search

1. Beats By Dr. Dre PowerBeats Pro Svart

Bästa hörlurarna för träning - Plats 1

De bästa hörlurarna jag testat för träning är Beats Powerbeats Pro.

De är nära en fullträff ur design-synpunkt; de har öronkrokar för säker passform, lättanvända fysiska kontroller på båda lurarna samt förvånansvärt god komfort. De har också klassledande batteritid (över 9 timmar på en laddning och upp till 24 med ladd-etuiet) och ett raffinerat men energiskt ljud.

Lägg till marknadens snyggaste och mest smärtfria parkoppling med Apple-prylar så har du en riktig vinnare i Powerbeats Pro. De är endast IPX4-klassade, vilket dock inte är något problem så länge du undviker att duscha med dem.

Isoleringen är mild, vilket lämpar sig bra både för gymmet och för utomhusträning, då du hålls medveten om din omgivning och kan föra dialog med andra.

Powerbeats Pro är en riktigt lyckad produkt från Beats och väl värda ett övervägande om du tränar mycket och ofta.

+

Design, ljudet, Apple H1

Rätt dyra, "endast" IPX4-klassning

star

På 5 listor

Marques Brownlee recenserar Powerbeats Pro och berättar varför de är bättre än Airpods.
Youtube ikon

Marques Brownlee recenserar Powerbeats Pro och berättar varför de är bättre än Airpods.

2 690 :-

länk

2 690 :-

länk

1 990 :-

länk

2. Jaybird Vista - Svart

Bästa hörlurarna för träning - Plats 2

Få tillverkare har varit så flitiga på att utveckla träningslurar som Jaybird. Vista tar över kronan från föregångaren Run XT som bolagets helt trådlösa toppmodell.

Etuiet och lurarna är mindre och lättare, samtidigt som batteritiden är förbättrad. IPX7-klassningen för hög vattentäthet kvarstår, men Jaybird rekommenderar fortfarande inte att man simmar med dem.

Den största skillnaden ligger i den trådlösa prestandan. Förutom senaste BT-standarden använder man även egen teknologi för en blixtsnabb parkoppling, utan föregångarens problem med felsynk mellan höger & vänster lur.

Ljudmässigt låter det rätt bra ur kartong, men inte bäst i klassen. Däremot kan du ändra i princip hur du vill via Jaybirds app-EQ.

Vista är inte smartast och har inte den längsta batteritiden, men ergonomin och tåligheten i kombination med bra funktionalitet gör dem till förträffliga träningslurar.

+

Kompakta, IPX7, bra pris

Ej klassledande ljud & batteritid

star

På 3 listor

1 890 :-

länk

1 890 :-

länk

1 890 :-

länk

2 003 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Jaybird Tarah Pro - Trådlösa in-ear hörlurar (svart)

Detta är för dig som föredrar att ha kvar en kabelförbindelse mellan lurarna. Det har sina fördelar, t.ex. kan du hänga lurarna runt nacken och risken är då mindre att de kommer bort.

En annan fördel med den semi-trådlösa designen är batteritiden på omkring 14 timmar per laddning. Mer imponerande på pappret än i verklig användning dock, eftersom du inte bär med dig ett laddnings-etui med kontinuerlig extra juice såsom du gör med true wireless-modeller.

Tarah Pro har precis som toppmodellen Vista IPX7-tålighet och app-stöd med EQ. Designmässigt har de en snygg och tyglindad kabel som lär tåla en hel del, samt smarta magnetiska höljen som aktiverar batterisparläget vid sammankoppling.

Ett solitt, lite mer traditionellt träningsalternativ!

+

Väldesignade, hållbara, IPX7

Ej multipoint-bluetooth

star

På 2 listor

1 290 :-

länk

1 735 :-

länk

4. Beats By Dr. Dre Solo Pro - BlackNY

Solo Pro är on-ear hörlurar med stabil passform vilket passar bra för träning, då de inte stänger inne/hettar upp öronen som fullstora lurar gör. De kommer inte att sitta lika säkert som ett par Powerbeats Pro för intensiv gymnastik eller löpning, dock.

Solo Pro är inte vilken on-ear lur som helst utan kanske den mest välljudande du kan köpa idag oavsett märke. Det gör dem lämpliga även som finlyssningslurar. De har också en robust och läcker design, ett toksimpelt kontrollgränssnitt med Apple-parkoppling a la AirPods, mycket bra batteritid samt ANC med 'transparency'-läge vilket gör dem mångsidiga i vardagen.

