Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Beats By Dr. Dre PowerBeats Pro Svart

Bästa hörlurarna för träning - Plats 1

De i nuläget tuffaste hörlurarna för Apple-användare på gymmet är Beats Powerbeats Pro.

De är nära en fullträff ur design-synpunkt; de har öronkrokar för säker passform, intuitiva fysiska kontroller som inte bryr sig om svettiga fingrar, samt estetik som drar till sig blickar av avund. De har klassledande batteritid (över 9 timmar på en laddning och upp till 24 med ladd-etuiet) och ett riktigt kvalitativt ljud med grym basrespons.

Lägg till marknadens snyggaste och mest smärtfria parkoppling med Apple-prylar så har du en riktig vinnare i Powerbeats Pro. De är endast IPX4-klassade, vilket dock inte är något problem så länge du undviker att duscha med dem.

Isoleringen är mild, vilket indikerar fokus på träning utomhus.

Låt det svida i plånboken en gång och lev sedan lycklig med Powerbeats Pro, Beats bästa produkt hittills.

+

Design, komfort, ljudet, Apple H1

Dyra, "endast" IPX4-klassning

star

På 3 listor

Marques Brownlee recenserar Powerbeats Pro och berättar varför de är bättre än Airpods.
Youtube ikon

Marques Brownlee recenserar Powerbeats Pro och berättar varför de är bättre än Airpods.

2 690 :-

länk

1 959 :-

länk

2 690 :-

länk

2. Jabra Elite Active 65t - Titanium Black - Silver

Bästa hörlurarna för träning - Plats 2

De bästa trådlösa träningslurarna för alla som inte är Apple-användare.

Du kanske undrar varför jag rekommenderar Elite Active 65T framför den ännu mer träningsfokuserade modellen Elite Sport. I praktiken är de två modellerna ganska lika, men Elite Active 65T är härdade nog och är rustade med en högre bluetooth-standard samt multipoint-stöd, för parkoppling med 2 enheter samtidigt.

I övrigt är Active 65T ett par grymt mångsidiga lurar med fysiska kontroller, stöd för röstassistans och tålighet mot svett och damm. Både ljudkvalitén, batteritiden och app-funktionaliteten är bra. De isolerar mer än Beats men kan använda mikrofonerna för att släppa in omgivningsljud vid behov.

Powerbeats Pro må vara drömlurarna om du är fast i Apple-ekosystemet, men för Android-användare är Jabra troligen det bästa valet.

+

Smarta och funktionella, bra pris

Batteritiden kunde varit bättre

star

På 2 listor

1 690 :-

länk

1 790 :-

länk

1 931 :-

länk

1 990 :-

länk

1 725 :-

länk

1 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Jaybird Vista - Svart

Få tillverkare har varit så flitiga på att utveckla träningslurar som Jaybird. Jaybird Vista tar över kronan från föregångaren Run XT som bolagets helt trådlösa toppmodell, och den här gången har de verkligen lyckats.

Etuiet och lurarna är mindre och lättare, samtidigt som batteritiden är förbättrad. IPX7-klassningen för hög vattentäthet kvarstår, men Jaybird rekommenderar fortfarande inte att man simmar med dem.

Den största skillnaden ligger i den trådlösa prestandan. Förutom senaste BT-standarden använder man även egen teknologi för en blixtsnabb parkoppling, utan föregångarens problem med felsynk mellan höger & vänster lur.

Ljudmässigt lär de flesta bli nöjda, även om Vista inte är bäst i klassen. Och så finns ju alltid Jaybirds grymma app med EQ så du kan skräddarsy ljudet.

Vista är inte smartast och har inte den längsta batteritiden, men sett till ergonomi och pålitlighet gör de sig briljanta som träningslurar.

+

Kompakta, IPX7, bra pris

Ej klassledande ljud & batteritid

star

På 2 listor

1 890 :-

länk

1 890 :-

länk

1 890 :-

länk

1 890 :-

länk

1 899 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Jaybird Tarah Pro - Trådlösa in-ear hörlurar (svart)

Detta är för dig som föredrar att ha kvar en kabelförbindelse mellan lurarna. Det har sina fördelar, t.ex. kan du hänga lurarna runt nacken och chanserna är då mindre att de kommer bort.

