search

1. Sony WH-1000XM4

Bästa brusreducerande hörlurarna - Plats 1
Stämpel

+

Bäst på det mesta

Jag äger inte ett par. Än.

star

På 6 listor

Sony slår till igen med sin uppdatering av redan fantastiska WH-1000XM, nu uppe i generation fyra. Man har kort och gott tagit ett mycket väl fungerande koncept, slipat lite på kanterna, lagt till lite önskade funktioner och helt enkelt sett till att befästa sin position på topplistan.

Utöver att förfina sin brusreducering ytterligare samt förbättra sina mikrofoner för att förbättra möjligheten till samtal så är kanske den största och bästa nyheten att du numer kan koppla XM4 till två enheter samtidigt, med automatisk avkänning på vilken enhet som söker uppmärksamheten.

Ytterligare finesser har även lagts till för att hörlurarna ska känna av sin användares röst och släppa igenom ljud när det blir uppenbart att ett samtal inleds. Allt nummer två på listan har och lite till, alltså.

Sony har kort och gott gjort helt rätt, ännu en gång!

2. Sony WH-1000XM3

Bästa brusreducerande hörlurarna - Plats 2
Stämpel

+

Klassledande brusreducering

star

På 4 listor

Sony har inte bara tagit ett ordentligt tag i marknaden för trådlösa, brusreducerande hörlurar, de har rentav blivit klassledande på köpet!

Med tredje generationen av tungvrickaren Sony WH-1000XM har man inte bara klassledande brusreducering som anpassar sig efter omgivningen, man har även gott om extra finesser, som exempelvis kunna ta in vad som sägs utanför den ljuva världen av brusreducering genom att enkelt lägga handen ovanpå ena hörluren.

Duger inte de automatiska funktionerna kan du styra med hjälp av en app som givetvis finns för såväl Android som iPhone. Som om inte allt det vore nog kan du dessutom konversera med din Google Assistent eller Alexa.

30 timmars batteritid, och är det slut får du ihop hela 5 timmar på bara 10 minuters laddning. Perfekt i pressade situationer. WH-1000XM3 är rakt igenom fantastiska och ett värdigt toppval!

Här recenserar youtubern Mark Spurrell Sony WH-1000XM3 efter 6 månaders användning.
Youtube ikon

Här recenserar youtubern Mark Spurrell Sony WH-1000XM3 efter 6 månaders användning.

3. Bose Noise Cancelling Headphones 700

Stämpel

+

Riktigt bra brusreducering

Högt pris

star

På 4 listor

Även om namnet kanske inte imponerar våldsamt mycket så gör i alla fall brusreduceringen det, och det är väl så det ska vara?!

Med Noise Cancelling Headphones 700 så hoppas Bose på att återta en del av den förlorade marken som Sony så frikostigt roffat åt sig av.

I dessa hörlurar finns inte mindre än 11 nivåer av brusreducering för att hjälpa dig att på bästa sätt blockera ljud utifrån såväl vid resor som arbete i kontorslandskap.

Med ny generation så kommer dock även en ny form av kontroll för ljudet och här har man skiftat till touchkontroller istället för fysiska knappar, något som jag inte helt uppskattar.

Kan du leva med detta eller bryr du dig helt enkelt inte? Då är Bose Noise Cancelling Headphones 700 ett högintressant val och väl värda att kolla närmre på!

Advized recenserar
Youtube ikon

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video bredvid eller läs hela testet här.

4. Bose QuietComfort 35 II

Stämpel

+

Mycket bekväma

star

På 3 listor

Bose är alltid ett av de givna valen när det talas om brusreducerande hörlurar. De har gjort detta länge och de kan det riktigt väl! Med QuietComfort 35 får du ett givet bra köp med en ljudbild som kommer passa de allra flesta.

En av mina absoluta favoritsaker med QuietComfort 35 är hur lätt och ledigt de sitter på huvudet. De kan bäras under flera timmar utan att man blir trött på dem. Även med glasögon upplever jag att de sitter bra och sluter tätt runt öronen, för bästa möjliga brusreducering.