Solo Pro saknar IP-klassificering och är kanske inga dedikerade träningslurar på samma sätt som de andra in-ear-modellerna på listan. Men de är ett mycket kvalitativt alternativ för dig som inte gillar just in-ears.

+

Ljudet, designen, ANC, Apple H1

Ej IP-klassificering

star

På 4 listor

2 957 :-

länk

3 290 :-

länk

5. Sony Sport Hörlurar In-ear NW-WS623 Bluetooth Svart

Sony WS623 är ett av få seriösa alternativ på marknaden för simträning, med vattentäthet för 30 min och ner till 2 meter i saltvatten. De tål också relativt låga och höga temperaturer.

De är förutom hörlurar också en MP3-spelare i miniformat. Du kan med andra ord välja att lämna telefonen i omklädningsrummet förutsatt att du är okej med att ladda ner musikfiler. En fördel är att de stödjer de flesta filformat från MP3 till FLAC. Annars finns såklart stöd för bluetooth också, med omedelbar NFC-parkoppling för Android-enheter.

WS623 är klumpiga lurar och inte särskilt bekväma. De är framförallt byggda för att sitta säkert under intensiva simsessioner. Batteritiden varierar från mycket bra (12h vid MP3-uppspelning) till bara okej (4h vid streaming).

WS623 är inga vardagslurar utan en nischprodukt gjord för speciella förhållanden, under vilka de verkligen levererar.

+

Går att simma med, snabbladdning

Klumpiga, komforten

1 690 :-

Pris hämtat 28/1

länk

1 588 :-

länk

1 387 :-

länk

6. Anker Soundcore Liberty Air - Svart

Anker Soundcore Liberty Air ser ut och känns som en billig Airpods-kopia, vilket de kanske är. Dock en bra sådan.

Trots de plastiga höljena hävdar IPX5-klassningen snäppet bättre vattentålighet än Powerbeats Pro. Batteritiden är under medel, men fodralet håller gott om extra laddning.

Det finns touchkontroller direkt på lurarna för play/pause och låtbyte, men tyvärr inte för volym. Mikrofonen är usel och multipoint-bluetooth saknas.

Vad som däremot är riktigt bra för priset, det är ljudkvalitén. Basen är djup och balanserad och inte utsmetad och grötig som den gärna blir i billigare lurar. Ljudbilden är neutral och i stora drag förvånansvärt korrekt.

Premiumkänslan uteblir, men de flesta lär bry sig mer om det faktum att man faktiskt kan få ett par hyfsat härdade true wireless-lurar med god trådlös prestanda och mycket god ljudkvalitet för en tusenlapp. Väl värda ett övervägande.

+

Prisvärt ljud, IPX5

Dålig mikrofon, plastiga

star

På 2 listor

849 :-

länk

886 :-

länk

849 :-

länk

1 002 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa hörlurarna för träning

calendar

3 feb 2020

Hörlurar

Hörlurar

110

När det är dags att välja hörlurar till träningen är tålighet, tillgänglighet och passform extra viktigt. Målet med medhavd musik är att hjälpa dig fokusera bättre på träningen och en ömtålig design, kabel som hänger och dinglar, pilliga kontroller och en huvudbygel som glider av hjässan varje gång du lägger dig ner på bänken är alla distraktionsmoment man gärna vill undvika.

Björn Sige betygsätter bästa hörlurarna för träning

Det första jag skulle rekommendera är att strunta helt i over ear-lurar, oavsett hur frestande Boses senaste NC-toppmodell ser ut. De är helt enkelt opraktiska i sammanhanget. De tenderar att glida av hjässan när du ligger ner och framförallt blir de lätt varma och svettiga runt öronen. Nej, träning är en hemmabana för trådlösa in-ears, eller möjligtvis on-ears. Något du själv behöver bestämma dig för är hur mycket isoleringsförmåga du vill ha. I ett högljutt gym där det redan spelas musik på disco-volym är isolering önskvärt för att inte behöva maxa volymen och långsiktigt skada öronen. Men pratar vi löpträning eller cykling utomhus skulle jag tvärtom avråda från isolering, eftersom du då vill kunna vara uppmärksam på andra cyklister och biltrafik.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Björn Sige


Björn Sige

Läs mer om oberoende experter