search

1. Harman Kardon JBL JR300BT

Bästa hörlurarna för barn - Plats 1

Här är ett par riktigt grymma lurar speciellt designade för barn. De kostar inte heller överdrivet mycket.

De är trådlösa via bluetooth och laddningen håller cirka 12 timmar. De är små för att passa små huvuden och finns också i en trådbunden version.

JBL är ett erkänt märke som oftast håller hög kvalitet. Dock har det kommit rapporter från användare att vissa av dessa hörlurar fått problem med laddningen efter en längre tid av användning. Vill man slippa det problemet så rekommenderar jag den trådbundna varianten av dessa lurar, de heter exakt samma fast utan tillägget "BT" på slutet av modellnamnet.

Det som gör dessa speciellt lämpade till barn är att det finns begränsning av höga ljudnivåer - 85 dB är högsta volymen, vilket är tillräckligt högt för de flesta men inte så högt att det kan skada hörseln.

+

Volymbegränsning, coola färger

Eventuellt laddningsstrul

499 :-

länk

399 :-

länk

399 :-

länk

2. Buddyphones Explore On-ear hörlurar (orange)

Bästa hörlurarna för barn - Plats 2

Dessa hörlurar passar de minsta barnen som handen i handsken.

De har inbyggd mikrofon och funkar bra ihop med iPads eller Android-plattor och naturligtvis också de flesta telefoner på marknaden. Kabeln går att ta bort och är gjord i ett hållbart material precis som hela hörluren.

En extra smart detalj är den så kallade BuddyCable, som gör att man kan ansluta upp till 4 hörlurar till en och samma källa - perfekt om barnen vill titta på någonting tillsammans. Dessa är också volymbegränsade till 85 dB, vilket är WHO:s rekommendation för maximal ljudvolym i hörlurar för barn.

Ett minus är att även om tillverkaren har lagt ner en hel del tanke på hållbarhet så har vissa upplagor en tendens att gå sönder eller börja glappa.

Finns i olika färger, kommer med klistermärken och kostar inte skjortan.

+

Volymbegränsning, BuddyCable

Frågetecken kring hållbarheten

299 :-

länk

3. Thomson Hörlurar In Ear Ear3106Bl Barn Max 85Db Rosa

Om ditt barn hellre vill ha ett par in ear-hörlurar är detta ett bra val.

Öronsnäckorna är anpassade för barn upp till cirka 8 års ålder och finns i olika färger. In-ears stänger oftast ute ljud och kan därför vara bra för barn som vistas i bullriga miljöer, men det kan också vara värt att tänka på om du snabbt behöver få ditt barns uppmärksamhet.

Kabellängden är anpassad för barn. Hörlurarna känns hållbara men har också ett skydd som gör att kabeln går sönder vid hård belastning för att förhindra olyckor. Dessa har också en volymbegränsning på 85 dB för att skydda hörseln. Ljudet är inte av högsta kvalitet men tillräckligt bra för de flesta barn. Går att få för runt hundralappen.

Ett bra budgetval!

+

Volymbegränsning, billiga

Plastiga

129 :-

länk

207 :-

länk

4. Ifrogz Little Rockers Costume Headphones

Galet fräcka lurar för barn! Finns med olika typer av design. Låter förvånansvärt bra också.

Det medföljer en adapter som gör att man kan koppla två lurar till samma källa. Kan vara kul om syskonen eller kompisen vill lyssna på samma sak under en bil- eller flygresa. Precis som alla andra hörlurar på listan har de en volymbegränsning på 85 dB.

Ett visst frågetecken finns kring hållbarheten, men å andra sidan kostar de inte särskilt mycket. Det är ändå värt att tänka på att dyrare hörlurar oftast håller längre och är de dessutom trådlösa så slipper man problemet med kablar som kan gå sönder.

Upplevs som sköna att ha på sig och finns med enhörningshorn eller björnöron.

+

Designen, sköna att ha på sig

Kvalitetsintryck

79 :-

Pris hämtat 7/7

länk

5. Trust Hörlurar Sonin Kids Jungle CNY

Här är ett par fina hörlurar som är ganska välbyggda för att kosta så lite.

De är trådbundna men har å andra sidan en smidig volymstyrning på kabeln. På tal om volym så är maxvolymen satt till 85 dB precis som de flesta andra hörlurar som riktar sig mot barn.

De finns i en mängd olika färger och designer så ditt barn kan säkert hitta sin egen favorit. Det följer dessutom med klistermärken som gör att de kan anpassas ytterligare.

Storleken är anpassad för att passa barn från 4 år och uppåt. Hörlurarna har inbyggd mikrofon som gör att man kan prata i exempelvis skype med farmor. Upplevs av många som sköna att ha på sig och ljudkvaliteten skäms inte för sig.

Ett bra val på många sätt.

+

Billiga men robusta, mikrofon

239 :-

länk

249 :-

länk

259 :-

länk

Bästa hörlurarna för barn

calendar

7 jul 2020

Hörlurar

Hörlurar

62

Barn har också rätt till att lyssna på musik med bra ljudkvalitet! Bra hörlurar kommer att hjälpa ditt barn att koppla av och kan till och med hjälpa barnet när det ska läsas läxor eller under långa resor.

Daniel Norrby betygsätter bästa hörlurarna för barn

Här kommer en topplista med de fem enligt mig bästa hörlurarna för barn. Fokus har legat på funktioner som är särskilt viktiga när man köper ett par hörlurar till barn - såsom hållbarhet och volymbegränsning - men även på ljudkvalitet och design. Här hoppas jag att du ska hitta ett riktigt bra val som passar ditt barn.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Daniel Norrby


Daniel Norrby

Läs mer om oberoende experter