Batteritiden är utmärkt och lever upp till de utlovade 20 timmarna utan besvär. Skulle batteriet ändå ta slut kan du lyssna vidare via den medföljande 3,5 mm-sladden.

Bose QuietComfort 35 är ett mycket klokt och bra val som kommer göra de allra flesta mer än nöjda!

Adam Molina från HiFi-kanalen SoundGuys förklarar varför Bose QC35 II har blivit så populära.
Youtube ikon

Adam Molina från HiFi-kanalen SoundGuys förklarar varför Bose QC35 II har blivit så populära.

5. Audio Technica ATH-ANC700BT

Stämpel

+

Mycket för pengarna

Audio Technica är kanske inte det första man tänker på när det kommer till brusreducerande trådlösa hörlurar. Men givetvis har även dessa ljudkännare ett högst intressant erbjudande till ett mycket intressant pris!

Trots priset finns här gott om finesser utöver den aktiva brusreduceringen. Hörlurskåporna erbjuder touchgränssnitt för att styra musik, höja och sänka samt svara på samtal.

Batteriet räcker till för 25 timmar trådlös brusreducering, 30 timmar trådlös anslutning, eller hela 40 timmar brusreducering med kabelanslutning.

Audio Technica ATH-ANC700BT erbjuder mycket för pengarna och det i ett bekvämt format. Det här är ett mycket intressant alternativ för dig som vill lägga lite mindre på den ljuva tystnaden som brusreduceringen ger dig.

Tech-youtubern Brandon Taylor berättar vad han tycker om ATH-ANC700BT efter att ha testat dem.
Youtube ikon

Tech-youtubern Brandon Taylor berättar vad han tycker om ATH-ANC700BT efter att ha testat dem.

Bästa brusreducerande hörlurarna

2 experter tipsar

Joakim Ewenson

Joakim

Björn Sige

Björn

calendar

17 dec 2020

Hörlurar

Hörlurar

1 441

Brusreducerande hörlurar kan mycket väl vara en av de bästa investeringarna du kan göra, allra helst om du spenderar mycket tid på resande fot eller sittandes i ett öppet kontorslandskap. Personligen använder jag mina egna hörlurar (ett par Bose QuietComfort 35) såväl på resande fot som hemma vid skrivbordet. De ger mig en utmärkt chans att stänga ute världen och fokusera på det jag har att göra.

Joakim Ewenson betygsätter bästa brusreducerande hörlurarna

I topplistan har jag fokuserat på prisklassen 2000-4000 kr. Det är mycket pengar, men då får man generellt hög kvalitet från kända märken och gott om finesser. Samtliga hörlurar är mycket välbyggda och erbjuder olika former av anslutningar med gemensam nämnare att de alla är trådlösa och kopplas med blåtand till en eller flera enheter. Tänk på bekvämligheten när du väljer dina hörlurar. Det är viktigt att i möjligaste mån testa hörlurarna innan köp, så att de passar just dig och ditt huvud! Här är mina favoriter på marknaden just nu!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Joakim Ewenson


Joakim Ewenson

Läs mer om oberoende experter

1. Sony WH-1000XM4

Bästa brusreducerande hörlurarna - Plats 1
Stämpel

+

Världens bästa ANC, ljudet, komfort

Inga banbrytande förbättringar

star

På 6 listor

Sony WH-1000XM4 är de bästa fullstora, brusreducerande hörlurarna på marknaden.

De är snarlika sina föregångare 1000XM3 på många sätt, vilket i min mening bara är positivt då XM3 sedan släpp varit bland de mest mångsidiga, pålitliga och välljudande ANC-lurarna i toppklassen.

Men det finns definitivt förbättringar, först och främst tillskottet av multiparkoppling för anslutning till flera källor samtidigt (finally!). Man har tryckt in nya processorer och smartare algoritmer som gör både brusreducering och ljudkvalitet ännu ett strå vassare. XM4 har också fått proximity-sensorer så att de nu även pausar och startar musiken automatiskt när de åker på och av öronen för mer intuitiv användning samt att spara batteri. På tal om batteritiden ligger den fortfarande på klassledande 30 timmar med ANC igång.

