search
SR-007A MK2 en hörlur från Stax
Stämpel

Stax SR-007A MK2

0
Topplistor

3 Topplistor

Kundvagn

0 Återförsäljare

Produkten finns med på 3 topplistor

Bästa hörlurarna för audiofilen

1. Stax SR-007A MK2 - Hörlurs-nirvana! STAX SR-007 är de avgjort bästa lurarna jag ägt och någonsin lyssnat på, det inkluderar det nyare STAX-flaggskeppet SR-009 och även chock-dyra Sennheiser HE-1 för över halvmiljonen. Inget drama här, ingen baspuckel för att göra elektronisk musik mer underhållande och heller inget artificiellt lyster i diskanten. Här handlar det istället om att återskapa varje detalj från djupaste orgelbas till ljusaste fiolstråkar med yppersta ärlighet, nyansering, värme och exakthet. Så nära inspelningen du kan komma med hörlurar. Men det är inte gratis. Det räcker inte med över 20.000 kr för lurarna, för att visa sina bästa sidor kräver de den största och mest påkostade elektrostatiska förstärkaren du kan få tag på och då pratar vi seriöst höga belopp. Som med allt annat kostar det att ligga på topp. Vill du åt det allra bästa är SR-007 dock ett relativt överkomligt alternativ till att lägga 6-siffriga summor på högtalare av motsvarande kaliber.

+

Bästa ljudet, perfekt komfort

Krävande (och därmed kostsamma)

Till Topplistan

link

Bästa hörlurarna

6. Stax SR-007A MK2 - De bästa hörlurarna för den kräsne audiofilen är STAX SR-007 (eller Omega II som de också kallas). Liksom flera andra av de allra finaste hörlurarna - och högtalarna - på marknaden är SR-007 elektrostatiska. Nackdelen med det är att det krävs en speciell högspänningsförstärkare (och en riktigt bra sådan!) för att driva dem, men fördelarna uttrycker sig i helt överlägsna ljudegenskaper. De är så nära en transparent återgivning av originalinspelningen du, i min erfarenhet, kan komma med hörlurar. I min mening låter de bättre än nyare toppmodellen SR-009 och även bättre än Sennheisers chock-dyra Orpheus HE-1. Ur det perspektivet kan SR-007 helt klart anses prisvärda, men att bygga ett system kring dem blir ändå kostsamt - varför jag bara kan rekommendera SR-007 till dig som verkligen är seriös med att få det allra, allra bästa.

+

Guldljud, perfekt komfort

Krävande och därmed kostsamma

Till Topplistan

link

Bästa over-ear-hörlurarna

6. Stax SR-007A MK2 - Är du på extremhumör? De bästa hörlurarna som någonsin tillverkats är i min ödmjuka mening STAX SR-007. Här handlar det inte så mycket om att hylla hörlurarnas ljudegenskaper per se, utan SR-007 är snarare ett transparent fönster in i musiken. De återger helt enkelt varje mikronyans av inspelningen med en oerhörd exakthet, luftighet och samtidigt en fantastiskt fyllighet. Hur bra de låter, framförallt i basen, avgörs väldigt mycket av hur potent förstärkare och annan kringelektronik de används med. Eftersom de är av (öppen) elektrostatisk typ behövs en särskild högspänningsförstärkare och ska du ha en sådan av motsvarande kaliber, då får du räkna med att det blir dyrt. Men ska man knacka på porten till ljudhimlen, då är ett system byggt kring SR-007 ändå en väldigt överkomlig affär jämfört med högtalare av samma klass.

+

Kungen av hörlurar, otrolig komfort

Priset, för ett komplett system

Till Topplistan

link