Advized - oberoende köprådlogologo
search

1. Samsung 7.1.4 HW-N960

Bästa Dolby Atmos-högtalaren - Plats 1

Samsungs HW-N960 är helt klart ett av de bästa Atmos-systemen som finns ute på marknaden i dagsläget!

Systemet ser otroligt läckert ut tack vare sin moderna design, men det spelar såklart även mycket bra. Detta främst tack vare att det är hela 17 högtalare i de fyra enheterna, som spelar både uppåt och sidledes. Systemet har dessutom inbyggd bluetooth som låter dig spela musik trådlöst om du så önskar. Men det har såklart sitt pris och systemet är därför dyrare än de andra i listan.

Med dessa högtalare känns det som att man är mitt i filmen, då de ger ett så bra multidimensionellt ljud som verkligen väcker känslor till liv. Detta ljudsystem är därför det klockrena valet för dig som verkligen vill njuta till fullo av ljudet!

+

Bra multidimensionellt ljud

En dyrare produkt

Elgiganten logo

9 990 :-

länk
Power logo

9 990 :-

länk
Liontech logo

15 299 :-

länk
Komplett logo

14 790 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Lg SK9Y

Bästa Dolby Atmos-högtalaren - Plats 2

Här har vi min personliga favorit, LG SK9Y! Som vanligt har LG lyckats ytterligare en gång med att skapa en svårslaget fin produkt som verkligen passar in i det moderna hushållet.

Det här högtalarsystemet bjuder på jättebra ljud, och det till ett utmärkt pris. LG's 5.1.2-system har en väldigt djup bas men samtidigt klart ljud. Dessutom har den en inbyggd Audio Chromecast som låter dig spela musik trådlöst och smidigt via ditt WiFi. Och som om inte det vore nog fungerar detta system även med Google Assistant, som låter dig röststyra med hjälp av t.ex en Google Home Mini.

Detta system passar dig som redan har smarta produkter i hemmet och vill njuta av riktigt bra ljud till ett riktigt bra pris!

+

Läcker design, smart

star

På 2 listor

Power logo

5 490 :-

länk
Dustin Home logo

5 490 :-

länk
NetOnNet logo

5 490 :-

länk
CDON logo

7 990 :-

länk
Proshop logo

5 126 :-

länk
MediaMarkt logo

5 497 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Samsung HW-K960/XENY

Bästa Dolby Atmos-högtalaren - Plats 3

Här har vi ytterligare en soundbar från Samsung som verkligen levererar!

Detta system tar inte upp alltför mycket plats, utan får oftast lätt plats nedanför TV:n. Systemet är otroligt smidigt att komma igång med oavsett vilken TV du har, men råkar du ha en Samsung-TV går det helt trådlöst och ännu smidigare.

Även detta ljudsystem gömmer en del under huven - här hittar vi nämligen hela 15 högtalare i systemet. Tillsammans med högtalarna och den trådlösa subwoofern får du den oslagbara kombon kristallklart ljud och djup bas. Du får också inbyggd bluetooth för att enkelt och smidigt kunna spela musik trådlöst.

Detta är en prisvärd produkt som både spelar bra, har en läcker design och passar alla, men framförallt dig som redan har andra Samsung-produkter i hemmet.

+

Otroligt bra ljud!

star

På 2 listor

MediaMarkt logo

6 490 :-

länk
Elgiganten logo

6 990 :-

länk

4. Sony HT-XF9000 - lydbarsystem - til hjemmebiograf - trådløs

Bästa Dolby Atmos-högtalaren - Plats 4

Även Sony har hunnit komma med några fräcka Dolby Atmos-soundbars och en av dessa är deras HT-XF9000.

Detta system ser riktigt bra ut och är relativt slimmat, så det tar inte upp alltför mycket plats på din mediamöbel. Det har inte bara en härlig design utan spelar även bra, såklart. Systemet bjuder på klart ljud och en härlig djup bas tack vare den medföljande subwoofern. Det har dock inte lika många högtalarelement som de andra systemen, men det är också den billigaste produkten i listan.

Systemet är enkelt att komma igång med tack vare HDMI ARC. Du slipper alltså dra massa extra kablar mellan TV:n och ljudsystemet, utan det räcker med en hdmi-kabel. Även här kan du spela musik trådlöst, tack vare inbyggd bluetooth.

Detta är en slimmad lösning för dig som vill ha bra ljud till ett väldigt bra pris!

+

Prisvärd!

Inte lika många högtalarelement

Power logo

3 190 :-

länk
MediaMarkt logo

3 990 :-

länk
Hembiobutiken logo

4 443 :-

länk
Audio Video logo

4 443 :-

Pris hämtat 4/3

länk
Proshop logo

4 133 :-

länk
CDON logo

4 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa Dolby Atmos-högtalaren

2 experter tipsar

Jordey Mutsaers

Jordey

Mathias Belevid

Mathias

calendar

10 april

Högtalare

Högtalare

36

Vill du kunna njuta av otroligt bra ljud när du kollar på film, men samtidigt inte behöva ha massvis med surround-högtalare i rummet? Då kan en Dolby Atmos-soundbar vara nånting för dig!

Jordey Mutsaers betygsätter bästa Dolby Atmos-högtalaren

Hembioupplevelsen har nått nya höjder och det är fantastiskt hur mycket bättre och mer realistiska filmer kan bli med den nya Atmos-tekniken. När regnet faller på Deckard i Blade Runner, eller när King Kong slår sönder helikoptrar i Kong:Skull Island, skapar Atmos en betydligt större närvaro än vad man känt innan. Det är verkligen som att befinna sig i händelsens centrum i alla tre dimensioner.

