Advized - oberoende köprådlogologo
search

1. Bose Soundlink Micro trådlös bluetooth-högtalare

Bästa bluetooth-högtalaren under 1000 kr - Plats 1

Bästa allroundhögtalaren! För att vara bäst behöver något inte nödvändigtvis vinna i alla kategorier. Men Bose Soundlink Micro saknar stora svagheter och gör det mesta rätt. Ljudet är relativt balanserat för sin lilla storlek. Bose använder liknande ljudteknologi som i sina andra mer avancerade modeller, vilket gör att den låter bra och fyllig även på låg volym. Även om basen inte ökar lika mycket med högre volym så låter den sällan ansträngd. Knapparna är funktionella, laddning via micro-usb är lätt och batterinivån visas tydligt av 5 lysdioder. Batteritiden är bättre än många andra, men varierar såklart med volym. Bluetoothkopplingen är stabil och den hittar lätt tidigare anslutna enheter, vilket underlättar vardagen. Vattentåligheten och fästremmen är bara plus i kanten - att ha kunnat använda den i duschen och på stranden har varit förvånansvärt kul!

Rekommenderas av 6 Experter

Elgiganten logo

990 :-

länk
NetOnNet logo

990 :-

länk
MediaMarkt logo

1 299 :-

länk
Apple Store logo

1 290 :-

Pris hämtat 19/11

länk
Tele-Hå logo

1 290 :-

Pris hämtat 19/11

länk
Power logo

1 299 :-

Pris hämtat 19/11

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Ultimate Ears Wonderboom-Fireball Red

Bästa bluetooth-högtalaren under 1000 kr - Plats 2

Ultimate Ears har ett tydligt formspråk som återfinns även i den mindre Wonderboom. Kanske mer lekfullt än seriöst intryck, men den runda formen, låga vikten och stryktåliga tygmaterialet gör att högtalaren både flyter och klarar att tappas och smutsas ner. I mitt tycke har den bättre ljud än övriga Urban Ears-högtalare, trots att detta är den mindre i Boom-serien. Lite "större" ljud än Bose Soundlink Micro (listans etta), men på bekostnad av mer i vikt och storlek, samt lite kortare batteritid. Wonderboom är ganska rundstrålande i sitt ljud, vilket kan vara en fördel utomhus eller om den behöver stå i mitten av ett rum. Men det är även smidigt att kunna hänga upp högtalaren med den inbyggda öglan, även i duschen eller på ryggsäcken tack vare vatten- och stöttåligheten.

Rekommenderas av 2 Experter

Elgiganten logo

499 :-

länk
Proshop logo

844 :-

länk
ComputerSalg logo

873 :-

länk
Dustin Home logo

889 :-

länk
CDON logo

890 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Jbl Flip 3 portabla bluetooth-högtalare

Bästa bluetooth-högtalaren under 1000 kr - Plats 3

Jbl Flip finns även i en 4e version, men Flip 3 blev inte sämre för det, utan har mycket av de kvaliteter som många av Jbls bluetoothhögtalare har. Att den fortfarande säljs parallellt med Flip 4 men till ett lägre pris, borde vara ett bra tecken på att den fortfarande presterar. Mer traditionellt format och layout med två fullrange-högtalare som spelar rakt fram, med ett passivt baselement på vardera sida. Det är mer en smaksak om man föredrar det lite mer riktade ljudet över den rundstrålande ljudbild många andra högtalare strävar efter. Flip 3 levererar i alla fall högre och kraftigare ljud än Urban Ears och Bose, men såklart på bekostnad av lite större storlek. Det är dock fortfarande en väldigt kompakt högtalare med bra batteritid. Dessutom tålig design och stänksäker. Respektabelt val som låter bra och funkar till det mesta!

Rekommenderas av 4 Experter

MediaMarkt logo

599 :-

länk
Webhallen logo

890 :-

länk
Kjell & Company logo

890 :-

länk
CDON logo

890 :-

länk
Elgiganten logo

890 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Sony SRS-XB21 - højttaler - til transportabel brug - trådløs

Bästa bluetooth-högtalaren under 1000 kr - Plats 4

Liknande format som Jbls Flip-serie och unik i klassen med sin inbyggda musikstyrda led-belysning. Men det har tagit Sony ett bra tag att komma ikapp Jbl vad gäller ljudkvalitet. Med SRS-XB21 har Sony mognat och levererar överlag bra ljudkvalitet i ett kompakt format med lite extra funktioner. Utöver discobelysningen finns ExtraBass och LiveSound som ger en annan karaktär på ljudet, PartyBooster som gör högtalaren till en tryckkänslig trummaskin, samt möjligheten att koppla ihop flera Sony-högtalare med PartyChain. Dryga 10 timmar batteritid och lätt att ladda via micro-usb är också funktioner som gör XB21 lätt att leva med. Personligen ger jag ett plus till Sony för att de behåller 3.5mm-ingången. Här får du en mångsidig högtalare som är vatten-, damm- och stöttålig.

Rekommenderas av 1 Expert

Proshop logo

783 :-

länk
ComputerSalg logo

840 :-

länk
NetOnNet logo

899 :-

länk
CDON logo

989 :-

länk
Elgiganten logo

990 :-

länk
MediaMarkt logo

990 :-

länk
Clas Ohlson logo

990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa bluetooth-högtalaren under 1000 kr

calendar

24 september

Högtalare

Högtalare

6

Som med så många andra saker är den bästa bärbara högtalaren den du faktiskt har med dig. Därför tycker jag att en bärbar högtalare måste uppfylla en del krav som till en början kan verka enkla, men som många tillverkare inte når upp till eller har missat helt.

Alexander Lagergren betygsätter bästa bluetooth-högtalaren under 1000 kr

Det första jag gör med en bärbar högtalare är att packa, lägga eller slänga ner den i en väska. Där ska den kunna ligga utan att gå sönder av ett par nycklar som skaver, lite damm eller om det regnar in när jag väntar på bussen. Så tålighet står högt på listan. Likaså gör batteritid, för om högtalaren är urladdad för att den legat oanvänd i en vecka är den oanvändbar och blir bara dödvikt i väskan. Samma princip gäller ljudet - om favoritmusiken eller ljudboken blir lidande av att högtalaren inte kan fylla ett rum eller saknar närvaro, blir det inget kul att ta fram högtalaren man investerat i. Om du delar dessa värderingar är detta en perfekt lista för dig!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Alexander Lagergren


Alexander Lagergren

2018-09-24

Läs mer om oberoende experter