search

1. Sennheiser Momentum Wireless

Bästa hörlurarna - Plats 1

De bästa trådlösa over-ear-hörlurarna - för de flesta - är nya Sennheiser Momentum Wireless.

De har alla funktioner du kan tänkas vilja ha (förutom en bra app-EQ): hög komfort, läcker premiumdesign, bra kontrollgränssnitt, utmärkt trådlös prestanda, suverän ljudkvalitet och god batteritid. Inte fullt så god som Sony WH-1000XM3 och B&W PX7, men mer än tillräckligt till vardags.

Den enda potentiella deal-breakern med Momentum Wireless är att brusreduceringen kunde varit bättre. Se ANC mer som en trevlig bonus i dessa lurar än ett genuint köpargument. De är nog också lite för klumpiga/sköra för frekvent resande ändå.

Annars bockar de av de flesta rutor. Detta är hörlurarna för dig som vill ha en trådlös, funktionsrik och luxuös portabel musikupplevelse i vardagen.

+

Ljudet, designen, funktionaliteten

Måttlig ANC, idiotisk app-EQ

star

På 3 listor

Advized recenserar
Youtube ikon

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video bredvid eller läs hela testet här.

3 590 :-

länk

3 690 :-

länk

4 390 :-

Pris hämtat 6/3

länk

3 690 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Apple Airpods Pro - White

Bästa hörlurarna - Plats 2

De bästa true wireless-hörlurarna med brusreducering är Apple AirPods Pro.

De sitter skönare än de flesta in-ear-hörlurar tack vare en lätt och ventilerad passform, ljudkvalitén är bra (om än inte extraordinär) och de är lika tacksamt intuitiva och beroendeframkallande att använda som standard-AirPods.

Därtill har de också en riktigt bra aktiv brusreducering som faktiskt nästan kan ersätta ett par fullstora ANC-lurar på flyget, med det bästa 'pass-through'-läget jag testat i ett par hörlurar. Brusreduceringen är dock inte lika tyst som i Sony 1000XM3, så vid lyssning i lugna miljöer är det bäst att ha den avstängd.

Men varför fortfarande inga swipe-gester för volym, Apple?

Android-användaren som tilltalas av Airpods Pro rekommenderar jag att kolla på Sony WF-1000XM3 istället (ej i denna lista). De är bättre lämpade för den plattformen och erbjuder nästan lika bra brusreducering samt minst lika bra ljudkvalitet - dock sämre komfort.

+

ANC som överraskar, intuitiv design

Ej volymreglage, måttlig batteritid

star

På 5 listor

Advized recenserar
Youtube ikon

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video bredvid eller läs hela testet här.

2 968 :-

länk

3 125 :-

länk

3 189 :-

länk

5 069 :-

länk

2 969 :-

länk

2 969 :-

länk

3 189 :-

länk

3 189 :-

länk

3 390 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Sony WH-1000XM3 - Black

De bästa hörlurarna med brusreducering är Sony WH-1000XM3. Brusreduceringen är oerhört bra och faktiskt ett tydligt snäpp vassare än tidigare klassledaren Bose.

Ljudbilden är varm och en gnutta laid-back men väldigt homogen. Basen är en smula överväldigande ibland men du kan göra egna EQ-tweaks via appen. Där kan du även optimera brusreduceringen för olika höjd/tryck.

1000XM3 har också en lätt, ergonomisk och tålig (om än plastig) design som sitter riktigt bekvämt på huvudet och går att vika ihop vilket underlättar för packningen. De har också bland klassens allra bästa batteritid.

Vissa av konkurrenterna erbjuder bättre touch-gränssnitt och nyare bluetooth-integrering med multiparkoppling (t.ex. Sennheiser PXC 550-II), men inga andra brusreducerande hörlurar rår riktigt på Sonys helhet och framförallt deras ANC.

+

Klassledande ANC och batteritid

Mikrofonen, touch-gränssnittet

star

På 6 listor

Här recenserar youtubern Mark Spurrell Sony WH-1000XM3 efter 6 månaders användning.
Youtube ikon

Här recenserar youtubern Mark Spurrell Sony WH-1000XM3 efter 6 månaders användning.

2 990 :-

länk

3 369 :-

länk

3 490 :-

länk

3 690 :-

länk

3 899 :-

länk

2 990 :-

länk

3 099 :-

länk

3 101 :-

länk

3 190 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Beats By Dr. Dre Solo Pro - Black

De bästa on-ear-lurarna på marknaden är Beats Solo Pro.

Likt Powerbeats Pro lämpar de sig allra bäst för iPhone-användare då du kan nyttja den smäckra Apple H1-funktionaliteten till fullo, men Androidanvändare lämnas inte helt i sticket då Beats istället erbjuder appfunktionalitet.

