Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Logitech G560 Lightsync RGB Datorhögtalare

Bästa datorhögtalarna - Plats 1

Högtalarsystemet Logitech G560 är ett av de bästa alternativen som finns, speciellt om du tänker använda det till att boosta din spelupplevelse.

Ljudsystemet kan verkligen fylla upp hela rummet med bra ljud, speciellt med hjälp av baselementet på 10". Dessutom så spelar de inte bara bra, utan har även en snygg, läcker design.

Högtalarna har även inbyggda RGB-lampor som speglar av det som finns på skärmen. Detta skapar en effekt som är rätt lik de smarta lamporna från Philips Hue eller Philips Ambilight-teknik. Belysningen lägger verkligen till en helt annan upplevelse, speciellt om du spelar eller kollar på film!

Detta högtalarsystemet kan jag verkligen varmt rekommendera - det är perfekt för dig som vill ta din spel, film- eller ljudupplevelse till en ny nivå.

+

Inbyggda RGB-spotlights

star

På 2 listor

Här tar teknik-youtubern Jared Busch en närmare titt på Logitech G560 Lightsync.
Youtube ikon

Här tar teknik-youtubern Jared Busch en närmare titt på Logitech G560 Lightsync.

1 690 :-

länk

1 990 :-

länk

1 990 :-

länk

1 990 :-

länk

2 121 :-

länk

2 190 :-

länk

2 790 :-

länk

2 590 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Razer Leviathan 5.1 Soundbar

Bästa datorhögtalarna - Plats 2

Här har vi ett otroligt bra ljudsystem från Razer! Denna 5.1 soundbar från Razer bjuder på otroligt klart ljud och en extra djup bas.

Ljudsystemet är väldigt slimmat och ser allmänt bra ut. Soundbaren får plats perfekt under de flesta datorskärmarna, medan baselementet smidigt får plats bredvid datorn eller eventuellt på golvet.

Tack vare Dolby's teknologi kan man njuta av ett virtuellt surroundljud som verkligen ger en helt annan spel- eller film upplevelse. Dessutom så har detta ljudsystemet "Wireless Play" som med hjälp av Bluetooth som låter dig spela musik trådlöst om så önskas.

Detta ljudsystemet är utmärkt för dig som spelar mycket och gärna vill njuta av surroundljud, utan att behöva dras med massa högtalare.

+

Virtuellt surroundljud

Här kan du se när tech-kanalen Booredatwork  recenserar Razer Leviathan.
Youtube ikon

Här kan du se när tech-kanalen Booredatwork recenserar Razer Leviathan.

2 569 :-

länk

2 297 :-

länk

3. Razer Nommo

Bästa datorhögtalarna - Plats 3

Här har vi ännu ett ljudsystem från Razer! Nommo-högtalarna från Razer är ett annat väldigt stabilt val. Här får du ett par snygga och moderna högtalare som spelar bra trots sin nätta storlek. Dessutom så är de otroligt prisvärda.

De bjuder de på ett väldigt kraftfullt och brett ljud som inte kommer göra dig besviken - mycket tack vare det dedikerade bakåtvända baselementet i högtalaren.

Det finns två volymknappar på den högre högtalaren som låter dig styra volymen och basen på ett väldigt smidigt sätt. Dessutom så krävs det inga krångliga program för att komma igång med högtalarna.

Det här är ett väldigt prisvärt ljudsystem med riktigt bra prestanda. Ett perfekt system för dig som vill ha ett par fräcka högtalare med kraftfullt ljud!

+

Slimmad men kraftfull

Här kan du se när Hardware Canucks recenserar Razer Nommo efter en veckas användning.
Youtube ikon

Här kan du se när Hardware Canucks recenserar Razer Nommo efter en veckas användning.

1 088 :-

länk

1 089 :-

länk

1 089 :-

länk

1 090 :-

länk

1 189 :-

länk

1 199 :-

länk

1 199 :-

länk

1 089 :-

länk

1 099 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Mackie Monitorhögtalare Aktiv 10.16 cm 4 " Mackie CR4 25 W …

Bästa datorhögtalarna - Plats 4

Här har vi ett par studiohögtalare från Mackie, med namnet CR4. Dessa aktiva högtalare levererar utmärkt klart ljud, med ett härligt djup. Blunda samtidigt som du spelar musik och det känns nästan som att stå precis bredvid konsertscenen.

Dessa högtalare har en väldigt "premium" feeling och har noga utvalda komponenter som ger dig riktigt bra prestanda. Man kan verkligen säga att dessa högtalare tar upp sin plats i rummet då de ger ifrån sig utmärkt ljud och bra bas. Det finns dessutom AUX-portar på framsidan så att man koppla in t.ex sin surfplatta eller headset för att spela musik.

