Advized - oberoende köpråd
logo
logo
search

1. Kingston Hyperx Cloud Svart

Bästa gaming-hörlurarna - Plats 1

Troligtvis det mest prisvärda av alla gaming-headsets. Ljudet varmt och förvånansvärt balanserat, speciellt med tanke på den slutna designen.

Byggkvalitén är solid och luren sitter lätt och bekvämt på huvudet. Även för köpare med stram budget är HyperX Cloud absolut värd slantarna över billigare headsets. Det finns även en version 2 med förbättrad mikrofon och stöd för virtuell surround via en medföljande USB-interface, men jag hade personligen valt den här hörluren och hellre lagt mellanskillnaden på ett ordentligt ljudkort, eller kanske en extern mikrofon av högre kvalitet.

HyperX Cloud är inte bara ett kanonbra allround-headset utan står sig bra även mot traditionella slutna lurar i sin prisklass! För de allra flesta är Cloud därför listans bästa köp.

+

Bra ljud för priset, bekväma

Mikrofonen är sådär

ComputerSalg logo

769 :-

länk
MediaMarkt logo

829 :-

länk
Dustin Home logo

849 :-

länk
NetOnNet logo

899 :-

länk
CDON logo

1 138 :-

länk
Webhallen logo

749 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Sennheiser Game One Gaming Hörlurar - Svart

Bästa gaming-hörlurarna - Plats 2

För audiofilerna, eller dig som bara är ute efter bland det bästa inom integrerade headsets, är denna klenod från Sennheiser ett säkert kort.

Sennheiser är ett av de största - om inte det allra största - namnen inom branschen för mikrofoner och hörlurar. Du kan därför räkna med en viss standard vad gäller både ljudåtergivning och samtalskvalitet.

Eftersom Game One är av öppen typ tillåts ljud läcka ut ur kåporna och du blir inte isolerad från din omgivning. I gengäld får du en öppnare och mer precis ljudbild med ett jämnare frekvensomfång än HyperX Cloud. Du får även ett lyft i komfort eftersom kåporna luftas och öronen inte blir varma.

Game One är en evolution av klassikern PC360 - som delar ljudelement med HD5XX-serien - och länge setts som referensstandarden bland många gamers. Bara mikrofonen lär vara anledning nog för vissa att uppgradera från HyperX Cloud.

+

Kanonljud både ur lurar och mic

Saknar tryck i djupbasen

CDON logo

1 289 :-

länk
Inet logo

1 289 :-

länk
Dustin Home logo

1 289 :-

länk
Webhallen logo

1 289 :-

länk
Komplett logo

1 289 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Sennheiser Game Zero Gaming Headset Black

Bästa gaming-hörlurarna - Plats 3

Om du spelar mycket i högljudd miljö finns även denna slutna hörlur som är ett syskon till Game One, listans tvåa.

Här har du Game Zero, med samma fina mikrofon men med en annorlunda ljudbild jämfört med Game One - en mer skräddarsydd för att frambringa extra mycket detalj i spel. Om musikåtergivning är ett av dina användningsområden är Game One ett bättre val med ett homogenare, fylligare och mer neutralt ljud.

En potentiell stor fördel Game Zero har över sitt syskon är att konstruktionen går att fälla ihop för smidigare transport. Detta ihop med den passiva ljudisoleringen gör Zero till det mer praktiska valet för många, särskilt de som gillar att åka iväg på event och LAN-sessioner på bortaplan.

+

Mer praktiska än Game One

Sämre ljud än Game One

CDON logo

1 490 :-

länk
Dustin Home logo

1 490 :-

länk
Webhallen logo

1 546 :-

länk
Elgiganten logo

1 490 :-

länk
Inet logo

1 490 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Xtrfy H1 Gaming Headset

Bästa gaming-hörlurarna - Plats 4

Professionella gamers har varit med och designat detta headset, som framför allt riktar sig till seriösa e-sportspelare.

H1 är byggda för att hålla, med komponenter i aluminium, rymliga kuddar i mjukt minnesskum och extra stora 60mm ljudelement. Här talar vi också om en sluten design, och ljudet kan inte matcha Sennheiser Game One överlag, men de stora membranen har sina fördelar och ger framför allt djupare och mer bombastiska bastoner än Sennheiser.

H1 gör sig också utmärkt för film och helt okej för musik, även om de kanske inte är lika raffinerade och detaljerade som Sennheiser. Med en behaglig och varm ljudbild lämpar sig detta headset väl för den basglade som gillar att skruva upp volymen.

