search

1. Beats By Dr. Dre PowerBeats Pro Svart

Bästa hörlurarna för träning - Plats 1

De bästa hörlurarna jag testat för träning är Beats Powerbeats Pro.

De är nära en fullträff ur design-synpunkt; de har öronkrokar för säker passform, lättanvända fysiska kontroller på båda lurarna samt förvånansvärt god komfort. De har också klassledande batteritid (över 9 timmar på en laddning och upp till 24 med ladd-etuiet) och riktigt bra ljud - raffinerat men energiskt.

Lägg till marknadens snyggaste och mest smärtfria parkoppling med Apple-prylar så har du en riktig vinnare i Powerbeats Pro. De är endast IPX4-klassade, vilket dock inte är något problem så länge du undviker att duscha med dem.

Isoleringen är mild, vilket lämpar sig bra både för gymmet och för utomhusträning, då du hålls medveten om din omgivning och kan föra dialog med andra.

Powerbeats Pro är en riktigt lyckad produkt från Beats och väl värda ett övervägande om du tränar mycket och ofta.

+

Design, ljudet, Apple H1

Rätt dyra, "endast" IPX4-klassning

star

På 7 listor

Marques Brownlee recenserar Powerbeats Pro och berättar varför de är bättre än Airpods.
Youtube ikon

Marques Brownlee recenserar Powerbeats Pro och berättar varför de är bättre än Airpods.

2 690 :-

länk

2 390 :-

länk

2 590 :-

länk

2. Jaybird Vista - Svart

Bästa hörlurarna för träning - Plats 2

Få tillverkare har varit så flitiga på att utveckla träningslurar som Jaybird. Vista tar över kronan från föregångaren Run XT som bolagets helt trådlösa toppmodell.

Etuiet och lurarna är mindre och lättare, samtidigt som batteritiden är förbättrad. IPX7-klassningen för hög vattentäthet kvarstår, men Jaybird rekommenderar fortfarande inte att man simmar med dem.

Den största skillnaden ligger i den trådlösa prestandan. Förutom senaste BT-standarden använder man även egen teknologi för en blixtsnabb parkoppling, utan föregångarens problem med felsynk mellan höger & vänster lur.

Ljudmässigt låter det rätt bra ur kartong, men inte bäst i klassen. Däremot kan du ändra i princip hur du vill via Jaybirds app-EQ.

Vista är inte smartast och har inte den längsta batteritiden, men ergonomin och tåligheten i kombination med bra funktionalitet gör dem till förträffliga trådlösa sporthörlurar.

+

Kompakta, IPX7, bra pris

Ej klassledande ljud & batteritid

star

På 3 listor

1 790 :-

länk

1 790 :-

länk

1 790 :-

länk

2 003 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Beats Powerbeats4, Wireless, In-ear (röd)

Nya Powerbeats (eller Powerbeats 4) är inte så mycket en uppföljare till Powerbeats 3 som de är Powerbeats Pro i enklare utförande - utan den extra lyxen av True Wireless.

De ger fler användare tillgång till ljudet och funktionaliteten (däribland Apple H1) hos Pro-modellen fast till ett betydligt lägre pris, med ännu bättre batteritid (15h!) som extra bonus.

Nya Powerbeats är också ett riktigt bra alternativ till Jaybird Tarah Pro om man specifikt letar efter semi-trådlösa hörlurar med kabelförbindelse för extra trygghet samt att t ex kunna hänga lurarna runt nacken när de inte används.

De är inte lika tåliga ("bara" IPX4 likt Pro-modellen) som Jaybird, men du slipper å andra sidan hålla koll på en proprietär laddongel; Powerbeats laddar istället med USB-kabel rätt in i luren.

Med sin simpla och snygga design, klassledande batteritid, intuitiva "Airpods"-gränssnitt med Apple-prylar och samma goda ljudkvalitet som Pro lär dessa bli en ny favorit bland träningsfantaster.

+

Batteritiden, designen

Allra bäst med Apple-prylar

star

På 2 listor

1 690 :-

länk

1 490 :-

länk

1 936 :-

länk

4. Jaybird Tarah Pro - Trådlösa in-ear hörlurar (svart)

Tarah Pro är ett annat utmärkt halv-trådlöst alternativ för dig som gillar kabelförbindelse (eller hellre sparar en slant på att skippa True Wireless-design).

Designmässigt är de verkligen byggda för att tåla; de har en robust IPX7-klassificering likt toppmodellen Vista och en tyglindad kabel som inte lär gå av i första taget. De har också smarta magnetiska höljen som inte bara skyddar lurarna från att slå i varandra under transport utan även aktiverar batterisparläge vid sammanlänkning.