Då det finns så pass många olika Atmos-soundbars har jag tagit fram några som sticker ut lite mer än andra, på så sätt att de har olika funktioner och är prisvärda med tanke på prestandan. Jag har tagit extra hänsyn till priset så att det inte sticker iväg allt för mycket!

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Jordey Mutsaers


Jordey Mutsaers

2019-04-10

Läs mer om oberoende experter

1. Yamaha NS-IC800 - højttaler

Bästa Dolby Atmos-högtalaren - Plats 1

Yamaha är en klassisk tillverkare från Japan som länge har fyllt marknaden med fina ljudprodukter. När vi ska addera Atmos till vår hemmabio är det en stor fördel att montera högtalarna direkt i taket. Det blir snyggt inbyggt och diskret, så man knappt tänker på att de finns där. Yamahas högtalare passar dessutom perfekt för inbyggnad i tak. Högtalaren är utrustad med en bas på 8" och en riktningsbar diskant. Bäst låter högtalarna om du riktar diskanterna mot lyssningspositionen. Jag rekommenderar dig att köpa fyra stycken högtalare och placera dem framför och bakom lyssningspositionen. Om du vill att basen ska återges mer kan det vara bra att bygga en låda på baksidan. Det är även möjligt att måla gallret på högtalaren för att få samma färg som på taket!

Hembiobutiken logo

2 190 :-

länk
CDON logo

2 190 :-

länk
Audio Video logo

2 190 :-

Pris hämtat 12/3

länk

2. Klipsch R-26FA Svart

Bästa Dolby Atmos-högtalaren - Plats 2

Klipsch var snabba på att komma med högtalare som supportar Atmos. Företaget har tillverkat högtalare för hemmabio under många år och är kända för sin goa dynamik. Denna högtalare är en smart kompromiss för att slippa montera extra takhögtalare. Atmosljudet skjuts upp i taket och studsar sedan tillbaka på dig som lyssnar. Klipsch är också mycket kända för att använda horndiskant för att sprida ljudet bättre och få en klar diskant. Högtalarna är roliga och ger även en fyllig och alert bas, samt fungerar lika bra för musik som för din hemmabio. Om du ska köpa Klipsch högtalare bör du se till att äga eller köpa en bra förstärkare som orkar driva högtalarna och visa hur bra de kan låta. Det finns flera modeller och högtalare till serien så du kan utveckla och bygga ut din hemmabio hur du vill.

CDON logo

13 990 :-

länk

3. Canton Ar400 Atmos - Black

Bästa Dolby Atmos-högtalaren - Plats 3

Canton har skapat en flexibel högtalare som du kan ställa ovanpå dina nuvarande front-högtalare, och de påminner då om Klipsch inbyggda modell. Det går även att montera högtalaren på väggen eller i taket. Canton finns i både vitt och svart, så du kan välja den färg som bäst smälter in i din hemmamiljö. Vill du få en fin homogen ljudbild kan du använda lika högtalare till alla kanaler och bara lägga till en subwoofer för basen. Ljudet i Canton är rent och balanserat men inte lika fylligt och bastungt som hos Klipsch. Högtalarna matchar bra med de flesta andra högtalare på grund av sitt rena ljud. Högtalarna är lättdrivna men presterar och låter självklart bättre med en förstärkare. Du kan aldrig ha för mycket effekt!

Dustin Home logo

5 990 :-

länk

4. Lg SJ9 - Dolby Atmos

Bästa Dolby Atmos-högtalaren - Plats 4

Sist men inte minst har jag med en helt annat lösning för dig som vill testa Atmos men som inte har möjlighet att montera högtalare i taket. LG har smart nog monterat högtalare på toppen av sin soundbar, vilket gör att den kan skjuta Atmos-signalerna i taket, som sedan reflekteras tillbaka mot lyssnaren. Det ingår en trådlös subwoofer som har i uppgift att ge botten och bas för en maximal filmupplevelse. LG har inte snålat med finesser, och stöd för att spela upp Dolby Digital finns. Vill du lyssna på musik finns även ovanligt bra stöd för högupplösta ljudformat. Självklart är LG en billigare och något sämre lösning, men du kommer en bra bit på vägen och det räcker för många. LG erbjuder mycket ljud och funktionalitet för pengarna och det är svårt att inte rekommendera denna produkt.

MediaMarkt logo

3 990 :-

länk
CDON logo

5 390 :-

länk
HusochHemma logo

16 279 :-

länk

Dolby Atmos är det bästa som hänt på hemmabiofronten på många år. Atmos ger oss möjlighet att spela ljud från taket samt bättre förutsättningar att styra vart i rummet ljudet ska spelas upp. Det skapar en helt ny 3D-känsla som kallas för objektbaserat ljud. För att nyttja tekniken behöver du minst en 5.1 surround-uppsättning och en förstärkare som klarar av att avkoda Atmos.

Mathias Belevid betygsätter bästa Dolby Atmos-högtalaren

Atmos-högtalare kan monteras i taket eller ovanpå befintliga högtalare. Canton har släppt lösa högtalare för detta (nummer tre på listan) och Klipsch släppt en modell med Atmos inbyggt (nummer två). Jag rekommenderar att bygga in högtalarna i taket, och det låter allra bäst om du har fyra stycken. Om du har två stycken högtalare ska de sitta i mitten utefter kanten i taket. Är du lat och inte vill dra en massa kablar så kan du köpa LGs lösning (nummer fyra) som är en soundbar med Atmos inbyggt. Våga testa Atmos, det är magiskt!

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Mathias Belevid


Mathias Belevid

2019-03-29

Läs mer om oberoende experter