+

Fett ljud, byggkvalitet

Lite mycket bas för viss musik

CDON logo

1 690 :-

länk
Inet logo

1 690 :-

länk
Dustin Home logo

1 690 :-

länk

5. Antlion Audio ModMic 5

Bästa gaming-hörlurarna - Plats 5

Som jag nämnde i inledningen är gaming-headsets fortfarande en relativt oseriös marknad för dem som verkligen värdesätter ljudkvalitén. Mikrofonerna är oftare än sällan bara okej och ljudet ofta underlägset traditionella hörlurar i samma prisklass.

Om du redan sitter på ett par högklassiga Sennheiser eller Beyerdynamic utan mikrofon och/eller är villig att offra det praktiska med en allt-i-ett-lösning finns det ett alternativt tillvägagångssätt. Nämligen mikrofoner från tredjepart som helt enkelt monteras utanpå lurarna du redan äger!

Jag har valt den senaste, modulära versionen av ModMic från Antlion Audio som exempel, men andra bra alternativ finns, t.ex. från V-Moda. Notera att även för mikrofonen har ljudkortet stor betydelse för hur bra det i slutändan kommer låta.

+

Flexibelt alternativ till headset

Extra kostnad

Proshop logo

789 :-

länk
Inet logo

789 :-

länk
NetOnNet logo

499 :-

länk
CDON logo

789 :-

länk
Komplett logo

790 :-

länk
Webhallen logo

790 :-

länk
Dustin Home logo

845 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

6. Audeze Mobius - Copper

Bästa gaming-hörlurarna - Plats 6

Mobius liknar inget annat headset du haft på huvudet. De är till min vetskap den enda produkten i sitt segment som levererar grymt ljud trådlöst och samtidigt en verklig virtuell surround-upplevelse.

Mobius är en kombination av högpresterande magnetostatiska ljudelement och mycket avancerad 3D-emulering som beaktar både akustik och lokalisering av ljud i det virtuella rummet när du rör på huvudet. Hur fungerar då 3D-effekten? Skrämmande bra, faktiskt. Jag har aldrig hört på maken till en såpass "utanför-huvudet"-upplevelse, och vill du ha lurar för både film och spel kommer du att bli mäkta imponerad över vad de kan göra.

Bäst av allt är att all tech är helt integrerad, så du kan dra nytta av den både via bluetooth och USB - i filmsoffan med Netflix eller med mobilen. T.o.m. den medföljande mikrofonen är av god kvalitet.

Priset är högt, men inte orimligt. Det köper dig marknadens - vad jag vet - mest avancerade trådlösa lurar för alla sorters mediekonsumtion.

+

3D-ljud på riktigt, mångsidigheten

Dyra, slutna kåpor = varma öron

star

På 2 listor

Liontech logo

4 499 :-

länk
HembioConsult logo

4 490 :-

Pris hämtat 27/5

länk
Komplett logo

4 490 :-

länk
Webhallen logo

4 499 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa gaming-hörlurarna

calendar

2 jun 2019

Hörlurar

Hörlurar

39

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Sk "gaming"-hörlurar är ett udda segment. Mer ofta än sällan handlar det om att övertyga med flashig design, led-ljus och diverse ställbara profiler som halvhjärtat försöker simulera en surround-upplevelse. Mycket lull-lull som sägs ge dig ett övertag över motspelarna på ett eller annat sätt. Detta framför kvalitativa komponenter och faktiskt bra ljud.

Björn Sige betygsätter bästa gaming-hörlurarna

Men kriterierna för ett riktigt bra headset är egentligen inte annorlunda från vad som gäller vid köp av vanliga hörlurar, bara att man adderar en mikrofon och att långtidskomforten är av stor betydelse. Du vill ju inte sitta mitt i en intensiv session och härda ut värkande öron från ett headset som sitter för hårt eller väger för tungt. Sett till ljud och komfort är öppna kåpor absolut att föredra för gaming. Det ger i regel en bredare, mer vidöppen ljudbild och låter öronen andas. Men ofta finner sig spelare sittandes i en högljudd miljö med allt från med och motspelare till knappande tangentbord och fläktar vid sin sida, och då är det skönt med slutna kåpor som stänger ute omvärlden och låter dig fokusera på spelet. Här presenterar jag några av de bättre alternativen på marknaden för gaming-headsets.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Björn Sige


Björn Sige

Läs mer om oberoende experter