Det här är de perfekta studiohögtalarna för dig som vill ha ett par studiohögtalare men kanske inte vill lägga alltför mycket pengar.

+

Mycket bra prestanda

1 190 :-

länk

1 390 :-

länk

1 280 :-

Pris hämtat 30/9

länk

1 368 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Logitech MX Sound - 1.0 Kanal - Sort

Bästa datorhögtalarna - Plats 5

Ljudsystemet Logitech MX Sound består av två väldigt eleganta högtalare som levererar bra ljud och har ett läckert utseende.

Högtalarna är väldigt elegant utformade med snygga silverdetaljer. Trots sin slimmade design så lyckas de ändå leverera ett utmärkt ljud med ett bra djup, även fast det saknas en subwoofer (som ändå bara tar upp plats i rummet).

Här kan du ansluta trådlöst till datorn via bluetooth eller AUX om du hellre föredrar det. Sedan kan du styra volymen eller parkoppla nya bluetooth-enheter med ett enkelt tryck på de rörelseaktiverade knapparna.

Detta är ett perfekt ljudsystem för dig som vill ha ett par prisvärda och läckert slimmade högtalare som ej ska synas alltför mycket men ändå ge ifrån sig ett bra ljud.

+

Tar lite plats

Lars från Unicorn Reviews recenserar Logitech MX Sound.
Youtube ikon

Lars från Unicorn Reviews recenserar Logitech MX Sound.

870 :-

länk

955 :-

länk

989 :-

länk

1 190 :-

länk

989 :-

länk

989 :-

länk

990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa datorhögtalarna

2 experter tipsar

Jordey Mutsaers

Jordey

Mathias Belevid

Mathias

calendar

9 aug 2019

Högtalare

Högtalare

323

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Ett par högtalare till datorn är nästan ett måste, speciellt om man spelar eller kollar på film mycket vid datorn. Ofta så söker man efter ett par högtalare som låter bra men inte kostar alltför mycket. Och det går faktiskt att hitta bra och prisvärda högtalare runt tusenlappen!

Jordey Mutsaers betygsätter bästa datorhögtalarna

När jag själv ska köpa nya högtalare så vill jag alltid ha ett par läckra högtalare som smälter in bra på skrivbordet. Därför kommer jag att fokusera mycket på design i min lista, men självklart funktion också, samtidigt som jag inte låter priset flyga iväg alltför mycket.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Jordey Mutsaers


Jordey Mutsaers

Läs mer om oberoende experter

1. Dynaudio Xeo 2

Bästa datorhögtalarna - Plats 1

Danska Dynaudio har tillverkat högtalare för den som är intresserad av bra ljud i många år. Denna modell är helt aktiv vilket gör att du kan koppla din dator, eller varför inte mobiltelefon, för trådlös uppspelning. Ljudkvaliteten är på topp och dessa högtalare rekommenderas för den som vill ha något som fungerar till mer än bara datorn. Mycket handlar om att DynAudio är byggda mer som en traditionell högtalare medan t ex Genelec (listans tvåa) är av modellen monitor, som spelar och sprider ljudet lite mindre, men passar utmärkt vid skrivbordet. Högtalarna spelar med ett stort ljud och bra levande basåtergivning. Det går utmärkt att montera högtalarna på väggen om det önskas, vilket kan vara trevligt om de används till mer än datorn.

9 990 :-

Pris hämtat 30/9

länk

2. Genelec G Two

Bästa datorhögtalarna - Plats 2

Genelec är ett finskt bolag och deras högtalare är välkända inom studiovärlden. Många av dagens datorspel är mixade på dessa högtalare. Den som söker ett par riktigt bra högtalare för datorn, som spelar allt rent och upplöst, kan sluta leta. Med Genelec kan du lyssna på musik eller se på film med högsta kvalitet. Det finns flera storlekar och även möjligheten att addera en subwoofer. Högtalarna är aktiva vilket betyder att de har inbyggt slutsteg och det är bara att koppla direkt in till datorn. Vill du få ut maximalt med kvalitet är det bäst att köpa en USB-DAC till din dator, så får du ett ännu bättre ljud och högtalarna briljerar ytterligare. Många använder även dessa högtalare som vardagsrumshögtalare för att de låter så bra.

4 790 :-

länk

9 590 :-

Pris hämtat 30/9

länk

10 290 :-

Pris hämtat 30/9

länk

3. Klipsch The Sixes

Bästa datorhögtalarna - Plats 3

Klipch högtalare The Sixes är en mycket mångsidig högtalare som kan spela både högt och med mycket kraft. Den passar lika bra till TV:n som till datorn eller för att spela musik från mobilen. En fräck detalj är att du kan koppla in en skivspelare direkt i högtalarna. Den har ett roligt och amerikanskt ljud, vilket betyder kraft och bas. Kanske inte den snyggaste högtalaren att ha på skrivbordet, men det fungerar utmärkt. Utseendet är även det av amerikansk stil, med mörkt trä och stora element. Högtalarna är helt aktiva och färdiga att koppla in i källan. Det är med ett leende på läpparna som du höjer volymen för att sprida tung musik med Klipch.

