Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Klipsch The Sixes Speakers

Bästa stativhögtalarna under 10.000 kr - Plats 1

Mitt förstahandsval faller starkt på Klipsch "The Sixes". Högtalarna är unika i sin utformning och det skriker retrodesign om dem. De här högtalarna ersätter en hel stereo, det finns till och med inbyggt stöd för vinylspelare. Men vill du vara mer modern så kan du spela musik helt trådlöst från din telefon eller annan enhet. Ingångar finns för att lätt koppla in flera enheter som TV, Dator, TV-spel o.s.v.

Diskanterna är Tractrix-horn och basarna är 6,5", vilka pumpar på riktigt bra. Skulle inte basen räcka till i rummet så går det att ansluta en subwoofer via en RCA-kabel. På grund av det digitala slutsteget finns det resurser till att spela riktigt högt och det är svårt att inte älska eller bli berörd av högtalarna. Kanske är inte Klipsch de mest upplösta och klangrätta högtalarna, men det är svårt att inte dras med när de spelar!

9 990 :-

Pris hämtat 9/12

länk

9 990 :-

Pris hämtat 9/12

länk

9 990 :-

Pris hämtat 9/12

länk

9 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Klipsch R-15PM Monitors

Bästa stativhögtalarna under 10.000 kr - Plats 2

Nummer två kommer också från Amerikanska Klipsch. Här har vi en högtalare med ett mer standardiserat utseende. Så fort vi ser färgen på basarna vet vi att det är en högtalare från Klipsch. Mycket av utförandet är likt The Sixes men till en lägre kostnad. Här finns ett liknande diskanthorn och en bas på 5,25". Högtalarna är aktiva och spelar stort och kraftfullt i ett inte alltför stort rum. Här finns möjlighet att spela musik via bluetooth, optiskt, analog RCA, USB och via vinylspelare. För att lättare styra volym och input när du sitter i soffan följer det med en fjärrkontroll som hjälper dig till rätta.

Mycket roliga högtalare som rekommenderas varmt.

3. Klipsch R-14PM Svart

Den minsta Klipsch-modellen i listan är bestyckad med 4"-basar och ett mindre kabinett. Även denna högtalare har det typiska och kraftfulla ljudet från Klipsch. Det inbyggda slutsteget är av hög klass och får elementen att pumpa ut mängder med bas och diskant. Ingångarna är många även på den här mindre modellen och du kan fortfarande koppla in din vinylspelare. Högtalarna passar lika bra bredvid din TV som till datorn eller bara för stereolyssning. En smart funktion som högtalarna erbjuder är Bluetooth-anslutning så att du kan spela musik från din telefon eller surfplatta. Det gör att högtalarna fungerar utmärkt utan extra utrustning och även går att flytta runt i hemmet för att enkelt fylla nya rum med ljud. Klipsch R-14PM är en toppenhögtalare och något helt extra för pengarna.

4. Genelec G One - Bl

Finska Genelec är välkända i studiobranschen, deras produkter används av musiker och producenter världen över. G One är den minsta modellen och är till för hemmabruk. Men bli inte lurad av den lilla storleken, denna aktiva högtalare spelar mycket dynamiskt och levande. Ljudet är mer korrekt än hos Klipsch och ger ett mer detaljerat ljud. Basen går dock inte så djupt på grund av sin storlek. Känner du att basen inte räcker till så kan du köpa till en subwoofer från Genelec. Ingången på högtalaren är endast för analog anslutning, det finns ingen möjlighet att strömma musik trådlöst utan att koppla in någon enhet. Högtalarna finns även i vitt och i många olika storlekar. Går du upp en storlek på Genelec-högtalarna blir det svårt att försvara Klipsch. Ett märke jag starkt rekommenderar!

4 079 :-

länk

Bästa stativhögtalarna under 10.000 kr

calendar

7 maj 2019

Högtalare

Högtalare

50

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Idag kan du fylla ett helt rum med bra ljud med endast en stativhögtalare, eller monitor som många kallar dem. Stativhögtalare eller monitorer är i första hand vanligast i en studio eller till en dator. Det finns många fördelar med att inte köpa för stora högtalare, en mindre högtalare spelar oftast riktigt bra ljud utan att påverkas för mycket av rummet.

Mathias Belevid betygsätter bästa stativhögtalarna under 10.000 kr

När jag valde ut vilka monitorer jag skulle ha med i min lista bestämde jag mig för att endast titta på aktiva lösningar. En aktiv högtalare behöver ingen förstärkare, utan har allt inbyggt! Det betyder att det blir en ren och fin installation, och du behöver inget extra. Det är också lättare för tillverkaren att anpassa rätt effekt och ljud direkt till högtalaren från första början.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Mathias Belevid


Mathias Belevid

Läs mer om oberoende experter