search

1. Harman Kardon JBL JR300BT

Bästa hörlurarna för barn - Plats 1

Här är ett par riktigt grymma lurar speciellt designade för barn. De kostar inte heller överdrivet mycket.

De är trådlösa via bluetooth och laddningen håller cirka 12 timmar. De är små för att passa små huvuden och finns också i en trådbunden version.

JBL är ett erkänt märke som oftast håller hög kvalitet. Dock har det kommit rapporter från användare att vissa av dessa hörlurar fått problem med laddningen efter en längre tid av användning. Vill man slippa det problemet så rekommenderar jag den trådbundna varianten av dessa lurar, de heter exakt samma fast utan tillägget "BT" på slutet av modellnamnet.

Det som gör dessa speciellt lämpade till barn är att det finns begränsning av höga ljudnivåer - 85 dB är högsta volymen, vilket är tillräckligt högt för de flesta men inte så högt att det kan skada hörseln.

+

Volymbegränsning, coola färger

Eventuellt laddningsstrul

499 :-

länk

399 :-

länk

499 :-

länk

2. Buddyphones Explore On-ear hörlurar (orange)

Bästa hörlurarna för barn - Plats 2

Dessa hörlurar passar de minsta barnen som handen i handsken.

De har inbyggd mikrofon och funkar bra ihop med iPads eller Android-plattor och naturligtvis också de flesta telefoner på marknaden. Kabeln går att ta bort och är gjord i ett hållbart material precis som hela hörluren.

En extra smart detalj är den så kallade BuddyCable, som gör att man kan ansluta upp till 4 hörlurar till en och samma källa - perfekt om barnen vill titta på någonting tillsammans. Dessa är också volymbegränsade till 85dB, vilket är WHO:s rekommendation för maximal ljudvolym i hörlurar för barn.

Ett minus är att även om tillverkaren har lagt ner en hel del tanke på hållbarhet så har vissa upplagor en tendens att gå sönder eller börja glappa.

Finns i olika färger och kommer med olika klistermärken. Kostar inte skjortan.

+

Volymbegränsning, BuddyCable

Ett visst frågetecken om hållbarhet

299 :-

länk

3. Thomson WHP6017P Blå Barn BT

Dessa barnhörlurar har nog det bästa ljudet av alla i denna lista. De passar små barn men också barn upp till cirka 10 år.

De är trådlösa och kommer precis som de andra hörlurarna på listan i fina färger och med klistermärken som gör att barnen själva kan anpassa utseendet.

Hörlurarna känns välbyggda men kan klämma åt lite för hårt på vissa. Här finns också en volymbegränsning på 85 dB. Bluetooth-anslutningen är stabil.

Designen är lite mer diskret än på många andra hörlurar för barn, vilket kan vara ett plus för vissa. Batteritiden är godkänd men inte mer (håller cirka 7 timmar enligt tillverkaren). Priset känns inte för högt med tanke på vad man får.

Bäst val utifrån ljudkvalitet!

+

Ljudkvalitet

Klämmer åt lite för hårt för vissa

389 :-

länk

399 :-

länk

399 :-

länk

4. Thomson Hörlurar In Ear Ear3106Bl Barn Max 85Db Rosa

Om ditt barn hellre vill ha ett par in ear-hörlurar är detta ett bra val.

Öronsnäckorna är anpassade för barn upp till cirka 8 års ålder och finns i olika färger. In-ears stänger oftast ute ljud och kan därför vara bra för barn som vistas i bullriga miljöer, men det kan också vara värt att tänka på om du snabbt behöver få ditt barns uppmärksamhet.

Kabellängden är anpassad för barn. Hörlurarna känns hållbara men har också ett skydd som gör att kabeln går sönder vid hård belastning för att förhindra olyckor. Dessa har också en volymbegränsning på 85dB för att skydda hörseln. Ljudet är inte av högsta kvalitet men tillräckligt bra för de flesta barn. Går att få för runt hundralappen.

Ett bra budgetval!

+

Volymbegränsning, billiga

Plastiga

129 :-

länk

149 :-

länk

207 :-

länk

5. Ifrogz LITTLE ROCKERS COSTUME HEADPHONES ORANGE TIGER 2017

Galet fräcka lurar för barn! Finns med olika typer av design. Låter förvånansvärt bra också.

Det medföljer en adapter som gör att man kan koppla två lurar till samma källa. Kan vara kul om syskonen eller kompisen vill lyssna på samma sak under en bil- eller flygresa. Precis som alla andra hörlurar på listan har de en volymbegränsning på 85 dB.

Ett visst frågetecken finns kring hållbarheten, men å andra sidan kostar de inte särskilt mycket. Det är ändå värt att tänka på att dyrare hörlurar oftast håller längre och är de dessutom trådlösa så slipper man problemet med kablar som kan gå sönder.

Upplevs som sköna att ha på sig och finns med enhörningshorn eller björnöron.

+

Designen, sköna att ha på sig

Kvalitetsintryck

148 :-

länk

Bästa hörlurarna för barn

calendar

29 mar 2020

Hörlurar

Hörlurar

51

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Barn har också rätt till att lyssna på musik med bra ljudkvalitet! Bra hörlurar kommer att hjälpa ditt barn att koppla av och kan till och med hjälpa barnet när det ska läsas läxor eller under långa resor.

Daniel Norrby betygsätter bästa hörlurarna för barn

Här kommer en topplista med de fem enligt mig bästa hörlurarna för barn. Fokus har legat på funktioner som är särskilt viktiga när man köper ett par hörlurar till barn - såsom hållbarhet och volymbegränsning - men även på ljudkvalitet och design. Här hoppas jag att du ska hitta ett riktigt bra val som passar ditt barn.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Daniel Norrby


Daniel Norrby

Läs mer om oberoende experter