9 990 :-

länk

9 990 :-

Pris hämtat 30/9

länk

9 990 :-

Pris hämtat 30/9

länk

9 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Pioneer S-DJ50X-W - bildskärmshögtalare

Bästa datorhögtalarna - Plats 4

En mycket prisvärd högtalare från kända Pioneer. Det är en högtalare framtagen för DJ/studio-bruk eller att använda till datorn för att få ett bra ljud till spel, musik och film. Högtalarna har extra förstärkta bafflar och väger 13 kg. Här finns det muskler och effekt för att spela rejält med bastryck och ett rent och fint ljud i diskanten. Högtalarna är aktiva så de är färdiga att koppla in i datorn för att spela upp önskade ljudfiler. Det går även utmärkt att koppla in andra enheter som en mobiltelefon eller extern dac (digital till analog-omvandlare) för att få ytterligare ljudkvalitet från högtalarna. Högtalarna påminner mycket om Genelec men till ett lägre pris och spelar kraftigare och med mer bas.

1 932 :-

länk

1 490 :-

Pris hämtat 30/9

länk

2 995 :-

Pris hämtat 30/9

länk

5. Logitech G560 Lightsync RGB Datorhögtalare

Bästa datorhögtalarna - Plats 5

Logitech är nog det mest kända bolaget inom datormarknaden när det kommer till högtalare. De har alltid levererat mycket och bra ljud för pengarna, och så är det även denna gång. Det som utmärker dessa högtalare är deras inbyggda RGB-lampor som kan kopplas till spel och då anpassar färgerna efter spelet för att ge en bättre upplevelse. Det går också utmärkt att använda färgerna som lite disco och feeling när du spelar musik eller video. Ljudet är mycket bra och det finns inbyggt stöd för 3D-ljud, vilket kan vara spännande när du spelar spel, men även ge en extra upplevelse till filmtittandet. Högtalarna har en snygg design och eftersom basen kan ställas under skrivbordet blir högtalarna små och nätta.

star

På 2 listor

Här tar teknik-youtubern Jared Busch en närmare titt på Logitech G560 Lightsync.
Youtube ikon

Här tar teknik-youtubern Jared Busch en närmare titt på Logitech G560 Lightsync.

1 690 :-

länk

1 990 :-

länk

1 990 :-

länk

1 990 :-

länk

2 121 :-

länk

2 190 :-

länk

2 790 :-

länk

2 590 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

6. Logitech Z623 2.1

Bästa datorhögtalarna - Plats 6

Det andra alternativet från Logitech är mer en traditionell datorhögtalare som även den är mycket välbyggd och välljudande. Om du inte är intresserad av den läckra RGB-belysningen som finns på G560 är detta ett mycket bra alternativ för att få bra ljud till datorn. Högtalaren har bra effekt och ger ett ljud med 200W, vilket inte är dåligt för små högtalare. Den erkända THX-loggan har Logitech kostat på att ge högtalarna, vilket i korthet innebär perfekt ljudåtergivning i film. (THX är en kravspecifikation för att säkerställa att en film återges rätt i ljud) En funktion som kan vara av stor vikt är hur lätt du kan höja och sänka volymen samt stänga av högtalarna. Det finns också flera möjligheter för att koppla in högtalarna och även möjlighet att koppla in hörlurar, vilket kan vara en fördel om du har det behovet.

451 :-

länk

1 990 :-

länk

1 290 :-

länk

1 536 :-

länk

1 549 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Att välja rätt högtalare till datorn styrs mycket av hur du ska använda dem. Ska du lyssna på musik, spela spel eller är det mer för att återge ljud från datorns operativsystem? Det handlar också om hur du sitter, om det är ett fast skrivbord med en stationär dator, eller om de ska användas till en bärbar dator. Sen kanske du också vill använda högtalarna till andra uppgifter, som musik eller TV ?

Mathias Belevid betygsätter bästa datorhögtalarna

Nedan har jag valt ut några riktigt bra högtalare för att få ut maximal ljudkvalitet och upplevelse när du använder din dator. Väljer du någon av de dyraste högtalarna är de även mycket bra för att skapa musik och spela in ljud. Har du inte hört hur bra det kan låta, besök någon återförsäljare och skapa dig en egen uppfattning om vilken skillnad det kan vara. Lycka till!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Mathias Belevid


Mathias Belevid

Läs mer om oberoende experter