Sony har tagit en redan grym ANC-plattform och gjort den ännu mer kompetent, adaptiv och intuitiv. Det enda negativa är att basen kan vara i det svulstigaste laget för purister (finns dock EQ), att mikrofonen fortfarande är sådär samt att XM3 är nästan lika grymma för betydligt mindre pengar.

2. Bose QuietComfort 35 II

Bästa brusreducerande hörlurarna - Plats 2
Stämpel

+

Mycket bra ANC, neutrala, lätta

Plastiga och lite omoderna

star

På 3 listor

Det kanske bästa alternativet till Sony XM4 och XM3, framförallt under 2000 kronor, är veteranerna Bose QC35 II.

QC35 II har inte de smarta adaptiva funktionerna som senaste generationens ANC-lurar ofta erbjuder. Designen är heller inte lika smickrande som Boses nyare Headphones 700, däremot betydligt mer praktisk.

Brusreduceringen må vara ett snäpp bakom Sony, men fortfarande väldigt effektiv, framförallt på flyget. Somliga purister lär också uppskatta den rakare och mer neutrala ljudprofilen i QC35 jämfört med Sony och även Boses egna Headphones 700. Jag anser dock personligen att diskanten stundtals klingar lite onaturligt i QC35 och framstår grynig jämfört med ovannämnda.

Söker du over-earlurar särskilt för resor med flyg- och kollektivtrafik, då är QC35 definitivt ett bra köp fortfarande.

Adam Molina från HiFi-kanalen SoundGuys förklarar varför Bose QC35 II har blivit så populära.
Youtube ikon

Adam Molina från HiFi-kanalen SoundGuys förklarar varför Bose QC35 II har blivit så populära.

3. Bose QuietComfort Earbuds

Stämpel

+

ANC, ljudet, passform, mångsidiga

Ej EQ eller multiparkoppling

Fullstora Headphones 700 som Bose nog hoppades på skulle stjäla tillbaka ANC-tronen föll tyvärr lite på udda design, mindre än optimal komfort och de facto att brusreduceringen inte lyckades toppa huvudkonkurrenten Sony.

Nu gör Bose istället comeback i in ear-segmentet med QuietComfort Earbuds.

Ljudbilden är mycket ren och balanserad med en relativt neutral basåtergivning, något purister lär gilla men kanske inte basälskare. Tyvärr saknas app-EQ för att kunna skräddarsy frekvenskurvan själv. Jag saknar också stöd för multiparkoppling vilket känns rent förlegat vid det här laget.

För mindre pengar, överväg Sony WF-1000XM3 som har sämre passform och tålighet, men också erbjuder riktigt bra ANC och ljudkvalitet (+ app EQ).

Men med ANC i absolut toppklass, robust batteritid, intuitiva kontroller, ett ovanligt bra mikrofonsystem och en kombination av robust passform och IPX4-stänkskydd som gör dem ypperliga för träning är QuietComfort Earbuds ett mycket attraktivt alternativ i premiumklassen.

Advized recenserar
Youtube ikon

Vår expert Daniel Norrby har testat produkten. Se video bredvid eller läs hela testet här.

4. Apple AirPods Pro

Stämpel

+

Grym ANC, intuitiva, bekväma

Medelmåttigt ljud och batteritid

star

På 9 listor

Airpods Pro är de överlägset mest populära ANC-lurarna bland Apple-användare och även om det kanske till största del beror på hur starkt och etablerat AirPods-varumärket är så är brusreduceringen tämligen imponerande.

Men nästan ännu mer imponerande är transparens-läget. Det ger en väldigt naturlig och användbar pass-through, till skillnad från de flesta andra lurar där omgivningsljud förstärks alldeles för hårt. Det beror dels på att Airpods Pro är ventilerade och inte sluter tätt, något som också gynnar komforten väldigt mycket.

Att de är löjligt intuitiva, speciellt efter IOS 14, är ju till övervägande del anledningen till framgångskonceptet men med det sagt saknar jag definitivt volymkontroller direkt på lurarna.

De sitter för löst för intensiv träning, ljudet är bara helt okej och detsamma gäller batteritiden.