En annan fördel med den semi-trådlösa designen är batteritiden på omkring 14 timmar per laddning. Mer imponerande på pappret än i verklig användning dock, eftersom du inte bär med dig ett laddnings-etui med extra juice såsom du gör med true wireless-modeller. Eftersom man sällan använder lurarna 14 timmar i sträck får du i själva verket ofta ut mer ur vardagen med Powerbeats Pro.

Tarah Pro har precis som Jaybird Vista IPX7-tålighet och app-stöd med EQ. Designmässigt har de en snygg och tyglindad kabel som lär tåla en hel del, samt smarta magnetiska höljen som aktiverar batterisparläget vid sammankoppling.

Ett solitt, lite mer traditionellt träningsalternativ!

+

Väldesignade, hållbara, IPX7

Ej multipoint-bluetooth

1 690 :-

länk

1 773 :-

länk

5. Sony Sport Hörlurar In-ear NW-WS623 Bluetooth Svart

Sony WS623 är ett av få seriösa alternativ på marknaden för simträning, med vattentäthet för 30 min och ner till 2 meter i saltvatten. De tål också relativt låga och höga temperaturer.

De är förutom hörlurar också en MP3-spelare i miniformat. Du kan med andra ord välja att lämna telefonen i omklädningsrummet förutsatt att du är okej med att ladda ner musikfiler. En fördel är att de stödjer de flesta filformat från MP3 till FLAC. Annars finns såklart stöd för bluetooth också, med omedelbar NFC-parkoppling för Android-enheter.

WS623 är klumpiga lurar och inte särskilt bekväma. De är framför allt byggda för att sitta säkert under intensiva simsessioner. Batteritiden varierar från mycket bra (12h vid MP3-uppspelning) till bara okej (4h vid streaming).

WS623 är ingen vardagslur utan gjorda för speciella förhållanden, under vilka de dock verkligen levererar.

+

Går att simma med, snabbladdning

Klumpiga, komforten

1 573 :-

länk

1 598 :-

länk

1 790 :-

länk

6. Anker Soundcore Liberty Air - Svart

Anker Soundcore Liberty Air ser ut och känns som en billig Airpods-kopia, vilket de kanske är. Dock en bra sådan.

Trots de tveksamt glansplastiga höljena hävdar IPX5-klassningen snäppet bättre vattentålighet än Powerbeats Pro. Batteritiden är under medel, men fodralet håller gott om extra laddning.

Det finns touchkontroller direkt på lurarna för play/pause och låtbyte, men tyvärr inte för volym. Mikrofonen är usel och multipoint-bluetooth saknas.

Vad som däremot är bra, speciellt med tanke på att det är true wireless, är ljudkvalitén. Basen är djup och balanserad och inte utsmetad och grötig som den gärna blir i billigare lurar. Däremot är diskanten lite för prominent och grovkornig för min smak.

Men de flesta lär bry sig mer om det faktum att man faktiskt kan få ett par hyfsat härdade true wireless-lurar med god trådlös prestanda till ett lägre pris. Väl värda ett övervägande.

+

Prisvärt ljud, IPX5

Dålig mikrofon, plastiga

1 035 :-

länk

1 035 :-

länk

1 035 :-

länk

1 149 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa hörlurarna för träning

calendar

26 sep 2019

Hörlurar

Hörlurar

33

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

När det är dags att välja hörlurar till träningen handlar det framförallt om tålighet och bekvämlighet. Målet med medhavd musik är att hjälpa dig fokusera bättre på träningen - då vill du inte ha en kabel som fastnar i träningsredskapen, behöva oroa dig för fukt/svettskador på lurarna eller justera dem var femte sekund för att de inte sitter bra i öronen, inte sant?

Björn Sige betygsätter bästa hörlurarna för träning

Det första jag skulle rekommendera är att strunta helt i over ear-lurar, oavsett hur frestande Boses senaste NC-toppmodell ser ut. De är helt enkelt opraktiska i sammanhanget. De tenderar att glida av hjässan när du ligger ner och framförallt blir de varma och våta runt öronen. Nej, träning är en hemmabana för trådlösa in-ears! Något du själv behöver bestämma dig för är hur mycket isoleringsförmåga du vill ha. I ett högljutt gym där det redan spelas musik på disco-volym är isolering önskvärt för att inte behöva maxa volymen och långsiktigt skada öronen. Men pratar vi löpträning eller cykling utomhus skulle jag tvärtom avråda från isolering, eftersom du då vill kunna vara uppmärksam på andra cyklister och biltrafik.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Björn Sige


Björn Sige

Läs mer om oberoende experter