Solo Pro har det bästa ljudet jag har hört i ett par on-ear-lurar, med en i princip klockren klangbalans utan antydan till ojämnheter i frekvensgången. Ljudbilden är absolut raffinerad nog för finlir som jazz och klassisk musik, men ändå tuff och energisk nog för att motivera en Beats-logga.

De här lurarna erbjuder också snygg design, riktigt solid byggkvalitet, mycket bra ANC och god batteritid. Förvänta dig bara inte komfort på samma nivå som helomslutande hörlurar.

Beats levererar toppklass i detta segment, tänka sig!

+

Ljudkvalité, robust design, bra ANC

Eventuellt komforten

star

På 4 listor

2 957 :-

länk

3 390 :-

länk

5. Beats By Dr. Dre PowerBeats Pro Svart

De bästa hörlurarna för träning är Apple Powerbeats Pro.

De är omsorgsfullt designade för de flesta sorters rörelse och gympass, med öronkrokar som håller dem säkert på plats. De har också ett simpelt, fysiskt kontrollgränssnitt, IP-klassificering (om än bara IPX4) och en tuff, glasklar och underhållande ljudbild - om än lite åt det ljusa/intensiva hållet med viss musik.

De packar samma H1-chip som AirPods och flera andra Beats-lurar, vilket gör parkoppling till en mestadels frustrationsfri process och även bidrar till klassens bästa batteritid - över 9 timmar utan att behöva ligga i etuiet. På tal om etuiet så är det en rätt klumpig historia, så det ligger bättre i gymbagen än i fickan.

Det stora etuiet i kombo med en ganska mild isoleringsförmåga gör Powerbeats Pro betydligt mindre mångsidiga än t.ex. AirPods Pro. De hör hemma i träningssammanhang och du bör välja andra hörlurar till vardags.

+

Genomtänkt design, batteritiden

Klumpigt laddetui

star

På 7 listor

Marques Brownlee recenserar Powerbeats Pro och berättar varför de är bättre än Airpods.
Youtube ikon

Marques Brownlee recenserar Powerbeats Pro och berättar varför de är bättre än Airpods.

2 690 :-

länk

2 390 :-

länk

2 590 :-

länk

6. Sennheiser HD 25 DJ Hörlurar On-ear Svart

En av de allra bästa hörlurarna för professionellt allmänbruk (ljudinspelning, broadcast, portabel mixning) samt DJs är klassiska Sennheiser HD 25.

Dessa hörlurar har en fjäderlätt, flexibel och löjligt stryktålig design och en balanserad och informativ ljudbild. Ett väldigt pålitligt arbetsredskap helt enkelt, om än ett spartanskt sådant utan några digitala finesser att tala om.

De sitter ganska hårt vilket kan göra dem obekväma långa stunder, men så är det heller inte sådana sessioner de är tänkta för. De är heller inte trådlösa hörlurar, men proffsen vet att det är bättre det eftersom bluetooth alltid för med sig en viss nivå av signallatens och risk för störningar.

Om du letar efter något sånt här men föredrar over-ear-hörlurar är Audio Technica ATH-M50 ett bra alternativ till dessa. De är dock tyngre och betydligt klumpigare.

+

Tål nästan allt, bra ljudkvalitet

Inga smarta funktioner

star

På 2 listor

Youtubern Lachlan har testat Sennheiser HD 25 i en månad och berättar här om sin upplevelse.
Youtube ikon

Youtubern Lachlan har testat Sennheiser HD 25 i en månad och berättar här om sin upplevelse.

1 690 :-

Pris hämtat 6/3

länk

1 877 :-

länk

1 352 :-

Pris hämtat 6/3

länk

1 352 :-

Pris hämtat 6/3

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa hörlurarna

calendar

21 feb 2020

Hörlurar

Hörlurar

66

Ska man ha in-ear, over-ear, on-ear, brusreducering eller inte, trådlöst eller inte... det är inte helt enkelt för den nyinvigda som vill göra ett informerat köp. En sak är säker, för alla utom audiofilerna och de som jobbar med ljud- och musikredigering är trådlöst definitivt värt att satsa på. Vad gäller formfaktor - välj vad som passar! Generellt är over-ear-hörlurar det ledande segmentet vad gäller ljudkvalitet men t.o.m. helt trådlösa in-ear-hörlurar idag låter bra nog för de flesta. Det allt mer populära tillskottet av ANC (active noise cancelling, aktiv brusreducering på svenska) har också gjort att over-ear (och även on-ear) kan isolera lika bra mot omgivningen som traditionella in-ears, som sluter tätt i öronen.

Björn Sige betygsätter bästa hörlurarna

Får du huvudvärk av att försöka navigera dig genom hörlursdjungeln och vill bara ha en kort och överskådlig sammanfattning av de bästa alternativen på marknaden i de olika produktsegmenten? Att få plats med allt på en lista går ju inte såklart, men här är en bra början!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Björn Sige


Björn Sige

Läs mer om oberoende experter