Airpods Pro är utmärkta för allmänbruk inkl podcaster, samtal och musik då och då, men hardcore musikälskare/långlyssnare gör klokast i att välja något annat.

Advized recenserar
Youtube ikon

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video bredvid eller läs hela testet här.

5. B&w PX7

Stämpel

+

Byggkvalitén, batteritiden, bra ANC

Obalanserad ljudbild

star

På 3 listor

Bowers & Wilkins PX7 är vad jag skulle kalla de bästa over ear-brusdämparna med lyx-stämpel.

Med 30 timmars batteritid, riktigt bra (om än inte allra bäst) brusreducering och en jäkligt robust och högkvalitativ design som väller av brittisk elegans så är PX7 den självklara luren för den stilmedvetne flygresenären.

Det finns dock betydande svagheter som hindrar PX7 från att ranka högre. Den största är ljudbilden, som är väldigt snyggt detaljerad och dynamisk men tydligt mörk/bastung med en ojämn diskant. Avsaknad av app-EQ innebär att du heller inte kan påverka det själv.

Hörlurarna hade behövt mer vaddering, speciellt ovanpå huvudet, och de trycker lite obekvämt under långa lyssningssessioner. En annan petitess som dock irriterar mig är att on/offknappen ger ifrån sig ett rasslande ljud när man promenerar med hörlurarna.

Annars är PX7 en betydlig förbättring från föregångaren PX. Vore bara ljudbilden bättre balanserad hade denna sofistikerade britt rankat topp 3.

Advized recenserar
Youtube ikon

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video bredvid eller läs hela testet här.

6. Jbl Live 650BTNC

Stämpel

+

Bra ljud, komfort och batteritid

Hörbart brus, ej snabbladdning

star

På 3 listor

De kanske bästa fullstora ANC-lurarna omkring 1000-kronorsstrecket är JBL Live 650BTNC. De är uppföljaren till E65BTNC med liknande ANC-prestanda, men med en förbättrad, mer korrekt ljudbild samt längre batteritid.

650BTNC har ett underhållande och hyfsat välbalanserat ljud som torde vara särskilt lockande för basälskaren då lågbasen är härligt potent utan att vara slö eller inkräkta på ljudbilden i övrigt. Lika raffinerade som lyxmodellerna från Sony och Bose är de inte, men du får också tre stycken exemplar, plus en finmiddag, för priset av ett par Sony WH-1000XM4.

Samma sak gäller ANC-prestandan som inte heller är i toppklass men fullt användbar. Dock hörs lite mer brus än jag hade önskat när den är igång.

650BTNC är en förnuftig allround-hörlur för den budgetmedvetne köparen som prioriterar musiklyssning högre än ANC, men ändå uppskattar att ha funktionen till hands. Lyssna bara inte med kabel, då låter de kasst!

Advized recenserar
Youtube ikon

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video bredvid eller läs hela testet här.

Aktiv brusreducering, eller ANC (Active Noise Cancelling) är en ganska komplex teknologi som använder små mikrofoner för att analysera omgivningsljud och arbeta bort det genom att generera signaler i motfas, mer eller mindre i realtid. Den riktiga utmaningen börjar dock när man vill hålla musiken intakt samtidigt som hörlurarna filtrerar bort olika frekvenser, men allt fler tillverkare har blivit väldigt bra på det.

Björn Sige betygsätter bästa brusreducerande hörlurarna

Från att ha varit ett mer nischat marknadssegment med framförallt flygresenärer som målgrupp har nu tillskottet av aktiv brusreducering blivit nästan obligatoriskt i tillverkarnas trådlösa toppmodeller. Man förknippar inte längre brusreducering med halvdan ljudkvalitet och den genomsnittliga batteritiden hos dessa hörlurar är så bra att det idag finns få anledningar att inte slopa kabeln och unna sig musiklyssning i lyxig tystnad. Till er audiofiler, nej ni kan hålla hårt om era HD 650 ett tag till. Men för alla andra är det hög tid att sätta ANC-lurar på önskelistan! Här listar jag kontinuerligt de bästa brusreducerande hörlurarna, over-ear och in-ear, på marknaden just nu.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Björn Sige


Björn Sige

Läs mer om oberoende experter