De erbjuder också tacksamma 14 timmar på en laddning, vilket iofs är en timme kortare än nya Powerbeats - trots att de har en dedikerad batteri/kontrolldongel på kabeln. Jaybird har dock, förutom högre tålighet, fördelen av en bra app med fullständig EQ som du kan använda för att skräddarsy frekvensgången - inte för att det säkert behövs då de flesta lär vara nöjda med ljudbilden ur kartong.

Tarah Pro fortsätter att vara en riktigt grym - om än inte perfekt - träningskompanjon!

+

Väldesignade, hållbara, IPX7

Ej multiparkoppling, laddongeln

star

På 2 listor

1 744 :-

länk

1 790 :-

länk

1 790 :-

länk

5. Anker Soundcore Liberty Air 2 Svart

Anker Soundcore Liberty Air 2 erbjuder flera förbättringar av originalet till ungefär samma pris.

IPX5-klassificeringen kvarstår men man har övergått till en matt finish på lurar och etui vilket förbättrar kvalitetsintrycket, kontrollgränssnittet har förbättrats och så även batteritiden som nu ligger på respektabla 7 timmar/laddning och upp till 28 med etuiet. Etuiet har också fått stöd för trådlös laddning.

Ljudkvalitén är riktigt bra för priset liksom tidigare, men nu har man också tagit fram en app med EQ-funktionalitet som du kan använda till att skräddarsy ljudbilden enligt egen preferens.

De saknar funktionalitet för smart parkoppling och med flera enheter samtidigt, men det gäller även för betydligt dyrare alternativ.

Förutsatt att du får till en bra passform är Liberty Air 2 ett riktigt prisvärt alternativ som bör klara av de flesta sorters träning och ge en solid musikupplevelse samtidigt. Budget-vinnaren!

+

Mycket för pengarna!

Saknar vissa funktioner (äsch...)

star

På 3 listor

1 235 :-

länk

972 :-

länk

1 199 :-

länk

6. Beats By Dr. Dre Solo Pro - Black

Solo Pro är on-ear hörlurar med stabil passform vilket passar bra för träning, då de inte stänger inne/hettar upp öronen som fullstora lurar gör. De kommer inte att sitta lika säkert som ett par Powerbeats Pro för intensiv gymnastik eller löpning, dock.

Solo Pro är inte vilken on-ear lur som helst utan kanske den mest välljudande du kan köpa idag, oavsett märke. Det gör dem lämpliga även som finlyssningslurar. De har också en robust och läcker design, ett toksimpelt kontrollgränssnitt med Apple-parkoppling a la AirPods, mycket bra batteritid samt ANC med 'transparency'-läge vilket gör dem mångsidiga i vardagen.

Solo Pro saknar IP-klassificering och är kanske inga dedikerade träningshörlurar på samma sätt som de andra in-ear-modellerna på listan. Men de är ett bra alternativ av hög kvalitet för dig som inte gillar just in-ears.

+

Ljudet, designen, ANC, Apple H1

Ej IP-klassificering

star

På 4 listor

2 957 :-

länk

2 999 :-

länk

Bästa hörlurarna för träning

calendar

19 maj 2020

Hörlurar

Hörlurar

188

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

När det är dags att välja hörlurar till träningen är tålighet, tillgänglighet och passform extra viktigt. Målet med medhavd musik är att hjälpa dig fokusera bättre på träningen och en ömtålig design, kabel som hänger och dinglar, pilliga kontroller och en huvudbygel som glider av hjässan varje gång du lägger dig ner på bänken är alla distraktionsmoment man gärna vill undvika.

Björn Sige betygsätter bästa hörlurarna för träning

Det första jag skulle rekommendera är att strunta helt i over ear-lurar, oavsett hur frestande Boses senaste NC-toppmodell ser ut. De är helt enkelt opraktiska i sammanhanget. De tenderar att glida av hjässan när du ligger ner och framförallt blir de lätt varma och svettiga runt öronen. Nej, träning är en hemmabana för trådlösa in-ears, eller möjligtvis on-ears. Något du själv behöver bestämma dig för är hur mycket isoleringsförmåga du vill ha. I ett högljutt gym där det redan spelas musik på disco-volym är isolering önskvärt för att inte behöva maxa volymen och långsiktigt skada öronen. Men pratar vi löpträning eller cykling utomhus skulle jag tvärtom avråda från isolering, eftersom du då vill kunna vara uppmärksam på andra cyklister och biltrafik.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Björn Sige


Björn Sige

Läs mer om oberoende experter