Advized - oberoende köprådlogologo
search

1. Samsung HW-K960/XE

Bästa soundbar - Plats 1

Samsung kan göra mer än bara TV:s och i HW-K960 har de en riktig pärla. 15 individuella högtalare som var och en har sin egen förstärkare, stöd för Dolby Atmos vilket är senaste tekniken för bioljud efter föregångaren Dolby Digital. Förenklat innebär Dolby Atmos en ännu bättre möjlighet för ljudtillverkarna att fördela ljudet över de olika inbyggda högtalarna, vilket ger en bättre ljudupplevelse. De hittills unika uppåtriktade högtalarna skapar ett mer komplett ljudomfång då ljudet studsar i taket och ned, och inte bara skjuts rakt mot soffan. Här finns stöd för Dolby 5.1.4, högtalarna installeras enkelt och trådlöst med bluetooth och du kan även koppla dem till din normala TV-kontroll för att styra ljudet. Jag rekommenderar denna soundbar för att du trots det lite högre priset ändå får otroligt mycket ljud för pengarna.

Rekommenderas av 1 Expert

MediaMarkt logo

8 890 :-

länk
Elgiganten logo

6 990 :-

länk
NetOnNet logo

6 990 :-

länk

2. Yamaha YAS-306 Black

Bästa soundbar - Plats 2

Jämfört med flera andra är detta en något billigare soundbar som kan passa mångas plånböcker. Yamaha kan sitt ljud och har varit en spelare av rang i flera år, och i YAS-306 får du verkligen högkvalitativt ljud. Inbyggt finns två subwoofers och för att leverera bra ljudkvalitet satsar Yamaha här på tekniken Air Surround Xtreme, vilket innebär att du får ett 7.1 kanal-ljud ur en och samma enhet. Det är väldigt imponerande och skapar en riktigt bra fördelning på ljudet. Ett extra plus är att de satsar mycket på musikdelning - det finns stöd för MusicCast, som är en app för trådlös styrning av högtalaren. Med bluetooth kan du enkelt dela musik från AirPlay eller Spotify till soundbaren. Här har du en bra kombination av fantastiskt ljud och bra musikdelning via MusicCast.

Rekommenderas av 2 Experter

Audio Video logo

2 890 :-

Pris hämtat 11/10

länk
Rajala Pro Shop logo

3 790 :-

Pris hämtat 30/10

länk
Dustin Home logo

2 890 :-

länk
CDON logo

4 999 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Sony HT-CT291

Bästa soundbar - Plats 3

Det är alltid bra att titta på lite olika alternativ när man utvärderar inför ett köp, och då bör Sony också få vara med. En erkänd storspelare som via sin soundbar HT-CT291 levererar hög ljudkvalitet. Du får även här möjlighet för flera ljudkanaler, med stöd för 2.1. Med ljudkanaler så menas hur ljudtillverkaren fördelar ljudet ut via olika inbyggda högtalare i soundbaren. Ju fler kanaler, ju bättre kan olika typer av ljud i filmerna fördelas över högtalaren, t.ex talet, ljudeffekterna, musiken osv. Detta är en slimmad modell som passar in i de flesta vardagsrummen och ger ett finfint ljud med biokänsla. Det går utmärkt att styra och strömma media via bluetooth och din smartphone. Sammanfattningsvis en mycket bra ljudbild och du kommer inte bli besviken, även om Sony här satsar mer på ett frontsound via deras teknik S-Force PRO Front.

Rekommenderas av 1 Expert

Proshop logo

2 022 :-

länk
ComputerSalg logo

2 101 :-

länk
NetOnNet logo

799 :-

länk
CDON logo

2 090 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Samsung HW-K335 - lydbarsystem - til TV - trådløs

Bästa soundbar - Plats 4

Samsungs HW-K335 är en slimmad soundbar med extern passiv subwoofer. Lite mindre kräm än "storebror" och skrytbygget HW-K960 som jag skrivit om ovan, så denna får bli lite av budgetvarianten på min lista som ändå ger helt klart godkänt på många punkter. Likt Sony HT-CT291 så får du här i HW-K335 ett flerkanaligt ljud med 2.1-kanalsstödet, och du styr allt genom Samsungs app. Ljudkvaliteten jämfört med en normal modern TV är enormt mycket bättre. Du kan även spela upp musik från din telefon, vilket så klart utökar användningsområdet för produkten. Du ska absolut se HW-K335 som en väldigt bra uppgradering av ljudet till din TV, och ett prisvärt alternativ med fräsch design som passar in i de flesta vardagsrum.

Rekommenderas av 1 Expert

Proshop logo

1 490 :-

länk

5. Harman/kardon Harman Kardon SB 26/230 Soundbar

Bästa soundbar - Plats 5

Jag ville absolut ta med en av Harman/Kardons produkter då de blivit väldigt populära i många hem. Denna modell, SB 26/230 Soundbar, har hängt med några år men även om tekniken utvecklats mycket sedan den lanserades håller den ännu en hög kvalitet. Här har du tvåkanaligt ljud och en kraftfull subwoofer vid sidan. Jag tycker Harman/Kardon även har lyckats med den fina rundade designen, en modern svart touch, och högtalarna bemästrar ett fint ljud med en balans mellan diskanterna och baselementen. Tekniken bakom ljudet är Harman/Kardons egen och heter Harman Display surroundljud. Du kopplar enkelt högtalaren till din TV och övriga prylar med två HDMI-utgångar och en HDMI-ingång med ARC-stöd. Harman/Kardon kan verkligen ljud, och här får du en beprövad och hyllad soundbar i mellanprissegmentet.

Rekommenderas av 2 Experter

CDON logo

5 990 :-

länk

Bästa soundbar

calendar

17 juli

Högtalare

Högtalare

27

Det har blivit mer och mer populärt att förbättra ljudet i det normala TV-tittandet. Vi konsumerar mer streamat innehåll via Netflix, HBO, Viaplay m.m. och inser att ljudet som kommer inbyggt i moderna TV:s inte riktigt levererar. Det är lite tråkigt förstås att inte få ett fullgott ljud när man köper en ny TV för flera tusen, men samtidigt måste man förstå att tekniken går i rasande fart. Ju mer tekniken utvecklas ju mer fokuserar TV-tillverkarna på att ta tillvara på senaste skärmtekniken, och desto mindre fokus och utrymme får ljudkvaliteten. Ljudet kommer därför hos TV-tillverkarna alltid i andra hand.

Erik Börjesson betygsätter bästa soundbar

Jag säger inte att ljudet ur en normal TV är dåligt, men kvaliteten är bara "good enough", och flera mil från kvaliteten du kan få på marknaden idag. Det är en god anledning att toppa upp din TV med en soundbar, och en grym upplevelse av film och TV handlar mer om ljudet än du kanske tror!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Erik Börjesson


Erik Börjesson

2018-07-17

Läs mer om oberoende experter