibris logo

699 :-

länk
CDON logo

950 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Bose Soundlink Micro trådlös bluetooth-högtalare

Bästa bluetooth-högtalaren under 1000 kr - Plats 4

Även om Bose Soundlink Micro är listans minsta högtalare ska du inte tro att ljudet är dåligt. Tvärtom - Bose har lyckats få till ett förvånansvärt bra ljud ur den lilla högtalaren som bara är 9,8x3,5x9,8 cm stor.

Visst, ljudet kan bli bättre, men då behöver också högtalaren bli snäppet större. Även batteritiden på 6 timmar skulle kunna vara bättre, men även det hade krävt att högtalaren växte i storlek. Så för att vara en väldigt liten högtalare är Soundlink Micro en väldigt bra högtalare.

En grej som gör att den sticker ut från andra högtalare är att två av dem kan paras ihop och på så sätt leverera stereoljud. Soundlink Micro är i övrigt vattentålig och har en robust och slitstark konstruktion som tål att tappas i backen från lägre höjd.

Bose Soundlink Micro är högtalaren för dig som vill ha en liten högtalare men tycker att Roll 2 är snäppet för stor.

Rekommenderas av 6 Experter

NetOnNet logo

990 :-

länk
Elgiganten logo

990 :-

länk
MediaMarkt logo

1 299 :-

länk
Apple Store logo

1 290 :-

Pris hämtat 19/11

länk
Tele-Hå logo

1 290 :-

Pris hämtat 19/11

länk
Power logo

1 299 :-

Pris hämtat 19/11

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Logitech UE ROLL 2 - högtalare - för bärbar använ

Bästa bluetooth-högtalaren under 1000 kr - Plats 5

Roll 2 är ännu en högtalare från Ultimate Ears. Roll 2 har sin stora fördel i den tefats-linknande designen som gör högtalaren väldigt portabel. Till skillnad från Wonderboom går Roll 2 väldigt bra att stoppa den i fickan.

Designen är lite annorlunda med de broderade + och - tecknen på framsidan som används för att justera volymen. Ljudet i Roll 2 är som formen på högtalaren, platt. Men trots avsaknaden av bastoner spelar högtalaren bra och ger ett fint ljud för storleken. Tilläggas bör att även Roll 2 är både damm, stöt och vattentålig, precis som de flesta högtalare från Ultimate Ears.

Roll 2 är rätt högtalare för dig som inte lyssnar på så bastung musik och vill ha en vattentålig liten högtalare med bra ljud till ett bra pris.

Rekommenderas av 2 Experter

Elgiganten logo

796 :-

länk

6. Roxcore Halo Portabel Bluetooth-högtalare Blå

Bästa bluetooth-högtalaren under 1000 kr - Plats 6

Roxcore Halo är listans billigaste högtalare, men absolut ingen dålig högtalare. Rent ljudmässigt mäter den sig bra med de flesta på listan med både klar diskant och en välljudande bas.

Det som gör att Halo hamnar sist på listan är i första hand batteritiden som är ca 5 timmar, vilket är ganska kort i dagens mått mätt. Dessutom saknar Halo både stöt- och vattentålighet, vilket är synd med tanke på att man ofta har med sig bluetooth-högtalare utomhus. Men på plussidan har Halo en inbyggd mikrofon och svarsknapp vilket gör att den kan användas som högtalartelefon.

Högtalaren finns även i sex olika färger att välja mellan. Roxcore Halo är en högtalare för den som söker bra ljud för en billig peng, men inte kräver så lång batteritid.

Rekommenderas av 1 Expert

Kjell & Company logo

300 :-

länk

Bästa bluetooth-högtalaren under 1000 kr

calendar

5 december

Högtalare

Högtalare

7

För några veckor sedan skrev jag en topplista med mina favoriter bland bluetooth-högtalarna på marknaden. Nu ska vi återigen kika på bluetooth-högtalare, men den här gången på de som kostar under 1000 kr.

Douglas Sandberg betygsätter bästa bluetooth-högtalaren under 1000 kr

Om du har läst förra topplista läste du säkert i inledningen om hur extremt svårt det är att rekommendera högtalare, då folk har olika musiksmak men också olika ljudsmak. Därför rekommenderar jag även denna gång att lyssna på den eller de högtalare du funderar på att köpa och bilda dig en egen uppfattning av hur ljudet är. Idag kan man köpa en trådlös högtalare för 100-lappen, och då är det extra viktigt att provlyssna - många av de absolut billigaste högtalarna låter ganska risigt. Men under 1000-lappen finns det många guldkorn som vi ska kika på nu!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Douglas Sandberg


Douglas Sandberg

2018-12-05

Läs mer om oberoende experter